berita

Fasha Sandha Disahkan Hamil

May 14th, 2012 | by M | 55 comments
Kini Trending

Fasha Sandha diumumkan telah hamil oleh pengurusnya, Nik Yasmin melalui kiriman pesanan BBM yang dihantarkan kepada rakan media, Media Hiburan sebentar tadi.

Fasha Sandha & Jejai melakukan pemeriksaan doktor sebaik sahaja pulang daripada berbulan madu dan disahkan hamil selama 2 minggu. Kedua-dua pasangan ini yang telah diijabkabulkan pada 28 April 2012 dinasihatkan doktor agar tidak melakukan kerja-kerja berat.

Manakala, Fasha melalui laman Facebooknya berkongsi berita gembira ini dengan peminat berbunyi, “Bunting pelamin. Rezeki dari Allah yangg paling bermakna buat setiap pasangan suami isteri. Syukur Alhamdulillah. Doa kami berdua dimakbulkan Allah. Terima kasih keluarga, peminat yg mendoakan kebaikan utk kami. Doakan agar kandungan awal ini sihat selalu.. Syukur. Amin.”

Tahniah buat Fasha & Jejai.

M

M

Founder OHBULAN! yang kini bergiat secara serius dalam industri media & pengiklanan. Beliau membantu para klien mencapai pelanggan yang berpotensi melalui kempen pengiklanan secara menyeluruh dan berkesan.

55 Comments

  1. sikepohjejaifasha says:

    gila cepattt !! ganas betul si jejai ni :D

    (0)
    • Pondan Sepi says:

      KANNNNNNNN….
      TP AKU NASIHATKAN C FASHA NI HATI2 LA.. DULU ND KENA CERAI MASA TGH MENGANDUNG! HUHU

      (0)
      • GerakanAntiFashaSiSendatYangHipokrit says:

        gile ah pondan….jage2 ade yg memerati..hahahahaha…ganas and buas…

        (0)
      • pure says:

        aku suka statement kamu nih….hahahah fs lu siap sedia la kot menjanda nnt yer lgpun sbg peampas …itulah bakal hukum karmanya

        (0)
        • org jahil says:

          ko org ni mcm x de agama…cuba la doa kan yg elok2 sikit..cuba bayang kan klu org lain doa kan ko mcm tu..perangai mcm ko org ni mesti banyak musuh kan…

          (0)
  2. miss ocha says:

    wow!cpt gilerrrr..hahaha..apapn tahniah!huhuhu..

    (0)
  3. putih says:

    setahu aku lah…doktor takkan sahkan hamil kalau baru 2 minggu…sebab tempoh kehamilan hanya boleh disahkan selepas 4 minggu…sebab dulu aku penah ngandung ..then dari tarikh
    last peyed 3 minggu…doc tu ckp…actualy aku dah pregy 7 weeks…sebab pregnant just akan ditentukan selepas 4 minggu…huhu..apa pun tahniah la

    (0)
    • no name says:

      yup…doktor x bleh detect klu 2 minggu usia kehamilan…sekurang²nye 4 minggu kehamilan baru leh detect…wat urine test pon lom tentu positif….klu aku 2 minggu tu aku x piker aku pregnan sehingga la period aku lewat….hihi…apepun tahniah la wat fasha n pasangan.mungkin mase die kawen die baru habis period..tu yg terus lekat…x pe la da Allah nak beri awal…..ade orang bertahun tunggu masih x dapat..contohnyer lu piker la sendiri..:D

      (0)
  4. akuzz says:

    think +ve…. fasha subur… jejai pun subur… alhamdulillah rezeki diorang dpt baby cepat… doakan terbaik dah ler… isyh3….

    (0)
  5. Ja'aa says:

    Ekceli dh kawen dulu baru nikahhhhh…. sbb tu diaorg kawen tergesa2!!! mak jejai pon mana dtg mase depa nikah dulu…. dia masih sukakan ND forever n ever!

    (0)
    • roto says:

      ad bukti ka? klo xdak bukti namanya fitnah… klo namanya fitnah tu maksud lagi buruk dr dosa mmbunuh…. so, tu brmakna prgai ko lagi buruk dari fasha sendat ni… unless ko ad buktilah kan…

      (0)
      • GerakanAntiFashaSiSendatYangHipokrit says:

        peminat peminat……..sape yg prnah pregnant je taw cm ne bleh trawl pregnant…..eerrrmmmmmmmm……fitnah..fitnah?????congrats la fasha senduk..hahahaha..tu rezeki allah..aku xnak lah prtikai lebih..

        (0)
  6. miamia says:

    wao! cpat juga….bunting pelamin pon kalah….

    (0)
  7. kaktus says:

    tahniah fashajejai.. kwn sy pun sama mcm fasha. baru smggu atau 2 mggu kawen dah pregnant. ala perkara biasa takde apa nk heran.klu yg gatal nk tuduh bukan2 tuuuu…tggu la fasha beranak esok2 k….nnt boleh tolong kira sampai 9 bulan ke tak.

    (0)
  8. blablabla says:

    b4 kawen pon badan dh naik membuak2…xpelah..aku bersangka baik. ko bunting pelamin kot

    (0)
  9. mia says:

    ermm..camner tue yer??…awalnyer dpt trace?..

    (0)
  10. mia says:

    putih: ermm betul tue putih, DR pun ckp dgn aku mcm tue..ermm pelik..sbb klu wat pregnancy test sendiri kt umah pun blum tentu +ve…ni br jer 2 minggu..ermm..pe2 pun think +ve jelah…

    (0)
    • apepunxleyh says:

      jgn menuduh yg bukan2…! kakak aku kawen pon bunting pelamin..! after 2 minggu kawen, trus pregnant..! dye prsan pon sbb dye demam..sbb mse kawen dye bru abis haid…jgn pulak korang pikir kakak aku bukan2..sbb kami punye nenek akan alskan “kain putih” ats cdar pngantin tuk pastikan dara..! n trbukti kakak aku mmg dara la kan time tu..! so, bunting pelamin boleh terjadi dlm mcm2 cra…!

      (0)
  11. Pondan Sepi says:

    ALAH APA NAK HERAN! TENGOK JE LAH MUKA C JEJAI TU! JENIS KUAT MAIN! LGPUN DULU MASA ABP AKU DH PERASAN BADAN DIA MMG MCM ORG PREGNANT! AKU MALAS NAK HIPOKRIT THINK POSITIVE BAGAI. KALAU BETUL ANAK LUAR NIKAH PUN PEDULI APA. ANAK DORANG!
    P/S: HATI2 YE FASHA, DULU NORA DANISH KENA CERAI PUN MASA DIA TGH PREGNANT!

    (0)
  12. hantu lagi>> says:

    btol ker br 2 mgg?????lalalalaaaa~~~~~~~~~hantu pon bunting pelamin gak dulu.tapi cpat sgt nieyh!!ko bia btol pasha

    (0)
  13. sue says:

    korg yg tak kawin & tak reti wat perkiraan jgn speculate, berdosa. maksud 2 weeks pregnant adalah perkiraan dari tarikh ovulate. cth dia nikah on 28th april. maksudnya tarikh period dia (tarikh hari pertama period) 14/4. jadi on 28/4 adalah hari subur dia (between hari ke 10-17 hari subur)…dan harini 14/5 dah 1 bulan. jadi dia dah pegnen 4weeks++ kalau perkiraan tarikh pertama peyed adalah 14/4.

    (0)
  14. pocai says:

    kalo bab fitnah org mmg hebat.. mesti sains tak lulus dorang nie. tak pasal2 dapat dosa kering. kalo iya pon fasha tue gatal… agak2 la nak mengomen. bab mengata orang lupa kiri kanan. esok lusa kena batang idong sendiri baru tau. gi sekolah semula beb…. belajar ambik tau bila time ovulasi… bengong!!!

    (0)
  15. No Name says:

    AKU MENGANDUNG DULU PUN DOCTOR KIRE START DARI HARI PERTAMA PERIOD..CONTOHNYE KALAU AKU DATANG PERIOD SETIAP 1 HARIBULAN TAPI AKU BERSAMA SUAMI PADA 15 HARIBULAN..DOCTOR TETAP AKAN KIRE HARI PERTAMA PREGNANT IALAH 1 HARIBULAN..PASTU KIRE LA SAMPAI CUKUP 40 MINGGU..BARU LA BOLEH AGAK TARIKH BERSALIN..KALAU X BOLEH PIKIR DARI SUDUT LOGIKAL..CUBE PIKIR DARI SUDUT SAINTIFIK..ELAKKAN BERPIKIR NEGATIF SEPANJANG MASE..

    (0)
  16. Reen22 says:

    Fasha sudah nampak chubby during her wedding..heheheheheeh

    (0)
  17. Pondan NyumNyum says:

    korang ni sume kecohhh. lantak p la bayi tu sebelum nikah ka atau selepas nikah. yang penting dorg dah sah nikah.

    stupid meleissss

    (0)
  18. aaaa says:

    klu secara logiknya la kan, kita mesti check pregnat bila kita lewat period. ni blum cukup masa lewat dh p test..mcmna ye??

    (0)
    • apa2 jer says:

      rezeki Allah bagi..terima ajelah kan..tapi awal sgt mnge’test’..knp ek??ade ape2 ker??

      (0)
    • apepunxleyh says:

      kan dye dah ckp dye demam…dye pegy klinik scr.xsengaja..lain kali ikuti pkmbngan die..jgn nk mnuduh..ape daaa mnusia mcm nie..kene kat dri sndri bru tau…

      (0)
  19. Misz_Mesmerize says:

    weyhhh korang2….!!aku pun jenoh memikir nihhh…adakahhh?????hahahahaha

    (0)
  20. aaaa says:

    jarang-jarang skali orang umumkan kandungan 2 week. slalunya 4 week.. emmmmm, bukan nk fitnah, tapi confius la…

    (0)
    • puteri says:

      aku yg ade pengalaman mengandung pun kompius jugak.. sbb doctor pun ade explain kt aku.. at least lps 4 mgu… hmm.. positif je la kan…

      (0)
  21. SUKE HATI says:

    memang boleh thu je wlupon 2 minggu pegnant,.xde masalah n xperlu jadi isu pon..biase la..org baru kawin mmg excited nk thu pegnant ke x..saye dulu tiap2 minggu check..klu kite x suke die pon..igt..kite akan ade anak..kutuk2 org nanti silap2 jadi balik kat anak2 kite sendri.doakan yg terbaik je …=)

    (0)
  22. yahoo.com says:

    mengomen tu bolehhhh tapi dek kerna perasaan benci ngan fasha tu lebey itu dah tersasar….jgn kerna terdorong perasaan marah terlebey ingat lu org pun ada anak2 jugak…..

    (0)
  23. yahoo.com says:

    anywayss…tahniah….semoga segalanya dipermudahkan.lagi cepat lagi elok putra raiqal dpt adik cepat…huhhhuh!!!!

    (0)
  24. pulihkan rohani dan jasmani itu duluuuuu........ says:

    dah halal….x apalahhh anak ada bapaknya….lainlaaa kes org buang anak…dpt laki yg x bertanggungjawab….mauuu korang nak hentam mak bapak gitu yg x rasmi dpt lesen besar bernikah!!!! renung2kanlah…dan fikir2kanlahhh…jgn syik bersangka buruk ngan org lain….sapa kita nak menghukum…sampai bila nak mengutuk…diorg pun manusia besa bukan alien, nak hidup bahgia mcm kita org besa jugakkk

    (0)
  25. Azan says:

    Keoch. kalo dpt baby mesti muka mcm longkang ikot bapak dia tu!

    (0)
  26. pretty says:

    Very smart calculation n planning during your ‘fertile’ period. congratulations! still very early stage please takecare n restwell….

    (0)
  27. Mummy 2 be says:

    Tahniah to fasha..
    Saya akad nikah hari last period.. bunting pelamin jugak, macam fasha..bila check doktor, dia cakap saya ngandung 5 minggu.. tapi saya baru kawin 4 minggu… rupa2nya utk pregnancy, dia kira hari first datang bulan (nasib la kalau date jatuh sebelum kawen)…bukan hari kita mandi wajib.. (siapa yg tak bunting pelamin mmg susah nak paham..) sama2lah kita doakan kesejahteraan baby tu.. nyawa baru Allah bagi..

    (0)
    • org jahil says:

      betul tu mummy…ade org kat sini hanya tau buat fitnah je..bunting pelamin pun x tau.entah2 kawin pun belum…

      (0)
  28. munirah says:

    hebatnya klinik tu bleh detect seawal 2 minggu..pengalaman pregnant sebanyak 5 kali,..doctor pakar kata kat aku..kandungan hanya bleh dikesan seawal 4-5 minggu tu pun melalui urine test..unless FS buat ujian darah kot..

    (0)
    • melor says:

      skrg sy hamil 21 week ank ke 3…ms test urine sendiri kat rmh..saya lwt haid 9 hr..bila check positif..maknanya x mustahillah urine fasha positif dlm 2 minggu.tahniah…biar je apa org nk kata

      (0)
  29. :) says:

    setuju dgn mummy.. tak kira mengandung brapa kali pun.. bunting pelamin hanya sekali.. (lain kalau ada yg nak kawen lagi) puan munirah ibu beranak 5 mesti bukan bunting pelamin…
    im sure kalau ikot doctor, fasha dah ngandung lebih 2 minggu ikot kitaran haid.. maybe hari dia kawin, hari ke 10 selepas first day.. so she can be either 3 weeks or 4 weeks now.. tapi dah baru kawen 2 minggu, takkan nak canang ngandung lebih 2 minggu.. meluat kat mak bapak, jangan salahkan anak2.. tak baik…

    p/s:- nanti anak2 korang bunting pelamin.. baru jenuh nak explain kat org lain yg tak xpaham..

    (0)
  30. Langsir rumah Najwa says:

    Alaaah…apa risau…kalau anak cepat lahir cakap lah anak tu tak ‘cukup bulan’…senang cerita!!

    (0)
  31. joyah says:

    tahniah…patutlah aku tgk muka fasha x berseri2…hamil rupanya..muka nampak sedih jr nape fasha…x d restu ke….

    (0)
  32. NORA DANISHA JEJAT PASHU SANDHU says:

    woww.. ganas weh jejai nih.. turn aku dulu tetiap jam kna kejut.. tu yg kluar ( x ingt dah nme anak nora danish)..

    (0)
  33. joyahgila says:

    biarlah dia… bukan ada kaitan pun…
    kita tunggu dan lihat saja. sekadar nak tahu saja sebab nampak pelik statement ni kan kan

    (0)