berita

Latest Posts

5 Ayat Si Montel Dah Penat Dengar. Tak Baiklah Korang Ni!

July 26th, 2017 | by Nabihah | 0 comments
Kini Trending

Sekarang kat negara kita ni dah makin ramai orang yang double standard. Paling jelas, kalau orang tu sihat ataupun gemuk. Gatal je mulut tu nak mengata atau pandai-pandai nak bagi tips kuruskan badan kat orang tu.

Ish..ish..ish..tak baik tau! Diorang pun manusia, ada hati dan perasaan. Entah-entah nanti kalau diorang kurus, lagi hot dari korang yang tak gemuk tu. Masa tu baru menyesal!

Untuk korang yang selalu kutuk golongan comel tu, jom baca ayat-ayat yang selalu korang cakap dekat diorang sampai diorang dah penat nak dengar. Lepas ni jangan kutuk diorang dah tau!

Read More   Leave a Comment (0 comments)

Belum Sempat Ujibakat Lakonan, Lelaki Ini Disuruh Balik Kerana Alasan Tak Masuk Akal!

July 26th, 2017 | by Shafika | 1 comments
Kini Trending

Rancangan realiti seperti Maharaja Lawak atau pun Mentor banyak melahirkan artis yang berbakat. Kalau kita tengok contohnya, Black. Walaupun kurang pada segi rupa, lihat sahaja bakat yang ada. Secara tak langsung banyak kelebihan program realiti sebegini. Boleh membantu orang awam untuk menonjolkan bakat yang terpendam.

Namun, lain pula jadinya dengan brader ini. Rasa geram pun ada, niat nak ujibakat tapi akhirnya disuruh balik? Alasan tak masuk akal betul..

Read More   Leave a Comment (1 comments)

Gara-Gara Nak Ponteng Kerja, Gadis Ini Sanggup Menipu Tetapi Kantoi Pula.. Kelakar!

July 26th, 2017 | by Arini Saleh | 0 comments
Kini Trending

Kadang-kadang apabila ada perkara yang tak dapat dielakkan, pekerja terpaksa mengambil cuti kecemasan di saat akhir. Tayar motor pancit, kunci motor hilang dan macam-macam lagi lah. Jika dapat bos yang memahami memang untung, tetapi jika dapat bos yang tegas berdebar juga.

Walau apa pun alasannya, korang janganlah sesekali menipu seperti yang diceritakan ini. Tak pasal-pasal dapat cuti panjang terus. Adui!

Read More   Leave a Comment (0 comments)

Konon Nak Tolong Jagakan Anak Rupanya.. – Wanita Cerita Detik Cemas Anak Dilarikan Ketika Solat

July 26th, 2017 | by Arini Saleh | 4 comments
Kini Trending

Kepada ibubapa yang mempunyai anak kecil dinasihatkan agar sentiasa berwaspada dengan keadaan sekeliling. Jangan sesekali mudah percaya dengan orang asing walaupun niatnya baik ingin membantu.

Seperti kisah yang terjadi kepada wanita ini, ada seorang ‘strangers’ bermain-main dengan anaknya ketika di dalam surau. Dia pun meneruskan solat tanpa ragu-ragu. Semasa tengah solat, tiba-tiba anaknya dilarikan.

Read More   Leave a Comment (4 comments)

Ini Mengarut, Bahayakan Kesihatan! – Tips Diet ‘Makan Buah’ Adik Shila Amzah Dikritik Pakar Diet

July 26th, 2017 | by Wan | 4 comments
Gaya Hidup

Kalau korang perhatikan sekarang ini ramai berkongsi pelbagai tips menarik tentang penjagaan diri, tips kurus, tips kekal sihat dan macam-macam lagi.

Kita yang baca ini pun rasa bersemangat untuk cuba tips tersebut. Syada Amzah, adik kepada penyanyi Shila Amzah sempat berkongsi tips diet hilang 5kg dalam masa seminggu di akaun Twitter milik dia. Malangnya tips yang mendapat lebih 2 ribu retweet itu dikecam netizen kerana didakwa boleh membahayakan kesihatan.

Read More   Leave a Comment (4 comments)

Tersebar Nama Sebenar Di Media Sosial, Sajat Akui Ramai Cemburu

July 26th, 2017 | by Faezah | 9 comments
Kini Trending

Siapa tak kenal dengan usahawan kosmetik, Nur Sajat yang cukup popular dan sering menjadi perhatian netizen dengan gosip-gosip panas. Sajat bagaimanapun tidak mudah melenting dengan isu yang sering dikaitkan dengan dirinya.

Baru-baru ini viral beberapa keping foto maklumat peribadi seperti kad pengenalan dengan nama Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman yang didakwa milik Sajat. Betul ke itu nama sebenar Sajat? Ini respon Sajat.

Read More   Leave a Comment (9 comments)

Top Posts This Week