OHBULAN! - Portal Hiburan & Gosip Artis Malaysia No 1

berita

Latest Posts

Foto Neelofa Atas Katil Yang Bernilai RM 1 Juta

October 23rd, 2014 | by Noraniza | 2 comments
Lensa Insta

Screen Shot 2014-10-23 at 12.57.42 AM

Terkejut dan tergamam. Itulah reaksi kami apabila melihat foto yang dimuat naik sendiri oleh pelakon cantik itu di laman Instagramnya semalam.

Mahu tak terkesima bila Neelofa mendakwa bahawa dia berada di atas katil yang bernilai 200,000 Euro, bersamaan RM 1 Juta. *pengsan*. Mesti anda semua tertanya-tanya katil jenis apakah yang berharga semahal itu kan?

Sebenarnya Neelofa dan keluarganya sudah beberapa hari berada di sebuah pusat peranginan mewah Phuket, Thailand. Malah, Iniala Beach House, Phuket ini turut menjadi pilihan selebriti antarabangsa, Kim Kardashian untuk berbulan madu.

Read More   Leave a Comment (2 comments)

Maharaja Lawak Mega 2014 : Netizen Tak Puas Hati Zizan Sertai Jambu

October 23rd, 2014 | by Amirah | 4 comments
Isu & Kontroversi

virus

Berita baik buat peminat Maharaja Lawak Mega (MLM). Kini MLM2014 kembali dan bakal menyaksikan persaingan yang amat sengit di kalangan pelawak-pelawak dan pelakon komedi profesional tanah air.

Sejak diperkenalkan pada tahun 2011, MLM sememangnya menjadi antara program realiti yang mempunyai rating tertinggi tau! Maklumlah, rancangan ini macam dah jadi tempat berhimpun pelawak-pelawak terkenal pun ada. Hehe.

Tapi, betapa terkejutnya kami apabila melihat senarai penuh peserta MLM2014 yang jelas menunjukkan Zizan Razak sah menyertai kumpulan Jambu. Apa sudah jadi dengan Jozan?

Read More   Leave a Comment (4 comments)

Foto : Adakah Pelakon Cantik Ini Kekasih Jep Sepahtu?

October 21st, 2014 | by Noraniza | 18 comments
Isu & Kontroversi

Screen Shot 2014-10-21 at 2.29.06 PM

Sekitar bulan Februari lalu, kecoh dunia hiburan tanah air apabila Jep Sepahtu didakwa telah bertunang dengan seorang gadis sekampung dengannya di Kluang, Johor.

Walaupun pada mulanya Jep dilihat seakan-akan lari daripada pihak media, akhirnya pelawak terkemuka itu menafikan khabar angin tersebut dan menjelaskan bahawa dia masih lagi solo.

Ha.. tapi berita yang kami dengar ini pun mungkin akan mengecewakan peminat Jep sekali lagi. Khabarnya kini Jep sedang bercinta dengan seorang pelakon yang memang cun melecun. Amboi. High taste!

Read More   Leave a Comment (18 comments)

Bukan Maserati, Tapi Audi A5 – Zul Ariffin

October 21st, 2014 | by Amirah | 4 comments
Isu & Kontroversi

Screen Shot 2014-10-21 at 11.20.58 AM

Ingat lagi tak kami pernah memaparkan mengenai foto Zul Ariffin dengan kereta mewah Maserati? Kata Zul, kenderaan yang dibeli itu sebenarnya adalah Audi A5.

Artikel Berkaitan : Foto Zul Ariffin Dengan Kereta Mewah Maserati Terbaru Miliknya?

Tak kisahlah Maserati atau Audi A5, kedua-duanya merupakan kereta mewah tahu tak! Maka, kami selaku masyarakat marhaen hanya mampu menelan air liur dengan pengakuan Zul.

Terperanjat kami apabila Zul memberitahu dia sanggup menjual trak dan superbike miliknya semata-mata untuk memiliki kenderaan baru. Kalau kami, memang tak dapat lah jepp!

Read More   Leave a Comment (4 comments)

Elfira Loy Nafi Bercinta Dengan Baim Wong

October 21st, 2014 | by Noraniza | 7 comments
Isu & Kontroversi

Screen Shot 2014-10-21 at 10.53.44 AM

Baru sahaja semalam kami membaca artikel daripada sebuah tabloid mengenai pelakon Indonesia, Baim Wong yang mengaku bercinta dengan Elfira Loy.

Pengakuan itu bagai dikuatkan lagi apabila Elfira juga ada memuat naik beberapa keping foto mesra bersama Baim ketika menghadiri perkahwinan Raffi Ahmad dengan Nagita Slavina di Jakarta.

Tapi, apa yang peliknya hari ini Elfira menafikan pula dakwaan yang dibuat oleh Baim menerusi temu bualnya dengan akhbar Utusan. Friend zone lagi rupanya?

Read More   Leave a Comment (7 comments)

Foto Emma Maembong Pegang Harimau [Bukan Anjing]

October 21st, 2014 | by Amirah | 7 comments
Lensa Insta

10387335_10152816175885827_5523065927027093241_n

Tindakan sebuah badan NGO yang menganjurkan program ‘I Want To Touch A Dog’ pada hari Ahad lepas menjadi tajuk utama akhbar apabila ia didakwa cuba menyebarkan fahaman liberal & pluralisasi di kalangan masyarakat Islam setempat.

Difahamkan, lebih 800 pengunjung termasuk umat Islam menyertai program tersebut yang kononnya untuk mendidik orang ramai supaya tidak takut terhadap binatang jinak itu. Bagaimanapun, acara ini mendapat tentangan daripada Ketua Pengarah JAKIM kerana ia secara jelasnya menunjukkan bahawa pihak penganjur tidak sensitif dengan kedudukan umat Islam di negara ini.

“Islam di Malaysia yang berpegang teguh kepada Mazhab Syafie sudah jelas memperincikan bahawa anjing dan babi itu tergolong dalam najis mughallazah (berat).

“Acara itu tidak pernah dianjurkan sebelum ini dan kali pertama didedahkan kepada masyarakat, kita orang Islam dan agama sudah menetapkan dengan jelas hukum berkaitan anjing, jelas Ketua Pengarah JAKIM”, Datuk Othman Mustapha, Ketua Pengarah JAKIM – Berita Harian

Dalam isu berlainan, pelakon yang kini lebih selesa berhijab iaitu Emma Maembong dilihat memberikan respon terhadap peserta program ‘I Want To Touch A Dog’ apabila dia memuat naik sebuah fotonya yang menyentuh harimau di akaun instagramnya.

Read More   Leave a Comment (7 comments)

Top Posts This Week



Filem Antarabangsa

  • Review Dracula Untold : Filem Genre Aksi Seram Yang Tak Cukup Rencah
    16
    Filem Antarabangsa
    October 2nd, 2014

    Review Dracula Untold : Filem Genre Aksi Seram Yang Tak Cukup Rencah

    Anda sudah jelak disajikan dengan cerita hantu Malaysia seperti pontianak, toyol dan langsuir? Ha..ni kami bawakan hantu versi...Read More