Dia Buat Lagi, Kali Ini Hadiahkan Tunang Honda Civic Pula! Bulan-Bulan Siapa Bayar? Netizen Tanya - OHBULAN!

berita

Dia Buat Lagi, Kali Ini Hadiahkan Tunang Honda Civic Pula! Bulan-Bulan Siapa Bayar? Netizen Tanya

June 19th, 2017 | by Shafika | 49 comments
190.9K
reads
39.8K
shares
Kini Trending

Pasangan Syafiqah Aina dan Hafiz Mahamad bukanlah baru diperkatakan netizen. Dulu pernah viral apabila Hafiz Mahamad suprise kekasihnya naik limousine. Kali ni suprise beli kereta wei! Untungnya Syafiqah Aina kan..

Tapi korang jangan la pulak tag pasangan korang tau. Lain pasangan lain caranya. Ramai juga netizen tertanya tanya, kalau belum kahwin pun dah hadiah kereta. Dah kahwin dapat apa pulak? Kelakar pun ada. Macam macam lah..

Dapat kereta pulak kalini

Suprise kali ini jadi viral lagi di twitter. Memang ramai juga yang komen. Tapi paling admin kelakar bila masing masing tertanya-tanya apa suprise tahun depan bila dorang dah kahwin. Yelah belum kahwin dah beli kereta. Belum kahwin mestilah lagi mahal kan?

Setiap orang ada cara menilai kebahagiaan masing masing. Kebahagiaan bagi saya bila dapat membahagiakan orang sekeliling saya, terutamanya family & tunang yang akan saya jadikan yang halal untuk saya dalam beberapa bulan sahaja lagi. Setiap orang ada cara masing masing, ini cara saya. Kebahagiaan, kejayaan bagi saya bila saya dapat melihat mereka ini senyum & menangis kegembiraan

Saya tak memewahkan pasangan saya, bahkan saya membalas jasa si dia & mengajar dia untuk sentiasa buat yang terbaik & sentiasa berdikari tanpa mengharapkan orang lain. Family, kawan, mereka sahaja yang tahu. Saya tak boleh tutup mulut semua orang dengan apa yang saya buat

Dapat jet kut

Macam macam la komen korang, ada pulak yang tanya kereta tu bayar cash or bulan bulan. Haha. Curious dia tahap apa dah. Admin terhibur kejap.

Sumber : Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

49 Comments

  1. erk says:

    tetiba kan aku teringat dulu dato’ k hadiahkan mcm2 kt dato’ ct… ramai yg tertggu apa next present yg bakal dato’ ct dpt… adakah lg mahal atau krg mahal? ;-) apa2 pn adik syafiqah, dah berumah tangga nanti jg lah semuanya baik2… ms bercinta, bertunang manis2 belaka… hrp kekalkan yg manis2 tu smpi ke nafas terakhir…

  2. K says:

    Semoga tak mati pucuk

    • Jejakatulinhensem says:

      Smoga tetek mantop, puting lawa, pantat elok, lubang cipap ketat dan air nonok xbusuk. Lolllll.

  3. mrsispel says:

    lps kawin harap2 si hafiz ni bkn spesis airil dlm andainya takdir

  4. O says:

    Hadiah mcm2 last2 kawin dgn org lain. Kalau kawin pon pastu cerai berai.

  5. Shafiq says:

    Butoh ni, nak hadiahkan buat video bagi satu dunia tgk. Riak tak bertempat. Suka menunjuk2. Nanti ramai la pompuan mintak hadiah kete pasni.

  6. Lando says:

    Couple paling bongok aku pnh tau. Aku bukan nk kata apa, aku xjeles pun ngn dorg, seriously. Kalau btul kahwin, aku doakan kekal sampai ke jannah.

    Tapi aku paling xpuas hati, knp kau nk upload video setiap special occasion kau ngn tunang kau? Dah la video proper gile lak tu,siap ngn lighting bagai. Apa yg kau nk tunjuk sebenarnya?

    Aku x jeles tgk video tu, seriously. Tp tunang aku akan jadikan ini point knp aku kena spoil dia dgn duitan mcm ni. Mesti dia akan tag aku kat post ni dlm fb. Tension aku tau.

    Apa point kau buat video ni?? Kenapa kau tak boleh hadiahkan tunang kau kete tanpa rekod video, tanpa upload apa2?? Lantak p lah kau nk hadiahkan dia civic ke, lambo ke, evo ke, lori ke, ex5 ke, tapi nk jugak video menunjukkan betapa gahnya kau ni.

    Kau memang attention seeker. Yg hafiz ni syok la pompuan satu malaysia gilakan dia dan nak pasangan depa jadi mcm dia. Yang shafiqah lak syok la tunang dia jadi kegilaan ramai. Butoh la nak rekod video utk kenangan! Ada ke org normal yg satu hari akan ckp “eh jom tgk video hari yg i hadiahkan u kete tu!”.

    Hafiz, nk hadiahkan apa2, naik limo ke, naik cruise ke, bg civic ke, tak payah hire videographer. Bg mcm tu je, happy jugak, kan? Niat dah lain ni. Balik rumah, renungkan.

    Aku tak jealous, sumpah demi Allah SWT aku tak jealous langsung. Good 4 both of u sbb sweet cenggini. Tp pls, xyah rekod da pasni? Nnt korg jd example utk kami2 ni bagi tunang atau isteri kami. Payah kami nk cekau duit.

    • dina says:

      sabar you.. dunia akhir zaman memang mcm ni.. manusia suka menunjuk2 semua benda.. pejam mata je.. kita tak boleh control org sekeliling, jadi kita kawal je perasaan kita sendiri.. kalau tunang u betul2 sayang you.. dia akan terima you seadanya

    • ali says:

      memang kapla butoh betoi, betoi3x kata upin dan ipin

    • Hamba yg takde duit says:

      Hahhahahahahahhahahahahaha kimak betul la. Lelaki takde duit mcm aku ni lagi pening kepala. Jgn la set benchmark yg bukan bukan kat malaysia ni. Cukup la perdana menteri yg jadi penanda aras. Hahahahahahaha stress sial.

      • nuruliman says:

        lawak laaa…gelak guling baca..

      • elle says:

        hahaha btul weh, serius aku x paham apesal sume bende nak perfect sgt, korang upload video yg surprise biase2 je takleh ke, harus ke upah videographer photographer siap lighting bagai dgn asap kepul2 waduhh

        • Aigoo says:

          Kahkah
          Pelik depa ni. Duit banyak sangat maybe taktau nak buat apa dah
          Baik upah videographer
          Dato K bagi hadiah kt ct pun xde video proper bagai

    • Namron says:

      Setuju bro. Gua ada belakang lu! Haha

    • Ami says:

      Btl3…

    • Toratoradatanglagi says:

      Orang yang ckp 10x tak jeles sbnrnye dengki.
      Biaq p la kt die. Xkaco duet ko pon. Ko nak bagi kt tunang ko ape bende pon takpe asalkn mampu.

    • Kelakar says:

      Kan.. Kalau lah ade niat sekelumit pun nk menunjuk, biarlah nanti Allah yg balas. Bercinta camni bukannya Allah redha. Buat duit pd hubungan yg belum halal. Nak canang satu dunia. Pengakhirannya belum tentu ke akad nikah. Luls.

    • Epo says:

      Setuju…annoying pon ado duk share2..sweet tu simpan sendiri2 la..

    • Bapa Dua Anak says:

      Aku mmg 100% setuju.. kalau korg yg tunang, aku yg dah berbini lg la takut bila bini aku baca artikel ni.. sah sah mesti dia berharap aku bagi mcm ni.. gaduh smpi skrg pn tak baik lg bile tgk mak n adik die dpt barang kemas tapi aku x mampu nk bagi lg, lg la tmbh ari nak pujuk baca artikel ni.. oh bulan, bleh tlg publish in case ada artikel pasal makwe ke, tunang ke, wife ke, yg rela kongsi susah mse nak raya ni.. bru la ok
      .

    • Ummie says:

      Logik.

    • Epal hijau says:

      Win

    • Ainun says:

      Riak namanya tu….cepatlah kahwin.. berlagak pun ada ..

    • Fox says:

      Bnyak2 komen yg ni trbaik! Salute to you bro…jgn bini ak nmpak je vid nih…

    • human says:

      Nak buat video maybe boleh , untuk diri sendiri . Tapi toksah upload la .

      Jujur aku kesian kat laki . Tiap kali video depa ni ada la gurlpreng tag boypreng. Ushar profile boypreng bawak ex5 je . Bukan pandang rendah kat ex5 , but the struggle is real .

      Kalau tak tag boypreng , kenapa la aku bukan syafiqah aina blah blah blah .

      Come on girl , toksah la tag boypreng korang tuk surprise cenggini . Kesian depa , kau tag depa kat Facebook , public kot . Kalau kau nak sangat surprise cenggini , screenshot hantor kat whatapss .

      Hang dating keluar depa , Angkut hang kehulur kehilir duit depa , hang mintak hantaran mahai mahai , nak wedding of the year duit depa juga . Pastu hang nak minta surprise Mcm ni juga . Tapi hang koje main Facebook instagram , sibuk relationship goals then tag boypreng .

      Lepaih kahwin depa dah nak terbeban dengan tanggungjawab , pikul dosa hampa lagi . Toksah beban mereka lagi .

  7. Manusia2 says:

    Ko jamu la mcm2 kang x blh jamu mampos ko…

  8. Abu hasan says:

    Duit byk sgt,xpyh btng pn xpa..kwen trus ja..dh ada kmmpuan.. Org btng kdg btaon bru kwen sbb duit xckup2 lg..

  9. Amir says:

    Honda civic? Ala…mini cooper la baru stylo

  10. As says:

    Ahhh…ini semua poyo!

  11. HatiBatu says:

    Klu jatuh papa kedana ni…. mau kena bye2…. nk test klu kaya jd lah org yg x berduit…. mcm true story dr jepun….kaya tp hidup miskin bw keta buruk… finally jumpa girls yg sanggup terima keta buruk nya…. ending girl tu sakit…. mamat tu terpaksa biaya rawatan girls… malang nya girl tu x hidup lama….dan girl tu smpi ke sudah x tau siapa yg biaya kos rwtn perubatan tu….

  12. mariah says:

    tak mustahil kalau hafiz beli kereta tu cash , die pun bukan calang2 orang , org berada .. anak tunggal ,sudah pasti la die boleh beli cash kan huhu .. anyway i happy sgt tgk org berjaya ,i harap i akan capai kn jgk nk dpt kereta honda civic tu bhahhaa .. serius jelous huhu

  13. Mia says:

    Alhamdulillah dpt bakal suami yg pemurah.. semoga kekal sifat pemurah tu hendaknye lepas kawen.. tp x yah kot upload video bagai.. sumpah saya x jeles..hehehhehe

  14. MusclemanRandySavage says:

    Nasihat utk hafiz,never skip leg day,bro. Kau nk riak,riak ar. Tp chicken leg laaa

  15. Dollydoll says:

    Bodo punya jantan…da dpt cipap baru LA bg semu…lum tentu dia jodoh ko sblm akad.

  16. Abgbuludada says:

    Ni kategori budak2 wechat ni…smua nak dtunjuk…mmg batak org puji ke ap???spesis riak dan suka menunjuk..konon2 pasangan paling bhagia..paling mewah…ko simpanla video ko utk tatapan sndri..ni sah2 nak riak…tgok la pengasas bellamara tu..ngan suami dia..aku x pernah nmpk dyorg upload bnda2 yg riak mcm ni…itu tokey tu..bkn calang2 org…tokey elrah tu pun aku x prnh tgok dia upload bnda2 merapu mcm ni…ni yg 2 ekor xtau keje ap..xtau ad company apa..galak dok tayang harta dan kemewahan …sekali tuhan tarik sbb riak sgt…taula nasibnye ..

    • chocolateMuffins says:

      betul.. ermm.. even takde intention nak menunjuk.. tapi bila orang dah puji kau cakap ‘woo hebat kau bruh beli bla bla buat itu ini’.. ko mesti ada sikit rasa bangga dalam diri.. hmm.. bila dipost gambar sweet2 namatey kat ig.. macam biasa caption ‘you ada dgn i dari i zero to hero’ ‘i nak you rasa itu ini’ ‘i nak you bla bla’ ‘ini lah hasil usaha bla bla’.. buat org yang baca pikir ‘wahh humblenyaa apis ni’ :P adehh macam2…

  17. mak aku says:

    Nak nonok punya pasal..negara kena tawan sebab seorang wanita..lelaki camnielah penyebabnya.Nonok tu takla sedap mana pun.Air tu kena keluarkan juga sekali sekala.Kalau tak tak boleh pikir waras.asyik taksub kat nonok je.Ginilah jadinya.berpada2lah.

  18. Minahci says:

    Spesis manusia yg tak bole pki..pki tudung.. sluo ketat ketat…riak menunjuk..takat hongda byr bulan bulan sengkek la ..takyah la loya tekak..tak hadap pun tgok bideo tu..

  19. Firdaus says:

    Dia diuji dengan kemewahan yang Allah pinjamkan.

  20. Transformer says:

    Dah kahwin menanggung hutang
    Bini dapat batang
    laki dapat lubang
    siang malam kerja mengangkang
    tak de duit, cakap kat makbapa nak hutang

  21. menetek says:

    AKu dulu masa bertunang dapat hisap tetek je. Kereta beli hutang, bayar bulan bulan, pastu dalam kereta ramas tetek, hisap tetek. Dah kahwin ni bini aku dah gemok, dah buang duit pulak pergi Gym, zumba, aerobik, bila badan cantik kena tutuh balik, dah beranak gemok balik, pastu pergi gym balik.

  22. meknatetek says:

    entoh lerrr….sma2 prasan lawa, prasan meletop!konon2 nak jadi kan idaman…aku tak jeles tapi aku sakit mata..harap mereka jodoh yg betul dan berkekalan..doa jelah…sbb aku takut tak de jodoh meroyan jadinya.barang fresh ke tak , tak tahu lah. bhahhaha

  23. kukis says:

    zahir cukup…batin ckup x?hehe

  24. chocolateMuffins says:

    ermm.. even takde intention nak menunjuk.. tapi bila orang dah puji kau cakap ‘woo hebat kau bruh beli bla bla buat itu ini’.. ko mesti ada sikit rasa bangga dalam diri.. hmm.. bila dipost gambar sweet2 namatey kat ig.. macam biasa caption ‘you ada dgn i dari i zero to hero’ ‘i nak you rasa itu ini’ ‘i nak you bla bla’ ‘ini lah hasil usaha bla bla’.. buat org yang baca pikir ‘wahh humblenyaa apis ni’ :P adehh macam2…