berita

Bila Artis Tanpa Make-Up

June 22nd, 2012 | by Noraini Nasir | 32 comments
Trendsetter

Peminat selalunya akan melihat artis kesayangan mereka berwajah cantik dengan make-up yang tebal-tebal, dengan bulu mata palsu yang melentik-lentik dan dengan eye shadow yang berwarna-warni. Tetapi cuba sekali sekala melihat artis-artis ini tampil dengan neutral beauty, macam mana agaknya muka mereka yang sebenar.

Disini pihak OHBULAN! ingin berkongsi beberapa orang artis tempatan yang menampilkan wajah sebenar mereka tanpa sebarang make-up. Mungkin ada antara mereka sememangnya di anugerahkan dengan wajah yang cantik, jadi tidak perlu nak make-up tebal-tebal. Tetapi mungkin ada juga sebaliknya.

 Intan Ladiyana

Bila Artis Tanpa Make Up

Rozita Che Wan

Bila Artis Tanpa Make Up

Stacy

Bila Artis Tanpa Make Up

Fazura

Bila Artis Tanpa Make Up

Maria Farida

Bila Artis Tanpa Make Up

Walau secantik mana wajah yang di anugerahkan oleh Yang Maha Esa, hargailah sebaik-baiknya. Namun begitu, beringatlah bahawa semuanya hanya pinjaman semata-mata. Dalam sekelip mata bila-bila masa sahaja anugerah itu boleh ditarik balik.

Sumber : MediaMalaya.com

32 Comments

  1. Err…Stacy? Lain bebenor..

    (0)
    • Ustaz Overdous says:

      Sbab tu lah org2 tua berpesan, nak cari bini try dulu..pagi2 masa bgn tgk muka dia mcmane tanpa makeup dan rambut tak didandan…maka mata leh terima, performance pun ok enjin tak gegar, absorber masih empok, alignment masih kental dan chasis tak lari, maka ambik lah dia jadi bini. Kalau muka pagi2 dah macam makcik Joyah jual goreng pisang kat depan rumah, angkat kaki dan cabut. BTW RCW walau tak bermake-up masih jadi gilaan suami2..still nO. 1 dlm list idaman.

      (0)
      • zack says:

        bro, agaknyer lu dating.. mst suh awek lu x nyah manD pagi… 100% after bgun tido. terus dating…. agak2 la wei…

        x kan lu nak pi umah awek lu pagi2..after subuh..? kemon la bro..

        (1)
  2. Butterfly says:

    muke atacy cmmse 1st nk msok AF dlu jew.

    (0)
    • Neelofa says:

      Muka Fazura LAWAK tak leh blahhhh gile tanpa make up dan rambut..ni ke bakal permaisuri pda pagi hari bla bgn dri tido?? Cun sikit lagi bibik aku walau dia blum mandi. Good Luckkkk Johorean…sah2 kos istana utk maintainance diri Fazura tinggi sebab terpaksa sentiasa disolek dan rambut didandan…HAHAHAHAHA…

      (0)
      • Dooreeyan says:

        Ye ke? Patutla kakak si Lofa penah persenda moto negeri Johor. Kakak Lofa (@NoornabilaB) penah tweet ‘Kepada pepek sampah aku berserah! I’m humbled and honored’. Saman lah saya kalo berani. Jangan lupa minum Bellavita!!!

        (0)
  3. YanMaf14 says:

    muka fazura pucat bebeno

    (0)
  4. ely says:

    fazura nmpk mcm merokok..bibir hitam…

    (0)
  5. siti nuraida syd mustapa says:

    hudoh! kampung!!!

    (0)
  6. dedeq haney says:

    suka lg tgk rozita che wan tnpa make up.. ayu jer..

    (0)
  7. aina says:

    Stacy paling comel + cantik. Natural beauty!

    (0)
  8. =) says:

    intan ladyana cantik

    (0)
  9. Audrey Hepburn says:

    intan ladyana tu mmg nampak natural beauty sbb with or without makeup, muka dia lebih kurang je.

    rozita pun ok jugak.

    fazura, bibir lebam sangat.

    (0)
    • ARJUNA says:

      cuba tgk muka MARIA FARIDA x bermake up ketara skali muka tu injection , sebab tu selalu pakai make up tebal supaya kulit muka tu tak nampak sangat inject.
      Tp,kalau tak bermake up kulit muka yg injection tu jadi merah

      (0)
  10. hati bersih says:

    Noraini semak sikit ejaan you. Terkadang-kadang i tengok ejaan sms dan ada tu salah ejaan. Untuk sebuah artikel perlu ketelitian. Bukan Post ini saja, post lain pun.

    (0)
  11. Aiyu says:

    intan ladyana la..comel…pe cer la intan ngn kamal ek..dorg brdua low profile sikit la…jarang ade kontroversi sgt…suke tgk dorg brdua..rilek2 je kapel..

    (0)
  12. engku dany says:

    yg ori cantik- yg plastik tu lesi semcam jek…. plastik tanpa make up

    (0)
  13. Media Network Sharing says:

    HAHAHA.. TERsangat LAWAK

    (0)
  14. eiyla says:

    intan ladyana cantik neutral beauty dgn rozita….

    (0)
  15. Malisa says:

    paling hodoh pajurah…paling cantik intan..sama je muka dia..rcw tu pic tu make up juga tp nipis…itu masa sesuci cinta sofia nye launching

    (0)
  16. joyahgila says:

    ye ke kena Injection. Masalah muka saya pun ada merah2 juga…
    sebab resdung. Mungkin dia pun ada masalah yang sama… kan

    (0)
  17. nikkiroom says:

    ooohhhhh my!!! Fazura!!! terkezut i!!

    (0)
  18. dilema says:

    Mmuji wjah sseorang ibarat kita mmuji ciptaan Allah.
    Mnghina wjah sseorang ibarat kita mnghina ciptaan Allah. -_-

    (0)
  19. zee zara says:

    Kecantikan pada rupa xkan kekal lama………….xpi cantik budi bahasa akan kekal selama nya…..

    (0)
  20. mamaamer says:

    Nak sangat tengok muka Anita Sarwak tanpa mekap

    (0)
  21. Zawawi says:

    Intan Ladyana & Fazura maintain. Eii rozita che wan buroks gileeee pathetic!

    (0)
  22. zee zara says:

    Wajah asli itulah yg paling cantik ..jgn diconteng…Alhamdullilah zz bersyukur diberi wajah yg sngt indah…

    (0)
    • Lopak Debab Ketot Lori says:

      ITU LOPAK SUDAH TAKUT SEBAB ANZALNA AJAK PERGI COURT DGN 2 LORI BUKTI YG DIPANDU OLEH TASHA SHILA. JADI SKRG DEBAB LORI LOPAK NAK BERDAMAI SEBAB TAKUT LORI BUKTI BUKTI ANZALNA DGN TASHA LANGGAR DIA DAN KEMPIS BONTOT SERTA TETEK PADDING DIA…….

      (0)
      • TgSuzana says:

        Kenapa byk byk gambaq… Si ohbulan ni korek gambar pajura yg ni? Tak silap aku ni bertahun lepas dah masa dia tengah demam. Tak kisah la… Lagipun pajura dah sememangnya terkenal dgn natural beauty. Bak kata rosyam.. Dia pelakon tercantik di malaysia. Wahai Neelofa busuk hati. Jangan ingat kami tak tahu yg mengata pajura dalam ni adalah jari pendek ko. Tak serik serik ko ya debab! Marilah minum Bellavita untuk kebusukan hati dan pakailah gincu Avon untuk kejahatan mulut…

        (0)
  23. doraemon punya adik says:

    muka maria farida memangla kemerah-merahan sebab dia kan kacukan @ pan asian.. sbb lain..da berumur…kulit sensitif kena matahari.. teringin nak tengok wajah tanpa mekap anita sarawak..x pernah tgk dia tanpa mekap

    (0)