berita

Dira Minta Maaf & Enggan Komen Mengenai Tuduhan Pukul Orang

April 5th, 2012 | by Ell | 23 comments
Isu & Kontroversi

Setelah kecoh di media-media hiburan tentang spekulasi dan tuduhan terhadap pengacara rancangan Melodi, Dira Abu Zahar yang dituduh memukul seorang pengunjung wanita di sebuah pub, akhirnya berita terbaru dari selebriti ini mengatakan yang dia enggan komen dan meminta maaf terhadap semua pihak.

Masih belum disahkan oleh pihak polis, tapi ramai percaya bahawa Dira adalah pengacara yang telah memijak dan menendang muka pengunjung tersebut. Jika berita ini benar, Dira haruslah menghadapi masalah yang dipercayai ditimbulkannya ini dengan baik.

Dalam kenyataan Dira kepada akhbar The Star, Dira menafikan dakwaan terhadap dirinya itu dan memberitahu bahawa pada hari kejadian dia sedang keluar membeli-belah bersama keluarganya. Namun begitu, satu dokumen dipercayai laporan polis mangsa terhadap Dira yang dikeluarkan oleh sebuah blog hiburan telah memberikan tanggapan sebaliknya pula.

“Saya tidak mahu komen apa-apa kerana saya tidak boleh beri sebarang jawapan kerana perkara ini masih dalam siasatan dan melibatkan pihak berkuasa. Saya minta maaf banyak-banyak dan terima kasih kerana paham dengan situasi saya sekarang.” dipetik dari laman Murai.com.my.

Tidak apa, kita tunggu dan lihat saja apa yang bakal berlaku selepas ini. Siapa yang salah pasti akan terima balasannya.

Ell

Ell

Editor at M Driven Sdn Bhd
A marketing student who suddenly throw himself into a world of entertainment. He start himself zero and now you can call him a hero. Wuuuu!

23 Comments

  1. aku says:

    penipu ….tipu peminat2….ckp ko xterlibat..klu da btol ko buat nape nk nafikan..at least ms kene tuduh hr tu ckp la no comment ke…ni kami rse tertipu plak ngn statement ko aritu..

    (0)
  2. kenapa u????tidak!!! says:

    serius org tu dira????hadoiiii..dira..aku sgt la meminati kamuuu…tp napela mcm ni jadinye..brtindak tak mengguna kan akal dengan sewaras nya…errmmm…kecewa…

    (0)
  3. loots says:

    membeli belah pukul 2 pagi? woww, mcm2 la alasan.kang ada bukti camera cctv, x ngaku pula diri dia…. mcm2

    (0)
  4. wiwin says:

    agak2 kluar melodi x cite ni nanti?.huhuhuhuhuhuhuhu

    (0)
  5. sediha timah says:

    kenapa harus bertindak begitu? kerana ko anak orang kaya… ? anak orang Umno…. itulah malaysia… kalau anak orang kaya sure… lepas… punya tgk le kes ni nanti.. mcm kes anak yusuf haslam… anak itu anak ini… semua lepas punya… sure punya…. so nak jadi wakil rakyat le… anak menteri le… pijak orang lepas punya ha! ha!…

    dulu minat tgk minah ni …. simpati aje tgk muka dia…. alamak…. patutlah kan…. dulu tgk sehati berdansa pun nak bergaduh … la ni dah tahu le dia ni memang tak beberapa nak ok le… opssss… sorry le … nanti kena pijak lak ha! ha!

    (0)
    • menyampahsikit2politik says:

      huh…perluke tulis anak org UMNO je perangai camtu…anak orang bukan UMNO baik sangat le…bullshit……

      (0)
    • xde nama says:

      soal nye napa dia buat mcm 2?dn yg kne pijak 2 napa x lawan blk?xkn ada org suka2 nk pukul org lau xde sbb,,

      (0)
    • fghgfhghgfhf says:

      hak ala tiba2 je umno plak dah..ap sangkut paut dengan citer ni..muda2 lagi otak dah kena cuci dgn politik..kesian

      (0)
  6. Akus says:

    Klu betul lh DIRA memng amat2 mngecewakan..harap dpt settle secepat mgkin kes ni..Buat pngajaran pd semua…x kira artis ataupun org biasa..

    (0)
  7. azdasinga says:

    Minah ni nampak je baik, tapi kalo g club mabuk smp tertonggeng! coz member aku knal dia n group harley… dats y aku tak minat minah ni.. aku tak buat cerita dongeng pun,just nak korg tau….

    (0)
  8. ummi says:

    Tidak kira baik atau jahat, tutuplah aib mereka krn hanya Allah yg layak menentukan kedudukan mereka di sisiNya..wallahuallam…

    (0)
  9. melati says:

    menipu je keja diorg niii..asal kantoi buat silap jeeee..alasan diorang:
    – saya beli belah ngn FAMILY pada waktu kejadian
    – tngh mkn2 ngn FAMILY la di sebuah restoran….
    – bukan saya dalam video lucah itu..FAMILY saya juga mengakuinya!
    – biarla apa orang lain kate, hana FAMILY dan rakan baik saya kenal siapa saya
    HIPOKRIT SEMUA NIH!

    (0)
  10. Funai says:

    ako pon minat ngan dier ni…sep baik tak jadi kawin…klu tak FIRST night kompom muka ako kena PIJAK…Aduiiiiiiiiiii sakittt nyeRRr…!!

    (0)
  11. She is one of famous lady bikers among riders in Klang Valley…. Mmg group bikers selalu join @ lepak dkt Hard Rock Cafe….So far none of pengacara yang bikers ( lady ) except Dira Abu Zahar. Banyak mata pada malam itu, Saturday Nite di Hard Rock Cafe….staff pun ramai yg kenal dia.

    So tak perlu lah nak deny sbb takda org lain lagi. She is a public figure and yet buat case macam ni, damage done. I think the management should freeze her from any production for the sake of TV3 raputation. We just look and see what is the action from the authority…saksi ramai kan, so tunggu saja lah. Apa apa pun, Good Luck Dira Abu Zahar…you are hottest lady bikers in town!

    P/S: Still remember the incident happened masa the band perform for the final night…”Jogadanz” which is quite famous band…

    (0)
  12. DIRA AHLAK SIAL says:

    Dira ko ni perangai mengalah kan anak haram lah!!
    dah lah mengacara Melodi mcm sial!!
    terpekik2 mcm kena cucuk dgn batang!
    agaknyer ko berjunub dgn laki ko pun terpekik2 tergeliat mcm tu kot!

    (0)
    • Rasta says:

      Uisssshhh..x baek ckp dia anak haram smpai cm tu sekali..and comment u trlalu melampau sgt tu…dia pun akan dihadap ke muka pengadilan..dia brsalah atau x..negara kita tetap ade undang2..kalo dia terlepas disini..dia masih akan disoal undang2 diakhirat nnt dan xkan trlepas dari segala hukuman……wallahulalam..so xpayahlah nk maki lebih2…

      (0)
      • DIRA AHLAK MACAM SOYAL says:

        RASTA TERIMA KASIH KERANA MENEGUR.
        FED UP SANGAT TENGOK SI DIRA DI DLM DAN LUAR TV , DGN CARA DIA YG OVER TU!
        SAYA SEKADAR MAKI JE… LIMIT2 SEPAK..
        TAK LER SAMPAI NAK PIJAK MUKA ORANG… HEHEHE!

        (0)
  13. DIRA AHLAK SIAL says:

    TV3 SILA BUANG KLUAR PERSONALITI YG TIDAK BERMORAL!!
    PELIK LAH MACAMANA TV3 BLEH AMEK BETINA MCM TU JADI HOS MELODI.
    TAKDE PEREMPUAN LAIN KE???????

    AGAKNYER ASH BERCERAI DGN KO PASAL TAK TAHAN KENA PIJAK!
    PATUTLAH MUKA ASH TU CENGKUNG SEMACAM.. BEKAS KENA PIJAK KOT!
    WAHAHA!
    ASH DAPAT ISTERI 10 KALI BAIK DARI KO WALAUPUN ISTERI DIA BUKAN ANAK BEKAS MENTERI ! HARAP AJE ANAK BEKAS MENTERI.. AHLAK 3 OUT OF 10!
    BUAT HELMI SELEKEH BUNTAL… TUNGGU AJE LAH GILIRAN KO KENA PIJAK YA..

    BAK KATA TAGLINE KIAH PROPA:
    BERJAGA JAGA… ADA YG BAKAL KENA PIJAK LAAAAGGGIIIIIII….!!!!
    wahahaha!

    (0)
  14. snsdstand says:

    kalo tak buat, ckp jela tak., biasenye no comment tu lebih kearah ‘iye’ huhu… hakputuih sungguh die ni…

    (0)
  15. cute says:

    ..kalu benar lah dia..memang x berhati perut,dia nie memang kasar kat luar…..pihak tv patut gam org mcm nie…

    (0)
  16. tahi bintang says:

    aper cerite terbaru?
    takde yg nk terjah minah ni ker?
    semua tak berani sbb anak VVIP ker?
    ker sbb dia geng2 media?
    jaga standard media, takmo kasi malu sbb pengacara tak bermoral?

    kalau artis2 korg terjah sampai bogel, kalau geng sendiri buat diam.
    tak professional la korg neh.

    (0)