berita

“Bukan Kerana Orang Ketiga Atau Tiada Anak” – Ady Putra Failkan Penceraian

May 17th, 2012 | by M | 37 comments
Kini Trending

“Bukan kerana orang ketiga atau tiada anak, sebaliknya sebab penceraian ini berpunca daripada masalah dalaman suami isteri yang agak sukar saya ceritakan kerana enggan mengaibkan orang lain,” jelas Ady Putra yang sudah pun menfailkan penceraian mereka kepada Mahkamah Syariah Kuala Lumpur pada 11 Mei lalu.

Memetik laporan Harian Metro, Adi Putra yang baru sahaja pulang menunaikan umrah pada 8 Mei baru-baru ini tidak menjangka bahawa penceraian akan berlaku juga setelah 7 tahun mempertahankan perkahwinan ini bersama bekas isteri, Aida Yusof.

“Ikutkan saya memang tak mahu berkongsi cerita ini lagi. Tapi saya sedar lambat laun ia pasti akan diperkatakan. Saya juga tak mampu membohongi diri apabila diajukan soalan apakah doa yang dipohon sepanjang di Makkah. Malah hingga saat ini, saya dapat tahu sudah ada pihak yang sudah mula menghidu,” ujar Ady Putra melalui kenyataan yang dipetik daripada Berita Harian.

Walau bagaimanapun, pelakon KL Gangster ini menegaskan bahawa keputusan untuk berpisah ini dibuat secara baik setelah jalan penyelesaiannya menemui jalan buntu.

M

M

Founder OHBULAN! yang kini bergiat secara serius dalam industri media & pengiklanan. Beliau membantu para klien mencapai pelanggan yang berpotensi melalui kempen pengiklanan secara menyeluruh dan berkesan.

37 Comments

  1. Au says:

    Jeng-jeng terjatuh cinta dengan Nora danish ker…

    (0)
    • Pondan Sepi says:

      YESSSSSS!!! NI LAH BERITA YG AKU TUNGGU2.. AKU DH LAMA NANTIKAN SAAT INI! BINI DIA TU MMG X LAWA LANGSUNG! X PADAN DGN C ADY PUTRA NI! DH LA X MAMPU BG ANAK! AKU LBH RELA TGOK DIA DGN ND.. AT LEAST ND BOLEH BG ZURIAT!

      (0)
  2. ubah corak pemikiran says:

    dah berlakon byk kali akad nikah…last2 ternikah betul gak tu kang….huhhhh

    (0)
  3. ubah corak pemikiran says:

    selalunyer gitu dah byk kali chemistry…chemistry…last2….realiti….mcm sapa tu remi n tiz…

    (0)
  4. anon says:

    cerita pasal adi putra, tp tepek gambar ery putra… adoiyaiiii!

    (0)
    • SAPA2 JERLA says:

      skali tgk mcm ery putra..tp bila tilik betul ni pic ady putra ni…huhu yo ko?

      (0)
    • sarah says:

      tu mmg gambar ady putra masa dia pegi sepanyol, shooting utk cita Suria ape tah yg ada Sari Yanti ngan Fahrin tu.

      (0)
  5. mummy aqeem says:

    ada jodoh ngan nora danish la ni…

    (0)
  6. perampas says:

    da boleh agak bila twitter dia terus tak active…. ada orang tu ‘mengata dulang paku serepet, mengata orang sendiri yg lebih”
    tahu rasa sakit hati di rampas, tapi sekarang…. sendiri perampas!

    (0)
    • Tam says:

      ehhh ko igt dia ada affair ngan Nora Danish ka? TIDAK sama sekali… ND ngan Adi xde apa2 hubungan… jgn buat sbrg spekulasi ok… umh/tangga Adi dh lama dah brmasalah sblm dia kenal ND lagi… Bila dh tak blh nk selamatkan, inilah jln terbaik utk dorg! mgkin faktor anak jgk… sbb isteri dia asyik keguguran jer… Adi pon nak zuriat!

      (0)
    • kirana says:

      agk2 la kot nk ckp dia de affair dgn ND pn…mgkn mse kt mekah dia doa klu btl itu jodoh dia,dipanjangkan la..tp klu setakat tu,biar la urusan itu dipermudahkan…cbe la pk yg baik2…n doa yg baik2…sume nk pk – je..

      tp de xsesape brani ngaku ‘sy cerai sbb sye ada org lain’…aku xckp AP mcm tu,ni adalah general…

      (0)
  7. Cici says:

    Klu jd cerai sian isteri dia… dh dua kali menjanda lah jdnya! Dulu mase ngan Zul Handyblack pon kawen skjp dh cerai… myb ada hikmah di sebaliknya… tabahlah wahai Adi dan isteri…

    (0)
  8. ibu ngan anak says:

    apa-apa pun alasan nya..pasti ada hikmah d sebalik apa yg terjadi..

    (0)
  9. amboi2 says:

    dorang ni dah ade anak ker?si aida ni x zul kan?

    (0)
  10. eeja says:

    cian wife adi tap ape bole wat jdoh takat tu.. tap to adi jgn la sekali2 ngan bkali2 nk ada affair ngan nora danish tu ye.. x suke.. dlu time preggy mtk simpati je pas2 asyik lbh publisiti.. x profesional lgsung.. i hate nora danish !!

    (0)
    • Nora Danish FC says:

      ND mintak simpati?????org yg simpati ngn dia..sbb kene cerai time pregnant..taw ke x..kalo cerai time pregnant ape hukumnya???kalo org xde di tmpat ND mase tu bole la ckp mcm2..taw ke x symptom org pragnent cm ne??? perasan sgt down u know it???kalo yg x kuat bleh jadi gila cos stress..nasib dia kuat n nasib belom brsalin or dalam pantang kalo x??moriyan da…kalo sekali pon ND perampas kenapa???x mcm sendat dia yg mengacau laki org cal 3 4 pagi…i bet u kalo AP cerai cos ND, tu sbbnya AP da jatuh cinta ngn ND but bukan ND yg trhegeh2 nk ngn dia..got it..and i x rase yg AP minat ngn pompuan yg trhegeh2 ni..sesombong2 ND sebelagak2 ND..sebongkak2 ND..dia tetap ade class dia yg trsendiri

      (0)
      • JANGAN RAMPAS SUAMI ORANG says:

        kepada Nora Danish FC tolong sket, aku tak rasa kalau adi jatuh cinta ngan nora, sbb adi mmg minat kat dia, sebab nye Nora tu yang tergedik gedik dkt dia ok!! nampak sgt dari gaya lakonan macam janda desperate nak suami org. ko tak tgk lakonan dia ”KITA ENJOYYYY” pada situ dah nampak gediknye! tolong arrrr! kalau betul lah adi ngan nora mmg hina arr nora, sampai hati rampas suami org dlm berlakon tu! at least fasha sandha tu better skettt! betina kalau dah gedik2 pastu putih gebu lak tu, jantan mana tak nak, laki ko pon nak!!!

        (0)
        • ct benang says:

          i agree dgn u [jgn rampas suami orang].. mmg desperate da kot sbb x-hsband da kwen bru huhu.. i x suke c ND ni start die cerai ngan jejai lg.. pas2 mcm gatal sgt je nk sbuk join trip fmly jejai g vacation.. pas2 amek gmbr tnjuk kat press.. untuk apa?? dgn bj seksi bagai[ agenda nk usya jejai blk kot] alasan still rapat ngan MIL la?? kata profesional tap kat set pgmbaran leh wat prangai plk !! to [nora danish fc] i bkn fan fasha pon tap i suka dia coz dia x hipokrit ;)

          (0)
          • JANGAN RAMPAS SUAMI ORANG says:

            betul mmg btol ko ckp ct benang, boleh plak pergi vacation trip, nampak sgt le tu nak goda jejai balik! mmg nampak hipokrit ND tu, nak tunjuk baik dgn suara alah alah burung merdu konon nye, bajet innocent! at least fasha mmg rampas jejai, tapi dia dah pernah bercinta dgn jejai sblm ND kawen ngan jejai lagi! tapi dgn adi putra ni, tiba tiba dah berlakon banyak filem bersama, nak rampas suami org pulak. fuh , cube tgk gambar pergi mekkah dgn adi putra, bukan main dekat lagi bergambar, ade ke patut bergambar dengan suami orang macam tu, lebih2 lagi wife adi putra sendiri tak ada dekat situ!! mana2 isteri pun tak suka kottt!

            (0)
  11. dgn nora danish bagus jugak

    (0)
  12. miamia says:

    mungkin sbb perasaan syg tu dah takde lg…sbb klu nk zuriat, AP boleh je nikah lg 1, madukan isteri dia la…sbb klu masih ada syg takkan la sampai nk cerai kan…

    (0)
  13. miss wawa says:

    Kalau ada jodoh dgn Nora Danish pon apa salahnya!! Memang sesuai!!

    (0)
  14. pure says:

    sedap2 korg jer kaitkn ND dgn ady…….aku ni nk letak mana brg anteran dh siap nih

    (0)
  15. Kak Maz says:

    En Ady Putra & ND, perlu ke bergambar rapat2 di tanah suci,sedangkan langsong bukan muhrim?

    (0)
  16. emma says:

    mental ko ape korg2 yg asik tak abis2 ngutuk2 nie..sekurang2nya,kalau dorg bercinta skali pon atau ditakdirkan dorg kawin skali pon..ianya halal die sisi agama dan ALLAH SWT..daripada korg yg mengata2 macam2 tanpa tau perkara sebenar,dosa dia sama macam korg membunuh org 10org islam. kita ni bukan sesiapa yg boleh sewenang2 nya menghukum syurga neraka seseorg makhluk ALLAH SWT..ALLAH lebih mengtahui segalanya..

    (0)
    • JANGAN RAMPAS SUAMI ORANG says:

      emma, siapa yang hukum syurga neraka, mane ade disebut syurga neraka. ko yg sebut syurga neraka, mmg takde sape layak tentukan benda2 tu kecuali ALLAH. Tapi patut ke perempuan dan lelaki yg bukan muhrim bergambar rapat sehingga menimbulkan fitnah org?? lu pikir lah sendiri!

      (0)
  17. liZZ says:

    bersabar la yer…jgn nnt pasni ada gosip ngan ehem2……

    (0)
  18. Taman Paramount Resident, PJ says:

    FYI, Nora Danish is in a relationship with my neighbour. So xperlu la nk fitnah dia jadi org ketiga ok. Sekian.

    (0)