OHBULAN! - Portal Hiburan & Gosip Artis Malaysia No 1

berita

Latest Posts

Foto-Foto Sekitar Sidang Media Running Man #RaceStartMY

November 1st, 2014 | by M | 0 comments
K-POP

Foto-Foto Sekitar Sidang Media Running Man

Foto-Foto Sekitar Sidang Media Running Man #RaceStartMY

Read More   Leave a Comment (0 comments)

Video : Makanan Kegemaran Suk Jin Adalah Nasi Goreng #RaceStartMY

November 1st, 2014 | by M | 0 comments
K-POP

RunningMan #RaceStartMY

Suk Jin dalam sidang media Running Man Race Start Season 2 mendedahkan makanan tempatan kegemaran beliau adalah nasi goreng.

Read More   Leave a Comment (0 comments)

Throwback Selebriti Wanita Pernah Sambut Halloween

October 31st, 2014 | by Noraniza | 11 comments
Kini Trending

halloween

Patutlah kami tengok ramai sudah mula memuat naik kostum-kostum hantu di laman sosial masing-masing. Malah, muka mereka pun diconteng ala-ala seram. Rupa-rupanya hari ini (31 Oktober 2014) merupakan tarikh sambutan Halloween yang diraikan oleh penganut agama Kristian.

Sedikit informasi, sebenarnya perkataan Halloween berasal daripada ‘All Hallows Evening’. Di Amerika, biasanya perayaan ini diraikan kanak-kanak dengan memakai kostum seram dan mereka akan pergi dari rumah ke rumah untuk meminta gula-gula sambil berkata ‘Trick or treat!’.

Walaupun perayaan tersebut tidak diadakan secara besar-besaran di Malaysia, ada juga yang ‘have fun‘ bersama rakan-rakan dengan menggayakan kostum ala-ala hantu, termasuklah golongan selebriti.

Read More   Leave a Comment (11 comments)

Felixia Yeap Dikritik Kerana Isu Halal Pula

October 31st, 2014 | by Amirah | 0 comments
Isu & Kontroversi

Felixia-Yeap-Rasa-Seperti-Diri-Dilahirkan-Semula-ROTIKAYA

Alahai, susahnya jadi wanita bernama Felixia Raisyyah Rania ini. Bukan saja penampilan dan waktu solatnya dikritik, kini apa yang dimakan pun turut menjadi isu.

Artikel Berkaitan :

Kadang-kadang kami pun pelik dengan cara pemikiran sesetengah orang yang tak habis-habis membuat penilaian terhadap saudara baru kita ini.

Read More   Leave a Comment (0 comments)

Foto Body Langsing Farahdhiya Idaman Wanita

October 31st, 2014 | by Amirah | 5 comments
Lensa Insta

Screen Shot 2014-10-31 at 11.13.09 AM

Sekali sekala tengok Farahdhiya ni memang jatuh hati. Dahlah putih melepak, cantik pula tu. Tapi, lama betul tak dengar berita pelakon dan penyanyi jelita ni kan?

Sesekali kami jengah juga laman Instagram Farahdhiya. Menerusi pengamatan kami, sebenarnya banyak juga aktiviti yang dilakukan si cantik ini bersama teman-teman rapatnya.

Tapi, yang paling menarik perhatian kami adalah foto Farahdhiya diapit Ultraman. Memang sempoi baq hang!

Read More   Leave a Comment (5 comments)

Foto Rumah Shah Iskandar Diserang Kulat

October 31st, 2014 | by Noraniza | 1 comments
Isu & Kontroversi

Screen Shot 2014-10-31 at 10.28.23 AM

Kami agak bersimpati dengan nasib yang menimpa pelakon kacak ni. Siapa tak marah kalau rumah yang menjadi tempat untuk kita melepaskan lelah setelah penat berkerja ditumbuhi kulat.

Menerusi foto yang dimuat naik oleh Shah Iskandar di laman Instagramnya semalam, kami ingatkan hanya sofa sahaja yang tumbuh kulat, tapi sangkaan kami sama sekali salah.

Read More   Leave a Comment (1 comments)

Top Posts This Week



Filem Antarabangsa

  • Video The Road To #Furious7 : Cody Dibayangi Mendiang Paul Walker
    5
    Filem Antarabangsa
    October 27th, 2014

    Video The Road To #Furious7 : Cody Dibayangi Mendiang Paul Walker

    Pemergian Paul Walker pada 30 November tahun lalu terlalu awal dan sukar untuk diterima oleh peminat khususnya pengikut siri...Read More