berita

Che Ta Dikritik Peminat Gara-gara Memakai Skirt Pendek

March 19th, 2013 | by Noraini Nasir | 44 comments
Isu & Kontroversi

12ebe2ca8c8411e2b1f822000a1f9751_7

Sejak menyatakan hasrat untuk mendirikan rumah tangga bersama, setiap gerak geri dan tingkah laku Zain Saidin dan Che Ta semakin menjadi bualan hangat di kalangan pihak media dan juga peminat-peminat industri hiburan tempatan.

Terbaru menerusi laman Instagram milik Zain Saidin, pelakon ini telah memuat naik sekeping foto mesranya bersama kekasih hati dan menerusi foto yang dipaparkan, Rozita Che Wan pada ketika itu sedang memakai skirt pendek sehingga menampakkan bahagian pehanya sewaktu duduk berbual bersama Zain di atas sebuah sofa.

Berikutan foto ‘manja’ Che Ta tersebut, pelakon wanita ini telah mendapat kritikan hebat oleh segelintir peminat sehingga ada yang melahirkan rasa malu melihat penampilan Che Ta sebegitu.

Che Ta & Zain

Che Ta 'daring'

Dalam pada itu, ada juga peminat yang menyokong hubungan mesra kedua-dua pelakon ini dan  mendoakan kebahagian mereka berpanjangan hingga ke peringkat seterusnya.

Zain & Rozita Che Wan

Sumber : Instagram Zain Saidin

44 Comments

  1. gila oreo says:

    galak sgt kan, kan dh kne
    xmo retis2 sgt lah :D

    (0)
    • Olga says:

      ala nok apa nak heran?
      dua mmg perangai x semenggah.. layak lah dua2 comolot!
      yg pompuan nya umur dh baya makcik2 yg nak monopos..
      yg lelaki plak mmg dr dulu peranggai x semenggah.. kes dulu hantar mesej lucah kat ika nab*la pun aku x terkejut! so x payah expect la c Zain nk bimbing che ta..

      (0)
  2. lalok says:

    Subhanallah… Klau aku ni anak dia malunya rasa ada mak mcm ni…umur dah makin tua tp perangai ngalahkn org muda. Tak cukup lg ke pakai seksi sejak dr muda lg ms jd pramugari lg x puas2 lg ka che ta ooii…adik ko si rodah pn dah bertudung. Klau x nk bertudung sekali pn apa salahnya mula dgn berpakaian yg sopan sikit…pendek2&ketat2 dah x sesuai kowt….

    (0)
  3. heljay says:

    kalu dah tua nak buat perangai mcm bdk2 tobat buruk kelaku nampak2 sgt..nak kawen org muda pun kawenlah tp cool2 sudah…satgi aku takot awai2 melebih, bila lama skit hang ke sana aku kesini…..ciwi lebeh depa 2 ekoq ni

    (0)
  4. ruru says:

    memalukan je..

    (0)
  5. apple says:

    semoga che ta dan zain di beri hidayah oleh Allah

    (0)
  6. the watcher says:

    Hah.. kesian bantal tu jd tempat cover. Hahaha.. photoshoot pon, xkan xde rasa apa2..

    (0)
  7. BRUTAL MOM says:

    seronoknye bercinta….sesungguhnye CINTA tu membuat seseorang boleh lupe diri, dan terapung2 di awang2an, haizzz bilelah kakitu nk jejak kebumi yg nyate??!!.

    (0)
  8. Pah bedah says:

    Mak janda dapat pucuk muda… Tergetaq-getaq laa… tak malu kat anak2 jantan hang dah besaq2…

    (0)
  9. jjay says:

    Che Ta nie tak perasan ker yg leher dia dah mcm Anita Serawak daaa. Takder cermin kut rumah dia nie….
    Manja2 kalahkan anak dara haizzzz…

    (0)
  10. aptb says:

    bukan nak mengutuk tapi kiter sebagai umat islam WAJIB menegur sesama saudara islam kite kan. .pas da bagi nasihat p depa tak nak dengaq, biaq p la kan. .as long kiter da jalan kan tanggungjawab kiter tok menasihati depa. .so nnti tak dak la kat akhirat mase kiter nak lintas titian sirat c depa2 nie tarik2 kaki kiter dari bawah tnye npe kiter tak tolong nasihat kat depa. .kan. .tok che ta,berubah la selagi sempat. .bkn apa,kata nie tak tau bila ‘waktu’ kita kan. .zain pon selaku bakal suami wajib nasihat kat bakal bini dea. .sekian. . .

    (0)
  11. luke pritchard says:

    contoh terang lagi bersuluh..klu imam masjid kutuk artis AC maraaaa…xnk kutuk cmne gni nye

    (0)
  12. teguran says:

    tolong la sesiapa yg leh bagitau rozita n zain sruh cepatkan nikah..lebih baik nikah buat la apa pun kt umah tu..xyah nk tunggu ujung thn kalau cmni caranya..

    (0)
  13. Maya Sari says:

    Suka hati dia la nak tayang kaki, tayang peha tayang dada pun. Dosa dia. Yang korang kutuk habis2 ni tak takut tanggung dosa ke?

    (0)
  14. Hadeii sakit mata aku. says:

    Ni orang putih panggil “Mutton dressed as lamb”, maksudnya “kambing tua berlagak macam anak kambing”. Orang putih pon ada istilah untuk si tua yang berfesyen x sedar diri mengalahkan orang muda. Cik Ta, awak tu dah cantik, pakai sopan2, mekap nipis2 lagi cantik. Dah nak menopos dah pon, tua bukan bermaksud awak kena pakai selebet, ada je fesyen yang cantik dan sopan available. Jangan bagi imej buruk pada janda2 lain kat Malaysia ni. Semoga sampai hidayah kepada awak.

    (0)
  15. mak jemah insaf says:

    dah gaya artis video lucah dgn toyboy je… mcm cerita MY FRIEND HOT MUM…kat american naughty tu la

    (0)
    • Panglima Prof. Ezami Fathuli Ibrahimi Hassani Zulkifli a.m.n says:

      Hahahahaa… I like mak jemah insaf… Bila nk klimaks, pancut dlm mulut… Tak pun, pancut atas breast rozita… Perghhhh… Sedapnyeeeee… Nikmatnyeeeee…

      (0)
  16. MAK GAYAH says:

    HAHHAHAAHAH PADAN MUKA..KENE SIDAI….MALU WEH…
    ….

    (0)
  17. Majid says:

    Tolong lah rozita!!! Kau ni dah tua bangka.. Pakai mcm ni rupa… Malu lah.. Perasan muda. Muka kau dah macam bapuk tau tak??? Malu lah..

    (0)
  18. miahaha says:

    wahhhhhhh..ni kt public kan..kl dating bdue cane ek?tbukak abis kot..o_O….sian ek zain kne tanggung dosa nek ta ni..

    (0)
  19. Enter your name... says:

    Anak anak dan mak dia × malu ke tgk dia ni….

    (0)
  20. anon says:

    tak tahan la tuh…sorg duduk tutup k bantal sorg kepit,,,wkwkw

    (0)
  21. leya says:

    adoi pompuan….bkn nk ckp pe tp umor dh lanjut..tp xkn nk pkai cm tu lg….cantek sgt kew?adik awak alhamdulillah cantek jer pkai tutup sume…bahagia jerxpyh dedah2 nk happy…awak bile lg? bwk2 insaf yer…..

    (0)
  22. tak la baikpun... says:

    aku tak puas hati yg dok ngomen kata diorg ni dpt pahala sebab yg lain2 kutuk dan beri teguran….mana dia blajo???

    (0)
  23. ctkhadeeja says:

    Hrpny lps kawen nnti zain dpt bimbing cik ta..cik ta lg cntik xpyh mekap tebal pun..
    Mnusia ni xde yg smpurna..
    Doakn yg terbaek tuk diorng:)

    (0)
  24. TAKUT KEDUT says:

    fomfuan ni takut tua tu la pasallll

    (0)
  25. amoy says:

    maaflah kalau bahasa terlalu kasar.cuma minta pada che ta dan zain fikir 1je,masa u all tengah ‘bersantai’ macam ni,tiba-tiba sampai ajal u all,macam mana ye?meninggal dlm keadaan yang…sebab itu Islam menuntut kita semua menutup aurat, jaga adab..sebab kita sendiri tak tahu bila ajal kita.jangan lafaz saja kita sayang Nabi Muhammad tapi apa yang kita ikut sunnah dia?sedih sebab kita sendiri rosakkan agama Islam.wallahua’lam bissawab..(saya pun ingatkan untuk diri saya)

    (0)
  26. datin maimun says:

    makcik ta luaran je cantik. dalaman londeh abis dah. datin sendiri pergi treatment dgn makcik ta ni..lebih kurang datin je..hahaha

    (0)
  27. Maicha761011 says:

    Astaghafirullah, kalau orang mengata, cakap orang jeles la, dengki la, tak leh tengok orang senang la… tapi tak sedar yang diri sendiri yg buat kena kata…
    Nikah lah cepat2.. tak de orang nak mengatadan ubahlah cara berpakaian… mmg tak kena langsung umur dah 40-an tapi pakai skirt pendek..

    (0)
  28. azman says:

    contohi lah pakai Aida Khalida…sgt bersopan dan canti..

    (0)
  29. skodeng says:

    pmpuan tua yang tak sedar diri. perasan diri cantik….. ada balasan utk orang yang engkar tentang Aurat.

    (0)
  30. whatever says:

    Alaaaa…kmu jelos xdpt pkai skirt mcm tuu… hikhik…
    Sbuk ja mgata2 org…
    Ayat2 xble blah… mcm laa korg perfect sgt…

    (0)
  31. mak jemah insaf says:

    bukan apa..kesian tgk dia, dlm primadona tu..takde dia pun best dah sebenarnya..jemput ustazah..prof…ustaz2 ahli fikir…ilmuan semua..tp dia dok pakai skirt..sungguh kurang sopan…paling menyampah tgk time zain saidin ada sekali tu..pakai skirt tu, tp jemputannya al-fadhil ustaz tu…eee…mmg tak sopan penerbit patut alert la benda2 mcm ni….

    (0)
  32. mak jemah insaf says:

    cik ta…cik ta…kot kawen dgn omputeh pun, bwk2 le sedar diri..zain ni punya anak beranak semua ada sejarah cerai berai…sat lg hang pakai lagu tu..bpk zain salah bini lak…wakakkakakakkaka

    (0)
  33. semutmerah says:

    entah,,,tak tau nak cakap apa dah bila orang mengeluarkan kenyataan “jgn ganggu tepi kain die”

    sedangkan orang yg berpakaian muslimah pun kena fitnah,, apa lagi wanita yang berpakaian tidak menutup..
    Bukan cakap saya perfect, tp kita saling menegur,, ya mmg kubur asing-asing, tp takut nnt kubur kita sebelah sebelah,,jd tak salah kan kita saling menegur?
    sopan je kalau pkai dress labuh pun, tak bersedia lagi pakai tudung??? yang penting bajunya agak sopan,,sejuk mata memandang,,, kan???

    (0)
  34. didi says:

    alaaa…korang nie..biarla die nk pakai ape…yg korang nie sibukkkk sggt nie knpe…die ade kacau idup korang ke…???korang tu jelessss..die nie cantik dr korang kannn????tu antr die dan Tuhan…so dun ever try to judge die mcm2…mcm la korang nie SEMPURNA SGT..!!!!!!!jgn la dok jaga tepi kain die..jaga je laki korang tu spy xtgoda…hahahaha..!!!!!!!!!!klu dh CEMBURU MMG XLEH NK TTP MULUT MANUSIA..!!!mmg kte nie sesame islam kne menego…tp jgn smpai hal privacy die nk dsentuhkan….plzzzz la….!!!

    (0)
  35. emma says:

    :) biarlah at dia..dia nk jd cam kak eton sameon agaknye,,,kite tgok je la..:)

    (0)
  36. alem says:

    Back to basic…Islam…semua masalah satel….

    (0)
  37. alem says:

    Back to basic…Islam…semua masalah satel….

    (0)
  38. ZULAIKA AKILA says:

    Dialog yang paking sesuai untuk gambar ni adalah:

    “ADEK ZAIN NAK AESKREEM TAK? NANTI MAKCIK BELIKAN EKKKK!!!” %$#@&*^(^)_@#$

    (0)
  39. ZULAIKA AKILA says:

    Kenyataan balas daripada Rozita Che Wan terhadap isu mereka yang suka jaga tepi kain dia…

    “ORG LUAR SANA, JANGAN NAK JAGA TEPI KAIN SAYA YE… SAYA MEMANG JENIS PEREMPUAN YG TAK SUKA PAKAI KAIN… SAYA RIMAS… SAYA LEBIH SUKA PAKAI SKIRT PENDEK MACAM NI… TAK BERTEPIIII!!!”

    (0)
  40. roy says:

    che Ta ni baral tak de sorang pun nak jeles dgn perangai x elok gitu..dia belum di timpa musibah tu pasal x sedsr sedar diri. dia tu sedar ke dia org Islam? tak kot… kalau rimas pakai kain , pakai lah bikini …tau le duduk tang mana..

    (0)
  41. Rozetta Chek Wannnk says:

    Ala dulu Mama Norlia pakai skirt pendek, tak dak sapa pun kesah? Skirt leather lagi… Yg dia naik pentas ambik anugerah tu… takkan tak ingat? Tak dak pulak korang hingaqqqq !!! Sumber Mama Norlia: http://2.bp.blogspot.com/-CcHZsSiZhuw/Tcky23MfW5I/AAAAAAAAA-k/MM0s2k3bgnU/s1600/norlia-ghani2002.jpg

    (0)