OHBULAN! - Laman Socialtainment Malaysia

berita

Latest Posts

Dah Macam Orang Tak Betul- Netizen Menyampah Tengok Video Viral Anak Mami Membebel

March 26th, 2017 | by Hanis Aliaa | 1 comments
Kini Trending

headerBeberapa hari lalu tular di media sosial video seorang gadis yang sedang membebel. Apa yang menariknya dia berletiaq pasal lelaki malas kerja jangan berani nak tackle anak dara dalam loghat utara. Ini bukan kali pertama video seperti ini viral ye. Dah banyak kali.

Terbaru, seorang pengguna Twitter memohon sesiapa yang gemar buat video membebel untuk stop dari terus buat begitu. Dan rata-ratanya menyokong saranan gadis itu. Kata mereka benda itu memalukan. Betul ka? Korang tengoklah sendiri.

Read More   Leave a Comment (1 comments)

‘Tiba-Tiba Gelak Kuat Mengekek’- Anak Gelak Macam Sedang Bermain, Bila Diperiksa Rupanya.. Seram

March 25th, 2017 | by Shafika | 8 comments
Isu & Kontroversi

ohbulan-kenasampuk

Menangis atau ketawa bagi bayi atau anak kecil merupakan perkara biasa.  Pada kebiasaannya bayi akan menangis atau ketawa dalam masa yang singkat.  Namun tangisan dan ketawa yang memanjang seperti yang berlaku kepada anak tanpa ada sebab yang jelas harus kita berhati hati.

Seperti perkongsian ibu ini apabila anaknya secara tiba tiba ketawa tanpa henti. Bila disiasat rupa-rupanya punca daripada ayahnya. Ibu bapa di luar sana sila ambil pengajaran dan jangan sesekali pandang remeh hal ini.

Read More   Leave a Comment (8 comments)

Biar Maruah Anak Tergadai Janji Dapat Bayar Sewa Rumah- Ini Kisah Benar Yang Diceritakan Oleh Syed Azmi.. Sedih

March 25th, 2017 | by Hanis Aliaa | 12 comments
Isu & Kontroversi

headerDek peningkatan kos sara hidup memaksa ramai antara kita untuk buat apa saja demi mendapatkan pendapatan tambahan. APA SAHAJA demi kelangsungan hidup. Namun, tegarkah kita menutup sebelah mata demi wang sampai mengabaikan maruah anak?

Ini kisah yang dikongsikan oleh pejuang hak perlindungan kanak-kanak. Di mana kerana kesempitan hidup, keluarga ini menyewakan ruang rumah yang mereka duduk kepada orang luar. Demi menampung kos bayar sewa rumah. Sampaikan maruah anak perempuannya tergadai.

Read More   Leave a Comment (12 comments)

Nak Buat Kek Yang Marvelous Dalam Masa Seminit Je? Meh Admin Ajar Meh

March 24th, 2017 | by Murni | 6 comments
Kini Trending

betty1

Buat kek ni sebenarnya senang je tau, cuma kena tahu steps yang betul dan mempunyai alatan yang lengkap. Kalau pasal ingredients tu, jangan risau la uols boleh Google. Semuanya hujung jari je sekarang ~

Kalau tetiba korang craving nak makan kek tapi malas nak buat, sini admin nak ajar cara untuk buat kek dalam masa 60 saat! Ya kaa ni?! Mana tahu boleh jadi the next Cake Boss! Hehehe

Read More   Leave a Comment (6 comments)

Perit Dicerai Suami – Wanita Usaha Cari Nafkah Buat Anak, Tapi Disamun & Dirogol Saat Membanting Tulang

March 24th, 2017 | by Hanis Aliaa | 7 comments
Kini Trending

headerSeorang lelaki diharapkan untuk menjadi pelindung kepada wanita. Namun, tidak semua yang berupaya melindungi malah sanggup menceraikan isteri serta pergi tanpa bertanya khabar anak-anak. Wanita pula yang terpaksa mencari nafkah buat anak-anak.

Kisah ini dikongsikan oleh di laman Facebook sebuah rumah perlindungan wanita, Baitus Solehah. Di mana wanita ini berusaha keras mencari rezeki buat anak-anaknya setelah diceraikan suami yang terus menyepi tak beri nafkah buat anak. Dalam keperitan mencari rezeki, dugaan lain pula yang datang menimpa.

Read More   Leave a Comment (7 comments)

Yang Dikambus Itu Kamu.. – Luahan Pilu Seorang Ibu Yang ‘Kehilangan’ Bayinya Ini Buat Kami Sebak

March 24th, 2017 | by Arini Saleh | 6 comments
Kini Trending

ohbulan_bayikecil

Sesungguh ajal dan maut sudah ditulis Allah SWT, kita sebagai hamba perlu redha dengan ujian yang diberikan walaupun perit. Siapa yang tidak sedih orang tersayang tiba-tiba pergi, dunia ini bagaikan kelam seketika.

Luahan sayu ibu yang kehilangan bayi kecilnya ini sungguh sebak. Kebahagiaan ibu ini hilang sekelip mata apabila anaknya tiba-tiba jatuh sakit dan terpaksa dimasukkan ke wad nicu.

Read More   Leave a Comment (6 comments)

Top Posts This Week


Shout Out!