berita

Aril Pilus & Puteri Edlinda Sah Suami Isteri

December 20th, 2013 | by Sara | 24 comments
Lensa Insta

Aril Pilus & Puteri Edlinda Sah Suami Isteri

Tahniah diucapkan buat pasangan sama cantik sama padan Khairil Azam Pilus, 28, dan isterinya, Puteri Erma Edlinda Megat Aminuddin, 27, yang telahpun selamat menjadi suami isteri sebentar tadi.

Dengan mas kahwin bernilai RM15,000, Puteri Edlinda kini sah bergelar isteri kepada Aril dengan sekali lafaz. Pasangan ini telah dinikahkan di Kota Bahru, Kelantan berwalikan bapa Puteri Edlinda.

Aril Pilus & Puteri Edlinda Sah Suami Isteri

Aril dalam persalinan baju nikahnya

Untuk pengetahuan, Aril merupakan bekas pelajar Akademi Fantasia musim ketujuh dan Puteri Edlinda merupakan seorang pramugari Saudi Arabian Airlines

Apapun, tahniah Aril dan Puteri! Semoga berbahagia dunia akhirat.

Sumber : Era Fm

24 Comments

  1. nok gebuzzz says:

    sekrang dah boleh ke nikah x ttp aurat…lagi2 KELANTAN!!x phm la zaman skrang ni….yg x blh jd blh..

    (0)
    • Olga says:

      kalau pakai tudung preeda nampak pprt keje gomen pulak kate mereke… pfttttt

      (0)
    • ZEK ZAIDI says:

      PEDULI APA WEIIII! RAMBUT DIA CANTIK..BODY PUN SLIM..LANTAK LAH!!!!!! JANJI BUKAN STYLE KAMPUNGGGG…MAK POK PUN TAK CITE APE KORANG YANG TERLEBIH….HAHAHAHA MELAYU KAMPUNG MELAYU KAMPUNG..

      (0)
    • Maria Ozawa pakai tudung says:

      Hebat betul Kelantan ni kan? Dok sibuk laung kononnya simbolik negeri islam utama dekat Malaysia ni, tapi pompuan Kelantan jugak yang banyak tak pakai tudung. Emma Maembong orang kelantan, Neneklofa orang kelantan. Ramai lagi lah. Bahaha orang Kelantan. Propa sangat.

      (0)
  2. sara mimi says:

    aril si artis sendu

    (0)
  3. suri says:

    tahniah ats pernikahan aril n isteri..tp sy cam konpius skit la..sy dok tgk klau de stesen tv buat program kt kelantan mesti artis n selebriti pmpuan kna pkai tudung..x litup pun selendang dh mesti..tp isteri aril ni dh sah2 org klate n dok klate..boleh plak x pkai tudung..hmm..pe2 pun, tahniah skali lg n semoga bahagia :)

    (0)
    • Kucai says:

      betul tu, hari tu AirAsia buat promosi kat kelantan pun CEO kena pakai tudung.. x phm btl kelantan ni..artis blh plak free hair.

      (0)
  4. gee says:

    Ada ja yg free hair klntn pon.xpelik.

    (0)
  5. Ju-On says:

    propa jew lebih…hukum konon….erk!

    (0)
  6. hakiri says:

    Aku org kelantan.korg jgn ingt yg freehair ni sume kne saman.yg kna saman tu just pekerja je.kalau korg pegi klate,merata ppuan2 freehair.seksi pula tu.zmn dlu ye la..ppuan2 klate mostly btudung.skrg dh bebas sgt .

    (0)
  7. sara says:

    dahlah xtutup aurat. masa nikah tu tutuplah rambut tu proper sikit. main cincai2je bab hokum ni. I tak faham knape makin ramai pasangan pengantin bila nak nikah xreti ke nak tutup aurat. utk apa nak tayang semua tu? sampaikan tak kadi yang nak nikah tu tunduk malu kot?yalah dah xreti nak hormat hukum Allah. sedih tgk ramai insan2 dan artis2 AMBIK MUDAH hal aurat ni wpun banyak ceramah yg kita dgr tentang hukum Allah. tak takut ke azab di alam barzakh nanti? Sekadar nasihat sesama insan. So aril u dh jd somebody husband, so btlah yg tbaik megikut hukum Allah. goodluck both of u.

    (0)
    • Maria Ozawa pakai tudung says:

      dah lah kat kelantan pulak tu kan? Boo orang kelanatan. Propa sangat.

      (0)
      • mariak ozawak says:

        ko ni dah knape? kena reject dgn makwe klntan eh? ke bf lari dgn makwe klntan? kesian. bangga sangat dgn pornstar ko

        (0)
  8. cincalok says:

    Inai merah gambo atas selimut. Motif?
    Anywayyy…artis kah mereka ini?

    (0)
  9. Ngeng says:

    Malu la sikit kat pak imam tu..pastu aku tengok skrg ni trend org pompuan duk kat kerusi pelamin padahal kat bawah ada tok imam segala.paling dasyat kat bawah ada hantaran al quran..sedil betul..nampak sangat mak ayah pun jahil

    (0)
  10. biarlah rahsia says:

    sokong nok gebuzz….mmg la bukan style kampung tp ko paham x hukum islam..masa nikah tu tutup la sikit aurat tu atleast pakai pakaian yg x menampakkan aurat dalm..huh kelantan zaman sekarang x ley pakai propa jek lebih…

    (0)
  11. maktemah says:

    lagi lelaki pakai inai ukir? motif?

    (0)
  12. aku sahaja says:

    nk kutuk pompuan x btudung pun agak2la..xpyh nk kaitkn dgn kerajaan negeri bagai..yg penting kerajaan dh buat tggungjwb dia minta pmpuan tutup aurat..buat kempen sume..kiranya tggungjwb kerajaan dh lps..yg si pmpuan tu xnk tutup aurat tu knpa..suka sgt tayang aset kt org,dosa tggung sdiri la wei..jgn suka2 ati nk tuding jari ok..

    (0)
  13. Haninina says:

    Teringat puteri ni masa g intebiu royal brunei airlines dlu..humble but naughty..anyway congratss

    (0)
  14. kak long kawasan says:

    Aku muak dan meluat tengok makhluk 2 ekoq ni.. Buat menyemak kat dunia ni je.. Dah nikah ni pandai2 la ko didik bini ko yg wild tu k?..

    (0)
  15. cekipop says:

    ehhh dengar2 nera af9 dah btunang..22/12…tahniah

    (0)
  16. Mah mat sabu says:

    Bini cantek molek , tapi tak pkai tudung mase nikah , pelik gak aku ! kalau kt selangor mostly kadi dia tegas ade yg masuk bilik cari tudung balik !!!! hai klantan klantan !!!!

    (0)
  17. sya98 says:

    ha,baru kenal perempuan akhir zaman..sekrang ni..xleh pakai la,..ko ingt walaupun perempuan pkai tudung 2,bagus..dorang pun on off gak la..xcaya pergi la FB, berlambak perempuan pakai tudung tp sanggul tinggi, pakai celak sekilo,konon2 perempuan arab ala2 muslimah nak tarik perhatian lelaki,siap kekadang pakai niqab ala ayat2 cinta..korang lelaki xrisau ker? dpt perempuan munafik,x heran la ,solat pun on off..nak goda llki je..aku ckp ni, bkn nak buruk2kn tp nak sedar kaum adam yg lemah dgn keccantikan luaran perempuan je..korang xrisau ke? dosa dorang pergi kat korng..korang 2 pemimpin..knon2 leh la pimpin bini..sok2,kawin bini jerkah pun,lari rumah mak…kecantikan dalam perempuan hny boleh dirsa olh lelaki bijak je..bkn bermaksud ade PHD ke atau master…maksud die leh kawal nafsu kt perempuan munafik zmn skrg..susah nak jumpa llki betul pilih yg soleh..
    lagi satu ,korang igt puteri edlinda perempuan ni kelantan alim ler..hello dorang la lagi teruk dr mana2 gadis kota, pergi pasar pun mak dress ala noami cambell..yg byk kuar jimba kl,dress up teruk dorang ler..aku kenal la org kelantan yg cm2 mostly kelantan bandar.sb dorang dekat2 siam, ade campuran siam..ko taw kn siam pakai cmner? habis lagu akon pun dorang dlm bhs pasar dorang..dress and family from islamic doesnt mean are you islamic too..more nasty lagi ade la…opss sape terasa yg diri dia 2 fasik or munafik,,bawak2 ler bertaubat yer..hidup ni singkat..korang xkan nak harapkn doa mak ayah jer..xkan nak hrpkan syafaat rasulullah jer..happiness is hardship tested ever..yg itu akan disoal nanti.beware kaum lelaki.

    (0)
  18. Kucai says:

    aku x phm la orang kelantan ni.. bila tinggal luar kelantan, aurat x tutup.

    (0)