5 Tanda Korang Tak Boleh Hidup Tanpa Internet! Ish.. Parah Dah Ni! - OHBULAN!

berita

5 Tanda Korang Tak Boleh Hidup Tanpa Internet! Ish.. Parah Dah Ni!

September 6th, 2016 | by Noraniza | 4 comments
81.6K
reads
6.6K
shares
Kini Trending

new gif

Siapa ada jenis member yang macamni? 24 jam nak online sahaja. Hidup dia macam tak keruan kalau tak dapat berada di alam maya. Kami ada!

Jadi, menerusi analisis dan kajian terperinci yang kami buat ke atas sahabat kami, kami mampu kenalpasti 5 tanda seseorang itu memang tak boleh hidup tanpa internet!

Cuba check kalau ada member korang yang macamni ataupun korang sendiri yang ada simptom-simptom berikut:

1. Kaki upload & live stream video di Facebook

fb

Persis retis sangat! Mana taknya, hari-hari ada je live stream video yang kaum jenis ni upload tau. Nak pergi makan, nak pergi shopping, tengah make up. Ish, macam satu dunia nak tahu je aktiviti mereka ni 24 jam.

Tapi, takpelah mungkin ianya dilakukan untuk menambah keyakinan diri? Siapa tahu kan?

2. Oh ya

2. Mula terperap dalam rumah je…

no 1

Bila orang ajak lepak, mulalah bagi bermacam-macam alasan. Padahal, hati mereka ni berat sangat nak tinggalkan internet di rumah tu. Yelah, kalau keluar nanti, susah lah nak tahu perkembangan dunia.

3. Asyik melayan Netflix, Tonton, Youtube…

netflix

Sebut je drama bersiri apa yang mereka ni tak tangok? English, Melayu, Korean semua dibelasahnya. Siap kadang-kadang tu boleh jadi pengulas drama lagi bila boleh terangkan apa kekurangan dalam plotb cerita tu. Dahsyat!

4. Jadi super spy tak bertauliah a.k.a stalker!

Screen Shot 2016-09-02 at 12.55.41 PM

Cakap je nak tahu informasi mengenai sesiapa ataupun apa perkara-perkara paling trending di Malaysia mahupun di dunia sekarang, semuanya hanya di hujung jari.

Kiranya memang boleh jadi super spy, wartawan jalanan dan juga stalker terhebat!

5. Panik gila bila data plan habis!

panik 2

Rasa sesak nafas, rasa tak keruan, rasa macam nak pengsan! Haha. Mungkin ada yang korang rasa kenyataan ini over, tapi memang wujud sesetengah individu yang memang tak boleh hidup bila data plan habis.

Tapi, usah risau, ada jalan penyelesaiannya!

Anda boleh stream video secara percuma dengan U Mobile Video Onz!

Screen Shot 2016-09-02 at 1.34.40 PM

Pergh.. Ini memang offer yang mengujakan! Mana taknya, U Mobile Sdn Bhd mengumumkan bahawa para pelanggan mereka akan dapat menikmati perkhidmatan penstriman video tanpa had, 24 jam setiap hari secara percuma menerusi Video-Onz bagi menonton video di Netflix, Facebook dan Twitter.

Penambahan tiga rakan kongsi ini menjadikan jumlah keseluruhan rakan kongsi terkini Video-Onz kepada dua puluh satu setelah hanya empat bulan sejak perkhidmatan ini dilancarkan.

Screen Shot 2016-09-02 at 1.34.22 PM

Jadi, pelanggan U Mobile tidak perlu risau tentang penggunaan data apabila menonton filem di Netflix secara penstriman video, tayangan siaran langsung di Facebook Live dan memuat naik atau menonton penstriman video di Facebook dan Twitter.

Boleh la selalu buat Facebook Live video dan update pasal aktiviti yang korang buat hari-hari. Nak tweet banyak-banyak pun boleh tapi jangan meroyan sangat dekat Twitter tu. Hehehe gurau je.

Berita baik buat pelanggan baru Netflix, korang akan menikmati tempoh percubaan sebulan secara PERCUMA. Menarikkan? Korang nak tahu maklumat lanjut? Layari je ke laman U Mobile dengan segera (Klik Sini) !

4 Comments

  1. Perkara benar says:

    Memang kita orang Malaysia/orang serba moden boleh Pitam agaknya kalau Internet tak ade . Nak cabut Wifi ketika guruh dgn kilat pun dah Ahhhh ahhh ahh a k a mengeluh .

    • Admin OhDuit! says:

      Cabut wifi kat mana? Lubang kunyit? Cabut kabel modem logik jgak

      • kaubodo says:

        tu la mangkuk ni guna tenet pandai tapi bengap abadi… org cmni la jenis yg suka buat pala dan dibenci rakan2… hak tuiii…

  2. zaini kasmin says:

    rupanya promosi U mobile, terkena aku