OHBULAN! - Laman Socialtainment Malaysia

berita

Latest Posts

Kisah Sukarelawan Syria Yang Jadi Mangsa Pengebom Berani Mati Ini Buat Kami Mengalir Air Mata

July 7th, 2015 | by Ash Nordin | 0 comments
Kini Trending

syriaKisah yang menyayat hati ni dipetik dari laman Facebook Ustaz Nazmi Karim. Mengalir air mata kami dibuatnya bila baca cerita ni. Insan bernama Dr Basyar Qurabi merupakan sahabat Ustaz Nazmi yang berasal dari Syria dan juga salah seorang anggota Muslim Care.

Dr Basyar menjadi mangsa pengebom berani mati Masjid Syeikh Salim di bandar Ariha.. Yang paling kasihan sekali mangsa bertemu ajal ketika sedang menunggu waktu berbuka puasa. Ya Allah.. semoga arwah ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman.

Read More   Leave a Comment (0 comments)

Si Suami Kongsi Kisah Kahwin Dengan Isteri Yang Tak Pandai Masak & Akhirnya…

July 7th, 2015 | by Noraniza | 2 comments
Kini Trending

Screen Shot 2015-07-06 at 3.21.05 PM

Menarik dan memberikan inspirasi kepada kaum lelaki di luar sana yang kebanyakannya sakan nak memilih si isteri yang super perfect. Antara kriteria yang selalu dikehendaki ialah mesti pandai masak.

Namun, menerusi kisah yang dikongsi oleh Mohd Yazid di laman blognya ini, berkahwin awal dengan wanita yang tidak tahu memasak bukanlah masalah yang besar dalam kehidupannya.

Read More   Leave a Comment (2 comments)

Kisah Sebak Seorang Ibu Bila Bayi Dalam Kandungan Meninggal Dunia Semasa 9 Bulan

July 7th, 2015 | by Noraniza | 2 comments
Kini Trending

a

Ajal, jodoh, maut dan pertemuan adalah ketentuan Allah SWT. Semua yang berkahwin mahukan anak sebagai pengikat kasih sayang mereka.

Namun, segala yang berlaku ada hikmahnya. Pasangan ini terpaksa menerima kenyataan bahawa anak sulung mereka telah meninggal dunia semasa usia kandungan sudah cukup 9 bulan.

Read More   Leave a Comment (2 comments)

6 Perbezaan Sambutan Hari Raya Zaman Dulu & Sekarang, Makin Advance Beb!

July 6th, 2015 | by Ash Nordin | 5 comments
Gaya Hidup

cover

Eh korang perasan tak hari ni dah masuk hari ke 19 kita berpuasa. Cepat kan masa berlalu? Mesti korang dah beli persiapan untuk raya. Al maklum lah, hari raya setahun sekali.. Nak menyambut hari kemenangan mesti lah dengan penuh bergaya!

Tapi dalam kemeriahan untuk menyambut hari raya ni, korang perasan tak makin lama makin advance. Kalau dulu kat rumah tunggu 4 hari posmen datang bagi surat kot-kot ‘crush’ ada bagi kad raya ke kan.. Haa tu baru satu, banyak lagi perbezaan kalau korang nak tau!

Read More   Leave a Comment (5 comments)

Nak Beli Rumah Tapi Kena Bayar RM500 Jadi Ahli Dulu? Wanita Ini Bongkar Sindiket Penipuan

July 6th, 2015 | by Wan | 3 comments
Kini Trending

ohbulanrumah

Tengok harga rumah sekarang memang boleh buat sesak nafas, lagi-lagi rumah di sekitar Lembah Klang. Atas sebab itulah ramai terpaksa menyewa dek kerana kekangan seperti gaji yang tidak melayakkan diri untuk memiliki rumah sendiri.

Namun iklan daripada syarikat pemaju ini tentang harga rumah yang cukup murah dan tak masuk akal ini mengundang seribu satu persoalan.

Betul ke ada rumah dengan harga macam ini? Atau sekadar sindiket memandangkan kena bayar RM500 untuk jadi ahli dulu?

Read More   Leave a Comment (3 comments)

Jejaka Ini Dedahkan 7 Tips Beli Kereta Volkswagen Tiguan Tanpa Deposit & Kadar Faedah!

July 6th, 2015 | by Izuan | 7 comments
Kini Trending

Jejaka Ini Dedahkan 7 Tips Beli Kereta Volkswagen Tiguan Tanpa Deposit & Kadar Faedah!2

Hari-hari aku pergi kerja mesti akan lalu showroom Volkswagen, daripada luar hanya mampu menjamahkan mata, mengidam dengan Volkswagen Golf yang super seksi. Bila tengok harga, gulp..telan juga air liur.

Tetapi keinginan aku untuk bawa pulang baby golf sempena raya ini memang dah tak boleh nak tertahan-tahan lagi. Tambah pula, dengan kereta yang aku guna sekarang yang dah usang, asyik rosak je.

Dari situ aku dah mula tekad aku mesti kena dapatkan kereta ini.

Maka, aku pun implementkan teknik-teknik dibawah supaya dapatlah menyimpan sikit untuk bawa pulang kereta idaman ni.

Read More   Leave a Comment (7 comments)

Top Posts This Week


Gaya Hidup

  • 6 Perbezaan Sambutan Hari Raya Zaman Dulu & Sekarang, Makin Advance Beb!
    5
    Gaya Hidup
    July 6th, 2015

    6 Perbezaan Sambutan Hari Raya Zaman Dulu & Sekarang, Makin Advance Beb!

    Eh korang perasan tak hari ni dah masuk hari ke 19 kita berpuasa. Cepat kan masa berlalu? Mesti korang dah beli persiapan untuk...Read More