berita

Foto Sekitar Majlis Pernikahan Che Ta & Zain Saidin

December 11th, 2013 | by Yusmirnadia | 57 comments
Kini Trending

Screen Shot 2013-12-11 at 22.02.18

Dengan bersaksikan tarikh keramat 11 Disember 2013 (11.12.13), dramatis popular dan pasangannya, Zain Saidin telahpun melangkah ke alam perkahwinan yang diimpikan selama ini.

Pasangan sama cantik sama padan ini kelihatan menawan dengan busana pengantin berwarna putih rekaan pereka fesyen terkenal, Man Kajang.

Untuk pengetahuan anda, persalinan kurung moden yang digayakan oleh Che Ta bernilai RM150,00 termasuk tajaan tiara dan kasut.

Che Ta dan Zain telah sepakat untuk mengadakan majlis resepsi di lokasi yang sama iaitu Setia City Convention Center pada 13 Disember 2013 jam 8.30 malam.

Pengantin baru ini akan berlepas ke Rom, Milan, Venice, Frankfurt dan Amsterdam dua hari selepas majlis persandingan untuk menikmati bulan madu mereka selama 19 hari.

Apapun untuk semua pembaca OHBULAN!, di bawah ini adalah video dan foto-foto sekitar majlis pernikahan RCWZS yang sempat dirakam oleh rakan selebriti yang hadir.

Kredit foto: Instagram Annas Easkey dan Michael Ang

Yusmirnadia

Yusmirnadia

A ninja who rides a unicorn. Former business journalist. Food freak. Studied Bach. Mass Com (Hons) Broadcasting.

57 Comments

  1. booooooo.... says:

    apasal aku tgk majlis akad nikah ni mcm ala kadar jer? padahal masa buat majlis berinai nampak sgt grand.. seolah2 majlis akad nikah tak penting buat dia org, padahal akad nikah paling wajib drpd segala majlis kahwin…entah lah…

    (0)
    • chibi maruko chan says:

      setuju, tgk foto2 majlis ni mcm majlis syok sendiri jer, mcm tak seronok jer… lagi best tgk foto2 majlis akad nikah jovian & nina, lebih menarik walau pun takde tajaan berjuta2… just saying…

      (0)
    • Olga says:

      ala kadar?
      ko ada kat tempat kejadian ke?
      dr gambar2 yg aku tgok ni boleh tahan meriah. dgn decoration bunga2 tu semua.. bukan emau retis mampu buat decoration mcm ni kalau xde sponsor..
      lg 1, kan Che Ta sendiri dh sediakan jurukamera khas utk majlis2 dia.. so blogger2 caprut PPRT mcm OH!Bulan etc. x dibenarkan buat liputan amik gambar..

      cuma aku x berkenan dgn tiara kat kepala dia tu.. dh mcm tiara Miss Universe aku tgok.. pakai tiara kecik sudah.. majelis nikah je pon!

      (0)
    • cara pernikahan derang nie dah mcm kristian jer…mana ade lg pengantin perempuan duduk betul2 sebelah pengantin lelaki..dah mcm xde malu..mana pergi maruah seorang wanita yg penuh dengan sifat malu…xde ke para orang alim yg tegur…nie dh mmg syok sndr….adat tolak tepi…

      (0)
      • nak komen biar beradab says:

        aiman tak kisah…sy pown nikah duduk sebelah ngan pasangan mse akad nikah,,,tp tok kadi @ tok iman xde plak nk tegur, bukannya dorang dok sebelah sambil pegang tangan….1 lg, kalu kristian kwin mesti dorang berdiri,,,boleh bg bukti yang mengatakan kedudukan pengantin perempuan bersebelahan dengan pasangannya ketika dalam majlis akad nikah adalah sama seperti agama lain…….???????? tlg terangkan dengan segala bukti yang ada….

        (0)
  2. Sha sha chomel says:

    Aah, stuju ngan org diatas.. Pastunlighting nmpk suram… Mcm nak x nak je bg org tgk muka pengantin ni? Tpt nikah tu mcm serabut..byk sgt benda juntai2… Aku rs kalau nikah ddk bersila lagi chomel kot…. Ni mcm nikah nak modern sgt ddk ats kerusi.. Entahlah…. Masing2 lah kan? Urmm… Pada aku hanya 2 bintang out of 10

    (0)
  3. lynn says:

    Alahai retis msia..tiara nampak tak kena je…lagi satu phiasan tu sarat sgt…sakit mata akak oi

    (0)
  4. ubi says:

    Apa korg yg mengutuk lighting tu da lupa ke? Astro xbenarkan sape2 amek gmbr rcw n zs kawen taw..hak eksklusif astro..sbb tu lah org yg amek gmbr ni xguna flash,sbb amek gmbr curik..huh! Sbb tu la gmbr nmpk suram je, dan sbb sarat sgt tu,sebab nya rcw ditaja syarikat intan berlian-so dia kena la pkai walaupun sarat sgt..sbb da sain kontrak penajaan kan..oh my PELIzzzzZ lah korg2 yg mengutuk semua !huh!!!!

    (0)
  5. gayah says:

    Biasa je aku tgk che ta kawen xde istimewanya sbb hari2 biasa pon ko pki canni gak kan…

    (0)
  6. Zf says:

    Yg sarat marat tula tradematk nek ta..kot ye pon sponsor agak2 le nk terima..kalo 10 penaja bg rantai xkn nk pakai 10 urat rantai kt leher…pape pon nek ta mcm dtg majlis fesyen pengantin je da bese sgt tgk die sarat mcm tu

    (0)
  7. EEDAAA says:

    Hmmm…maybe Che’ TA tak pernah dengar “less is more” kot…Anyway, Jovian wedding 10x ganda nampak grand walaupun pengantin nampak simple.Jovian lagi kaya kot..tapi tak ler nampak menunjuk-nunjuk macam wedding che ta.

    (0)
  8. skodeng says:

    selamat pengantin baru utk zain…

    (0)
  9. jeles la tu says:

    Yang comment negative ni semua pendengki ..comment grand tak grand ..majlis perkahwinan korang grand ke? atau ada lagi yang comment kat sini masih andartu ..sedangkan che ta janda dah nikah dah dgn bujang lagi curlassss gitu..

    dalam hidup jangan PEDENGKI dengan kebahagiaan dan rezeki orang lain…

    Che Ta and Zain …am happy for you..

    (0)
    • Tukang Kipas says:

      Jeles La Tu: Wahh…KIPAS MATI kat Che Ta nie..

      (0)
      • ntahpapebusukhati says:

        baik jadi tukang kipas dari jadi pendengki. if kipas bnyk mana pun bkn dapat apa pun. tapi if dengki mngutuk sana sini dapat dosa free je. wanita kat luar sana patutnya bangga sbb janda pun dapat kawen dapat bina hidup baru n bahagia bukan brcouple buat maksiat je. che ta bukan amik laki org or cerai lelaki dia sblum nikah dgn zain. dia nak mencuba tak slh mncuba. bkn rugi pun. if kawen laki tua pun tak tentu setia smpai mati. ni semua Allah tentukan. think positive la. serious la kena dekat btg hidung sendiri baru korg tau kott

        (0)
    • momok says:

      Diorang ni memang dengki buat garand2 salah simple pun salah kata xmampu la xda sponser la macam2 lagi…dah rezeki che ta dengan zain dapat tajaan biar la kat diorang, walaupun ramai yg komplen crown che ta xcantik tapi dah nama pun sponser kena la terima kan nanti kecik ati pulak para2 sponser ni terus xnak taja artis lain kawen…xgitu???

      (0)
  10. awek lego says:

    Daripada korang jd busuk hati mengata diorang lebih baik pegi buat kerja. Nanti bos marah

    (0)
  11. puteri gunung says:

    Orang melayu mmg sinonim dgn PHD perasaan hasad dengki . Aku orang melayu gak (sedih)

    (0)
  12. Mia says:

    Cuma nk komen sikit je…kenapa ms cik ta msk tu psg lagu omputih…nama pun nikah kan kenapa x psg je selawat ke atas Nabi..kan lg bagus…ni dh mcm dlm gereja dah tgk..itu pndangn i la…

    (0)
    • Mia says:

      Mmg minat giler ngn cik ta tp lps pd tgk video yg x seberapa tu terus down….sedih rasanya..

      (0)
    • che ta cantik says:

      huhu..igtkan aku sorang je perasan psl lagu..yup..mmg tak kena..patut akad nikah kena lebih islamik…tudung pun x pakai time nikah..kan ke org kuat padusi..kecewa selaku peminat che ta…

      (0)
      • sakit jiwa says:

        nape si nina wife si jovian tu msa akad nikah dia xpkai tudung jugak korang xde lak nk ngate2….ni la melayu…..buat malu bangsa sendiri je dok mengata…..sepatutnya kalu korang nk tegur biar beradab…bukannya terus mencaci, mgutuk menghina mcm ni….

        (0)
  13. otai says:

    Sungguh aku tak sangka
    Semakin tua poen semakin mahal hargnya
    Aku akan berpindah dari bumi dan mungkin menetap di zuhal

    (0)
  14. eynacome says:

    selamat pengantin baru..semoga kekal bahagia dalam rahmat-Nya

    (0)
  15. x che ta says:

    gua rasa x kira la majlis berinai over ke, majlis nikah malap ke, tiara terbesor ke, baju terlebih lace ke, koset ketat sgt ke, lantak la yg penting che ta TAK AMBIK LAKI ORG….tu yg penting, apa pn gua harap 1 ari nnti, che ta akan menutup aurat….:)

    (0)
  16. cili padi says:

    sponsors takde mata…..

    (0)
  17. Upin & Ipin says:

    Macam MALAM PERNIKAHAN SATU SURO jew…
    Malam pernikahan si pontianak

    (0)
  18. Syasya lgi comel says:

    Lagi best and layan Majlis Pernikahan Jovian Mandagie & Nina..
    Nina simple & sweet jew..Xyah make up cam tepung gomak nie..

    (0)
  19. Nana Hizam Hizam says:

    Tau x pe….che ta ni terlajak sudahhh..ikot mak saleh sgt..memang la lagu tu romantik..tp kan lagi bgus selawat sbb nk meraikan mjlis nikah yg suci….

    (0)
  20. saja says:

    pd aku cik ta ni sama jer ngan hari2 biasa kita tengok dia kt gmbr…x de perbezaan…klau ad pn bling2 kt bdn n baju dia…cantik lagi gmbr pra weeding dia…

    (0)
  21. ahelazza says:

    X de apa2 yg beza kot pd che ta sbb slalu tgok dia dgn solek mcmm tu. Tapi wedding tu nmpk mcm mak dgn anak aje. Zain nmpk x matang. Apa2 pun…… selamat.

    (0)
  22. putri says:

    bkn nak comment tp skadar nak tegur cara wedding cik ta totally too much n outrageous. I respect lg cara pernikahan Diana amir n suaminya. Islamic n simple yg penting dpt keberkatan dr Allah. cik ta ni bila ditegur katanya org lain dengki lah cemburu lah.takde maknanya org nak dengki cuma tegur sesama islam utk kbaikan. kita ni org melayu beragama islam, belum nikah pegang sana sini.xmanis lg pun anak2 cikta dh besar.tunjuk contoh yg baik pd anak2.weddingynya pembaziran.sedekah pd fakir miskin pun pahala asalkan ikhlas kerana Allah bkn nak menunjuk pd manusia.cikta ni over sgt. spatutnya sblum nikah rujuk pd yg lebih arif minta pandangan ustaz atau ustazah at least ikut sunnah Nabi Muhammad SAW. cikta n zain spatutnya down to earth nothing wrong minta pandangan bab nak dirikn rumahtangga.Moga cikta dan zain dberi petunjuk dan hidayah dari Allah kerana apa saja di muka bumi ni milik Allah. sekadar nasihat dari sesama insan yang beragama islam.

    (0)
  23. @_@ says:

    xde ape y suprise…coz bile tgk cm biase je,myb dh TERBIASE tgk muke che ta bermakeup,bile tgk dr gambar majlis pn rase serabut langsung x nampak cam majlis nikah..,dh cm kt party je..

    (0)
  24. kaki tabur says:

    luaran je cantik..dalam still old part…

    (0)
    • bedah mambau says:

      ko thu ke bdn ko ke dlm bdn dia tu?
      manusia law dh bodoh tetap bodoh….keje nk kondem org je..

      (0)
  25. bapuk jemah says:

    yela nok..mmh nmpk sgt old maid muke che ta ni..syg nye org sedemikian tdk mngaku tua..haiii la zain baru kawin bini ko da monopos esok..frust ko nyah…

    (0)
    • bedah mambau says:

      law dia tk mngaku tua wt pe dia bgtw umur dia brape? eh bodoh la ko ni,,

      susah hati law dh busuk tetap busuk…

      (0)
  26. jien says:

    jangan kutuk2. entah2 sebulan lepas ni che ta berubah menjadi hamba solehah malah mungkin lebih baik dari ustaza2 di luar sana… Doakan yang terbaik utk pengantin baru ini…

    (0)
  27. bedah mambau says:

    sume yg jeles sbb bila korang berumur mcm che ta lom tentu perot kempis,body meletops mcm che ta!! nth2 skrng pon geleber sana sini..sbb tu jeles…bia la org tu nye majlis..sibuk je nk kritik..law hati dah busuk org bina masjid pon korang tetap nk crik salah..sudah2 la busuk hati…

    mcm la korang perfect sgt……dh rezeki dia dpt tajaan berjuta2 ko mampu? tk mampuu beb…mampu taip buruk2 jeles2 ayt busuk2 je wei…maluuu laaaaaaa

    (0)
    • boboboy vs upin ipin says:

      Hahahahahahahahahahaah…yang dok komplen sakan ni mesti geng2 pempuan meroyan yang jeles tengok che ta si janda dapat kawen ngan orang bujang meleleh hingus diorang ni…doakan kebaikan sudah la semoga kekal abadi hingga ke akhir hayat…

      (0)
  28. sakura says:

    tahniah che Ta!!!!! im very hepi 4u.. smoge cepat2 dpt baby ye..

    (0)
  29. Che Ta Cantik.. says:

    Ayat semua xyah dok nganjing sgt aii..
    Cheq ada minta duit depa ka?
    Xdaq naa…Ni semua hasil titik peluh cheq naa..

    (0)
  30. che ta aku sedey la says:

    Kalau lah majlis ni lebih simple dan bercahaya, cik ta berpakaian longgar skit tapi masih lip lap…..dan kurang2 berselendang la….sure cantik. Aku tak dengki…tapi mcm nak grand sgt…end up jadi serabut. Pokok juntai2 tu dh outdated la…

    (0)
  31. setuju says:

    Setuju ngn gayah n saja…mke che ta xnmpk prubahan lgsg..mekap nmpk sme cm ari2 besa…xde yg bbeza pn…kalo che ta mekap natural msti lg cntik sb che ta da mmg cntik…ble mekap over da jd cm xcntik je…jgn marah je..cume nk ckp je…;)

    (0)
  32. 150 juta says:

    Dah menjadi kebiasaan bila perkahwinan ditaja juta juta ringgit memang akan Nampak serabai, sarat sampai tak muat, suram, balam & kekurangan lampu malam. Tengok je masa perkahwinan Memey & Norman dulu. Sama 2×5 gini gak…

    (0)
  33. 150 juta says:

    Lepas ni sure Che ta akan dapat offer juta juta jadi model jamu mak dara begitu bagai yg jual ubat ketat, ubat tegang, ubat langsing, ubat montok, ubat kuat.
    Apa boleh buat….rezeki dia. Nak tawan supaya laki muda tak lari kena telan ubat ketat jamu tegang urat sana sini banyak2. Dah nak menopause sure kena cari pelincir.
    Alah….biasalah mcm iklan jamu2 tu. Takde benda lain nak dijual. Ubat kuat, ubat ketat, ubat tegang je…. Typical Melayu.

    (0)
  34. bluR says:

    aku bukan dengki ker aper… baguslaa dpt sponsor berjuta2… rezeki murah… tpkan mmg sarat sgt laaa baju dia… dia mmglah dah tua… so nampak lg mcm tua…. ataupun mcm terover sikit tua.. yg penaja pun jgn lah bg crown besar2… kecik cukupla… sbb mmg nmpk x cantik…

    (0)
  35. Green Apple says:

    Mmg grand wedding che ta ni tapi serabut mata aku tenggok dah mcm Gypsy wedding dah , Too much bling bling !

    (0)
  36. haktuihh says:

    hari-hari mkup tebal so xde kelainan pon dlm mjlis ni..same je..pe pon thniah..jgn 2-3 thun crai dah la ye,,mcm artis2 sblum ni,,wat grand gile pastu kecundang,,,

    (0)
  37. gwiyomi says:

    Ni ke yg dinamakan wedding of the year…huhuhu…
    Grand ke???

    (0)
  38. Marjina says:

    Dalam ramai2 Insan suci yg suka mengutuk ni x, de sorang pn yang pernah pergi Rom, Milan, Venice, Frankfurt dan Amsterdam. Padan muka korang. Bayar PTPTN dulu baru nk mengutuk orang

    (0)
  39. pihak berkecuali says:

    apa kata kite same2 doakan k’idupan cik ta n zain jd lbh baik in future..2 lg afdal kot..

    (0)