berita

Baru 16 Hari Bernikah, Diana Danielle Disahkan Hamil!

November 19th, 2012 | by Noraini Nasir | 89 comments
Kini Trending

Wow! baru 16 hari melangsungkan pernikahan nampaknya rezeki Diana Danielle dan Farid Kamil bertambah murah apabila Diana disahkan telah mengandung.

Berita gembira ini telah dikongsikan oleh Diana sendiri menerusi laman Twitter miliknya. Aktres jelita ini turut memuat naik sekeping foto dengan caption berbunyi “The most precious birthday present, thanks Allah SWT”

Pasangan ini telah selamat bernikah pada 3 November lalu di Hotel Flamingo, Ampang.

89 Comments

  1. Lols says:

    hehheh bunting pelamin .. tahniah ;)

    (0)
    • Olga says:

      Kalau Bersangka Baik : Wah Bunting pelamin!
      *tp dlm hati (yeke? cepatnye? entah2 bunting sebelum naik pelamin kot)..
      Bersangka Buruk : Alah, ni mesti sebelum nikah dah terlanjur..

      (0)
  2. Dealova says:

    huhuuu… pantasnya! subur btol…

    (0)
  3. Brutal Mom says:

    WoW!

    (0)
  4. wanie says:

    tahniah. .

    (0)
  5. lan says:

    hebat…

    (0)
  6. mira says:

    cpatnye !!

    (0)
  7. Azima Alias says:

    em, cepatnyer dapat tahu dah. biasa kalau test awal2 kabur jer. ni terang jer line.

    (0)
    • Mia maisara says:

      Bersangka baiklah…
      x sume org tu same…
      suudzon jer…

      (0)
      • Mia maisara says:

        Btw..
        congrats to dd n farid.
        This is a great news..
        May Allah bless u

        Aminn

        (0)
      • GR says:

        ya betul tu..tak baik sangka buruk..saya dulu pun 2 mggu dh line dh clear..tak semua org sama yek..

        (0)
      • Encik K says:

        suudzon – bersangka buruk
        husnudzon – bersangka baik

        kadang2 hati ni suka menjerumuskan kta utk memperkatakan tentang hal orang lain. Jadi, lebih baik berdiam diri dan simpan je sangkaan,agakan anda kepada diri sendiri supaya tak terjadi fitnah dan mengumpat.. :)

        (0)
    • Itu Yang ter baik says:

      Tah…ak pun macam 2 gak…kawin 1hb8..16hb dah tau pregnant…ko nie pun nama je pompuan…tapi lembab….nak pikir NeGETIF je…

      (0)
  8. mrs.iwan says:

    Alhamdulillah..kite same!! jgn ade yg buruk sangka sudah..

    (0)
  9. ija says:

    dia pkai digital test mmg la terang…… ish2..jgn trus mhukum…

    (0)
    • Nana says:

      digital kejadah nya tu? ko ni kenal dengan UPT ke tak?
      kalau digital punya macam yang fasha punya dulu lah nok

      (0)
  10. wada says:

    suka sgt bsangka buruk knp??? dia muda lg,dh tentulah tahap ksuburan dia xsama dgn wanita yg lebih b”umur…kena plk dgn lelaki yg power mmg buat skali pn trus lekat…cuba tgok bdk2 sek yg lahir ank luar nikah tu,”buat” kat bwh tangga,bwh pokok pisang dll skali je mmg mengena kan….sempena tahun baru hijrah,bhijrahlah supaya bsangka baik sesama kita…

    (0)
  11. hamba allah says:

    salam..hmm..saya hr 2 mengandung 5 minggu pun tickr mash x jelas.. allahualam..
    smg y terbaik bt DD dan FK.

    (0)
  12. resepimudah says:

    Alhamdulillah rezeki Allah bg kt depa ni…

    (0)
  13. Black rose says:

    Sy da 26 tahun tp xtaw sal benda2 ni..line merah la samar2 laa..blurrr la plak sy ni huhu..congrats to dd and farid

    (0)
  14. ana says:

    yup…utk 2 minggu line sgt terang. aku dh 4 anak…utk 2 minggu camni patut line sgt blur hampir tak nmpk hcg tak naik lg.

    (0)
    • Inspektor Gajet says:

      Benar, sepatutnya masih kabur. Kwang3!

      (0)
    • laila says:

      hcg start naik once implantation berlaku selepas conceived…mugkin concentration belum begitu tinggi, tp dgn kemajuan teknologi, banyak manufacturer dah keluarkan pregnancy test kit yang lbh sensitive…even sebelum missed period dah blh dpt positive result…lebih2 lagi kalau test pada ist urin lepas bangun tido, urien lbh concentrated and hcg secara relatifnya lebih tinggi concentrationnya…

      (0)
  15. Audrey Hepburn says:

    Eloklah tu bersangka buruk. Buatnya mati mengejut, sempat ke nak minta maaf kat Diana dan Farid? Ingat, itu dosa sesama manusia, takkan diampunkan selagi manusia tu tak maafkan.

    (0)
    • Itu Yang ter baik says:

      BETUL 2 AKO SOKONG…..(KALAU DIAORANG DAPAT ANAK SEBELUM KAWIN PUN)…Lantaklah dia…sebenarnya korang nak cakap…”FF N DD MAIN DULU SEBELUM KAWINKAN”…X payahlah cover sangat ayat 2…biarlah…janji depa dah kawin….2 DOSA depa ngan ALLAH S.W.T….Hanya depa je tau…..FF N DD Good luck n Take care…

      (0)
    • kak mona says:

      yelah.. takut x sempat mintak maaf je.. jaga2 dgn apa yg kite tulis ni kawan2..
      anyway, mmg kalo terkena mase peak subur tu, mmg blh terus lekat… kan subur kan hr ke14 of the cycle… means, lebih kurang after 7 days selepas hr last period tu.. so katekan 3 nov tu, is her 14th day, plus pulak die mmg subur, dan farid pun ngam-ho, tak ke on th 16th day tu, benih yg bercamtum on the 14th day tu dah berusia lebih kurang 30 hari (14 +16) ?
      sy dulu utk 3 3 pregnancy, test after 2 months pun, kabur2.. so camna tu? ehehe
      appreciate kawan2 yg ada depth knowledge dlm medic ni, tp yelah.. kekadang ade bende yg perlukan experience based jugak utk menilai..

      (0)
  16. nana says:

    adoi dah la,jangan berperasangka buruk…mentaliti manusia mcm n la.kalau kawin lama tak dapat anak ckp tak subur,cepat dapat anak ckp dah tlanjur.biarla itu diorg saja yg tau,tahniah utk dd n fk.

    (0)
  17. Heart says:

    ada org 4 bulan pregnant pun buat PT tak ada line jugak.
    so what kalau line kat PT diana ni clear….
    Tolong lah ye bersangka baik….

    Tahniah DD and Farid

    (0)
  18. HoHO says:

    baik dan buruk..itu antara mereka dan Tuhan. kita doakan yg baik2 utk mereka sekeluarga~~ :)

    (0)
  19. ct says:

    nikah betul2 time subur….congrates both of u….(org yg subur cam diana je tahu camana nk kira….;-)
    p/s:jgn bersangka buruk sngt…..

    (0)
  20. SNyMA says:

    Ala..skg ni kn da moden. Bersangka baik jela. Kaler n highlight tu da bley edit n adjust kn skg? Ntah2 mmg DD saje increase contrast n brightness supaya fans die semua nmpk line tu. So apedehal? Relax suda..

    (0)
  21. anti-bersih says:

    amende la korg ni.. apepun itukan kuasa Allah, itu urusan die dgn Allah, sape kite nak pertikaikan.. medical knowledge atau tidak, terang ke tak, x perlula nak pertikaikan.. sume pun asyik nak bersangka buruk dan mempersoalkan ttg sesuatu.. doakan yg terbaik cukup laa.. OPEN UR MIND PLEASE…

    (0)
  22. ema says:

    rezeki masing2. sy pun baru je disahkan hamil. kadar hcg tu, depend ngan hormon seseorang.. sy check hari ke 9 line msh blur, ke 10 msh blur, ke 11 msh blur, then buat lagi upt hari ke 18, sgt terang okay~

    (0)
  23. kopi says:

    TAHNIAH DIANA & FARID….. :)

    (0)
  24. anon says:

    alhamdulillah..jangan bersangka buruk..ada juga 4 minggu baru nikah dah nampak line macam ni..me one of them..rezeki Allah nak bagi..sapa2 yang bersangka buruk tu..boleh ke korang tanggung dosa memfitnah?…dosa besar oooo…..sampai mati tak terampun klo korang x mintak maaf ampun dari farid dengan diana..

    (0)
  25. sore sore says:

    ape la korang nie.. relax2 da laa.. tak payah laa nk emo sgt. mereka hanya bg pendapat mereka coz mereka ada pengalaman. yg korang nk hangin satu badan knapa nyaa. kalo da tak leh terima, diam2 suda. x payah nk hentam sana sinie. hak bersuara untuk semua.

    (0)
  26. Somprang says:

    Tahniiah… :)

    (0)
  27. noname says:

    ape masalah manusia semua ni ek? sy dulu 4 hari delay period,bila check,2nd line tu naik dulu & sgt terang.xde masalah pon? Jgn la dengki sgt?? kalau dah rezeki mlm pertama ialah waktu subur,14 hari pas nikah da boleh detect either +ve / -ve!! owh ya,ade yg dpt line x terang ye? mmg la,sbb guna upt test yg murah.thats why xdpt nak detect sgt hormon HCG tu.hahahaa.kesian,xtahu nak kira kitaran haid,tp nak bersuara! bodoh somboh sgt!! ini kuasa allah.rezeki allah.semoga diana & Farid terus berbahagia.jgn dihirau mulut2 puaka ni!

    (0)
    • Amira says:

      ‘kesian,xtahu nak kira kitaran haid,tp nak bersuara! bodoh somboh sgt’
      Awak pun jagalah bahasa ye, nikmat (ilmu pengetahuan dari) tuhan itu pun boleh ditarik bila-bila masa. Mem’bodoh’kan orang tak menjadikan awak pandai serba-serbi. Awak kata orang bodoh sombong, awak tak sedar awak sounds like one.

      Sincerely.

      (0)
    • ema says:

      yg tak pandai kirenyer.. awak tu… dah terang2 awak kate awak delay period 4 days pastu bile check, line dah terang.. so maknanye.. yours one is almost 1 month +… yg si dania danielle ni baru lepas 16 ari kawen.. alahaiiii.. simple math pon nak suruh org ajar ker? kui kui… kesian…

      (0)
      • me says:

        suke komen u…..gkgkgkgk……

        (0)
      • Untuk Ema says:

        Ema: 16 hari lepas nikah.. they didn’t mention pun berapa hari kandungan tu. kalau pegi jumpa doktor, doktor akan kira start dari hari pertama period yg lepas. bukan dari hari pertama ‘buat’. cakap dah ada anak enam. kesian jugak..huhu.. Jangan menidakkan urusan Allah. DOSA tau..

        (0)
  28. ke'ai says:

    Die pkai upt ape ek..msti sncitip giler..nk try gne upt tu laaaa….

    (0)
  29. ke'ai says:

    Die pkai upt jename Pe tu ek..msti sncitip giler..nk try yg sme gak laa…

    (0)
  30. Anti maen sbelum nikah says:

    ne kes maen sblum nikah ne..sbb tu cpat2 nikah..artis2

    (0)
  31. samsung galaxy says:

    janji bahagia….

    (0)
  32. samsung galaxy says:

    sebelum kita mmburukan org lbih baik kita burukan dri.sndri..jagalah priuk nasi.sndri sblum jga priuk nasi org….walaupn saya bkn bragama islam ttp sy tau akibat nya bila kita dengki..suka prasangka buruk sesama agama sndri…..renungkanlah….

    (0)
  33. dd says:

    #Just saying: Masa Fasha pregnant after kahwin, ramai yg fikir bukan2. DD semua nya nak give positive feedback, which is very good. Honestly, memang tak suka Fasha, and never been her fan. Tapi can see lah kan how people being biased.

    (0)
  34. facebook_mayahimayah says:

    Wallahhualam….

    (0)
  35. yunfatimah says:

    la…normallah ni…saya pun macam tu dulu,..boleh dapat result cam ni

    (0)
  36. yunfatimah says:

    la…normal lah ni…saya pun macam tu dulu,..boleh dapat result cam ni

    (0)
  37. mochi says:

    bunting pelamin la tu..pas nikah terus bersama,time tu dia tgh ovulasi mmg trus lekat la..seminggu pun dah boleh tahu..huhu

    (0)
  38. Epui Pemaluk Gegurl says:

    perghhh…nang steady u pok..power!!

    (0)
  39. dirahsiakan says:

    artis ni kalau teruja sangat pun beragak la nak wat statement hamil lepas nikah 2minggu….biasa org cek lepas lewat period kot…dh 4-5minggu…hmm..tkpela..bersangka baik..tahniah

    (0)
    • amani says:

      yup betul.yg sebaiknya dy rahsia kan dulu pregnant after 2 weeks nikah.untuk mengelak masyarakat pikir bukan2.even bnde baik.tp sbb drg public figure myb kne pkr psl ni jgk.tapi cuba pikir baik maybe drg terlalu hepi n terus post .kita yg kena bersangka baik.rezeki drg berdua cepat.n bukan kerja kita untuk menghukum kalau drg ad buat slh pun.itu urusan Allah..bnyk lg tanggungjwb kte yg lain kte perlu pikir bkn menghukum atau me-neraka kan org lain. tahniah utk drg berdua.semoga lahirkan anak soleh solehah

      (0)
  40. shahiee says:

    1. DD post pakai instagram and dia pakai effect nashville so memang line tu akan nampak terang disebabkan effect tu.
    2. Tu rezeki Allah dah atur elok elok.

    (0)
  41. Zila says:

    lantaklah depa… pegnen sebelum kawen ka, lps kawen ka… janji depa dh sah jd suami isteri… klu depa wat jahat itu antara depa dgn Allah swt! siapa kita utk menghukum mereka? fikir positif jelah…

    (0)
  42. dudo says:

    ape2 la.
    asalkan dorg bahagia
    tahniah :)

    (0)
  43. mata dunia says:

    NANTIKAN pulak sidang akhbar dari farid kamil yg berbunyi “isteri sy terpaksa melahirkan anak awal demi kesihatan” hahahahahaha.kuikui

    (0)
  44. Inspektor Gajet says:

    Terdesak nak bagi tau orang sebab ramai yang tengah mengira cukup tak 9 bulan bila baby lahir nanti dari tarikh nikah. Nak sambung study kt Ostralia la, nak berenti berlakon jaga anak la. Tak tentu hala bila dah “menjadi”. Haihhh anak akhir zaman.

    (0)
  45. fahmy says:

    tahniah dan kesian.. hehehe

    (0)
  46. Fatima says:

    eee bestnyer…..nk pregnant!….nk pregnant! uhuk

    (0)
  47. enna says:

    kmk pun hamba Allah juak… x mok nk prasangka burok…
    tapi, mun mngikut kajian doktor2 puan, 16 hari, janin blm trbntuk..
    so… ape ke jadah nyer ade line ke xder line…
    ada akai kh tadak ??
    apapun… kitaaa serupaaaa…..
    jgnlh bhnti dr buat filem baru.. i luv u..
    tomok chat ?

    (0)
  48. facebook_castello.castello says:

    tahniah…

    (0)
  49. Jane says:

    Aku la in tgh mengandung anak ke 4. Excited punya psl nak dpt baby lg coz 6 thn dah x mengandung, 2 hari sblm period Aku dah gatal2 test guna UPT dulu.. Pakai yg murah jer.. Elok jer terang 2 line tu.. Based on pengalaman gak… X yah la fitnah.. X cukup panas lg ke api dunia ni… Congrats dd n FK..

    (0)
  50. Umie says:

    Setuju dgn ima..sy dh ade anak 1 and skarg prgnant 1bulan…dua2 UpT smua kabur..1 line terang,1 line lg kabur…doc pon ckap yg awal khamilan mmg line 2 xbrape jelas…if prgant 2month plus mmg akn nmpak line 2 dgn clear… Skadar brkngsi pngalaman :)

    (0)
  51. mj says:

    Allah memewahkan rezeki bagi sesiapa yang dikehendakiNya, dan Ia juga yang menyempitkannya. Dan mereka (yang ingkar): bergembira dengan kehidupan dunia, sedang kehidupan dunia itu tidak lain, hanyalah kesenangan yang kecil dan tidak, kekal berbanding dengan kesenangan hari akhirat.
    (Ar-Ra’d 13:26)

    (0)
  52. Me_min says:

    The same thing happen tu me.masa tu br 1mggu abis period, bdn rasa lain macam.saje suka2 buat pregnancy test tekejut tgk ada 2line.masa tu ingt mmg dah pregnant b4 period.g check doktor, doktor sah kan sy pregnant 2minggu lebih..mcm xpercaya.mula ingt mugkin salah kira.tp bersalin lbh dr 40mggu.so xmungkin salah kira.tp dlm masa yg sama hapi sgt sbb tggu nak dpt bb lbh 1thn..

    (0)
  53. N0B0DY says:

    besa la tu bunting pelamin..dh dia subur..2 p0n ada yg nk kec0h n pk negatif!

    (0)
  54. Mai Sara says:

    I dah ada 4 org anak plus 1 miscarriage. So far, bila buat testing walupun guna digital or whatsoever, minggu ke 5 baru boleh nampak jelas. almost impossible after 16 days boleh nampak line so clear.

    (0)
    • zack says:

      hanya pihak media ajer yg tahu hal sebenar.. ade yg saye dgr sudah masuk 3 bulan.. kandungan..

      senang citer tgu ajer la kelahiran anak tersebut

      (0)
  55. ima says:

    terlalu terang sgt la line tu utk 16 ari… ini medical punyer fakta sbb line tu menandakan tahap hormon pregnancy dlm air kencing.. kalau masih awal usia kandungan tu, specially klu bru 16 ari, lgsung tak akan nampak.. samada ngan test digital ker atau yg lebih advance.. biasanya klu usia kandungan 5 minggu pun masih samar2 linenyer.. niway, terpulangla pada korang utk menilainyer.. saya sekadar berkongsi ilmu yg x seberapa ni.. hasil dri kerja selama bertahun lamanyer dlm bidang perubatan..

    (0)
    • suka-suki says:

      mana ada terang sgt line yg atas tu..
      anyway lain org lain. ada org cpt nmpk terang. mcm aku dulu 3weeks lewat period, 3x test baru nmpk 2 line.

      jgn cpt berburuk sangka. dh rezeki dia murah Allah nk bg..

      org2 yg suka berburuk sangka ni apa masalah korg eh? hidup kurang gembira kah? kurang kasih sayang kah?

      (0)
    • Putri_Bunian says:

      Biarlah line tu nampak terang ke kabur… gambar leh edit bagi terang ke gelap… hadoi…

      (0)
    • ct says:

      Eleh, kuasa Allah lah! Cakap mcm da pernah mengandung anak sedozen…mentaliti org kita camtu lah negetif jer. Pengalaman sendiri baru 2 minggu kawen dah pening tahap gaban pastu cek Alhamdulillah pregnet…apa kesah dah ada suami, mengandung tu normal la kak oii

      (0)
      • ima says:

        hi ct… saye mmg xder pengalaman ngandung anak sedozen… tp dah setengah dozen.. 6 org.. dan ni bukan soal mentaliti.. ni general knowledge.. something that every woman should know… internet kan kat mane2 dah sekarang ni… dunia di hujung jari.. try to upgrade u’r self la…

        (-1)
        • Kelly says:

          Ct, in your face. Dok eleh sangat.

          (0)
        • Itu Yang ter baik says:

          IMA : ala kepohci betullah ko nie…heboh belajar perubatan…lantak ko punya perubatanlah…Dah kuasa tuhan…lain orang lain cara…lain rezeki…lain muka anak…..macam macam lainnya…ko ngandong dulu….tengok2 ko punya seminggu lagi TERANG…PODAH…

          (0)
          • Mira says:

            IMA tu dah cakap dia 6 anak kan. Dia cakap based on her medical knowledge and pregnant experience lah kot, kau tak payah nak defensive sangat. Kita tak payah nak judge orang sangat lah, baik kepada DD, FK mahupun si Ima ni.

            (0)
          • laila says:

            saya pakar di makmal perubatan….betul pada awal kehamilan concentration hormone B-hcg tak begitu tinggi…tp dgn kemajuan teknologi sekarang, banyak manufacturer dah produced pregnancy test kit dgn sensitivity yang tinggi, di mana walaupun concentration yg rendah dah boleh detect dgn jelas…dan lagi kalau buat ujian dr 1st urin lepas bangun pagi, urine concentrated, secara relatifnya concentration B-hcg adalah lbh tinggi maka garisan positive lebih terang…

            (0)
          • laila says:

            oh yaa…kekadang belum missed period lagi dah boleh tunjuk positive result…

            (0)
        • awek tudung says:

          agree….sy pnah sebln lmbt period test guna upt dh 10kali pon negative x puas ati g lab wat test lg pon -ve….tp positif bile msk minggu ke 5,upt test tu nak tgk hormone kite sgt x logik 16 ARI BLH NMPK LINE CLEAR…saye medical line n sape yg kt medical line je tau logik ke x.

          (0)