OHBULAN! - Laman Socialtainment Malaysia

berita

Latest Posts

Asalnya Jatuh & Terseliuh – Wanita Ini Kongsi Pengalaman Kaki Pembantu Rumahnya ‘Buruk’ Akibat Sel Telah Mati

April 27th, 2017 | by Arini Saleh | 0 comments
Kini Trending

ohbulan_gangren

Korang pernah tak dengar mengenai Gangren? Gangren ini berlaku apabila sel-sel telah mati dan menyebabkan daging busuk. Daging busuk tadi disebabkan oleh kuman yang ada di dalam badan.

Wanita ini berkongsi kisah mengenai pembantu rumahnya yang pada asalnya hanya terjatuh dan kaki terseliuh. Namun, 2 hari kemudian pembantu rumahnya demam dan kaki menjadi kehitam-hitaman sehingga lama kelamaan membusuk dan terpaksa dibedah.

Read More   Leave a Comment (0 comments)

6 Tips Untuk Jadi Pro Di Dapur Dan Hero Di Hati Wanita..Rugi Tak Baca! No 3 Tu Paling Admin Setuju!

April 26th, 2017 | by Nabihah | 0 comments
Kini Trending

Screen-Shot-2014-12-05-at-12.34.17-AM-800x450

Korang yang tengah single tu mesti kadang-kadang ada rasa sunyi kan. Yela, bosan jugak kalau takde orang nak teman makan, shopping, bergayut kat telefon. Tengok sekeliling semua orang dengan pasangan masing-masing. Lepas tu, tiap-tiap minggu dapat jemputan kahwin kawan-kawan.

Siapa macam ni angkat tangan! Hehe!

Memanglah ada kawan-kawan dan keluarga tapi rasa tu tak sama. Nak jugak ada orang istimewa yang boleh share segala-galanya kan. Senang cerita, seseorang yang boleh dijadikan suri hati lah. Cewah!

Haa..abang-abang yang single tu, takkan nak tunggu je jodoh turun dari langit? Memang sampai ke sudah lah tak jumpa jodoh. Meh kami kongsi sikit tips-tips cinta untuk korang. Mana lah tahu lepas follow tips ni terus jumpa jodoh.. Tak salah cuba kan!

Read More   Leave a Comment (0 comments)

[VIDEO] “Orang-Orang Ini Menyuruh Saya” – Raja Bomoh Mohon Maaf, Dakwa Ada Dalang Yang Beri Arahan Buat ‘Drama’

April 26th, 2017 | by Hanis Aliaa | 0 comments
Isu & Kontroversi

Screen Shot 2017-04-26 at 12.24.18Raja Bomoh atau nama sebenarnya Ibrahim Mat Zain semalam membuat permohonan maaf atas segala tindakannya yang memalukan agama Islam dan juga Malaysia. Raja Bomoh dah dapat perhatian dunia sejak kehilangan pesawat MH 370. Dikuti beberapa lagi insiden termasuk kematian abang pemimpin Korea Utara, Kim Jong Nam.

Tapi apa yang lebih menggemparkan, semua tindakan Raja Bomoh sebenarnya atas arahan seseorang yang dirahsiakan identiti. Konspirasi apakah ini? Adakah nak alih perhatian dunia dari isu besar yang berlaku? Korang tengoklah sendiri video ni.

Read More   Leave a Comment (0 comments)

[VIDEO] Semoga Khusnul Khatimah, Seorang Ustad Meninggal Dunia Ketika Membaca Surah Al-Mulk

April 26th, 2017 | by Arini Saleh | 5 comments
Kini Trending

Screen Shot 2017-04-26 at 11.10.44 AM

Ajal dan maut sesungguhnya telah ditulis oleh Allah swt semenjak kita di dalam kandungan ibu lagi. Sebagai seorang Muslim, kita hendaklah menerima kehilangan itu sebagai ujian di dalam hidup. Walaupun payah, hendaklah redha dan menerima qadha dan qadar.

Oleh itu, kita sebagai hamba patut sentiasa bersedia dengan kedatangan malaikat maut untuk menjemput kita nanti. Seperti video yang nak kami kongsikan ini, Ustad Ja’far Abdul Rahman meninggal dunia saat membacakan ayat ke-2 Surat Al-Mulk. Semoga khusnul khatimah.

Read More   Leave a Comment (5 comments)

8 Kegunaan Baking Soda Untuk Kecantikan. No 8 Tu Macam Tak Sangka Pulak Boleh

April 26th, 2017 | by Hanis Aliaa | 4 comments
Chic & Stail

baking-soda-e1462990338656Wanita sekarang ni admin yakin semua high maintenance. Mana taknya, dengan produk penjagaan muka, kosmetik, penjagaan rambut. Itu belum masuk lagi pakaian, insurance diri dan komitmen yang lain. No worry ladies! Korang tak perlu berbelanja besar lagi untuk jaga kecantikan. Admin nak kongsi 8 rahsia yang baking soda boleh buat. Yeap! Baking soda.

Tak mahal pon, kalau kat pasaran boleh dapat dengan harga dua ringgit ja. Dan korang boleh guna untuk banyak benda.Teruskan baca untuk semua cara serbuk praktikal ini dapat membantu korang kelihatan cantik dari rambut sampai ke kaki.

Read More   Leave a Comment (4 comments)

Terpaksa Gugur Kerana Janin Berhenti Membesar – Info Tentang Penyakit Pre-Eclampsia Ibu Bapa Perlu Tahu

April 25th, 2017 | by Arini Saleh | 4 comments
Kini Trending

ohbulan_imeldabalchijn

Pernah tak korang dengar mengenai Pre-eclampsia? Pre-eclampsia adalah keadaan yang berlaku hanya kepada ibu yang mengandung, selalunya selepas 24 minggu kehamilan. Selama mengandung, penyakit itu boleh bertambah teruk dan hendaklah dipantau dengan rapi sehingga bersalin.

Di facebook, doktor ini kongsi pengalaman terpaksa menggugurkan kandungan seorang ibu hamil kerana janinnya berhenti membesar. Ibu tersebut mengalami penyakit buah pinggang yang kronik, bila mengandung uri tidak berfungsi dengan sempurna. Kesiannya..

Read More   Leave a Comment (4 comments)

Top Posts This Week