7 Tips Untuk Gadis Petite Kelihatan Tinggi Persis Model Runway - OHBULAN!

berita

7 Tips Untuk Gadis Petite Kelihatan Tinggi Persis Model Runway

April 28th, 2017 | by Hanis Aliaa | 0 comments
7.1K
reads
1.3K
shares
Chic & Stail

headerAdmin yakin wanita Malaysia ni kebanyakan rendah atau pon kalau dalam bahasa fesyen kita panggil petite. Gadis petite mungkin ramai yang nak kelihatan tinggi tapi ada yang kurang gemar nak pakai high heels. Janagn risau, hari ini admin nak kongsi dengan korang tips untuk kelihatan lebih tinggi buat gadis kecil molek di luar sana.

1. Pilih kasut yang tepatkasut 1

Kasut adalah satu elemen yang penting. Untuk kelihatan lebih panjang, korang boleh menggayakan kasut yang berwarna nude. Warna nude akan menghasilkan gaya monochromatic di mana kaki korang akan kelihatan lebih panjang. Tipsnya mudah saja, cari warna kasut yang hampir sama dengan warna kulit korang.

Tapi kalau korang tak minat dengan warna nude, boleh juga warna lain. Namun, pastikan kasut itu adalah kasut yang bermuncung tajam ataupun pointed shoes. Muncung tajam akan menampakkan bahagian buku lali ke hujung jari kaki panjang. So, memang korang akan nampak lebih tinggi. kasut 2

2. Corak menegakstripes 2

Corak menegak akan memberikan ilusi korang nampak lagi tinggi. Orang akan fokus pada corak dan korang takkan nampak rendah.  stripes

3. Stail rambutrambut

Buat korang yang tak berhijab, gaya rambut boleh bantu korang untuk tampak lebih tinggi. Rambut pendek akan menampakkan leher korang yang panjang seterusnya beri ilusi tinggi. Kalau yang berambut panjang tapi sayang nak potong, korang boleh ikat rambut.

Untuk hasil yang lebih baik, buat gaya bun. Ini akan emphasise bahagian leher dan tambah lagi tinggi dengan bun korang tu. Mudah kan?bun

4. Dress & skirt labuhmaxi

Maxi dress dan skirt akan cipta ilusi panjang. Jadi korang akan nampak tinggi. Nak lebih berkesan, korang gayakan dengan warna monochomatic, iaitu warna yang sama tona dari atas sampai bawah.d4fbbf2cecd457cb24747814cb202f33

5. Seluar seluar

Korang boleh juga pakai seluar yang besar macam palazo tapi pastikan seluar tu high waisted. Ini akan buat kaki korang lagi panjang bermula dari atas pinggang. Lagi kebabom, korang boleh tuck in baju.

Selain itu, boleh jugak try flared jeans macam kat bawah ni. high

6. Kasut tinggi_89662776_highheels_cut

Kasut tinggi memang option yang senang untuk semua nampak tinggi. Tapi ada tips juga ye nak pakai. Pastikan seluar seperti palazo atau flared jeans korang pakai tu menutupi high heels. Confirm korang nampak tinggi.

7. Monochromatic

Sukilynn Photography

mono 1

Macam yang admin explain tadi, monochromatic ni mengenakan tona warna yang lebih kurang sama from top to bottom. Ini akan hasilkan ilusi memanjang pada tubuh pemakai. Mungkin bosan bagi sesetengah orang. Tapi teknik ini berkesan buat gadis petite untuk nampak tinggi persis model.

Kredit : Google Image & Youtube

Comments are closed.