berita

Bekas Teman Lelaki Dakwa Arrora Salwa Kaki ‘Mandrem’

November 26th, 2012 | by Rifaee | 43 comments
Kini Trending

Bekas Teman Lelaki Dakwa Arrora Salwa Kaki Mandrem

Arrora Salwa yang hangat dengan lagu berjudul ‘Ahmad’, pernah gempar dengan kes pembatalan tunang dengan Mohd Fairuz Shaari atau Alloi bekas kumpulan Max:247.

Kini kembali panas di ‘Facebook’ apabila Alloi mengatakan Arrora Salwa kaki ‘mandrem’. Menurut laman Facebook milik Mohd Fairuz Shaari (Alloi) yang mengatakan Arrora Salwa  menggunakan khidmat bomoh pada CD demo lagu ‘Ahmad’ sebelum dihantar ke stesen radio bagi mempopularkan lagu tersebut.

Bekas Teman Lelaki Dakwa Arrora Salwa Kaki Mandrem

Menurutnya lagi, Arrora Salwa juga turut mempelawa dia  untuk menggunakan khidmat bomoh bagi single Inspirasi ke7, tetapi dia tidak berminat dengan kerja-kerja berunsurkan syirik ini.

Bekas bekas kumpulan Max:247 turut mencabar Arora untuk menyamannya jika pekara itu tidak benar dan berunsur fitnah darinya.

Turut terkandung dalam laman sosial miliknya, mengenai isu santau keluarga Alloi, yang dikatakan berpunca daripada Arrora Salwa. Menurut Alloi lagi, ibu Arrora Salwa juga pernah menasihati Alloi tentang perangai penyanyi itu. Dia juga menggelar Arora sebagai lesbian.

Bekas Teman Lelaki Dakwa Arrora Salwa Kaki Mandrem

Menurut Alloi lagi dia berani bersumpah bahawa kenyataan yang dikeluarkan dalam laman sosial ini adalah benar.

Bekas Teman Lelaki Dakwa Arrora Salwa Kaki Mandrem

Sejauh mana kebenarannya kami pun tidak pasti, tetapi kami mempunyai bukti kenyataan Alloi ini. Semoga kedua-dua mereka dapat menyelesaikan masalah peribadi ini secara lebih berhemah.

43 Comments

  1. A.Salwa says:

    Awat bengang sgt ni??? Dh tak dapat “perigi” ko buang air ke meroyan lebihan tak tentu pasal ni? Masa ko projek dgn aku siang malam tak lak ckp mcm2..dasar jantan jalang.

    (0)
    • jangan poyo sangat } says:

      hohhhhoo wow dh projek ke?hebat betol

      (0)
    • Olga says:

      korang x rasa ke dorang berdua ni mmg dh berpakat dr awal! saj enak create benda2 kecoh mcm ni sbb nak kan PUBLISITI! yelah nanti kan wartawan2 semua kejar dorang ni! so scr x lgsung lagu2 dorang dpt tempias la gak.. marketing bai! tp aku nk ckp sikit lah. retis2 mcm ni akan muncul sekejap je kt industri! selebihnya jd SAMPAH!

      (0)
  2. brtty says:

    x minat pun lagu ahmad tu……huhuhu…………

    (0)
  3. abam says:

    sian,,,

    (0)
  4. karmen says:

    mmg patut la pompan ni xnak dgn ko..mulut mmg stok jamban…sedehhh!!!

    (0)
  5. Relax says:

    Cuba semuka kan alloi n Arrora Ni…Tgok McM mana pegi dia…

    (0)
  6. Audrey Hepburn says:

    Kalo betul dia mandrem CD demo lagu Ahmad tu, maknanya mandrem dia tak menjadi la, sebab aku antara salah seorang yg tak pernah dengar lagu Ahmad tu, dan baru skarang aku tau wujudnya tajuk lagi begitu, dan aku masih tak berminat nak search lagu tu, baik mp3, atau kat Youtube.

    Dan juga, kalo betul dia mandrem, confirm lagu tu dah menang Anugerah Juara Lagu. Tapi mananya? (?_?) Haha…

    (0)
    • ms coco says:

      uhuhuhuhu…..lebih baik jgn dgr :(. hr tu dgr terus nak muntah2!! siap google lagi sapa lah makhluk yg nyanyi lagu mcm ni… , n malu pada diri sendiri, ada gak manusia yg wat lagu n nyanyi lg mcm ni..LAGI LAYAN LAGU UJI RASYIDDDDDDDD……………

      (0)
  7. sutera pelangi says:

    lagu ahmad tu lgu aper???aku x penah dengor pun..bomoh la mcmna pun klu lgu tu x femes,x leh blah gak..aku x bminat nak dengor pun..

    (0)
  8. sutera pelangi says:

    lagu ahmad tu lgu aper???aku x penah dengor pun..bomoh la mcmna pun klu lgu tu x femes,x leh blah gak..aku x bminat nak dengor pun..

    (0)
  9. may says:

    lagu ahmad mcm lagu gila seks.ah ah ahmad..dhla lirik mcm mghina Nabi Muhammad SAW..dia yg terpuji..ayat tu x leh pkai sbrangan tau

    (0)
  10. micah says:

    sama je…dua2 x cerdik……buat malu je..kecoh2…

    (0)
  11. noraabas says:

    ingat la kate erra fazira pd dd n syamsul dulu..jgn dah putus nanti bising pulak..mcm hans..jd la lelaki yg budiman..menyintai x semestinya memiliki..menjauh x seharusnya membenci..jln terbaik mendoakan kebaikkan n kebahgiaan

    (0)
  12. Hannah says:

    Ejaan kelaut. -.- Da besar pun eja macam budak-budak. Tak matang sungguh.

    (0)
  13. kakak senah says:

    akak tolong betulkan…LESBIAN ye adik,marah no smpai slh2 ngeja..ni kompom skolah dlu dok blkg skali..

    (0)
  14. ehh says:

    ingat lah syaitan ni nk memecah belahkan manusia

    (0)
    • AYANG says:

      inilah wajah2 melayu yg tak ada agama.. berckp mcm org jahiliah yg tak ada agama.. time bercinta smua wangi smp lupa agama..dah bergadu atau bercerai msg2 mengantoikan perbuatan hina msg2..bertaubatlh sang manusia sblum mati..

      (0)
      • cherrina says:

        lol kalau aku jd arora tu pun x ingin jantan yg bila dh break memekik dlm fb cmni.bukanlah lelaki pilihan klu marah je ckp sial..dah bersumpah bagai..ya allah mntak dijauhkn la jupe org cmni

        (0)
  15. Ahmad says:

    Bila dah berpisah, macam2 la yang tak elok keluar. Masa sayang dlu ape2 pun diam jerk..

    (0)
  16. wana says:

    kesian jantan ni… hahahaha

    (0)
  17. MrBee says:

    Salam,

    Ye ye je admin ckp “Semoga kedua-dua mereka dapat menyelesaikan masalah peribadi ini secara lebih berhemah.”

    Kau yg sebar kisah diaorg, ada hati nak nasihat org supaya berhemah. Kah3x….

    Tapi Alloi tu x cerdik sbb tulis kat wall minah tu mcm tu. Nanti dijadikan bukti di mahkamah dia juga yg susah. Siap nak bunuh lah, apa lah.

    (0)
  18. sara says:

    weii..siapa mereka ni??nape laki ni muka mcm mat rempit????fesyen apakah dgn rantai love???xpernah dgr kumpulan 24:7..dorng pernah perform kat mna??ke aku ni yang baru keluar gua????kenapa publisiti mcm ni nak disiarkan..plzzz wartawan!!! amek lah cite yg dtngnye dr artis yang popular skit..

    (0)
  19. Ummi says:

    Walau buruk manapun org yg kita benci, jgn la sampai kita tunjukkan keburukan diri sendiri. Kita selalu inginkan org yg kita sayang berubah kepada kebaikan tetapi sebelum menuntut org lain berubah, kitalah yg sepatutnya berubah dulu ;)

    (0)
  20. ish ish ish says:

    bengangla tu tunang tak jadi…kalau yer pun janganla nak kecoh2 semalaya..malu jer..tak matang sungguh cara dia ni mengatasi masalah…kan sendiri dah malu..org mengata awak lebih dari si arrora tu…

    (0)
  21. sara says:

    omg…siapa dia ni..alloy bagai???serius xkenal dia..muka stok2 rempit je….adoiii,benci gila lelaki yang memburukkan pasangan bila dah putus ni….kau nak bersumpah tapi mcm xguna sebab kau dh abaikan org tau x…elllooo press!!! setakat artis murahan macam ni xpayah lah nak jadikan cerita,org meluat tau x…kalau ensem xpe gak…ni muke mcm org pecah rumah..dulu time couple kemain lagi puji awek melambung tinggi bila dah break kau maki2 die…mcm ni nak buat laki?? sebaik2nya tinggalkan lelaki yang menaikkan tangan or kaki ke atas anggota bdn kite takkala marah dan memaki kite dan memalukan kita di khalyak ramai..

    (0)
  22. Somprang says:

    Sorang nyanyi lagu ahmad sorang muka mat rempit…dua2 kelaut. Plss la… Tengok cermin…renung lama2…nyanyi lagu ahmad dpan cermin…sedap ke x lagu bodoh tu?

    (0)
  23. Ven Leandra says:

    lantak la….xamik port,bukannya terkenal pun beruk 2 ekor ni….

    (0)
  24. cik senah senak says:

    ahmad mn plok niee…adoiii

    (0)
  25. Jemah says:

    SAPE BUDAK 2 EKOR NIH? SUMPAH AKU TAK KENAL… TETIBA NK WAT KECOH JER!

    (0)
  26. Somprang says:

    X penah lgsung aku dgar nama 2 ekor ni..bodo mcm maylobee dan neelofa betol la!

    (0)
    • Maylowbee says:

      Ko ni kan, aku tak paham lah. Apasal semua page ko mendajjal pasal Neelofa ha? Takde life ke? Ko ni pencacai artis wanita lain yg menaruh dengki tak sudah pd Lofa tak? Tau pon ki no artis-artis tk laku tuh.

      (0)
      • neelowpak says:

        helo neelopak

        (0)
      • Fira says:

        Bhahaha Maylowbee, kelakar lah kau ni. Kau tak sedar ke kau pun sama. Kat mana-mana page dok menempel membela Lofa sangat. Kau berbaik-baik lah dengan Neelopak tu, kamu akan kerap jumpa tu di pages. Satu tukang bantai, satu tukang backup. Arent that sweeeeet??

        (0)
  27. berlari says:

    kalau statement alloi ni betul,mesti arrora ni saman.. takan dia nak diam je laki ni buat fitnah kat dia..

    (0)
  28. Kesian says:

    Kalau korang nak tahu cerita sebenar, jantan ni tak puas hati sebenarnya sebab arrora salwa tu tinggalkan dia mcm tu je. Selama setahun arrora bersama jantan ni, jantan ni x kerja. Dari hujung rambut sampai hujung kaki semua arrora yg tangung. Kereta si arrora tu pun jantan tu cakap itu kereta dia lah, cakap bulan2x jantan tu yg bayar. Sedangkan arrora yang bayar. Kereta tu aku dah tengok plat number nama ayah arrora bukan jantan tu. keluarga jantan ni pulak, memang menuduh arrora benda bodoh. Ada ke patut cakap arrora curi rantai dan arrora berduit sebab curi rantai? Tak masuk akal betul. Utk pengetahuan semua saya sahabat baik arrora. Saya tahu semuanya cerita mereka. Semua kawan2x dan seluruh ahli keluarga arrora yang mintak arrora tinggalkan jantan ni. Baru2x ni arrora bawak polis ambil barang arrora di rumah sewa arrora yang jantan tak sedar diri tu masuk dan tinggal kat sana. Lepas tu jantan tu mengaku rumah tu rumah sewa dia. Sedangkan dalam kontrak rumah tu rumah arrora. Saya gembira arrora lepas dari jantan tak sedar dek untung tu. saya sendiri hadir di majlis kenduri kesyukuran yang arrora buat di kampung halaman dia sbb terlepas dari balak dan rezeki arrora mencurah curah sekarang. Utk pengetahuan semua arrora sekarang siap keluar sebijik keret agak mewah jugak lah. PADAN MUKA KAU JANTAN.. Kau ingat arrora tu tak da duit ke? Dia bukan artis miskin tau. Kau je tak tahu siapa dia sebab kami kawan2x yang nasihatkan dia jangan tunjuk kekayaan dia kat kau. Bodoh betul. Bagus arrora lari tinggalkan kau.

    (0)
  29. Kesian says:

    Sepekara lagi, saya lega arrora tinggalka. Jantan ni sebab jantan ni pernah ajak arror kawin di Thailand. Kalau tak mampu nak berbini, buat cara tak mampu bro.. Memalukan kaum lelaki la kau ni. Kawan kawan kau yang sokong kau tu semua tak berotak. Band kau yg nanhado tu tah apa tah namanya itu arrora yg invs. Aku tau memang arrora yang nak invs kau nak tau sebab apa? Sebab kalau dia tak tolong kau, kau tak dapat semua tu. pergi studio pun minyak, makan duit studio semua kawan aku tu yang bayar.. Otak tak ada. Dah kena tinggal meroyan. Kau cakap kawan aku meroyan, tapi sebenarnya kau yang meroyan.. Kalau arrora mandrem lagu dia lama dah lagu tu popular. Bercakap guna la otak. Kalau aku jadi jantan ni, aku tak keluar rumah dah. Nampak sangat bodoh.. Tak pa arrora, aku kenal siapa kau. Usaha je terus. Sekarang orang belum kenal kau, nanti suatu saat orang kenal . Tapi kali ni meluar dengan lagu yg elok ye. Ahmad tu mmg tak best. Aku tetap sokong kau.

    (0)
  30. upyours says:

    Ginila jdnye berboiprengkan budak mentah hingus leleh. Masa cintun dulu kemain abang sayang. Dh kena tinggal dh jd laknatullah. Kalo mulot x jaga, bkn aurora je nak santet ko, sore loser!

    (0)
    • Kesian says:

      Saya mmg bengang sangat dengan jantan ni. Hidup dah lah arrora tangung, lagi tak sedar diri. Cakap mencarut2x pulak di facebook.. Baik tak payah jadi lelaki. Buat malu kaum je. Bagus arrora tu tinggal jantan macam ni.. Kalau nak tahu, arrora tu lama dah nak lari dari jantan ni. Tunggu point je. Now jantan tak guna ni buat hal. Padan muka kena tinggal. Tapi yg lawaknya jantan ni pusing cerita cakap dia tinggal arrora. Kalau kau tinggal arrora pun tak pa sebab kau tu tak da apapun. Kaya ke?? Ada kereta?? Arrora yg menangung kau ada.. NANHADOOOO…

      (0)
  31. Relax says:

    Kesian kamu Ni gile excited back up Arrora?ntah2 kamu Ni Arrora kot…kalau Btul nak back up ken bukan Kat sini….pg la komen Kat fb ex bf Arrora tu…jgn nak menuding jari pd sapa2..sb masa bcinta awal2 semua ok..Ni la manusia bila dh putus pukoi canang sesama sendiri…diam tu kan lebih bagus…kita manusia x de Hak nak menghukum sesama sendiri itu kerja Allah swt

    (0)
  32. cokolat says:

    kalau ye pon beto, x yah lah ungkit2 aib org secara terbuke
    time cinte2 dulu bukn main syg2 pas putus lak ko kutuk2 maki2
    ape la x leh buat laki la alloi ni!!

    (0)
  33. Relax says:

    Dua2 pun salah…x yah la masing2 nak tegangnkan benang yg basah…hanya tuhan tau sapa dpihak yg benar…semua yg Kat sini x payah la nak back up Arrora sgt. N jgn plak trlalu nak mghina alloi sb kita semua pun x tau hanya diorg tau

    (0)
  34. eisya says:

    Relax, aku backup arrora sebab aku tahu semuanya. Kau tengok arrora ada meroyan macam jantan tu?. Sekarang untuk pengetahuan kau hidup arrora semakin terjamin, semakin baik. Aku misya kawan baik dia. Kau nak cakap apa?. Memang jantan tu layak ditinggalkan. Selama ni arrora langsung x boleh jumpa kami. Alloi patut sedar diri. Aku tengok dia yang meroyan lebih lebih.. tapikan, aku rasa sangat gembira sebab, arrora dapat bagi penumbuk kat muka jantan ni. Bodoh. Tak boleh dibuat laki. Dayus. Hidup atas duit perempuan. Malang siapa jadi isteri dia. Nasib baik arrora lari. Kalau tak habis papakedana arrora. Go arrora go. Fans arrora ramai dalam fb jantan tu.kami akan pantau. Baik kawan2x mahupun fans akan pantau.

    (0)