5 Rahsia Pelajar Cemerlang. Dapat A Nanti Jangan Lupa Belanja Admin!! - OHBULAN!

berita

5 Rahsia Pelajar Cemerlang. Dapat A Nanti Jangan Lupa Belanja Admin!!

April 17th, 2017 | by Nabihah | 8 comments
69.1K
reads
3.9K
shares
Kini Trending

Screen Shot 2017-04-04 at 11.31.23 AM

Baru-baru ni kecoh pasal pelajar cemerlang SPM 2017 yang cantik meletop tu kan. Dah la cantik, bijak pulak tu. Pakej lengkap!

Ramai yang memuji tapi ramai juga yang jadi keyboard warrior dengan mengata. Ishh..tak baik la korang. Apa kata kita tengok dari sudut positif je. Apa-apa pun itu semua atas usaha dia sendiri kan.

Haa..korang yang tengah study tu, tak teringin ke nak ikut jejak langkah beliau. Nak tahu tak cara macam mana nak jadi pelajar cemerlang. Meh kitorang pecah rahsia kat korang. Tak rugi cuba!

Buat nota guna ayat sendiri. Jangan ikut ayat buku

study 3

Bila korang baca buku, cuba korang highlightkan few points yang penting. Lepas tu, korang salin balik points penting tu then buat nota ikut kefahaman korang sendiri.

Tak kisahlah korang nak lukis peta minda ke, nak buat awan ke, asalkan korang sendiri faham. Hahaha!

Tulis nota guna pen warna-warni

study7

Manusia memang senang tertarik dekat benda yang cantik dan colourful kan. Haa..apa kata masa tulis nota, korang rajin-rajinkanlah diri guna pen yang colourful. Cara ni buat otak kita senang ingat apa yang ditulis, secara tak langsung, mata pun tak mengantuk sebab tertarik dengan warna-warna yang terang.

Cuba terangkan nota korang kat someone tanpa baca nota

study 4

Ada jenis orang yang suka ulang balik apa yang dia baca tu kuat-kuat sampai orang kiri kanan ingat ada something wrong dengan dia ni. LOL!

Tapi yelah setiap orang punya style belajar tak sama kan. Tapi cuba korang try terangkan apa yang korang dah baca tu dekat someone. Bukan je korang dapat ingat, tapi kawan korang yang dengar tu pun dapat input jugak. Kan bagus tu tolong member!

Reward diri lepas belajar selama 1 jam dengan rehat scrolling media sosial selama 10minit

58e234d549628873693132

Handphone ni memang distraction yang paling besar sekali time study kan. Ringan je tangan tu nak scroll media sosial bila tengah baca buku tu. Time tulah nak stalk crush, nak tengok video kucing, nak layan lagu kat Youtube. Haha!

Boleh je kalau korang nak main handphone masa study, tapi ada caranya..

Lepas sejam korang study tu, rehatkanlah mata kejap dengan scroll Instagram ke, Facebook ke, Twitter ke. Haa..time ni kalau korang nak stalk crush korang masa tadika tu, stalk la puas-puas. Tapi 10 minit je tau!

Ulang baca nota korang atas katil sebelum tidur. Bangun nanti mesti ingat

study6

Setengah orang, bila jumpa katil dengan bantal je terus mata tu dah automatik kuyu je. Apa kata sebelum tidur tu, korang ambiklah masa 10 ke 15 minit untuk baca balik nota yang korang da tulis tu. Ulang banyak kali sampai tertidur. Bangun nanti mesti teringat balik sebab dah banyak kali ulang.

Admin dah try..berkesan tau!

Nak lagi mudah ingat nota? Trylah Citrex Memoria!

Selalu bila study, perkara yang paling susah sekali mesti nak ingat nota. Dah ulang 100 kali pun still tak masuk dalam otak. Haa..sekarang kami nak share dengan korang macam mana nak selesaikan masalah tu.

Dengan mengamalkan Citrex Memoria ni, daya ingatan, mood, daya tumpuan dan proses kognitif korang pun dapat ditingkatkan! Selain itu, semua bahan-bahan yang digunakan adalah semulajadi dan diiktiraf.

So, korang takdelah rasa ragu-ragu nak amalkan Citrex Memoria ni sebab ia terbukti selamat dengan disokong oleh penyelidikan saintifik. Sesuai untuk pelbagai golongan pulak tu!

Bantu anak anda mencapai A+ !

So..parents yang dekat luar sana, apa korang tunggu lagi? Mesti korang nak yang terbaik untuk anak korang kan. Apa salahnya keluar duit sedikit untuk pembelajaran diorang. Korang jugak yang bangga nanti. Hehe!

Untuk maklumat lanjut, layari Facebook dan laman web Citrex Memoria ini.

Lepas tu, kalau korang nak tahu lebih lagi pasal produk ni atau ada sebarang pertanyaan, korang boleh hubungi Talian Customer Care : 1-800-888-313 atau email ke [email protected] / [email protected]

 

8 Comments

  1. Shesbl says:

    Bukan tu je tipsnya. Pg mintak berkat mak bapak cikgu lecturer bagai. Itu terbaik.

  2. Adam says:

    terima kasih.
    bagus untuk panduan

  3. Mohd Aswad says:

    Buat nota guna ayat sendiri tu mmg terbaik.. sbb tu menunjukkan yang kita faham apa yang kita baca dan boleh olah ikut pemahaman kita..