OHBULAN! - Portal Hiburan & Gosip Artis Malaysia No 1

berita

Latest Posts

Throwback Selebriti Wanita Pernah Sambut Halloween

October 31st, 2014 | by Noraniza | 6 comments
Kini Trending

halloween

Patutlah kami tengok ramai sudah mula memuat naik kostum-kostum hantu di laman sosial masing-masing. Malah, muka mereka pun diconteng ala-ala seram. Rupa-rupanya hari ini (31 Oktober 2014) merupakan tarikh sambutan Halloween yang diraikan oleh penganut agama Kristian.

Sedikit informasi, sebenarnya perkataan Halloween berasal daripada ‘All Hallows Evening’. Di Amerika, biasanya perayaan ini diraikan kanak-kanak dengan memakai kostum seram dan mereka akan pergi dari rumah ke rumah untuk meminta gula-gula sambil berkata ‘Trick or treat!’.

Walaupun perayaan tersebut tidak diadakan secara besar-besaran di Malaysia, ada juga yang ‘have fun‘ bersama rakan-rakan dengan menggayakan kostum ala-ala hantu, termasuklah golongan selebriti.

Read More   Leave a Comment (6 comments)

Felixia Yeap Dikritik Kerana Isu Halal Pula

October 31st, 2014 | by Amirah | 0 comments
Isu & Kontroversi

Felixia-Yeap-Rasa-Seperti-Diri-Dilahirkan-Semula-ROTIKAYA

Alahai, susahnya jadi wanita bernama Felixia Raisyyah Rania ini. Bukan saja penampilan dan waktu solatnya dikritik, kini apa yang dimakan pun turut menjadi isu.

Artikel Berkaitan :

Kadang-kadang kami pun pelik dengan cara pemikiran sesetengah orang yang tak habis-habis membuat penilaian terhadap saudara baru kita ini.

Read More   Leave a Comment (0 comments)

Foto Body Langsing Farahdhiya Idaman Wanita

October 31st, 2014 | by Amirah | 2 comments
Lensa Insta

Screen Shot 2014-10-31 at 11.13.09 AM

Sekali sekala tengok Farahdhiya ni memang jatuh hati. Dahlah putih melepak, cantik pula tu. Tapi, lama betul tak dengar berita pelakon dan penyanyi jelita ni kan?

Sesekali kami jengah juga laman Instagram Farahdhiya. Menerusi pengamatan kami, sebenarnya banyak juga aktiviti yang dilakukan si cantik ini bersama teman-teman rapatnya.

Tapi, yang paling menarik perhatian kami adalah foto Farahdhiya diapit Ultraman. Memang sempoi baq hang!

Read More   Leave a Comment (2 comments)

Foto Rumah Shah Iskandar Diserang Kulat

October 31st, 2014 | by Noraniza | 1 comments
Isu & Kontroversi

Screen Shot 2014-10-31 at 10.28.23 AM

Kami agak bersimpati dengan nasib yang menimpa pelakon kacak ni. Siapa tak marah kalau rumah yang menjadi tempat untuk kita melepaskan lelah setelah penat berkerja ditumbuhi kulat.

Menerusi foto yang dimuat naik oleh Shah Iskandar di laman Instagramnya semalam, kami ingatkan hanya sofa sahaja yang tumbuh kulat, tapi sangkaan kami sama sekali salah.

Read More   Leave a Comment (1 comments)

Episod Final Selamat Pengantin Madu: Padan Muka Masmira Kena Cerai. Ha Ha Ha

October 31st, 2014 | by Noraniza | 5 comments
Drama

Screen Shot 2014-10-30 at 11.42.27 PM

Pertama sekali, kami nak memberi standing ovation kepada pengarah drama Selamat Pengantin Madu, Ibrahim Ilyas kerana berjaya memberi satu jalan cerita yang boleh dikira agak lain daripada yang lain.

Buktinya, bukan sahaja kami yang memang layan habis, malah drama ini juga berjaya menambat hati rakyat Malaysia sehingga menjadi trending di laman Twitter semalam.

Walaupun ia hanya sekadar cerita rekaan (tapi ada juga pembaca cakap pernah mengalami perkara yang sama), jalan cerita yang ditonjolkan dalam Selamat Pengantin Madu ini sebenarnya banyak memberi pengajaran tau. Okay, jom sama-sama kita go through point penting dalam drama ni!

Read More   Leave a Comment (5 comments)

Kasih Berbisik Episod 5 : Imran Bunuh Isteri Kedua?

October 31st, 2014 | by Yusmirnadia | 2 comments
Drama

Screen Shot 2014-10-30 at 15.57.50

Makin lama makin best pula jalan cerita Kasih Berbisik ni. Pada penghujung episod minggu lepas, Sulastri diganggu Dharma yang cuba memecahkan rahsia perkahwinan pertama Imran.

Tapi sebaik sahaja episod lima bermula, penonton terus ditayangkan dengan babak Sulastri sudah terkulai tak bernyawa dalam pelukan Imran. Rupa-rupanya Sulastri meninggal dunia selepas kepalanya dihentak dengan sebatang kayu.

Persoalannya sekarang ni, siapa yang bunuh Sulastri? Kalau nak diikutkan oleh logik akal, mesti ramai yang menyangka Dharma adalah pembunuhnya sebab dia adalah orang terakhir yang datang berjumpa Sulastri dan bertengkar dengan isteri kedua Imran itu.

Read More   Leave a Comment (2 comments)

Top Posts This Week



Filem Antarabangsa

  • Video The Road To #Furious7 : Cody Dibayangi Mendiang Paul Walker
    5
    Filem Antarabangsa
    October 27th, 2014

    Video The Road To #Furious7 : Cody Dibayangi Mendiang Paul Walker

    Pemergian Paul Walker pada 30 November tahun lalu terlalu awal dan sukar untuk diterima oleh peminat khususnya pengikut siri...Read More