[FOTO] Siapa Pelajar Cemerlang Yang Viral Semalam Ni? Cantiknya Dah Macam Model... - OHBULAN!

berita

[FOTO] Siapa Pelajar Cemerlang Yang Viral Semalam Ni? Cantiknya Dah Macam Model…

March 18th, 2017 | by Arini Saleh | 64 comments
306.8K
reads
42.8K
shares
Lensa Insta

natasya

Semalam viral di media sosial mengenai seorang pelajar cemerlang SPM 2016, Natasha Qisty Mohd Ridzuan daripada Kolej Tuanku Kurshiah Negeri Sembilan yang mendapat keputusan 9A. Bukan sahaja cemerlang, kejelitaan gadis ini telah menarik perhatian netizen. Dah macam model!

Inilah yang dikatakan beauty with the brain betul tak?

Pelajar cemerlang SPM 2016

Dari Kolej Tuanku Kurshiah Negeri Sembilan

Screen Shot 2017-03-18 at 1.11.44 PM

Screen Shot 2017-03-18 at 1.12.48 PM

Cantik dah macam model!

Screen Shot 2017-03-18 at 1.13.50 PM

Screen Shot 2017-03-18 at 1.15.19 PM

Screen Shot 2017-03-18 at 1.16.22 PM

Dah ada kekasih hati?

Screen Shot 2017-03-18 at 1.19.59 PM

Screen Shot 2017-03-18 at 1.20.58 PM

sumber : @natasyaqisty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

64 Comments

  1. Congratz says:

    Bdak form 5 skrg dh x mcm bdak.lbih pd dh kja nk kwin.dlu2 nmpk kbdak-bdakan.agknya trlbih hormon kot

  2. Manywra says:

    Pakai make up setalam memang cantik. Tetek besar gak

  3. Lelaki gagah says:

    Muka balak dia seposen je. Senang sailang

  4. Huhu says:

    But TGB still no 1 school in Malaysia

  5. mama says:

    Tahniah atas kejayaan.

  6. Moda says:

    Stail high maintenance kalau jadi bini nih. Korang yg takat gaji bulan2 cukup makan takyah nk berangan. kah2

  7. Queen coco tak mix says:

    Cara cakap pun dah macam King Coco dah.. ??

  8. Karut says:

    Viralkan-lah benda yang berfaedah sikit admin.

  9. kompom agama islam pun A ni tapi.... says:

    pakai tudung fesyen terbaru ka tu

    fesyen tudung melayang

    sekejap ada sekejap takda

  10. abg Saleh says:

    agama islam mesti dapat A jugak ni… tapi tengok la tudung dia tu… A sgt

  11. abg Saleh says:

    macam bapok je laki tu…

  12. Jas says:

    Last siap kenyit mata tuh

  13. Zachariah says:

    hidung budak ni merah macam hidung rudolph si rusa santa claus

  14. Bagan boys says:

    Zaman sekarang kalau ada produk sendiri macam Qu Puteh lagi penting dari 9A.

  15. Apit says:

    Betis tu dah lah hitam..Klu betis tu putih pn, kita lelaki jgn pkai seluar pendek.. aurat letak kat mna?

  16. aa says:

    muka tua dari usia

  17. nalubho says:

    kenapa sy nmpk dia biasa je..xdela cantik sgt mcm model..tp gaya pemakaian mmg trendy la…zaman2 sy amik result spm dulu pkai t shirt, jeans n tudung bawal je..mana reti contact lense laa..shawl la..baju lawa2 laa…mekap2 laa..x reti dan x mampu. hehehe

    • milah says:

      tak mampu dok diam2, jgn nak dengki org

      • nalubho says:

        Alahai…ayat mcm ni pun kau kata aku dengki kat dia? kau ni yg ada masalah hati agaknya. Atau masalah pembacaan n pemahaman? suka suki je ckp org dengki. Klau x tau, diam. jgn fitnah. berdosa tau tak?

  18. Terung says:

    X la cntik mana pun biasa je..make up je lbh

  19. afiz says:

    pada aku beauty with the brain xda apa sngt..baik beauty with aqidah lg bagus…pandangan ja…bukn nk kecam dia…sbb tngk sngt skang ni bnyak pompuan beauty with the brain ni suka menunjuk..dedah aurat bgai. so mane brain nye sngt tu

    • entah pape orang zaman skrang says:

      nama pun manusia tak sempurna mcm hati kau yg busuk tu. ckp je la kau nak sedapkan hati kau dpt awek yg tak beauty with brains. puiii

  20. abuawatif says:

    Tasha ni bagus budaknya..hal2 lain tu kita doakanlah..klu nk nasihat..pm..jgn nasihat secara umum. Klu nasihat secara public..itu bukan nasihat..itu memalukan org..satu lg..jgn ingat org yg pakai tutup litup tu akn kekal begitu..sbb mereka belum diuji lg..my own experience..anak murid masa di sekolah dulu..thn 2006 SPM rambut tak pernah nampak..lengan bertutup. Pergi ke NZ apa jd? Pakai bikini tayang kt IG..sbb tu kita jgn mendabik dada yg kita bagus ke apa..doa lah agar iman dipelihara..

  21. antihater says:

    FYI…mengumpat, mencaci maki.dan hasad dengki ni antara ciri2 munafik so better perbetulkan diri sebelum menilai orang lain.

  22. Minah Cerdik says:

    Kalau pandai sangat, tak adanya dia nak cakap melayu macam pelat dia ongputih tak reti cakap. Agaklah kan kalau dia cakap ngan mak pak dia, pelat konon omputih gak ke?

  23. Belacan says:

    sbenarnya klau dh cntik semuljdi, x perlulh pakai makeup, bedakpun jgn, lipstik nipis je. Klau dri remaja dh pokai makeup…nnt ijadi kebaisaa, bila dh x pakai, nnti kan rasa lain mcm, jdi jgn pakai, byn produk2 kt luar tu akan roskkn kulit remaja. Percayalh.
    Antara cantik dan agama, pilihlah agamanya.

  24. kisahlalu says:

    Bpa sya ada tnh, boleh lh, bkn bykpun, swh ada dlm 10 ekr, kbun klapa sawit 15 ekr…itu je..slebinya dh jual dulumasa tahun 60an.
    Kami ada rmai adikbrdik 13 org, msa kecik ssh sgt, pling tinggpun plajran adikbradik hnya form 5 je, itupun ada 2 org, slebinya smua boleh baca dn nulis je dan katam Quran. Aku masa thn 1990 amek spm, aku antara pelajr yg agak pandai jugk, slalu dpt no. 2 atau no. 1 dlm kelas dri form 1-5. Tapi disbbkn kemiskinan, masa form 5, aku x dibagi semgt oleh adikbradik/bapa utk blajar sungguh2..jadi aku berfikiran pendek..kalau aku blajar sugguh2pun..kalau msuk “u”.. mcm mana parents nk cari duit nk masukkan aku ke “u”..jdi akupun x study..examlah, bila dp keputusan aku dpt pangt 3 je..smpai skrg aku hanya kerja kerani je dh umrpun dh
    40an…gaji pun x sampai 3k..sedih..dn bangga kerna dpt bernafas dan siht lagi. Bpa aku x pentigkn pljrn, arwah penh ckp, buat apa bljr tinggi2, ko pompuan, dpt baca signboard agar x sesat dh la. mak aku x boleh kata apa.
    Tanh yg ada diantara buat jamin abg kndung kuar dri penjara pulau jerjak. Apa nk buat kisah silam..jdikn aku insan yg tabah hidup di kota besar ini.

    Budk2 skrg beruntung pjaman PTPTN ada.

  25. fromthe_truestory says:

    budk2 skrg beruntg, dtg bulan je dah ada pakwe brtukar gnti, bila masuk U pakwe pun bertukr lagi, bila habis belajr, terus kawin, x smpt tolg mkbapak..dn kawin mkbapak support dn jmput 1000 – 2000 org.Bila dh x ada jodoh, pjabt kadi je yg tahu dn family.

  26. fromthe_truestory says:

    allah maha sial

    • fromthe_truestory says:

      ko yg maha sial amek aku nyer tagline…kimaklu, sial, haram, Ko x tau ke, email ttap berbeza..ni namanya campak batu sembunyi tangan..gampang, babi, hati hitam,,,moga ko ditimpa celaka sbb kata..allah maha sial.

      Dari fromthe_truestory
      asal

    • To: fromthe_truestory! says:

      Subhanallah.. Komen apa ni?!!! Kalau bukan islam pun kenapa kurang ajar sangat.. Even tak dak agama pun please!! Watch your mouth!! #fromthe_truestory!!

      • fromthe_truestory says:

        sebnarnya ada org “curi tagline dan burukkan tagline aku yg sebenar..pencuri tu adalah “yg cakap allah maha sial”..dia nk burukkan nama tagline aku…kalau u previous balik yg lama2 aku punya citer “fromht _truestory ..TAK PERNAK CAKAP allah MCM TU…MEMANG ADA ORG BURUKKAN NAMA TAGLINE AKU MENGUTUK YANG MAHA ESA ..HAKIKATNYA SAYA TIDAK MACAM TU..ORG TU ADALAH TELOK KOTEK DIA KECIK, MATI PUCUK, SBB TU DIA MEROYAN CURI TAGLINE AKU..DAN OTAK DIA DH HILANG INGATAN NK BUAT CITER, JADI DIA ADALAH SEORG PENCURI TAGLINE AKU…

        TAPI AKU TAK KISAH, EMAIL TETAP BERBEZA..HANYA OHBULAN SAHAJA YANG MENGETAHUINYA PERKARA SEBENAR INI.

        AKU HARAP ORG YG MENCURI MENGGUNAKAN TAGLINE AKU NI DIA AKAN MAMPOS MCM KATAK NANTI.

        ITULAH KOMEN SAYA LEPADA ANDA ..To: fromthe_truestory

        aku suka keluarkan citer sebenar-benar apa yg aku alami dalam masyarakat selama aku hidup dari lahir 1970an…..hingga lah semalam 20/3/2017

        sekian yg benar
        fromthe_truestory

        yg pemilik asal

    • fromthe_truestory says:

      gampang ko curi tgline aku..mampos ko hari ini ….ubah la peragai ko…dasar pencuri, pyamuan, pirates, peragur, penyamun, bodoh, kimak ko lopong di main negro & bangla…mampos ko hari ini, mampos ko hari ini, sial anak haram ko..

      sekian dri fromthe_truestory

      yang pemilik asal

  27. barai says:

    mcm umuq 25 thn je ni

  28. johnny bravo says:

    Huuiih….posing & berselfie, buleh lawan Rozita ni..

  29. Tasya says:

    sijil pelajaran Malaysia mmg cemerlang…
    mcm mn dgn Sijil Padang Masyar…SPM juga
    Wallahualam..

  30. BUKAN NETIZEN OTAK SEMPIT SEMPUT says:

    Netizen kalau x ikut cara diorang (tudung senget2, jerawat muke penuh, gigi sumbing, kulit karat) mmg akan di kecam kaw2, xkisah la budak ni bijak mcm mana pun……

    ade je. get a life le. SPM dia terer, kau ade?

    • kisahlalu says:

      penentu kejayaan hidup seseorg itu bukan pada pandai atau tak pandai..tapi pada kerajinaan, kejujuran dlm hal sebaserbi..berjimat, tidak lokek sama anak yatim, tidak lokek sama ibubapa dan sentiasa besedekah pada yg memerluakn..sedekah bukan bererti wang ringgit je, sedekah tolog menolong kepada prkra kebaikan sesama kaum t kira lah apa bangsa itu…tpi ada [ulak pepatah ‘ buat baik berpada2, buat jht jgn sekali..

      tapi jgnlah sampai org kencing kita, kitapun tadah mahu lagikan..jgnlah mcm tu.

  31. Anymous says:

    Boleh dijadikan pengajaran drpd komen2 di atas…

  32. peratijangantakperati says:

    ni laaa….BEAUTY WITH BRAIN!

  33. shah says:

    alahaiiii..pakwe ko muke binyai nye…carilah y ensem skit….lg satu cari laki y matang…ni muke stim je aku tgk…silap2 dpt dara ko die tgglkan …kahkahkah….

  34. OHbintang! says:

    Bila tnya Tagline Budi bahasa budaya kita.. Tp , cuba tgk pada p’komen serta sesetengah p’kritik disini , xtau apa motifnya , menegur itu bgus,tp jgn menegur guna laluan sehala , sbbnya org lain menegur mengutip PAHALA kita menegur sambil kumpul DOSA..

    #Jgn Biarkan Hidup Anda Diselubungi Rasa Iri Hati Hingga Dikuasai Oleh Jari Jemari , Hingga Menjadi Si Keyboard Warior Sejati.

  35. makngah says:

    makngah nak cakap sikit nie… jgn lah dok ngata anak orang, anak kita tak tau lagi tahap mana elok budi bijaknya.

    Apa2 pun dalam bercinta2 pun pelajaran ttp terbaik… dan nak cakap jugak pada saper2 yg dok kata budak lelaki tu cikai2 , maaflah nak cakap x payah lah nak ckp org tu miskin. so faham2lah yer apa ayat yang makngah nak cakap. takat p jejalan ober-c tu mmg petik jari jerk.

    Makngah cakap nie sbb makngah kenal, tapi makngah x semestinya kaya mcm keluarga bebudak nie.. takat2 mereka kenal makngah , dan makngah pun kenal mereka…sekian..