berita

Azwan Ali Gembira, Anwar Ibrahim Dibebaskan!

January 9th, 2012 | by Ell | 153 comments
Isu & Kontroversi

Azwan Ali Gembira, Anwar Ibrahim Dibebaskan!

Hari ini bakal tercatat dalam sejarah, Anwar Ibrahim akhirnya dibebaskan dari tuduhan liwat terhadap Saiful Bukhari Azlan.

Kes yang berlanjutan selama hampir 3 tahun setengah ini benar-benar memberikan impak yang besar pada Anwar Ibrahim dan juga penyokong beliau. Namun begitu, apa yang pasti disini ialah Azwan Ali antara salah seorang selebriti yang menyokong Anwar Ibrahim sepenuh hati.

Ini terbukti apabila pagi tadi selebriti yang penuh kontroversi ini telah menulis di akaun Twitter rasminya dengan perasaan gembira apabila tuduhan terhadap Anwar Ibrahim ditarik dan kes ini dimenangi sepenuhnya oleh Anwar.

Azwan Ali Gembira, Anwar Ibrahim Dibebaskan!

Azwan Ali turut mengutuk Saiful Bukhari Azlan sekeras-kerasnya dan kali ini OHBULAN! turut menyokong Azwan Ali tentang apa yang ditulis di akaun Twitter-nya. Syabas!

Azwan Ali Gembira, Anwar Ibrahim Dibebaskan!

Azwan Ali Gembira, Anwar Ibrahim Dibebaskan!

Apa-apa pun, kami di OHBULAN! bersifat neutral. Tidak menyokong mana-mana belah pihak samada kerajaan atau pembangkang. Yeah!

Ell

Ell

Editor at M Driven Sdn Bhd
A marketing student who suddenly throw himself into a world of entertainment. He start himself zero and now you can call him a hero. Wuuuu!

153 Comments

  1. herm says:

    x menyokong mana2 pihak, tapi sokong ayat macam toot tu. pelik la.

    (0)
    • IsyaKhaisya says:

      plik aku ngan bahase si azwan ali nie..umo cam da taraf mak ayah aku .. tp mak ayah aku x penah pn cakap bahase2 mcm nie.. malu aku bace… mcm org xde ilmu jer tulis.. contohi la Rasulullah yg x penah pn cakap bahase2 kesat.. hanya berlembut walaupun dengan musuh…

      (0)
      • anonymous says:

        saya sejutu sangat dengan IsyaKhaisya.betul! Rasulullah tak pernah ajak kita sebagai umat berkasar dengan orang.walaupun orang menyakitkan hati kita.kita berdoa jelah semoga di a berubah jalan benar…Insha’Allah

        (0)
        • ntahapehapentah says:

          tu la pasal…die plak yg emosi lebih2…ape pon x bole la org tua ni…jgn la taksub sgt…

          (0)
  2. orang says:

    amboiii….bhsa yang xptt dicontohi….

    (0)
  3. kaaq says:

    ……

    (0)
  4. nz says:

    Ohbulan macam tak der pegangan or pendek kata tak de prinsip…kata neutral tapi menyokong si AA nih dengan syabasnya….ntah apa2…

    mahkamah tak kata DNA tu someone else, keputusan DNA tu milik Anuar Ibrahim tidak tercabar lansung, maknanya ianya diterima…cuma hakim kata dia tidak dapat 100% sure yg sample DNA itu telah terusik atau tidak…lagipun ini kes seksual so keterangan si tertuduh (iaitu saiful) tidak dapat disandarkan sepenuh2nya..ia perlukan keterangan sokongan..itu yg slack…

    so kalu si AA meroyan ni nak kata yg saiful kena liwat dgn bapak dia tu sgt2 hina dan melampau…macamtu punya statement pun Ohbulan nak cakap syabas…ada otak ke tidak…

    (0)
    • nz says:

      pps bukan ‘si tertuduh’ tapi plaintif

      (0)
    • kuciwa says:

      btl tu… tak sokong tp syabas…. da laa bahasa yg digunakan tak gambarkan imej org pernah tunai haji…
      kite ni tak tahu ape sbnr yg terjadi, btl atau tak saiful diliwat kerana itu antara AI, SB dan ALLLAH SWT yang mengetahui ape yg berlau sebenarnya..
      berdosa dgn Allah, boleh berdoa mohon kemaafan, tapi menfitnah org, sempat ke kita nak mohon maaf dgn dia???
      wahai OHBULAN, sila lah BENAR2 NEUTRAL selepas ni!

      (0)
    • nor says:

      last…no more oh bulan…

      (0)
    • lawa says:

      tah bengong la ohbulan ni…ada ke syabas..bahasa tu terlalu teruk…tp anwar n azwan ni sesuai tollll….dedua mereng

      (0)
  5. Nurul Ain says:

    perlu ke sokong org yg menggunakan bahase mcm tu Oh!Bulan???siap SYABAS bagai….dis gonna be my last visit on ur page….bye Oh!Bulan!

    (0)
  6. xkesah says:

    kenapa erk si AA ni menyokong DSAI? dulu bkn main lg mengutuk bila abgnya Azmin menyokong DSAI… hmmm nk cari populariti murahan le tu… ayat AA mcm c**a**…

    (0)
  7. comolot says:

    ohbulan penyokong LGBT. sekapal dengan azwan ali, azmin & anwar yang kaki bontot.

    (0)
  8. Biz says:

    sy x menyokong mana2 pihak…. tapi kesian tgk AA…dah beberapa ko pergi mengerjakan umrah di Mekah, menjadi tetamu allah …perangai & bahasa ko tu tetap tak berubah….

    (0)
    • kak lehot says:

      aduhaii… cantik nyer bahasa AA yang dh pergi ke umrah yer… adakah ARTIS yg sebegini kita patut contohi? kenapa mesti mempergunakan nama “ALLAH” tp bahasa yg digunakan bukan main lagi.. perilaku(bah.yg digunakan AA) agak melampau ,bukan apa, kerana nila setitik,rosak susu sebelanga ini lah yg terjadi pada bangsa kita,kerana AA yg telah mengerjakan umrah tp dgn sewenang2nya mengeluarkan kata2 serta tuduhan yg sebegitu memalukan bangsa kite, kalau bansa lain yg faham erti bahasa AA nie, bagaimana bangsa tesebut memikirkan adakah org melayu lain juga seperti AA? Twitter / FB jgn lah sesuka hati nak taip wpun ITU FB / TWITTER anda, apa yang anda taip di lamam web anda MENCERMINKAN DIRI ANDA yg sebenarnya AA… Jgnlah MENGOTORKAN NAMA ALLAH / BANGSA KITA SENDIR..

      (0)
  9. AnkKL says:

    Astaghfirullahalazim…. apa kena ngan AA nih? kot yer pon fanatik DSAI tp jagalah bahasa tu dik non uiiiiii…

    (0)
  10. gurp22 says:

    Amboi abang AA klu bercakap tak ingat dunia. lepas mengutuk, gi solat jap. Lepas solat mengutuk orang semula….. Dah sah2 ada DNA air mani Anuar dalam jubur Saiful, tak kan tak boleh fikir siapa Anuar Ibrahim wahai rakyat Malaysia???? Orang macam tu nak dijadikan pemimpin?? Buang kelaut makan dek boya lg bagus…..
    ANUAR MENANG DI MAHKAMAH DUNIA, MAHKAMAH DI AKHIRAT NANTI TIADA SIAPA YANG BOLEH TOLONG!!!

    (0)
  11. cute bpp says:

    jgn telalu gembira allah tau ape yg terjadi.azwan awk tu dah pi umrah tanah suci buat buat la bersabar

    (0)
  12. Nadd says:

    Buat pertama kalinya saya TERKEJUT dan KECEWA dgn kenyataan OhBulan. Kalau boleh jgnlah kita berpolitik dlm web yg sepatutnya kongsi cerita pasal artis ni. Dah la kata diritu neutral, tp sokong apa yg AA tulis, pastu sokong pulak org memaki hamun… iskiskisk…KECIWA! KECIWA! KECIWA!

    (0)
    • atira says:

      thats right..lepas nie x nk support ohbulan da

      (0)
    • MALAS NAK LAYAN says:

      ntah hape2 ntah ohbulan ni….ckp mcm taik…ckp SOKONG AA pastu NEUTRAL plak…
      nmpk sgt sbnanye menyokong tp nak cover…siiioooottt!!!!!……..

      (0)
  13. cute bpp says:

    betul kt nz ngapa jadi cam tu azwan

    (0)
  14. cute bpp says:

    jd bahasa kita kalu si saiful tu saman azwan pun patut,main sound pakai nama bapak org tu berdosa

    (0)
  15. Shy says:

    puih oh bulan..~ lingkuplah blog ko lepas ni..menyesal aku support and promote blog ko selama ni…

    (0)
  16. atira says:

    ishhh..apa nie.. ADMIN Ohbulan menyokong bahasa yg digunakan oleh Azwan Ali..Ya Allah..kalau ye pun sokong Anwar Ibrahim..jgn laa sampai guna kata-kata kesat..BAHASA MELAMBANGKAN BANGSA.!!

    (0)
    • bahasa says:

      DSAI terlepas dari tuduhan itu. jadi, adakah dia seorang peliwat?dia adalah mangsa tuduhan meliwat.

      (0)
      • kiku says:

        Anwar terlepas bukan kerana dia tidak meliwat Saiful, tetapi hakim tidak pasti sama ada air mani dalam dubur saiful itu 100% milik Anwar sepenunhya, yakni tidak bercampur dengan air mani orang lain.

        (0)
  17. Hot chick says:

    “…dan kali ini OHBULAN! turut menyokong Azwan Ali tentang apa yang ditulis di akaun Twitter-nya. Syabas”

    “..kami di OHBULAN! bersifat neutral. Tidak menyokong mana-mana belah pihak. Yeah!”

    Ape ni??? igt aku ni bengap mcm ko jgk ke “ohbulan” oiiiii…. xpyh le nk masuk politik2 kat sini..ni page hiburan kot….puihh!!!!

    Takyah kot nak sokong ayat longkang si azwan GAY tu kot…… azwan tu xyah le nk sibuk2 kabo org len gay… ko tu yg GAY pure,ckp org lebeh..

    (0)
  18. xoxo says:

    HAHA could this be you?

    (0)
  19. kejora says:

    sapa lg nak sokong DSAI klu bkn org mcm AA ni…. 1 kapal le ni

    (0)
  20. redcarpet says:

    AA ni sewel ke ape?men bapak2 plk…ak xtau sok ko mati mcmner kje ko asik mcarut org len jerrr..asik blame org len mcm diri tu bagus sngt . . .

    (0)
  21. man says:

    ohbulan pun gay boy jgak…azwan satu sampan dgn a.ibram,

    (0)
    • delima manis says:

      ha la AA tu kan 1 depatrment dengan anuar tu yg dia happy cm org gle tu…cz AA tu kan mak nyah tua yg dh xlaku, dia bajet klu dia dok bergambor dgn anuar tu n sokong anuar,dia ada cable besor punyer…..!!! erm hidop la ko AA DENGAN DUNIA KO YG SKE MAKI HAMUN ORG TU.slp hari bulan ko mati sok semua perkataan yg kuar dari mulut ko tu sme dapat ko balik…ingat la yg ko maki tu sme mahluk allah…ibarat ko menghina ciptaan allah yg esa….

      (0)
  22. facebook_momok.tomok says:

    seonok ko azwan…xyah amik job dah…kaye dah abang ko hulur duit…nk jd mb selangor la katekan…buang emak tinggal adik beradik…kerana duit…azwan turutkan……moga2 ko dapat banyak job dgn kerajaan baru nnt….hohoho…jahat mulut aku…

    (0)
  23. nadine says:

    knapa bapok tua always in da news. spoil my day!!!!!!

    (0)
  24. KuliMenari says:

    menyokong twitter azwan ali = tak menyokong mana2 pihak..neutral ke tu ohbulaaannnn??????pikir laa sendri ye

    (0)
  25. AAsux says:

    OHbulan… toksahla dok sokong ayat2 camtu… you all buat kerja ttg hiburan aja kot, toksah dok sokong ayat2 camtu dah… melampaui batasan manusia…!!!
    OHbulan, think twice kay…!!!

    (0)
  26. jatetino says:

    BLOG FOLLOWER sekalian, ketahuilah bahawasanya OHBULAN hanya mementingkan rating & trafik yang masuk ke blog ini saja.

    Dengan harapan takde pihak yg rasa benci dengan blog ni bila “mengaku neutral”. Maka blog ni akan meraih keuntungan dari segenap sudut – atas, bawah, kiri & kanan

    OH BULAN boleh diibaratkan macam Mat Gay..depan blakang semua sapu. Janji matlamat menghalalkan cara.

    SHAME ON YOU OhBulan!

    (0)
  27. Hamba Allah says:

    Masyaallah………. apa pon keputusan mahkamah ianya keputusan duniawi bukan nya dari ALLAH,, kita sebagai khalifah di muka bumi tak salah klu mnyatakan kesyukuran tp jgn lah melaknatkan hamba Allah yg lain….. hanya Allah yg Maha mengetahui dan Maha berkuasa.
    Jangan lah kita menyokong kepada kejahatan….. semoga kita bersama di rahmati Allah.

    (0)
  28. Wi says:

    Oh bulan lebih kepada pembangkang.. sbb tu ohbulan sokong statement Azwan ali.
    dekat mana neutralnya oh bulan oi?

    (0)
  29. pinky minky says:

    bersifat neutral konon.. piirahhhh.. cakap x serupa bikin oh bulan nih.. baik layan nara lg best.. oh bulan hipokrit!!

    (0)
  30. propa says:

    Oh BULAN tidak menyokong..?????? ko paham ke tidak apa yg ko tulis ni oh Bulan oi…! menyokong ayat sedemikian rupa dengan ucapan SYABAS?? dh bebas tu dh cukup baik, x payah nk fitnah SB diliwat oleh ayahnya sendiri..! AA tulis cm tu pon di SOKONG??? kesal betol ngan oh bulan punye statement..! mmmmmmmmmmm

    (0)
  31. rakyat malaysia says:

    issshhh….. azwan…kalau ANWAR sudah menang kes pun..kenapa bahasa anda sebegitu teruk? anda adalah salah satu contoh untuk masyarakat tgk….ini dengan status mcm tu….hilang rasa hormat…relax bro…..klu kita kalah kita maki..kita menang pun kita maki…nak jadi apa? bahasa menunjukkan bangsa bro…used ur brain ya….tidak marah…just tegur. wassalam

    (0)
  32. MALAS NAK LAYAN says:

    mcm taik!…

    (0)
  33. aisha says:

    this is my last visit to ohbulan… nak masuk isu politic plak kat sini..xminat laaa

    (0)
  34. aboypbm says:

    mulai hari ini oh bulan bukan portal pilihan saya… bersifat natural la konon… ceh!!! sokong si pondan tua lagi bengong… stop to OH Bulan…

    (0)
  35. yuki says:

    ntah ape2 ntah ohbulan! neh…cakap x serupa bikin….cakap neutral tp sokong si azwan pondan tu…..lebih kurang agaknyerrrrr……

    (0)
  36. yuki says:

    ni kali terakhir aku masuk laman neh!!! aku x suka sgt ngan c pondan mulut laser tu….korg sama jeee….

    (0)
  37. pelik says:

    herm ohbulan kate neutral..tp then tulis syabas! dan yeah! hahahah so tu tak neutral lah..kalo neutral rilex jer..xyah benda2 ni semua..kalo dah guna ayat cmtu ape yg nk sokong si AA ni. org yg beriman ayat dia pun elok dan berbahasa..yg pasal anwar ni biarlah kan dia..hanya Allah yg tahu ape yg terjadi..tetapi anwar inbrahim jgn takbur, hati mesti mau bersih..pasni jgn pecah belah kan umat islam dan melayu..jadilah seperti Tun Mahathir..Tun xpenah nk pecah belah kan umat islam dan melayu, dia sentiasa fikirkan ape yg terbaik tuk rakyatnyer dan negara. jadikan Tun Mahathir sebagai contoh.sebab itu dia di segani dan di hormati sampai sekarang. bkn asyik nak bercita2 nk jd PM, tp objektif, misi n visi tuk negara dan bangsa xda. asyik nk berdemonstrasi ape mau jadi.

    (0)
  38. D says:

    oh azwan ali! sungguh “indah” bahasa mu! tahniah!
    bahasa melambangkan bangsa! tp untuk ko.. bahasa melambangkan diri ko yg sebenar!

    (0)
  39. modern mum says:

    ini baru keputusan hakim di dunia …belum lagi result HAKIM DI AKHIRAT IAITU ALLAH SWT……keputusan hakim di dunia tak sama ..tidak membawa apa2 makna…..lepas disini ,tapi DSAI lepas ke di sana kelak?

    (0)
  40. johan lagi says:

    babai oh bulan, gua takkan support blog ni lagi, tak lama lg tutuplah blog ni…

    (0)
  41. xxx says:

    siapalah kita untuk menghukum seseorg hamba allah itu… hanya mahkamah allah saje yg maha adil.. biarlah ini antara DSAI n allah untuk tentukan status beliau…

    xperlulah kita fitnah seseorang itu. adalah baik untuk kita memperbetulkan diri kita, keluarga dan masyarakat sekeliling yg berdekatan dgn kita.

    (0)
  42. xoxo says:

    bodoh punye ohbulan!!! statement mcm taik!!! mcm mane nak unlike Ohbulan dalam FB???

    (0)
  43. teanjat boboi says:

    da main bapak2 plk azwan neh

    (0)
  44. miss says:

    oh syukur lah dah dibebaskan.
    most of the commentators ni macam tak suka dia dibebaskan.betul tak?
    azwan ali pulak…kenapa bahasa sampai macam tu?awkward…

    (0)
    • kak lehot says:

      the problem now, tiada kaitan dgn suka / tidak si anwar ini dibebaskan dari tuduhan tersebut TETAPI, PENGGUNAAN BAHASA yang si AA guna kan itu blh mengaibkan bangsa kita sebagai RAKYAT MSIA. Adakah artis sebegini yg kita perlu sokong? AA ada nama, ada kedudukan dlm kerusi artis, maka ,AA salah satu ikon bagi manusia dlm fans club dia. So, nyata sekali masalhnya sekarang datang dari BAHASA AA bukan lagi dr kes liwat anwar. Ingatlah slogan BAHASA ITU JIWA BANGSA.. jika sebegitulah bahasa AA maka, saya pun beranggapan begitulah jiwa bangsa AA walaupun 1000 kali mana pun dia mengerjakan umrah, AA TETAP AA..

      (0)
    • Mula2 aku pun nak rasa yg AA ni kurang ajar, tpi bila aku baca SEMUA komen kat sini, ternyata korang pun SAMA je! ayat semua mcm haram, shallow minded, ade hati nak nasihat org? Mcm tu ke korg nak tegur AA? Mmg bahasa dia tak beradab, so kenapa korang nak kena jd mcm tu gak? And ape kena mengena Anwar pulak dlm hal ni? Yg meroyan tu AA, yg kena Anwar pulak? Korg punyalah kecoh ohbulan ni bias konon, korg tu adil sgt? mmg anwar dah terlepas dari keaiban ni, siapa kita yg kaki maki hamun ni nak menilai n menghukum? Itu antara dia dgn Allah. Yg korang beriya sgt ni kenapa? Kalau betul dia difitnah, korg ni lah antara tukang fitnahnya. Bab2 mcm ni, sila jgn byk ckp kalau tak tau kebenarannya. kenapa? korang pun dah kena sondol jugak? Bwk la pegi mahkamah syariah, bkn civil. Si saifool tu pun, kalau nak menang n bajet betul, aku heran kenapa tak bawak ke mahkamah syariah? buat je QAZAF. dua2 xleh lari? ada brannn ke???

      (0)
      • Anonymous says:

        Ko agak2 la nk cakap bhai..saiful tu bila2 pun dia bersedia..G mahkamah syariah dia ready, g mahkamah sivil dia ready, sumpah muhabalah pun dia dh buat, yg taknak ni Anwar Ibrahim bhai..mcm2 alasan..taknak sumpah muhabalah..mahkamah syariah pun dia takut bhai..sbb wajib kedua2 pihak bersumpah kalau kt mahkamah syariah..mahkamah sivil pun dia pilih duk kat kandang tertuduh je, bukan kandang saksi..lainkali fikir n kaji dulu sblum bg statement..mahkamah dunia ni boleh la lepas..tp serah nasib bulat2 kepada Allah dgn bermubahalah ada bran ke c anwar tu?

        (0)
  45. annoying says:

    Patut laa Azwan Ali ni kena buatan org. Mulut ko memang tak leh bla laa bro.. Yg ko emosi sgt tu pehal? Mcm ko plak yg kena tuduhan liwat tu. Ntah hape2 aqua ni.. Oh Bulan, neutral keas??? Obviously, sume org leh nampak Oh Bulan kat side mane..

    (0)
  46. sukasuke says:

    kononla neutral..podah la ko ohbulan..ingat anwar akn selamat? long2 journey…masa akan tiba utk balasan Nya

    (0)
  47. puteri diamond says:

    Tak kisah ler kita sokong or not DSAI …. tp jgn sumpah serapah orang tak tentu arah…. Jgn malukan umat Islam dengan Bahasa kapir tu ye….
    Islam ajar akhlak yg mulia…
    Semoga AA dapat hidayah dari Allah

    (0)
  48. kpit says:

    2lah pasal…kada dah pegi mekah/madinah tapi perangai kalah saiful 2…bial lah ko nak insaf pakci azwan ali ooooiiiiiii…….

    (0)
  49. Ish Ish Ish says:

    Bahasa melambangkan peribadi.. dari tweet AA tu dah boleh tau what kind of person he is.. lepas tu sokong pulak org yg mcm u-know-what.. Rugi la pergi buat umrah byk2 kali tu..

    (0)
  50. abuya says:

    orang yg tak sekolah tinggi, tak masuk universiti pun tahu guna bahasa yang baik2 bila bercakap. Ni AA memang macam org yang tak sekolah langsung bahasa dia. Kalau aku jadi azmin, malu ada adik yang biadap macam nih………..

    (0)
  51. Nona says:

    Eh kenapa OH BULAN SOKONG ayat Si AA ni? Astaga. Okay I takkan visit lagi OH BULAN lepas ni. SI AA KURANG AJAR. LAKNATULLAH. AZWAN ALI KURANG AJAR. KAMI BENCI AZWAN ALI! DIA PATUT DIGAM DARI MANA2 STESEN TV KERANA MEMBAWA PENGARUH BURUK UNTUK KANAK2

    (0)
  52. Aasha says:

    ohbulan menyokong caci maki seorg islam trhdp islam yg lain pas2 ckp neutral…???
    Allah Maha Mengetahui…saiful sggup sumpah laknat…
    mahkamah Allah plg adil…

    (0)
  53. anymous says:

    Tak payah di Layan ‘Pondan Tue Meroyan’ tu. Wajah AA satu klrga termasuk mak bapak dia tak pernah nampak keikhlasan pun…kutuk mampus dia pun..’Ada aku kesah?” itu perinsip hidup GAY tua tu…duk jaja dia ada penyokiong 21000 org ..duk bangga guna hDbag jenama LV…kantoi abg dia sedekah duit…apalah sangat duit tu.. klu bini pun boleh d ise de kah kan….’Ada mereka Kesah?’

    (0)
  54. Kasman says:

    Anwar betol2 cari Pondan sejati mcm Azwan Ali… Suka sama suka… Papepun kecewa dgn Oh Bulan… neutral my ass…..

    (0)
  55. anuwarss says:

    gilaaaalaa….si gay bapuk nih…bodoh..kutuk orang sukahati mcm dya tau anwar x cocok lubang saiful tu…ish3

    (0)
  56. anuwarss says:

    gilaaaalaa….si gay bapuk nih…bodoh..kutuk orang sukahati mcm dya tau anwar x cocok lubang saiful tu…ish3x

    (0)
  57. sasa says:

    Yarabbi bahasa kesatnya….kalau dah dibebaskan tu syukur la…tak payah nak mencerca orang lain….Alhamdulillah kalau Anuar tak buat perkara tu, terlepas juga dia dpd diaibkan…tapi tak payah nak mencerca orang lain atau menyokong orang lain mencerca sesama umat…..mahkamah dunia bukannya adil sangat pun boleh jamin 100% tak bersalah…tak payah nak sokong menyokong…Allah kan ada…..Azwan Ali bek bertaubat la…malu mak bapak

    (0)
  58. anymous kecewa giller says:

    Mulai 9/1/2012 – aktiviti ‘MELIWAT’ akan berleluasa hebatnya. AA @ Bapuk Tua akan mendahului senarai . Mungkin lepas ni OHBULAN boleh juga tumpang semangkuk bontot ..Syabbas!!

    (0)
    • facebook_lizzie.cullen says:

      kesian sungguh la… kenapa mesti disokong tweet2 atau kenyataan yg xberadap sopan mcm ni…? mmg patut pon ramai yg marah n bangkang kenyataan OB ni.. sungguh mengecewakan.. lagi satu, boleh tak kalau xpayah siarkan tentang dia ni lagi? apa la motif nak siarkan kata2 caci maki ni..???? astaghfirullah…

      (0)
  59. syyy says:

    dua2 gampang

    (0)
  60. furdyana says:

    Kecewa wif ohbulan!!!!!will b my last today!ciiitttt

    (0)
  61. anonymous says:

    ahahhaah memang anwar xbesalah …saiful buat macam 2 kerane hendak mendapatkan duet sahaje…sanggop bersumpah lakhnat..kau terima lah balasan dari allah s.w.t..AMIN…KAU AKAN MENDAPAT LAKNAT SAIFUL BAKRI!!!!!!!!!AMIN

    (0)
  62. lailatarabas says:

    nampak sgt la ko pro pembangkang la!

    (0)
  63. mimi says:

    Dh kena tutup pintu hati ka apa si azwan ni.adusss

    (0)
  64. Ziera says:

    Tak boleh blah dgn Azwan Ali nie mcm Lalang…mulut puake habis smpi bpak si saipul nak libatkan. ko2 mulut mcm longkang

    (0)
  65. antiAZWANnANWAR says:

    kot yer pn nk mnghina jgn lah smpi melibatkan title BAPAK tuh..

    (0)
  66. ali hassan says:

    amboi2x… sedapnya bahasa Kau Mak Nyah AA… Sodar la diri kau tue…. umrah dah berapa kali pegi…. Insaflah wahai insan bernama Azwan Ali…. meluat aku tgk perangai kau yang terlebih gedik tue…. agak2nya kau yang kuat main bontot… perangai pon ala2 mak nyah….

    pulanglah ke pangkal jalan wahai insan yang bernama Azwan Ali………

    (0)
  67. kimi says:

    sial la ko azwan.cmni ke bahasa mencarut2..aku tak ksah psal anwar bebas..aku in fact stuju..tp yg lahanatnye bahase ko tu..angkat jari tengah untuk ko …..jari tengah.!!!!!!!

    (0)
  68. shaque says:

    ala korg…klu tak suka, jgn la baca…blog ni public..nk baca ke tak, sape suruh masuk blog ni? klu suka, ckp suka..klu tak, cakap tak…senang…oh bulan tak myokong mana2 pihak…nama pon portal hiburan…dia post pkmbangan artis tkini..kbtln DSAI bebas dan AA post dkt twitter, dats y dia post kt sini..bkn politik rasanya..ohbulan dh ckp yg dorg neutral..mayb arini dia “NAMPAK” mcm sokong DSAI tp jgn lupa post2 dia sblm ni yg mnyokong KERAJAAN..nama pon melayu…klu tak mnjatuhkan kaum sndiri, mmg tak lengkap MELAYU nyer…(^_^)

    (0)
  69. redhot says:

    si azwan ni kan…kalau nak mengutuk pun jangan le siap main bapak2 orang..kalau tak puas hati pun jgn la over sgt..bila org marah, kutuk pakcik azwan ni sebab tulis mcm2 kat twitter nanti dia kata (for sure, ni dah jadi script dia): “korang peduli apa..lantak aku la nak tulis apa…korang tu yang mulut longkang”….patut lah dah kurang job pakcik ni. laser tu biar la bertempat pakcik oi..aku sangsi sebeno nya…kot2 dia yg terkilan sebab takde org yang nak rodok jobor dia…oppppssss…jgn marah nyahhhhhhhhh! (patut le Ct Nurhaliza, Fauziah Latif n Ziana Zain tak ingin kat ko…)
    Dan, ohbulan, please jangan jadi talam dua muka…..sedihhhh…

    (0)
  70. Aisyah says:

    Salam.
    Tidak sokong mana-mana, tapi sokong ayat Azwan Ali yerr??
    pintar betooll la. ayat busuk begitu di sokong.
    Azwan Ali ni pun, status d twitter nya kadang2 ala2 “show off”.
    kata nak solat, dekat dgn tuhan,, tapi patah perkataan yg keluar busuk2 belaka.

    p/s: saya teringin melihat AA menaip patah kata yg indah2.

    (0)
  71. MARIA says:

    aku sokong AA

    (0)
    • andrian says:

      TERANG LAGI BERSULUH
      Menurut salinan laporan perubatan terhadap bekas pembantu penasihat PKR itu, Mohd Saiful ke Hospital Pusrawi mengadu mengalami “tenesmus” – kesukaran dan kesakitan membuang air besar.

      Dipercayai pemuda 23 tahun itu mendapatkan rawatan di hospital di Jalan Tun Razak itu kira-kira jam 2 petang pada 28 Jun sebelum diminta ke sebuah hospital kerajaan dan kemudian membuat laporan polis.

      Ketika di Hospital Pusrawi, pemuda itu diperiksa oleh Dr Mohamed Osman Abdul Hamid.

      Dalam laporannya itu, doktor tersebut menyatakan pesakit itu mendakwa diserang dengan dijolok bahan “plastik” di bahagian duburnya.

      Mohamed Osman, seperti tercatat dalam laporannya yang direkodkan pada jam 2.14 petang, mendapati dubur Mohd Saiful “tidak mengalami pendarahan aktif”, “tiada kesan ulser atau nanah”, dan “tiada kesan koyak atau calar”.

      Beliau juga menyatakan pemuda itu kelihatan “jaga”, “selesa”, “tidak pucat” dan tidak menunjukkan sebarang tanda demam

      (0)
  72. lupikirlasenirik says:

    pelik betul la ngan OhBulan niy..kata xsokong mana-mana..neutral katanya…tapi SOKONG bahasa carut si AA…adakah anda boleh dikategorikan lalang…???1 more thing, niy kan blog hiburan..citer hiburan jerla..xyahla nak selit citer pasal politik…anda sebenarnyer nak carutkan SB gak tp xboleh kekdahnyer…kaaan…no wonder sokong carutan si mak hayam AA…
    si AA plak, bak kata orang dahulukala “rumah kata pigi, kuboq kata mari” dokla mencarut x hengat dunia…MasyaAllah….

    (0)
  73. hehehe says:

    aku tak sokong mn2 tp apa yg aku ingt lar yg saiful bukhari pnh kata dia simpan 2 ari air mani dlm jubur dia…tp pegi sembahyang jumaat…terfkr secara lawak tak berak ke dia dlm ms 2 ari tu or tak terkentut ke dia…n satu lagi ayat kelakar…dia tunggu di bucu katil sementara anuar pergi membersihkan diri(mandi)…auuu mcm mlm pertama u…apa2 lar korang nie byk bt lawak sgt2

    (0)
    • annoying says:

      Tak bace paper ke? Even dia berak skalipon, air mani tu still bule retain dlm dubur dia within 72 hours. Next time kalo nak cakap tu biar guna fakta. Sila baca paper yg bahagian mahkamah yea..

      (0)
  74. kaklimah says:

    apa daaaaah!! nuetral tapi menyokong bahasa oh bulan pun dah sama mcm si AA tue…berputar belit cam uloor…..

    (0)
  75. Moro says:

    AA dah mcm orang yg gila meroyan, OB nape sokong ayat mcm tu yerk??? musykil aku…

    (0)
  76. Melah says:

    AA punya ayat btol2 memualkan, walaupun tak suka dgn seseorang itu adalah sgt tidak wajar mengeluarkan ayat mcm tu, aku pelik nape dia xpernah pikir yg kata2 dia sgt menjijikkan, usia bukan budak2 lg, ‘ rumah kata pergi, kubor kata mari’, tp perangai??? n OhBulan pun sokong??????…..

    (0)
  77. encek propa says:

    geli la azwan ni. bwk la btaubat, bahsa jiwa bangsa,

    (0)
  78. kiah says:

    mulut cam gampang…sedap mulut je ckp cm 2 kt org…ko 2 perangai cm laknat….ckp org laknat…ko sebenar nk kt saiful 2 tp xdpt….hahaha….mental2….msk ospital gila la…..menyusahkan org….

    (0)
  79. budaklaut says:

    Majoriti Oh!Bulan staff ni se’spesis’ mcm die ke? Syabas!!!!!

    (0)
  80. eiz says:

    nape si AA tu bleh nk mngutuk org smpi mcm tu skali… kta x berhak nk mngutuk org….
    sblum nk mengutuk nilai dulu diri kita mcm mna….
    nape si AA tu x brubah2…..
    ohbulan ni pn satu leh lak menyokong kata2 si AA tu….
    hai…… apa nk jdi dgn dunia skrg…..

    (0)
  81. TENGKU WAN HAIKAL TENGKU IBRAHIM says:

    Selamat Tinggal Ohbulan..lepas ni i takkan buka lagi blog ni aa guna bahasa camtu oh bulan support. jaga2 sikit dgn your BLOG ,takut nanti di blog terus ok..hati2

    (0)
  82. no sodomi says:

    bia la oh bulan nk sokong anwar pown.salah ke?2 hak die.x puas aty x pyh bc blog nie

    (0)
  83. OhBulanBuduhhh says:

    OHHHHH BODOHNYA BULAN NIH…cam haram.. ntah2 ohbulan nih AA kot..

    (0)
  84. puteri arab says:

    Didunia mungkin terlepas tapi diakhirat belum tentu….hanya Allah yang maha mengetahui….

    (0)
  85. naj says:

    kekadang kalau tngk ada orang taksub dgn seseorang sampai macam ni sekali..sebabnyer dia sukakan orng tu..kalau salah pun dia akan ckp betul.cuba dia benci habis dia kutuk sampai satu dunia dia caci orang.dah menang dah la,yang nak kutuk sampai macam ni kenapa.kalau menang pun salah kalau kalah lagila habis malaysia ni dia nak duk reformasi,himpun sana sini,maki hamun orang….kalau orang dah kurang ajar macam ni support si DSAI maknanya diorang sama je la kurang ajar nyer…sumer pn suka memfitnah dan mengutuk orang.tapi bila sendiri kena bukan main angin dia…sudala AA ..ko pun sama je..lg hipokrittttt

    (0)
  86. merpati says:

    hmm.. mgkin ohbulan sokong statement AA “Allah Maha Kaya” tu je.. x yah nk melenting2 la geng2 sume… smpi las nk mlawat blog nih… ok.. kewll ok… :)

    (0)
  87. jaybond says:

    entah2 azwan ali dah kena jubor ngn anuar.. tu yg ngam je

    (0)
  88. iejah says:

    yg xsokong mna2 tuh lg bodoh!!!!booooooooooooooooo……

    (0)
  89. lamke says:

    artis yang tak patut dijadikan ikutan..

    (0)
  90. AFC says:

    kepada pakcik2 & makcik2 umno sekalian….x yah nak melenting teruk2 sgt…..xmau bukak OBULAN pun xpe…ramai lagi visitor ohbulan ni…..utk pengetahuan korang, golongan gay (kawan aku) mmg kenal ngan saiful..sejenis ngan diorang…..kepada u all yg x kenal tu…senyap2 je lah….

    (0)
  91. Basikal muda says:

    Alhamdulillah, Anwar berjaya dalam kes kali ini. Xpernah dia menang kes. Mungkin ini sebagai pencetus semangat untuk beliau beraksi di PRU..Hidup Pakatan Rakyat

    (0)
  92. mrlipan says:

    last visit ohbulan…bye bye forever..

    (0)
  93. tak sangka says:

    eeeiii…x sangka oh bulan menyokong gerakan2 Gay sedunia. yuks!!! bye oh bulan. x visit lg la saya kat blog awak ni.

    (0)
  94. muhammad kamal says:

    banyaknya lembu lembu NFC dalam ni. semuanya dapat dosa fitnah sebab semuanya tidak melihat dengan mata kepala sendiri melainkan melalui media milik kerajaan. kesian korang. muflis la korang kat padang mahsyar nanti sebab dosa banyak sgt. dah la muflis, masuk neraka pulak tu. jgn hina Azwan Ali. itu hak dia nak sokong Anwar Ibrahim. biaq pi la. jgn korang senang2 tuduh dia gay atau apa saja. itu dah confirm jatuh di bawah jenayah Qazaf. maka boleh la gua sebat bontot korang semua 80 kali seperti firman Allah swt di dalam Al Quran. korang kalau tak tau, boleh la rujuk Quran. perkara yg korang x nampak depan mata, baik korang diam je. korang semua belum tentu mati esok masuk syurga. entah entah yg dikata masuk syurga, yg mengata pulak terbakar di neraka jahanam. yg mengata dan memfitnah belum tentu dapat husnul khatimah. entah entah dapat su’ul khatimah. so, sebelum memfitnah, fikir fikirkan.

    (0)
    • bagero says:

      aik.. yg tuduh we all ni lembu..tu bukan fitnah ker?? berjela2 ko kasi hadis tapi ko x sedar ker? yg ko ckp tu terkena balik kat si Azwan ali tu.. ko tak reti baca ker text twitter dia?? mengutuk saifull main sedap lagi.. bapak saiful pun dia fitnahkan.. bodoh!
      apa kota ko sebat bontot azwan ali tu dulu lepas tu bontot ko sendiri.. nak ajar org sendiri pun x betul!! bangang…

      (0)
    • jelita says:

      kata-kata azwan ali tu..mencerminkan keperibadiannye….waallahuallam..nauzubillah minzalik

      (0)
  95. bagero says:

    oh bulan ni.. oh progay rupanya.. or mmg editornya GAY.. auwww.. tidak nyah.. Allah lahnat kaum Lut ni..

    sorry laa no more oh bulan blog..
    ban!! susah aku nak menjawab kat kubur nanti..

    (0)
  96. Ramzi says:

    Oh Bulan ke Oh Bodoh Ni ??? Terlalu bengap untuk menjadi bloggers…cam sial la..puiiii

    (0)
  97. Miss Poyo says:

    melampau la cakap bapak dia main bontot si Saiful tu..kurang ajaq btul mulut AA ni..
    hari tu bukan main lagi nangis kat Melodi kata dah insaf bagai kan..last-last macam ni jdnya..org mcm dia ni mmg tak berubah..dah tu guna nama Allah plak..Akai takdak ka..

    Oh Bulan pun satu..takkan perkataan bapak ko main ko tu boleh ucap syabas..
    Tak sangka betul oh Bulan macam ni..teruk tau tak perkataan tu..

    (0)
  98. miumiu says:

    AA watch ur mouth pliss. Aku tak tahu la knp ada jgk mnsia MELAYU berketurunan ISLAM mcm ni. Turun naik Mekah dh berkali2 tapi tak jugak aku tengok mulut die keluarkan perkataan yg baik2. Tak dpt hidayah lg ke AA oii? Mcm mane la org tak kutuk ko. Dh la dh berumur sptutnya ko bg cth utk org yg lebih muda…tp sygnye ko jd perosak bangsa…And tolong la jgn sekali2 ko mencarut dsertai dgn nama Allah…ko blajar dari mana lepas maki2 org ko sebut nama Allah. Bengong.

    And for beloved owner for this blog OH BULAN….tolong peka terhadap penulisan anda. Orang kate jgn ckp mcm org takde pendirian..and peka terhadap pandangan org..klu ko rse xnk ada pembaca lg yg bce blog ko..tolongla cakap srupa bikin and back to the what for ko adakan blog ni..for entertainment kan? So aku rse x perlulah ko nk selitkan psal politik2 ni…sbb rmai mnusia yg dh tlalu meluat dgr psal politik ni…so pikir2kanlah..

    Peace!

    (0)
  99. mr tossay says:

    bleh pcaye ke yg tu twitter AA? zaman skrg kan da byak fake profile..

    (0)
  100. terATAI says:

    aku heran la ngan bahasa AA nie.kenapa ek bila dia marah2 nak kena mencarut..sungguh aku heran,.perlu ke nak mencarut2 suma nie..aku rasa cm melambangkan sifat kita yg sebenar wlp dah pegi mekah..mulut x jga..dah saiful kalah..kalah la..yg nak mencarut2 nie nape..heran la aku..rasulullah pun x penah hina musuh dia cmnie..

    (0)
  101. haya says:

    maklum la,satu spesis;p

    (0)
  102. ellz says:

    isyh3…c aa nie ckp mcm die xde allah…main ckp je…langsong xde cri2 org yg slalu trun naik haji..slah ke x ke,,ape hak die nk ckp smpai mcm 2 skali,,,sdey tgk org2 islam skrg..yg tue pon dh pndai ckp bnde yg memalu kan nieh..

    (0)
  103. elayna says:

    pondan gila meroyan….

    (0)
  104. harnmoy says:

    for those yg xnak sokong ohbulan do oh bulan cares???so just leae ohbulan dan jgn byk bunyi pulak kay…

    (0)
  105. sinting says:

    sesuai sangat la……c azwan ali 2 aq tengok macam pondan je berpakaian…….patut la suka anwar…….dapat pasangan v.i.p………..

    (0)
  106. TakMahuPemimpinYgBuatMaksiat says:

    Kalu pasal liwat tu aku xberani kata sbb Hanya Allah saja yg tahu…. Tpi pasal video seks tu dah terang2 muka dia… Kita sebagai orang islam nk ke pemimpin yg melakukan maksiat… Tp yg aku pelik, bila pemimpin kerajaan dikaitkan dgn seks walaupun xada bukti nk mengukuhkan boleh plak org percaya. bila pemimpin pembangkang plak yang terlibat walaupun ada bukti dengan rakaman video xpula diorg nk percaya… apa dah jadi ni…?

    (0)
  107. KeciwaDenganOhBulan says:

    frust dgn oh bulan,,lain kali nak type tu pikir la betul2 ceq bulan oiii!!bahasa teruk camtu korang sokong ke??alamak,,macam takde ilmu je bile bckap si AA ni,,babit ayah2 pulak,,tu la bile tak pernah bergelar seorang bapa!!ape la,,,tahniah la oh bulan!!anda baru sahaja membuktikan anda menyokong penulisan jijik spt itu!!no more oh bulan!!

    (0)
  108. mz says:

    nak unlike dis page. bye2.

    (0)
  109. yase says:

    Dah berubah kot Azwan, masa tahun 1998 dulu, dia la yg dok usung kakak dia si Umi Hafilda tu utk lawan Anwar, hari ni dah terbalik pulak.

    (0)
  110. cempaka says:

    masyaallah, bukan ke dia ni dah pegi haji?umur tu macam dah meningkat and kubur pun umpama memanggil2 tapi ayat2 yang digunakan tuh tersangatlah kasar..macam tak sesuai dengan umur dia la..memalukan la dia ni…ya allah!budak2 remaja pun ada yg mulut lagi elok dari dia ni..you should be ashamed of yourself old man!

    (0)