OHBULAN! - Laman Socialtainment Malaysia

berita

Latest Posts

Lelaki Ini Kongsi 5 Tips Menarik Bantu Isteri Sesuaikan Diri Tinggal Sebumbung Bersama Mertua..Kagum!

March 30th, 2017 | by Hanis Aliaa | 0 comments
Kini Trending

huhuOrang selalu cakap bukan mudah kalau nak tinggal sebumbung dengan mertua. Nak-nak menantu perempuan. Nanti ada je lah benda yang tak kena. Tapi tak mustahil kalau ada menantu perempuan yang elok ja tinggal dengan mertua. Lelaki ini berkongsi tips buat pasangan yang tinggal dengan mertua. Bagus perkongsian ini.

Read More   Leave a Comment (0 comments)

10 Foto Pertama Sekitar Pernikahan Nora Danish & Nedim Yang Dilakukan Secara Tertutup

March 30th, 2017 | by Wan | 2 comments
Lensa Insta

Screen Shot 2017-03-30 at 9.18.12 PM

Pelakon jelita Nora Danish selamat  diijabkabulkan dengan jejaka pilihan hatinya Nedim Nazri sebentar tadi dalam sebuah majlis yang berlangsung di Seputeh, Kuala Lumpur.

Majlis yang diadakan secara tertutup dan sederhana itu dihadiri oleh saudara dan rakan terdekat Nora dan juga Nedim. Berikut antara foto terawal perkahwinan mereka dikongsi netizen di Instagram.

Read More   Leave a Comment (2 comments)

Cabaran Mengajar Tahun 1 Bukan Pasal Kencing Berak – Guru Kongsi Detik Mencabar Bersama Anak Murid

March 30th, 2017 | by Hanis Aliaa | 12 comments
Kini Trending

cikguTugas sebagai seorang guru ni suatu tugas yang mencabar. Mana taknya, cikgu bukan saja perlu mengajar tapi mendidik anak murid yang ramai. Satu kelas lebih daripada 20 orang murid. Tak termasuk lagi kelas-kelas lain.

Lelaki ini berkongsi cabaran mengajar murid-murid tahun 1. Mungkin ada yang berpendapat payah kerana kencing berak tapi tidak bagi lelaki ini. Hanya insan yang betul-betul sabar ja terpilih untuk jadi guru.

Read More   Leave a Comment (12 comments)

Padah Buat Akaun Facebook, Isteri Didera Teruk & Dikurung 3 Hari Oleh Suami

March 30th, 2017 | by Wan | 6 comments
Kini Trending

ohbulanarab

Padah buka akaun Facebook, seorang isteri dipukul, didera dan dikurung selama 3 hari oleh suaminya. Difahamkan, lelaki itu sebelum ini tidak membenarkan isterinya memiliki akaun media sosial itu.

Isterinya bagaimanapun telah membuat 3 akaun palsu Facebook bertujuan mengikuti perkembangan suaminya di media sosial tersebut.

Read More   Leave a Comment (6 comments)

Maksiat Jadi Benda Normal – Karikatur Ini Membawa Makna Yang Pasti Buat Anda Tersentak. Deep!

March 30th, 2017 | by Hanis Aliaa | 24 comments
Isu & Kontroversi

FotorCreatedNegara kita kini sedang menuju ke arah negara maju. Jadi adalah perlu bagi kita untuk turut sama membuka minda kepada dunia luar dan menambah ilmu. Namun, adakah wajar untuk kita menerima perkara di luar norma masyarakat kita? Perkara yang bertentangan dengan agama kita?

Laman Facebook Abeben’s Artworks sering berkongsi karikatur berunsurkan dakwah. Tapi yang ini pastinya membuat kita tersentak dan sedar bahawa masyarakat kita makin tenat. Korang hayati ulasan karya ini.

Read More   Leave a Comment (24 comments)

[VIDEO] Lebih 9k Retweet, Netizen Kagum Dengan Persembahan Shape Of You Versi Caklempong

March 29th, 2017 | by Hanis Aliaa | 4 comments
Kini Trending

FotorCreatedRamai anak muda yang gemar dengan muzik. Ada yang minat menyanyi, main alat muzik malah ada yang mencipta lagu. Tapi berapa ramailah sangat yang ada interest terhadap seni muzik tradisional Melayu. Betul tak? Walhal, kita sebagai generasi baru perlulah memartabatkan warisan ini.

Video yang berdurasi 45 saat ini adalah persembahan Caklempong di sebuah sekolah berasrama penuh. Apa yang menariknya, lagu yang dimainkan adalah lagu Shape Of You nyanyian Ed Sheeran. Memang cool!

Read More   Leave a Comment (4 comments)

Top Posts This Week