berita

Latest Posts

Bila Shila Amzah ‘Cuit’ Media Melayu. Kecoh Dibuatnya!

September 16th, 2014 | by Noraniza | 4 comments
Isu & Kontroversi

Shila-Amzah

Siapa sentap dengan siapa? Itulah persoalan yang bermain dalam minda kami apabila penyanyi terkemuka, Shila Amzah memuat naik sekeping foto panas di Instagramnya.

Mana taknya, foto tersebut dilihat seakan-akan merendahkan martabat warga media Melayu yang selama ini merupakan tulang belakang dalam kariernya daripada zaman dia bergelar Shila Tekno lagi.

Mungkin kami ni baru setahun jagung, namun ternyata banyak media lain yang ‘dewasa’ bersama Shila terkesan dengan kenyataan yang diberikannya itu.

Read More   Leave a Comment (4 comments)

Besarnya Baby Bump Fasha Sandha. Makin berseri Mak Buyung Ni!

September 15th, 2014 | by Amirah | 6 comments
Lensa Insta

Screen Shot 2014-09-15 at 1.13.09 PM

Alahaiii, asyik tersenyum je Mira dari tadi kerana terpesona melihat wajah ayu mak buyung hot yang satu ni. Siapa lagi kalau bukan heroin drama ‘Selamat Pengantin Madu’ iaitu Fasha Sandha.

Mana taknya, makin dekat due date, makin bertambah berseri-seri pula kami tengok Fasha ni.Betullah kata orang,  ibu mengandung ni ada serinya.

Bukan kami je yang teruja tau! Peminat Fasha sendiri pun ikut sama excited. Tak percaya? Tengok sendiri komen-komen yang diberikan di laman Instagram Fasha.

Read More   Leave a Comment (6 comments)

Dengan Sekali Lafaz, Sha Dila Sah Isteri Alif Satar!

September 15th, 2014 | by Noraniza | 1 comments
Kini Trending

Screen Shot 2014-09-15 at 12.54.56 PM

Akhirnya saat bahagia yang dinantikan oleh pasangan merpati dua sejoli ini muncul jua! Setelah lebih 4 tahun menjalin hubungan cinta, akhirnya Alif Satar sah bergelar suami kepada pilihan hatinya, Sha Dila.

Bertempat di Dewan Perdana Jalan Semarak, dengan sekali lafaz sahaja, Alif Satar dan Sha Dila telah selamat diijabkabulkan kira-kira jam 11.40 pagi tadi.

Nampaknya memang terserlah seri pengantin di raut wajah kedua-dua mempelai! Sememangnya pasangan ini nampak serasi dan sama padan!

Read More   Leave a Comment (1 comments)

Nora Danish Diminta Kurangkan Kongsi Gambar Dengan Keluarga Bekas Mertua. Seriously?

September 15th, 2014 | by Noraniza | 9 comments
Isu & Kontroversi

Nora-Danish

Baik salah, gaduh pun salah. Maka, sememangnya susah untuk bergelar seorang selebriti. Hati keluarga mahu dijaga, perasaan peminat pun kena ambil tahu.

Ini semua gara-gara beberapa keping foto yang dimuat naik oleh pelakon paling hot di Malaysia sekarang ni, Nora Danish. Ceritanya begini, rasanya memang semua orang sedia maklum bahawa hubungan Nora Danish dengan bekas mertuanya, Puan Sri Raja Noora Ashikin memang rapat.

Tapi, ada pula yang meminta agar pelakon itu kurangkan foto bersama bekas mertuanya kerana mahu jaga hati Fasha yang sedang sarat mengandung. Haih.. macam-macam!

Read More   Leave a Comment (9 comments)

Gara-Gara Foto Berpelukan, Izara Aishah Digelar Artis Murahan

September 15th, 2014 | by Amirah | 13 comments
Isu & Kontroversi

IMG_5032

Lama rasanya tak dengar mengenai pelakon manis lagi jelita, Izara Aishah. Korang ingat lagi tak gosip Izara bercinta dengan anak tiri penyanyi tersohor negara, Datuk Siti Nurhaliza tu?

Artikel Berkaitan : Lagi Gosip Anak Tiri Siti Nurhaliza, Apa Komen Izara Aishah Selepas Dikaitkan Bersama?

Hmm, kalau baca melalui statement Izara sebelum ini, jejaka yang bernama Adib ni cuma kawan lama saja. Tak ada apa-apa hubungan pun.

Tetapi, sekeping foto yang mula tersebar seolah-olah menidakkan jawapan Izara terhadap status hubungannya.

Read More   Leave a Comment (13 comments)

Konsert Ke-2 Akademi Fantasia Masih Mengecewakan?

September 15th, 2014 | by Amirah | 5 comments
Kini Trending

10625023_748774325195027_7388623167327338319_n

Yeay!! Dah mula cuti sekolah la.Macam mana weekend korang minggu lepas? Haa, mesti korang tengok Akademi Fantasia 2014 malam tadi kan. Mira tengok kat Twitter pun kemain ramai lagi yang jadi juri awam tau! Hehe.

Kalau korang masih lagi tertanya-tanya kenapa lagu yang dipersembahkan semua lagu lama-lama, sebenarnya #AF2014 membawakan tema ‘Lagu Hits 90-an’.

Tapi, tapi, tapi, korang rasa macam mana persembahan pelajar-pelajar ni malam tadi sehingga pelajar bernama Wawa terkeluar? Ramai yang kata tak mencapai piawaian. Eh, kenapa pula?

Read More   Leave a Comment (5 comments)