OHBULAN! - Laman Socialtainment Malaysia

berita

Latest Posts

Justin Bieber Hilang 3.5 Juta Followers Instagram

December 22nd, 2014 | by Yusmirnadia | 0 comments
Kini Trending

Korang perasan kan minggu lepas laman sosial Instagram telah melakukan proses pembersihan secara besar-besaran dengan menghapuskan akaun-akaun yang dikenalpasti sebagai spam. Dengan itu, ramai pemilik akaun mengalami pengurangan jumlah followers yang mendadak terutamanya selebriti.

Kalau setakat orang biasa macam kita ni, mungkin berkurang dalam 10-15 orang, tapi korang tau tak sebenarnya terdapat satu data yang menunjukkan followers selebriti antarabangsa telah dihapuskan hingga berjuta ramainya. Pergh!

Read More   Leave a Comment (0 comments)

Zizan Nafi Hubungan Dengan Emma Maembong Berakhir

December 22nd, 2014 | by Wan | 0 comments
Isu & Kontroversi

zizanghebak

Semalam kecoh di laman sosial apabila tersebarnya gosip yang mendakwa hubungan Zizan dan Emma Maembong sudah berakhir. Pada awalnya terkejut juga kami bila mengetahui gosip tersebut. Iyalah takkan clash kot, ke mana sahaja Zizan pergi mesti Emma ada.

Tambahan pula pasangan ini selalu update gambar mereka bersama di laman Instagram.

Read More   Leave a Comment (0 comments)

Laman Sosial Adalah Platform Terbaik Artis Mengamuk, Luah Perasaan & Bergaduh

December 22nd, 2014 | by Wan | 2 comments
Isu & Kontroversi

luah

Nak tahu kenapa kami kerap menjadikan Facebook, Twitter & Instagram sebagai sumber utama berita? Jawapannya mudah, Selebriti adakalanya meluah perasaan, bergaduh dengan fans atau diserang peminat di laman-laman sosial tersebut. Tak payah susah-susah nak buat sidang media dengan wartawan. Save time, save cost!

*Sis, ni nak masuk zaman 2015 dah. Mana ada orang turun padang cari story lagi.

azhar

Anak Azhar Sulaiman Ditampar Guru 10 Kali!

Bukan main marah lagi Azhar Sulaiman bila dapat tahu anak lelaki kesayangannya yang berumur 10 tahun ditampar seorang guru. Kalau setakat kena tampar sekali tak apalah, ini 10 kali!!!

Read More   Leave a Comment (2 comments)

5 Sebab Kenapa Selebriti Malaysia Suka Shopping Di Singapura

December 22nd, 2014 | by Noraniza | 4 comments
Kini Trending

The-Singapore-Merlion

Sebut sahaja pasal shopping, pasti membuatkan ramai wanita tersenyum lebar. Malah, rasanya kaum Adam pun dah makin berjangkit dengan fenomena ini.

Tapi, mesti ada antara anda semua yang pelik kenapa selebriti terkemuka tanah air lebih gemar untuk membeli-belah di negara jiran kita, Singapura sedangkan di Malaysia pun banyak ‘shopping mall’ yang tak kurang gahnya.

Read More   Leave a Comment (4 comments)

MLM2014 : Juri Maharaja Lawak Mega Menakutkan – Afdlin Shauki

December 22nd, 2014 | by Wan | 1 comments
Kini Trending

10849831_1592273304337541_1845408516380746269_n

Minggu keenam Maharaja Lawak Mega 2014 menyaksikan kumpulan Comey tersinggir setelah beberapa minggu berjuang dalam pertandingan yang menghimpunkan pelawak-pelawak terkenal tanah air ini.

Bertemakan bebas, kumpulan Sepah dan Shiro paling berjaya memikat hati juri apabila mendapat 5 bintang hasil sketsa hebat mereka. Namun, beberapa keputusan juri pada malam itu agak mengejutkan dan mendapat perhatian orang ramai termasuk pelawak otai, Afdlin Shauki.

Read More   Leave a Comment (1 comments)

Kejam! Gantung Kucing Di Hadapan Rumah

December 19th, 2014 | by Wan | 4 comments
Trending Semasa

pehh

Kejam dan tidak berhati perut! Itu reaksi kami apabila melihat foto kucing digantung dihadapan rumah yang dipercayai berlaku di Sibu, Sarawak. Foto yang dipercayai mula disebarkan di laman sosial semalam mendapat pelbagai reaksi daripada orang ramai terutamanya pencinta haiwan yang mendesak hukuman setimpal dikenakan terhadap pelaku.
Read More   Leave a Comment (4 comments)

Top Posts This Week



Filem Antarabangsa

  • Kontes : Menang Cenderahati Filem Big Hero 6
    8
    Filem Antarabangsa
    November 6th, 2014

    Kontes : Menang Cenderahati Filem Big Hero 6

    Kalau anda memang pembaca tegar komik-komik Marvel karya Steven T. Seagle, anda pasti tahu akan watak-watak hero robot dalam Big...Read More