berita

Bara Jiwa Hanya Di Lokasi, “Jiwa Taiko” Lebih Berani

April 30th, 2012 | by Ell | 4 comments
Lensa Insta

Untuk pengetahuan anda, sebelum ini tajuk asal filem Jiwa Taiko ialah Bara Jiwa. Setelah selesai proses penggambaraan, pihak produksi telah berbincang dan membuat ‘research’ bahawa tajuk Bara Jiwa mungkin tidak sesuai dengan filem ini dan akibat kesilapan teknikal yang melibatkan salah seorang pelakon terbakar iaitu Rafie Husin.

Keistimewaan filem ini adalah ia bukan seperti filem aksi yang ada di Malaysia. Dengan kerjasama Persatuan Silat Gayong Malaysia, filem ini memaparkan unsur silat moden yang lebih unik dan menarik.

Jiwa Taiko adalah sebuah filem aksi kedua arahan Osman Ali selepas filem Anak Halal. Antara barisan pelakon yang terlibat dalam filem Jiwa Taiko ialah Remy Ishak, Diana Danielle, Bront Palarae, Nadiya Nisaa, Fizz Fairuz, Mislina Mustafa dan Beto Khusyairy.

Apa pun, mari kita lihat beberapa keping gambar sedutan dari filem Jiwa Taiko selepas ini. Anda juga boleh mendengar lagu tema filem arahan Osman Ali ini yang berjudul Bebas nyanyian The Azenders, di sini!

Ell

Ell

Editor at M Driven Sdn Bhd
A marketing student who suddenly throw himself into a world of entertainment. He start himself zero and now you can call him a hero. Wuuuu!

4 Comments

  1. PondanSepi says:

    Body pelakon2 Hero Malaysia ni susah nk jumpa yg betul2 “tough & muscular”! malas betul g work out! sbb tu org luar x nak pandang hero2 Malaysia!

    (0)
  2. fasha sandha berjoget riang setiap malam says:

    re my rembes!!

    (0)