OHBULAN! - Portal Hiburan & Gosip Artis Malaysia No 1

berita

Latest Posts

#MLM2014 : Lawak Nabil Bikin Kontroversi?

November 22nd, 2014 | by Yusmirnadia | 0 comments
Kini Trending

Screen Shot 2014-11-22 at 00.56.07

Bukan senang nak jadi solo stand-up comedian, betul tak? Sekurang-kurangnya bila kita mati akal, adalah kawan yang boleh tolong cover line kalau kita buat lawak dengan geng.

Tapi kami rasa kami patut bagi tabik spring kepada Nabil yang merupakan satu-satunya peserta solo dalam Maharaja Lawak Mega 2014 (MLM2014).

Malam ini, Nabil berkongsi jenakanya tentang iklan tempatan yang difikirkan kurang menyengat. Antara salah satu komersial yang dikatakan tak masuk akal ialah apabila para gadis mendapat keyakinan serta-merta sebaik memakai tuala wanita.

Read More   Leave a Comment (0 comments)

Video : Fazura Bakal Dedah Boyfriend Dalam Program Realiti?

November 21st, 2014 | by Yusmirnadia | 7 comments
Kini Trending

Screen Shot 2014-11-21 at 15.36.43

Mesti korang ingat lagi bulan lepas kami ada kongsi berita mengenai Fazura yang bakal tampil dalam sebuah program realiti TV setaraf dengan Kim Kardashian.

Artikel berkaitan : Fazura Muncul Dengan Program ‘Facing Up To Fazura’ Setaraf Kim Kardashian

Letop uollss! Selain daripada peminat dapat mengenali personaliti Fazura dengan lebih telus, khabarnya selebriti popular ini akan mendedahkan siapa boyfriend-nya. Tapi kalau dia ada boyfriend lah.

Read More   Leave a Comment (7 comments)

Video : Nazim Othman Jadi Ikan Duyung

November 21st, 2014 | by Noraniza | 2 comments
Lensa Insta

nazim othman-1

Kami tak tipu. Pelakon kacak ni dilihat telah ‘transform’ menjadi ikan duyung lelaki. Sebenarnya kami nampak foto ini di Instagram Boracay Mermaids dan kami pun teruslah menjengah ke Instagram Nazim Othman.

Dan ternyata memang sah foto lelaki berekor ikan tersebut merupakan Nazim kerana dia juga ada berkongsi foto dan video percutiannya di pulau yang pernah diiktiraf sebagai pulau tercantik di Asia iaitu Pulau Boracay, Filipina.

Read More   Leave a Comment (2 comments)

Amelina Terpaksa Bertudung Elak Dikenali Orang Ramai

November 21st, 2014 | by Noraniza | 10 comments
Isu & Kontroversi

Screen Shot 2014-11-21 at 10.46.36 AM

Walaupun sudah lebih sedekad berlalu, lagu-lagu dangdut hit Amelina ternyata masih lagi menjadi siulan. Contohnya seperti lagu ‘Asyik’, ‘Ah Rindu Lagi’ dan banyak lagilah.

Namun, sayangnya Amelina tiba-tiba hilang daripada industri. Ada desas-desus yang mendakwa bahawa penyanyi dangdut itu mengundur diri daripada industri kerana sudah betudung litup. So, macam tak sesuai la nak menyanyi dangdut.

Bagaimanapun, foto Amelina bersama Maya baru-baru ini mencetus kontroversi. Ramai yang menyelar Amelina kerana dikatakan sudah kembali kepada imej seksinya yang dahulu. Hurm.. Apa agaknya jawapan Amelina?

Read More   Leave a Comment (10 comments)

Rozita Che Wan & Zain Dituduh Tak Pandai Jaga Baby

November 21st, 2014 | by Yusmirnadia | 15 comments
Isu & Kontroversi

Screen Shot 2014-11-21 at 10.00.05

Kadang-kadang kesian juga pada Rozita Che Wan dan Zain Saidin. Apa yang mereka buat serba tak kena di mata orang luar. Dari zaman Che Ta belum berkahwin dengan Zain, sampai dah ada anak tetap juga pasangan ini dicari kesalahannya.

Terbaru, malam tadi terdapat segelintir pengikut di Instagram yang menulis komen seolah-olah Che Ta dan Zain tidak pandai menjaga anak mereka yang baru lahir, Aaisyah Dhia Rana.

Semuanya terjadi selepas Zain memuat naik sekeping foto sedang menyusukan Aaisyah sebaik pulang dari bersenam di gym. Disebabkan gambar itu, mulalah keyboard warriors melemparkan kata-kata kurang manis.

Read More   Leave a Comment (15 comments)

Nora Danish Selfie Dengan Qi, #KauYangPanas

November 21st, 2014 | by Yusmirnadia | 6 comments
Lensa Insta

Screen Shot 2014-11-21 at 09.11.55

Rasanya belum pernah lagi kami melihat gandingan antara Nora Danish dan Qi Razali dalam mana-mana lakonan. Kalau kami salah, sila betulkan ya. Haha.

Tapi nampaknya keserasian antara mereka berdua tak perlu dibuat-buat, macam lahir sendiri gituh! Buktinya, selang beberapa saat sebaik Nora memuat naik sekeping foto selfie-nya bersama Qi di Instagram, ramai yang memuji mengatakan mereka adalah pasangan berlakon yang sesuai dan sedondon.

Read More   Leave a Comment (6 comments)

Top Posts This Week



Filem Antarabangsa

  • Kontes : Menang Cenderahati Filem Big Hero 6
    8
    Filem Antarabangsa
    November 6th, 2014

    Kontes : Menang Cenderahati Filem Big Hero 6

    Kalau anda memang pembaca tegar komik-komik Marvel karya Steven T. Seagle, anda pasti tahu akan watak-watak hero robot dalam Big...Read More