OHBULAN! - Laman Socialtainment Malaysia

berita

Latest Posts

8 Tips Jawab Soalan ‘Bila Nak Ada Anak?’

January 26th, 2015 | by Noraniza | 1 comments
Kini Trending

http---makeagif.com--media-1-30-2014-TwVKQj

Baru je nikah sebulan, dah sibuklah pakcik makcik, jiran tetangga dan kawan-kawan office bagi soalan cepu cemas level annoying pasal anak! Adoi. Nak dimarah, takut terasa pula nanti.

Bukannya kita tak mahu ada anak, tapi dah belum ada rezeki kan? Jadi, nah kami bagi tips untuk pasangan yang dah jemu nak jawab soalan ‘bila nak ada anak ni?’.

Read More   Leave a Comment (1 comments)

Jamal Abdillah Mahu Bantu Zamani Rawat Ketagihan Dadah

January 26th, 2015 | by Yusmirnadia | 2 comments
Isu & Kontroversi

FotorCreated

Sebaik dibebaskan dari tahanan reman pada hari Sabtu lepas, Zamani kelihatan sangat bersyukur dan nekad untuk membersihkan diri dari najis dadah.

Walaupun pernah dua kali pergi ke pusat pemulihan AADK pada 2010 dan 2012, namun Zamani gagal untuk pulih sepenuhnya.

Insya-Allah saya akan berusaha untuk berubat dan ke pusat pemulihan dadah selepas segalanya selesai. Saya tahu bukan mudah untuk memberi janji kerana susah untuk pulih daripada dadah ini. – mStar

Read More   Leave a Comment (2 comments)

[VIDEO] : Adira Terjatuh Di Konsert Mentor Legend

January 26th, 2015 | by Wan | 4 comments
Isu & Kontroversi

jatuhh

Semalam telah berlangsung konsert Mentor Legend battle ketiga diantara Fahmie, Sarah dan Tuah daripada kumpulan A.

Setiap protege dikehendaki berduet bersama dengan artis undangan pilihan mereka. Protege Mas Idayu iaitu Tuah membuat pilihan yang tepat apabila menjemput Adira sebagai pasangan duetnya. Namun sejurus tamat persembahan, Adira terjatuh di atas pentas?

Read More   Leave a Comment (4 comments)

Abby Abadi Kritik Adi Putra Mahu Lakon Aksi Ranjang?

January 26th, 2015 | by Amirah | 11 comments
Isu & Kontroversi

Screen-Shot-2015-01-07-at-12.39.02-PM1

Belum habis kisah Abby Abadi menyelar tindakan JAKIM tentang insiden gadis dipeluk artis K-Pop, kini Abby kembali lagi dengan teguran khas buat seorang pelakon lelaki.

Hmm, kalau lihat daripada artikel yang dimuat naik Abby melalui laman Instagramnya, sudah terang lagi bersuluh, tegurannya kali ini ditujukan kepada Adi Putra.

Tapi, kami tak mahulah pakai serkap jarang je. Kalau korang nak pastikan, cuba cek sendiri di google. Hehe. Apapun, jom tengok apa nasihat Abby.

Read More   Leave a Comment (11 comments)

20 Foto Baby Shower Anak Pertama Aidil Zafuan & Zarema Zainal

January 26th, 2015 | by Amirah | 6 comments
Lensa Insta

Screen Shot 2015-01-26 at 7.03.57 AM

Rasanya ramai yang sedia maklum bahawa isteri kepada Aidil Zafuan iaitu Zarema Zainal kini sedang hamil anak mereka yang pertama.

Nama pun anak sulung, mestilah super excited kan? Jadi, sempena menyambut kelahiran anaknya itu, Zarema telah mengadakan majlis baby shower yang dihadiri oleh kenalan rapatnya termasuklah Nora Danish.

Wah, kami lihat meriah betul baby shower Zarema ni. Tak percaya? Meh lihat foto-foto menarik sekitar majlis ini.

Read More   Leave a Comment (6 comments)

Lisa Surihani Mengandung?

January 26th, 2015 | by Yusmirnadia | 4 comments
Isu & Kontroversi

Screen Shot 2015-01-25 at 23.41.48

Sekitar penghujung Ogos tahun lepas, Lisa Surihani didedahkan pernah mengalami keguguran anak sulung berdasarkan kepada laporan akhbar Kosmo.

Bagaimanapun berita tersebut tetap kekal menjadi spekulasi memandangkan tiada langsung komen lanjut daripada Lisa sendiri.

Read More   Leave a Comment (4 comments)

Top Posts This Week



Filem Antarabangsa

  • Seventh Son : Filem Aksi Penutup 2014 Paling Perfect!
    3
    Filem Antarabangsa
    December 31st, 2014

    Seventh Son : Filem Aksi Penutup 2014 Paling Perfect!

    Apa yang akan korang lakukan sekiranya secara tiba-tiba dikerah untuk melawan kuasa jahat dek kerana korang anak yang ketujuh...Read More