OHBULAN! - Laman Socialtainment Malaysia

berita

Latest Posts

Dipandang Hina Kerana Menjanda Di Usia Muda, Masihkah Ada Sinar Bahagia Buat Wanita Ini?

August 27th, 2016 | by Hanan Mansor | 0 comments
Kini Trending

janda

Setiap orang melalui jalan dan cabaran yang berbeza dalam mengharungi liku-liku kehidupan di dunia ini. Sekilas pandang, kita tidak tahu apa dugaan yang terpaksa dihadapi oleh seseorang itu, sebab itu kita tidak boleh menilai orang lain melalui status atau luarannya sahaja.

Sudah menjadi stigma sesetengah masyarakat kita yang mempunyai pandangan negatif terhadap janda. Namun, pernahkah kita cuba untuk menyelami isi hati mereka? Tahukah kita betapa peritnya mereka mengharungi kehidupan lantaran memikul status tersebut?

Luahan ini dikongsi oleh seorang pembaca kami dengan tujuan supaya orang ramai tidak sewenangnya menghukum mereka yang bergelar ‘janda’ tanpa memahami situasi mereka. Semoga menjadi pengajaran pada kita semua.

Read More   Leave a Comment (0 comments)

Aku Rasa Aku Dah Tak Lama Dah, Ini Permintaan Terakhir Aku…

August 27th, 2016 | by Wan | 0 comments
Kini Trending

ohbulanmesej

Seakan sudah mengetahui ajalnya yang bakal tiba tidak lama lagi, pemuda ini meminta bantuan dari rakan untuk memadam Facebook miliknya andai sudah tiada nanti.

Ternyata itulah mesej terakhir mereka sebelum menghembuskan nafas terakhir. Semoga kisah Q ini memberi pengajaran kepada kita semua.

Read More   Leave a Comment (0 comments)

Tak On & Tak Guna Tapi Terbakar Atas Riba, Jangan Ambil Mudah Soal Penyimpanan Powerbank!

August 26th, 2016 | by Hanan Mansor | 1 comments
Kini Trending

coverpb

Malang tidak berbau, kadang-kadang kemalangan yang tidak disangka-sangka boleh berlaku walaupun kita telah berhati-hati. Oleh itu kita haruslah sentiasa beringat bahawa alat elektronik yang selalu kita bawa ke mana-mana sahaja juga boleh menyebabkan kecederaan parah pada anggota badan kita.

Misalnya kes yang menimpa abang kepada gadis ini. Powerbank yang dibawanya terbakar diatas riba! Macam mana boleh jadi sampai macam tu?
Read More   Leave a Comment (1 comments)

12 Kesalahan Ketika Interview Yang Selalu Dilakukan, Berdasarkan Pengalaman Panel Temuduga!

August 26th, 2016 | by Hanan Mansor | 3 comments
Gaya Hidup

ivcover

Menghadiri temuduga kerja adalah proses yang perlu dilalui oleh kebanyakan orang dalam hidup. Walaupun kelayakan akademik dan pengalaman kerja adalah ‘benda berharga’ yang dibawa ke dalam bilik temuduga, perlu diingat bahawa first impression always counts!

Oleh itu kita haruslah tahu perkara-perkara yang boleh menyebabkan kegagalan dalam temuduga. Ayuh baca pengalaman yang dikongsi oleh panel temuduga sendiri dalam menilai calon-calon interview yang dikendalikannya.

Read More   Leave a Comment (3 comments)

Tunai Haji Selewatnya 40an – Wanita Ini Kongsi Cara Menabung & Tips Tunai Haji Di Usia Muda

August 26th, 2016 | by Arini Saleh | 2 comments
Kini Trending

header tips tunai haji usia muda

Semua orang semestinya memiliki impian dan hasrat untuk menunaikan rukun Islam kelima iaitu ibadah haji, namun peluang untuk terpilih menunaikan haji pada usia muda sangatlah tipis kerana beribu-ribu lagi menunggu giliran masing-masing.

Oleh itu, keazaman dan usaha bersungguh-sungguh perlu ada. Jangan hanya menunggu giliran je. Jom baca tips dan cara yang mungkin melayakkan korang terpilih melakukan haji pada usia muda. Siap dengan tips menabung sekali tau. InsyaAllah dipermudahkan.

 

Read More   Leave a Comment (2 comments)

Isu Jodoh Lambat, Penjelasan Terbaik Untuk Orang Yang Suka Tanya Soalan ‘Bila Nak Kahwin?’

August 26th, 2016 | by Hanan Mansor | 0 comments
Kini Trending

covertnk

Mereka yang telah melangkah ke fasa umur pertengahan 20-an pasti tidak terlepas daripada disoal tentang perkahwinan. Kadang-kadang empunya badan rileks je, tapi orang sekeliling yang sibuk tanya dan pressure kita pasal jodoh dan pasangan hidup.

Seperti kisah wanita ini yang disangka tidak mahu berkahwin oleh rakannya kerana terlalu sibuk dengan kerja. Jawapan yang diberi untuk menjawab persoalan sahabatnya itu memang betul-betul buat kita berfikir. Wajib baca bagi mereka yang selalu rasa tertekan kerana belum berkahwin atau mereka yang suka tanya orang “bila nak kahwin”!

Read More   Leave a Comment (0 comments)

Top Posts This Week