berita

Foto : Fasha Sandha Dikritik Gara-gara Mandikan Bayi Secara Bersila

May 27th, 2013 | by Noraini Nasir | 26 comments
Lensa Insta

Foto : Fasha Sandha Dikritik Gara gara Mandikan Bayi Secara Bersila

Sekiranya sebelum ini peminat memberi pelbagai respon negatif terhadap cara pelakon jelita, Fasha Sandha berpantang, terbaru pelakon tersebut turut dikritik gara-gara memuat naik sekeping foto yang menunjukkan dia sedang memandikan putera kesayangannya dalam keadaan bersila.

Artikel Berkaitan :

Menerusi laman Facebook rasmi pelakon tersebut, terdapat segelintir peminat menyarankan agar Fasha memandikan anaknya dalam keadaan berdiri dan meletakkan tab mandi di paras yang lebih tinggi bagi mengelakkan perkara yang tidak diingini berlaku.

Foto : Fasha Sandha Dikritik Gara gara Mandikan Bayi Secara Bersila

Foto : Fasha Sandha Dikritik Gara gara Mandikan Bayi Secara Bersila

Cara Fasha mandikan putera kesayangan

Dalam pada itu, terdapat juga segelintir peminat yang masih menyokong tindakan pelakon tersebut dan menyifatkan Fasha sebagai seorang ibu yang bertanggungjawab kerana berani memandikan cahaya matanya sendiri dalam usia yang masih kecil.

Foto : Fasha Sandha Dikritik Gara gara Mandikan Bayi Secara Bersila

Apa pun, kami di OHBULAN! sangat kagum dengan cara Fasha menjaga anak sulungnya ini. Menerusi foto-foto yang dimuat naik oleh pelakon tersebut, kita boleh lihat Fasha sememangnya seorang ibu yang penyayang dan mampu menguruskan anaknya sendiri tanpa dibantu oleh sesiapa.

Berikut kami selitkan foto terbaru Fasha bersama Putera Rayfal untuk tatapan anda semua.

Kredit Foto : Instagram Fasha Sandha

26 Comments

  1. kira fasha hebat jugak la walau dia retis mampu upah org jaga dalam pantang. saya dulu sampai abis pantang mak yg mandikan baby saya.. hari ke 45 baru try mandikan anak sendiri. bab duduk tu.. tak sure. kalau tak sakit tu ok la.. saya pn pernah berus baju dalam pantang sebab mesin basuh tetiba rosak. tapi duduk pun kepit2 la..

    Fuiyo >>BOBO PEWARIS CIKGU SHIDA

    (0)
  2. MIEZAI says:

    benda ni pon byk org nk komen..ank dy bia la dy nk wt ape je pon..atleast dy tade la jnis yg mnje, mndikan ank pon nk suh emak…

    (0)
    • kamariah says:

      miezai…

      mgkn die org ni syg kat fasha…
      mgkn jgk die bercakap atas pengalaman sendiri @ rakan2 mereka…jgn pandang dr sudut ngetif…
      sye pun terkejut jgk bl tgk fasha mandikan bby secara bersila…ms sye pantng dulu sye letak besin atas meja mkn utk mandikan bby…org tua dulu2 mmg slalu ckp jgn bersila klu dlm pantang jgn mkn bende berangin x elok…

      (0)
  3. gisele says:

    Alahai kenapa la byk org x pikir logic??fasha tu bukan bersalin normal, xde effect pon kat bhgn bawah.dia czer..cuba korang pikir betul2..kalau czer, ko baring ke berdiri ke duduk ke bersila ke, position perut tu tetap x berubah..maksudnye, xpe lah dia bersila..bukan perut tu terhempap ke ape..ape la mulut2 org ni..buat fasha, aku setuju psl “pantang ikut cara masing2″ tuh..hehe

    (0)
  4. ... says:

    hahahahahahaha……macam2…lawak la org yg suka ckp org lain salah..dia la semua yg betul..xkan la semua benda kena buat dgn cara yg sma? habis tu,kenapa cara kita makan lain2? ada alasan kan? xpula cakap bukan2 pasal cara org makan.. point yg penting,lain org,lain cara..based on pengalaman,org lain pun ada pengalaman..ko pikir ko je ada pengalaman?

    (0)
  5. lalalaala jugak says:

    Ibu2 berpantang dr seluruh dunia tak kira agama mmg pantang nk mandikan ank kena berdiri ek?..urmmm. kna tubuhkan skolah khas utk kaum2 ibu. :-p

    (0)
    • mamaez says:

      hihi,sy pun mandikan anak dgn bersila..rasa comfort..bila ank dah besar skit bru mandikan kat singki..ke salah jugak eh?cr mandi pun org sibuk…ayoyo

      (0)
  6. lulu says:

    BODOH la sape yg kritik bila FS mandikan anak dia.. suke hati dia lah woiii .. anak dia badan dia.. dia mandikan anak dia.. duit ko satu sen pun x keluar kot… lagipun FS sizor.. aku dah nak masuk 4x sizor ok je mandikan anak time dalam pantang.. alhamdulillah sehat je.. lagi pun FS banyak duit anytime kalau dia sakit dia boleh gi hospital swasta berubat…

    (0)
  7. betina siyal says:

    Betina2 melayu yang duk complain tu bodoh macam babii. Suka ati dia la nak baring ke, nungging ke, yang korang duk sibuk2 tu pehal? Jaga puki sendiri sudah. Si fasha tu c-sec, tak mempengaruhi lah. Dia tu beranak tak perlu meneran2, so uterus dia kuat masih utuh. C-sec tu xlama pun, 3 hari dah boleh jalan. Pakai otak la yg bajet bercakap macam tau je. Berdiri lah apa lah. Wajib ke berdiri? Si fasa tu pun bukannya bodo, pasti dia dah consult dengan doktor dia.

    (0)
    • geli geleman says:

      fuyoo .. nama u tu hebat, sehebat komen u. U mesti tok bidan si fasya sebab u tau dalaman and luaran diye .. syabas2

      (0)
    • mamaez says:

      setuju..dia msti dah blajar..xkan nk main celup je anak dalam besin..

      (0)
  8. nasha86 says:

    hei… owg zmn skang nie… taunye sebok jge tpi kaen owg len jer… diri sniri tu ok ker… jge diri sniri, jge hbungan dgn Allah pun da ckup… sbb mti bley ble2 mse jer… dok sbuk hal owg je kejenye.. klao tbe2 mti nk jwb pe???

    (0)
  9. kirikara says:

    la orang bagi suggestion ja
    aku tak nampak pun fasha ni kena kutuk ka apa
    macam saja ja nak laga lagakan dia ngan peminat dia
    kalu depa xconcern pasai fasha depa wat dunno ja la
    kutuk lagi ada
    apa la

    (0)
  10. ssssshh.. says:

    orang lain pun mandikan baby mereka juga..tapi tak menunjuk2…bila dah menunjuk2, dapat teguran, ada pula yg marah2. walaupun ceaser, tetapi cara duduk boleh juga jejaskan bahagian ceaser tu….

    (0)
  11. rumpai laut dalam says:

    apa yg salah dgn cara dia mandi kan baby nya…lain la kalau dia mandi kan baby dlm baldi…klu dlm baldi pun tak ada salah ….sibuk sangat dgn hal orang

    (0)
  12. chinoz says:

    Kalau dia nak menunjuk pun ape masalahnya.. Tak kacau org lain pun.. Bz body betul la..

    (0)
  13. ambo says:

    dah lebih dr seminggu kan fasha branak. jahitan tu mesti dah sembuh. xslh kalau dia mndikan secara bersila. ikut dia lah. tp kalau mandikan bdiri lg senang.

    (0)
  14. jelita says:

    Akak dah 7 anak dah bujang pon, tak jadi masalah , ikut keselesaan kita, asalkan kita pandai jaga dalaman, Tahniah fasha .

    (0)
  15. saya sokong says:

    Alah biar la dia. yg penting dia sihat sudah….

    (0)
  16. dian says:

    Assalamualaikum, saya c-sect mcm Fasha mmg mandikan baby bersila mcm ni..bersila lebih selesa berbanding kena berdiri..itu berpantang je kan adakah benda tu WAJIB?asalkan dia jaga pemakanan dgn betul tk jd masalah…klu nak ikut pantang betul2 masa zaman dulu2 aduhai saya pun tak sanggup…

    (0)
  17. saje sebok... says:

    sker ati dialah nk mandikan bby dia tu mcm mn gaya pun…asalkan bby dia okey…dh dia selesa mcm tu…bior lerr….dia mmg berhati2..yer ler…kalau brdiri karang lengoh kaki pulak kan…so, baik dia duduk…

    (0)
  18. cintra says:

    hahhaa..saya mandikan anak pun bersila jek.sihat jek smpai sekarang.bukan duk terkangkang pun.apalah org tue buat sume salah.ikut dia lah diri dia.cuba bagi kata2 semangat sikit.ikut keselesaan lah..cer yg berdiri tue , try duduk plak.dasyat sungguh..nie pun org nak kutuk dia..fasha relex jek kan.

    (0)
  19. MIEZAI says:

    pn kamariah.. bia la fasha nk mandikn dy cmnne pon.. lgpon dy bsalin bedah, tade mslh la rsenya klw dy nk mndikn dduk pon..my sis pon bedah jgk, ok je mndikn ank dy dduk..xde ape2 mslh pon smpy skg..stiap org ade cre tsdiri..x smstinya nk kne ikt org..lain org lain pkirn n pglaman nya..x bole nk smekn kte ngn org lain

    (0)
  20. Wanita says:

    Tahniah fasha..u hebat. i pun dah 3x ceaser. iron baju..basuh baju..mop lantai semua i buat sendre. termasuk mandikan bayi. selagi kita rasa kita boleh…kita buat. lagipun hanya kita yang tahu setakat mana badan kita leh bertahan. anak i pun dah besar2. alhamdulillah…i ok jer sekarang.

    (0)
  21. laila says:

    ye ke x boleh mandikan baby bersila? saye pun mandikan anak mcm fasha juga lg selesa rasanya & selamat kut.pepun ikut keselesaan sendiri

    (0)
  22. iela says:

    xsalah fasha mndikn bb die.. cma xelok la.. xkre czer ke normal..mmg skrg smua ok, ble da tua2 bru rse.. tue sbb org dlu2 lg sihat dr org skrg.. kte tegur xbermakna kte xsuka.. prihatin jer.. berpantang tue penting, bkn utk org len, utk kita jgk..

    (0)