berita

Latest Posts

Review Mat Tudung : Bila Fizz Fairuz Berubah Jadi Perempuan. Yay Or Nay?

July 25th, 2014 | by Amirah | 5 comments
Filem Tempatan

Review Mat Tudung : Bila Fizz Fairuz Berubah Jadi Perempuan. Yay Or Nay?

Sekitar minggu lalu, kami ada menerima undangan untuk ke preview filem Mat Tudung yang dilakonkan oleh Fizz Fairuz dan Nelydia Senrose.

Pada mulanya, berat juga kaki melangkah, iayalah, bulan Ramadhan kan? Rasa nak berbuka bersama keluarga tu membuak-buak. Tetapi, demi kerja kami turutkan juga. Hehe.

Kami memang dah sedia maklum bahawa filem ini mengisahkan mengenai jejaka yang berubah 360 darjah semata-mata untuk memikat pujaan hatinya. Berubah macam mana? Jom baca lagi.

Read More   Leave a Comment (5 comments)

Rain Kembali Dengan Drama Terbaru, My Lovable Girl

July 25th, 2014 | by Amirah | 1 comments
Isu & Kontroversi

Rain Kembali Dengan Drama Terbaru, My Lovable Girl

Berita baik buat peminat siri drama Korea khususnya yang menggilai pelakon kacak, Rain. Korang semua mesti dah rindu pada jejaka ini kan?

Maklumlah, Rain pun dah lama tak keluar dengan produk terbaru. Tetapi kali ini, kami dengan gembiranya nak beritahu anda bahawa Rain akan kembali dengan drama terbaru. Yeay!

Menerusi portal Soompi, pelakon yang popular dengan siri ‘Full House’ ini bakal muncul dengan drama berjudul My Lovable Girl yang bakal ditayangkan pada September nanti.

Read More   Leave a Comment (1 comments)

Maya Karin Tampil Bersama Ahli Keluarga Dalam MV Lagu Raya. Meriah!

July 25th, 2014 | by Noraniza | 3 comments
Video Popular

Maya Karin Tampil Bersama Ahli Keluarga Dalam MV Lagu Raya. Meriah!

Amboi. Tersenyum seorang diri nampak? Mesti anda semua dah berada dalam mood raya kan sekarang. Tambahan pula yang bakal pulang ke kampung halaman hari ini, sudah pasti tak sabar-sabar untuk berjumpa keluarga tercinta.

Bersesuaian dengan Aidilfitri yang bakal tiba beberapa hari lagi, apakata kami tambahkan lagi mood raya anda dengan berkongsi sebuah video klip terbaru daripada Maya Karin berjudul Pulang.

Tapi, video klip lagu raya ini memang paling meriah! Nak tahu kenapa? Sebabnya, Maya telah membawa ahli keluarganya berlakon sama tau!

Read More   Leave a Comment (3 comments)

Kemalangan Jalan Raya : Kereta Remuk, Mujur Fizo Omar & Mawar Selamat

July 25th, 2014 | by Noraniza | 9 comments
Isu & Kontroversi

Kemalangan Jalan Raya : Kereta Remuk, Mujur Fizo Omar & Mawar Selamat

Sudah menjadi seperti rutin pula apabila setiap kali tiba musim perayaan, pasti jumlah kemalangan jalan raya akan meningkat secara mendadak.

Mungkin dek kerana ghairah untuk segera sampai ke kampung, aspek-aspek keselamatan di jalan raya sering diketepikan sehingga terlibat dalam kemalangan tragis, sekaligus meragut nyawa insan tersayang.

Agak terkejut juga kami semalam apabila tersebarnya foto-foto kenderaan peribadi Fizo Omar yang dikatakan terlibat dengan kemalangan yang agak teruk. Remuk juga kereta Audi tu.

Read More   Leave a Comment (9 comments)

Azwan Ali & Cercaan Berpisah Tiada. Tengah Buat Umrah Pun Dikritik Juga?

July 25th, 2014 | by Noraniza | 11 comments
Isu & Kontroversi

Azwan Ali & Cercaan Berpisah Tiada. Tengah Buat Umrah Pun Dikritik Juga?

Masih jelas lagi terbayang di minda ketika mahu menemubual Azwan Ali baru-baru ini berkaitan dengan kes memaki hamun juadah bazar ramadhan.

Rupa-rupanya dia tidaklah seburuk yang digembar-gemburkan. Ya. Dia memang bermulut lancang, tetapi sebenarnya dia masih lagi insan biasa yang mempunyai hati dan perasaan.

Namun, dalam keghairahan Azwan menunaikan Umrah buat kali ke-7, masih ramai lagi dilihat mengkritiknya secara terang-terangan di laman Instagramnya.

Read More   Leave a Comment (11 comments)

Nora Danish & Nedim Dikritik Gara-Gara Memakai Topeng Ke Jalan TAR

July 25th, 2014 | by Amirah | 25 comments
Isu & Kontroversi

Nora Danish & Nedim Dikritik Gara Gara Memakai Topeng Ke Jalan TAR

Tinggal beberapa hari saja lagi Ramadhan akan meninggalkan kita, Syawal pula bakal menjelma. Hah! waktu sekarang ni, tak kira siapa, semua sedang sibuk membuat persiapan untuk beraya. Betul tak?

Musim-musim perayaan ni, antara tempat yang menjadi kegemaran atau syurga membeli belah dah semestinya Jalan Tunku Abdul Rahman (TAR). Mana taknya, selebriti terkenal pun turun bershopping disana tau!

Terbaru, pasangan merpati dua sejoli, Nora Danish dan Nedim Nazri pun ke jalan TAR. Namun, apa yang pelik, pasangan ini dilihat memakai topeng untuk menutup sebahagian dari wajah mereka.

Read More   Leave a Comment (25 comments)