berita

Dia Ada Masalah Mental – Ahli Keluarga Mohon Maaf Isu Viral Cubaan Rogol Di Stesen Minyak

July 16th, 2017 | by Arini Saleh | 26 comments
32.9K
reads
7.4K
shares
Kini Trending

Semalam viral di media sosial mengenai seorang lelaki yang didakwa mencabul dan cuba merogol seorang wanita di sebuah tandas stesen minyak di Machang Kelantan. Nasib baik tak berlaku apa-apa kerana jeritannya didengari orang ramai dan suspek berjaya ditangkap.

Susulan daripada itu, salah seorang ahli keluarga suspek tampil memohon maaf dan memberi penjelasan mengenai kejadian tersebut.

Suspek ada masalah mental

Cubaan cabul dan rogol ini berlaku apabila mangsa berhenti rehat di stesen minyak ketika dalam perjalanan ke Kuala Lumpur. Ketika mangsa sedang membuang air kecil, tetiba seorang lelaki memanjat dari atas tandas dan menerkam mangsa sebelum dicabul dan cubaan merogol dilakukan.

Bagaimanapun jeritannya meminta tolong berjaya membuatkan seorang wanita berhampiran pergi mendapatkan bantuan sebelum suspek ditangkap dan diserahkan kepada polis untuk tindakan lanjut.

Saya wakil keluarga memohon maaf

sumber : Wan Rabiatul Adawiah Cekda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

26 Comments

  1. . says:

    Kena cederakan orang dulu?Kau la jadi mangsa dia.Kelantan semua OKU.pengotor,pemalas,jahat,mak bapak pun ditibai.hanjing!

  2. Anwar says:

    OKU ke tak . kalau apa² hal dah jadi kat anak dara orang nak minta maaf. Kalau aku kat situ aku Rembat baloi dia cukup². Aku pun minta maaf ah tak tahu dia OKU pe. Lepas kejadian ini dia harus di masukkan ke Pusat dan di asingkan dari masyarakat buat sementara.

    • animous says:

      Itupun nasib ko xbaik kalo ko sekali kene tahan polis… dah la ko cederakan orang…yang ko cederakan tu OKU…. kalo mati..dgn ko2 skali mampos…

      Komen x pakai otak…

  3. Kas says:

    2015 pernah berlaku kes yg sama pada saya di tandas HKL. Pelaku juga OKU tp saya tetap buat report. Kau ada akal pula sembunyi dlm tandas, panjat dn terjun serta nk buat tak senonoh pd wanita…. dah kna tangkap konon nk raih simpati kata OKU. mcmna klu mangsa kanak2 dn lemah…. mmg habuan kau la. Jenis mcm ni akn ulang lg perangai gila sex tu

  4. Cik tata titi tutu says:

    Mental pulih la pulak time nak merogol tu. Hangsua betul. Memalukan kaum oku lain yang tak bersalah.

  5. Delinquent says:

    mudahnya zaman sekarang ni, nak lepas dari hukuman, mengaku gila, mengaku cacat mental. macam ni lah, malam ni biar dia rogol ko dulu puas2, pastu tengok ko nak mengaku tak dia OKU lagi

    • milah says:

      dia mmg oku la. bkn nak lepas. oku mental ni mcm2 jenis. silapnya, family dia ptt tak lepaskan dia kuar sndri.

    • lynn says:

      mana plak boleh lepas dari hukuman? Kalau dia betul2 legally insane semasa kejadian, dia akan dikomit ke hospital mental (kalau dilihat boleh membahayakan masyarakat). Kalau dia gagal buktikan dia legally insane semasa kejadian, dia akan dihukum sebagai manusia normal. Kad OKU tak bermakna apa pun.

  6. Peah says:

    Dlm kes2 cmni kena amik tindakan kpd pihak yg mnjaga lelaki OKU tu..samada kluarga o sape2 yg jaga OKU tu..walaupun tindakan die tu mngkin atas dasar die xsihat tp ttp tnggalkan trauma pd mangsa..kne ada tindakan tegas bkn skadar minta maaf je..ksian woo kt mngsa tu trauma spnjang hayat nk kne jd mngsa rogol..mngkin pihak mangsa bleh cuba dptkn nasihat dr peguam…

  7. Bani Melayu Yang Tegas ..Tiada Pilih Kasih says:

    alasan oku x leh terima …mesti ada tindakan …hantar tanjung rambutan or tampoi …kasi elektrik 1000 volt non-stop sampai sembuh ..klau tak sembuh ..duduk sana sampai mereput

    • Natasha says:

      Tg rambutan penuh wehh..lps dorg nmpk org mental ni ok dh..dorg sruh balik rmh.kalu bg alasan xblh ambik,dorg siap blh hantarkn lg..xde nyer duduk sna smpai mereput..bl bt hal balik, dh report polis..br blh masuk balij.

  8. Ini bukan gayanya orang sakit mental…memang ini jenis sayang anak tak kena gaya.karan saja otak biar bagi mental betul-betul.Siap tangan taruh dalam poket lagi mujur ada orang dengar jeritan kalau tidak lepas rogol pasti di cekik mati pompuan tu.Eloklah tu hukuman hudud sudahpun di luluskan di dalam negeri kelantan
    Inilah Kes pertama dalam sejarah hudud kelantan Amnya mewakili Malaysia..

  9. lily says:

    Org mcm ni kasi tinggal dlm kolong supaya tak kacau org..

  10. Moda says:

    Sbb si mangsa terselamat,boleh la nk minta maaf. Cuba benda tu tak slmt dan berlaku kt anak dara awak,mau awak pun belasah gak waris tu kan sebelum awak hantar dia ke pusat rawatan mental.

  11. anon says:

    Kalau tau dia sekor mental yg ganas, baik dikurung je sebelum org lain jadi mangsa. Kalau benda dah terjadi, mohon maaf je tak mendatangkan ape2 faedah.

  12. lynn says:

    Kalau dia betul2 legally insane semasa kejadian, dia akan dikomit ke hospital mental (kalau dilihat boleh membahayakan masyarakat). Kalau dia gagal buktikan dia legally insane semasa kejadian, dia akan dihukum sebagai manusia normal. Kad OKU tak bermakna apa pun.

  13. lynn says:

    mana plak boleh lepas dari hukuman? Kalau dia betul2 legally insane semasa kejadian, dia akan dikomit ke hospital mental (kalau dilihat boleh membahayakan masyarakat). Kalau dia gagal buktikan dia legally insane semasa kejadian, dia akan dihukum sebagai manusia normal. Kad OKU tak bermakna apa pun.

  14. abe jeli says:

    patut ler sibuk nak sebat bagai,rupenya rakyat negeri sendiri yang bermasalah…
    so kami dari negeri lain sokong je sebat untuk khas rokyat kelate saje…seronok gak kan…