berita

Hangat! Rita Rudaini Bergaduh Dengan Adik Ipar, Serupa Bergaduh Suami Sendiri?

January 11th, 2012 | by Ell | 71 comments
Isu & Kontroversi

Tak habis dengan perang Twitter yang hangat dilancarkan antara pelakon wanita kontroversi, Rita Rudaini dengan adik iparnya sendiri, Zaquan Adha. Sengaja kami letak tajuk sebegitu, bukan apa, kan Zaquan Adha kembar kepada suaminya sendiri, Aidil Zafuan.

Seharian berita hangat mereka berdua diuar-uarkan di laman tabloid tempatan dan juga blog-blog hiburan lain. Namun, mungkin sebab tak sedar diri diperhatikan atau memang sengaja ingin menambah resepi dalam kehidupan, Rita Rudaini tetap dengan pendiriannya yang ego.

Menurut laman Twitter Rita, dia menuduh Zaquan Adha pernah menggugurkan kandungan bersama seorang wanita lain tapi tidak dapat dipastikan samada ketika Zaquan sudah berkahwin dengan Ayu Raudhah atau belum. Tidak cukup dengan itu, Rita turut memberitahu sebab dia tidak pulang ke rumah mentuanya adalah kerana dia tidak sukakan Zaquan kerana perangai buruknya.

Umum tahu sebelum ini pun, Rita Rudaini pernah mengalami masalah rumah tangga ketika bersama suaminya, Aidil Zafuan. Susah nak dijangka, jika sebut Rita Rudaini pasti masalah keluarga yang timbul.

Lain pula jawapannya dari Zaquan Adha, dia yang kecewa dengan perangai kakak iparnya turut menyuarakan perasaan ketika ditemubual wartawan mStar Online.

Terlalu banyak tuduhan berbaur negatif yang dia (Rita) lemparkan kepada saya. Terus terang saya katakan, dengan apa yang ditulis dalam Twitter itu sebenarnya berbaur ugutan kepada saya. Sudahlah ibu dan ayah saya tidak sihat, jika mereka dapat tahu tentang hal ini, mereka pastinya kecewa. – dipetik dari mStar Online.

Zaquan turut memberitahu tiada sebab untuk dia menjadi ‘batu api’ dalam hubungan rumah tangga abangnya. Untuk apalah seorang adik lagi-lagi seorang kembar untuk merosakkan hubungan adik-beradiknya bukan?

OHBULAN! syak ini mungkin satu kontroversi dan tuduhan yang sengaja ditimbulkan oleh Rita Rudaini untuk mengelak dari tuduhan Zaquan Adha. Mungkin juga Zaquan Adha sengaja menggunakan alasan kekeluargaan untuk mempertahankan diri dari tuduhan Rita Rudaini?

Setakat ini, tiada kenyataan balas dari suami Rita Rudaini mengenai pergaduhan antara adik dan isterinya. Barangkali esok akan ada lagi pergaduhan terbaru antara mereka berdua, siapa tahu?

Ell

Ell

Editor at M Driven Sdn Bhd
A marketing student who suddenly throw himself into a world of entertainment. He start himself zero and now you can call him a hero. Wuuuu!

71 Comments

  1. Laila says:

    In my humble opinion, Zaquan yg start off the whole conflict. Saya kasihan dgn Rita Rudaini and saya sokong pendirian dia tidak pergi ke rumah mertua. Mertua dia memang tak suka dia and of course, she would feel awkward visiting them, pretending as if nothing happen.

    Kalaupun isteri Zaquan tak ada masalah dgn mertuanya, dia tak boleh samakan keadaannya itu dengan Rita. Masing2 ada pendirian, dan sepatutnya Zaquan lebih menghormati pendirian Rita.

    Yg menyampahnya dgn si Zaquan ni….dah berbakul2 tuduhan dan maki hamun dia dengan Rita kat twitter, dia boleh pulak berlakon kecewa sedangkan dia pun sama jugak ego mempertahankan diri dengan membalas balik komen2 Rita. Berlakon betul-lah mamat ni.

    Dalam hal ini, Aidil Zafuan pun patut dipersalahkan. Entah suami jenis apa yg langsung tak dapat defend isteri sendir – dah tu macam lalang, senang kena tiup ke sana ke mari – langsung tak ada pendirian.

    Kalau lah Zaquan sebaik semacam mana dia berlakon baik, dia sepatutnya tak mengeruhkan keadaan dgn bergaduh dan menjawab twitter Rita in the first place. With regard to that, I believe that he started off this whole things to cover up his own deeds.

    (2)
  2. haniff says:

    aku skong zaquan, btul ape yg dia ckap, rita to xhormat org tua….mmg dia xkn bahagia smpai bla2 kalau myakitkan keluarga mertua.PADAN MUKA KAU RITA RUDAINI

    (1)
  3. cikmega says:

    saya rasa ulasan awak berat sebelah-lah. awak tak mention siapa yang mulakan perang ni dulu. awak macam nak tuduh rita sorang je. ermm.

    (1)
  4. cikkucikkmu says:

    aku pelik betol ohbulan ni…pandai2 je ckp org tu salah..org ni salah..korg nk menyampai berita kt org patutnya jgn nk sebelah mana2 pihak..menyampah gle!!!

    (0)
    • Maria says:

      Betul3… kita tak tahu citer sebenar janganlah nak cakap orang tu betul orang ni salah.. kenalah neutral kalau nak sampaikan berita… aparaaaa….

      (0)
      • Apek says:

        Ohbulan dah macam zubir..

        Agak nya tak suka rita..terus cop rita tu salah..

        Padahal si zaquan tu yg start dulu..

        In fact, sebelum2 ni punya kes pun, family zaquan yg duk bagi kenyataan..

        (0)
        • mia says:

          oh bulann ni mmg zubir bipop tue yang jadi admin kat sini . sebab tue dia mcm zubir sbb dia mmg zubir . ish ish ish .

          (0)
    • akusriata says:

      ntah oh bulan ni.. x tgk ke kt twitter rita tu.. nyata zakuan yg sibuk mencelah.. rita x mention ape2 pun psl zakuan just say xkisah mentua syg ke x.. ape hal plak nak sentap.. dh peminat dia tanye.. kire general la jawapan dia mcm tu.. bodoh nk mampus main tabur je cite..

      (0)
    • Minah Kepoh says:

      aku setuju ngan cikkucikkmu… aku rasa ohbulan nie mmg kerabat si zubir la… kita nie tengah2… dengar n baca je apa rita n zaquan tulis… tp hakikatnya, hanya mereka shj yg tau… so, jgn la nk jadi Tuhan nk menghukum org… sedangkan kita sendiri tak tahu kebenarannya…

      (0)
  5. ape says:

    “OHBULAN! syak ini satu lagi kontroversi dan tuduhan yang sengaja ditimbulkan oleh Rita Rudaini untuk mengelak dari tuduhan oleh Zaquan Adha. ”

    mane korang tahu sape salah sape betul??? mana tahu rupa-rupanya zaquan yang salah? amendeee la ohbulan ni!

    (0)
    • benci says:

      benci la baca tulisan oh bulan ni… sampai kan sudah.. tak payah ckp org ni betul org ni salah.. poyoooosss oh bulan!!!!!!!!!1

      (0)
  6. sofea says:

    zakuan oh zakuan…tembelang da pecah..jgn isu y lain lak y timbul..malu besar ko dek non…wahahahaha

    (0)
  7. manjalatra says:

    ishhhh oh bulan nir patut nyer x leh nak belah kan sebelkah pihak jer.mana kau tahu si zaquan tuu x bersalah.
    si zaquan tuu yang mula dulu berperang ngan si rita.

    (0)
  8. mata_biru says:

    nampak sangat oh bulan x suka kat si rita tuuu

    (0)
  9. kpit says:

    entahlah…aku pun pelik,yang OHBULAN nie menyebuk hal orang kenapa,last2 bukan zaquan 2 yang batu api atau rita…tengok2 dah sah2 OHBULAN 2 yang batu api besar….sape ek yang tulis dalam OHBULAN nie…x da otak ke….

    (0)
  10. kpit says:

    lagi 1….kesian kepada si kembar…suka sangat sibuk umah tangga abang dia..last2 temberang dah pecah,jatuh kat batang hidung sendiri…memanglah adik beradik,tapi hal umah tangga org jangan lah masuk campur,jaga umah tangga sendiri..coz awk pun ada bini n akan2 datang nak ada anak…lain hari kita x tau ape jadi kat umah tangga kita..bila dah kena kat bini sendiri,barulah teringat…aku penah menyebuk hal rita dulu…..HUHUHUHUHUHUHU…..

    (0)
  11. free says:

    dua2 xmatang….

    (0)
  12. shara says:

    oh bulan..dalam kes diaorg ni boleh tak bersikap neutral. tolong jangan sebelah kan sesiapa kalau tak tak sape yang betul .sape yang salah..poyo la oh bulan ni..

    (0)
  13. cik.anne says:

    aah….kita sndiri tak tahu siapa yg salah….

    (0)
  14. jelita says:

    moral of the story…salah dorg sendiri..napela hal keluarga nk sebar dalam twitter or fb ke…benda tu kan membuka aib sendiri dan memalukan diri sendiri n keluarga..hal2 peribadi dan keluarga kan hal PNC..22 x PRO..lebih elok jumpa sesama sendiri face to face brbincang kan lebih bagus dari mencangan citer dalam laman sosial cm ni..xfhm betol artis2 skg ni..masing2 nk tunjuk bagus and diva…

    (0)
  15. lantakpilah says:

    dan maka bermulalah dosa kering sibok hal org lain yg xda kena mengena langsung. kan lebih baik cerita benda positif & membawa manafaat. malulah! gosip2 ni suma mcm mkn cikedis… lg sedap mkn sikit2 – pastu mnambahkn perisa dosa. ohbulan! rating ko tetap naik kan buat citer gini… korang layan jugak ~ ehee…

    (0)
  16. sinona says:

    saya tetiba dalam team rita,
    perempuan kalau dalam keadaan tetekan akan lepaskan semuanya..
    mungkin dia dah lama memendam kut.. sbb tu dia lepaskan walaupun caranya salah.. hehe..

    (0)
  17. hehehe says:

    pd aku lar kan nape la zaquan nie nak bz body hal umah tangga abg dia…baik dia duk diam2 praktis lagi buat anak sampai menjd kuar baby lg bgs… nie sbk2 hal umah tangga org bt per…dah tau mak bpk ko tak sihat yg ko gatal2 tgn pg serang rita tu pe ke jadahnye…nak selamatkan abg ko konon…selamatkan kaki sendiri lar dr asyik pth jer…bini sendiri pon ko tak selamatkan nak selamatkan org…baik ko selamatkan bini ko tu aku tgk pemakaian bini ko tu dah mcm per tah…asyik pakai skirt yg nampak betis kaki yg gemuk tu jer…selamatkan umah sendiri dl la badigol…

    (0)
  18. sakit ati... says:

    agak2 nyer si zq tuuu frust lar x dapat si rita tuu..tu lar dia sakit ati…bab abg dia yg dpt sio rita tuuu

    (0)
  19. merpati says:

    hmm.. tp si rita ni pun agak2 la.. kot ye pun bnci + marah kt adik ipar, x yah la sampai nk mengaibkan die.. rita ckp zaquan pernah prgnt kan anak org dh cukup mengaibkan family zaquan, fmly ayu raudah & saudara2 terdekat, turut terkesan… dr org x tau, trus jadi tau.. hmmm…

    (0)
    • ME says:

      merpati: i agree with u….xbaik mengaibkan org ye x…memfitnah tu lbh bsr dosanya ………pttnya die da tua….matang….amik cr lain utk bincang ngn hubby…bkn keruhkan keadaan cmni….wallahualam kiranye btl ke x zaquan cmtu…..tp xpatut diwar2 kan dlm media…..teruk sngguh

      (0)
    • akusriata says:

      kalu aku di tmpat rita pun aku sentap ngan statement si zakuan.. sape x sakit ati kalu org ckp kite ni kejam dgn suami sendiri.. hah nah amik ko sebijik rita kasi kat atah batang hidung ko zakuan.. jolok la lagi sarang tebuan.. aku dh baca twitter rita.. dia dh pendam lame asyik sabar2 tp zakuan yg sibuk2 jaga tepi kain dia dh jadi stalker buat ape… jaga si rodah yg busuk ati tu dh la.. same je laki bini jadi batu api.. haaaiisssshh!!! aku plak yg ter emo.. hahahah

      (0)
  20. ME says:

    korg klu xsuke bc kisah2 yg ohbulan tulis ni xyah la bc…ni korg pertikaikan lak penulis blog pnye tafsiran…ni blog die…suka ati die la nk tulis…..org ckp tiap org pnye pndangan lain2…so feel free to accept blogger pnye tafsiran…klu x….xyah bc…abis cite….k

    (0)
  21. facebook_Wan_Dinie.100000588821627 says:

    asl bole gadoo cam tu.. aku rasa dia tu suka kat rita la..

    (0)
  22. kimmi says:

    Si Zaq tu hnya cuba mempertahankn maruah org tua dia.. dari situ maka tak salah dia mmg patut menegur… Rita agak riak bila kata “tak kisah pun kalau mertua xsayang kita” dari situ menimbulkn kemarahan Zaq.. APA PULA AKAN KITA BUAT JIKA ORG TUA KITA DIPERLEKEHKAN TENTU KITA MARAH KAN….. apa2 pun ambil iktibar dari sini JGN BELASAH JER TULIS KAT TWITTER ATAU FB TANPA DISEDARI AKAN MENYAKITKAN HATI ORG LAIN LG2 ORG TUA SENDIRI ATAUPN MERTUA KITA … ORG TUA SKRG DAH CANGGIH TAU… TAU TAU DIA PROWLING JER KAT AKAUN KITA MAMPOS…

    (0)
    • lilith says:

      menegur pn kene ade cara..klau tgur baik2,sure masuk pny dlm aty..xperlu la nk main perli2..

      (0)
    • LoL says:

      tp yg aku heran npe fmly zaquan ni je yg bg kytaan,yg sbuk2 dlm umh tngga rita ni..prasaan fmly rita 2 pun kna r jage same…aku xpnh dgr pun fmly rita masuk cmpur dlm hal ni..dieorg snyap je…yg lbih2 si zaquan ni ngn fmly die dulu….ksmpulan nye dua2 ade mak ayh so,xyh nk malukn dieorg dgn mnda2 cmni..

      (0)
  23. Akus says:

    entah ape2 ntah diaorg semua ni..semuanya nk crite kt twitter..x malu ke..simpan jelah wt peribadi wt pe nk kecoh2..mcm org x de akal ke!!

    (0)
  24. cempedak says:

    wah! back-up baik nampak oh bulan…, kut yer pon ko nak buat statement gitu biar pk logik la sikit oh bulan! nampak terang2 kut sape salah, oh bulan pon sama gak macam zakuan akai xdaq letak kat kepala lutut

    (0)
  25. Cik Irma says:

    ye la Oh Bulan! ni pun…tak payah la kata rita ke salah ke sape salah…kita tak ada pun masa diorg dok gaduh2 tu…mst ada masalah yang ditimbulakan sapai rita ni hanggin…tolong lah….kita org luar jgn suka tambah perasa lagi dalam hal keluarga diorg tu….

    (0)
  26. Rimi says:

    These babies need to grow up!!

    (0)
  27. ms x says:

    oh bulan bengong!!

    (0)
  28. WAWA says:

    oh bulan ni bengong….xtau cite sbnr duk canang plk rita y sngja cr kontroversi…bengong pny admin oh bulan….

    (0)
  29. baaapok says:

    agak2 ar oh bulan oi .. kau nie tau ke sape salah sape btol ? jgn nak blame rita sgt arrrr .. bongok

    (0)
  30. xkesah says:

    suka bikin kecoh la OhBulan nihhh.. xyah sibuk nk campur… dan xyah dok sibuk nk sblh kan mana2 pihak… menuduh org adalah salah satu fitnah… xtau ujung pangkal baik diam je… pkara mcm ni akan tbukti dgn sendiri nya nanti…kita tunggu & lihat.. siapa yg salah…. haihhhh laaaaa OH BULAN!!!!!

    (0)
  31. kiko kika says:

    jgn sampai zaquan jaring rita dalam gol kang.

    (0)
  32. kak jemah da bosan says:

    cm bias je. kalu tgok betol2 ape yg ditweet kn rita n adik ipar dia, mmg taw sape salah. sape suruh cucok sarang tebuan. pastu nk ngadu mcm2. kita ade mata n otak pikiaq la dulu b4 ckp rita buat onar. ape pon x boley!

    (0)
    • nyampah ohbulan says:

      oh bulan tu nk cover line ler du,,,dlu kt dye wt cite psl rumah tgge zakuan berntakan,,,skrg dye dye beckup zakuan nk konon nye nk tebus kesalahan,,,,budak tu tnye soklan jew?cte dye stating ayu raudhah 2,,kua kn statement kt kosmo dye cakap dye okjew nk brlakon ngn biras dye,,,tp tak thu lak biras tu nk brlakon ngn dye tak,,,,kt galaksi plak dye bgge2 jd menantu ksygn mertua,,,so bdk tu g infom kt rita,,that y rita jwp dye ta gesah ler mak mertua syg ke tak,,,just tu jew pn dye jwp so si zaquan nk melenting tak tentu psl apehal,,,,,,,nmpk sgt si zaquan tu ari2 sebok bce twit akak ipa dye,,,mmg jelez ler tu kuarge akak ipa dye bahgie,,

      (0)
  33. akunamatata says:

    poyo lh oh bulan ni…nk citer jgn slhkn sblh pihak je..selidik dlu…’bias’ btol lh…

    (0)
  34. tah says:

    Ohbulan pendek akal..ptt la tk tersenarai dlm blog yg femes..

    (0)
  35. ChiChi says:

    OhBulan! !!! Tolong laa kalau nk sampaikan berita jgn berat sebelah?

    (0)
  36. nenek QIUT says:

    STOP STOP… TAK MALU KE ADIK2… ORG RAMAI BACA CITE KORANG KAT TWITTER TU… ABIS TU ORG BUAT LAPORAN LER… HAISH MANA PEGINYA SIFAT KESABARAN KITA HAH… MAK BAPAK YG TANGGUNG TAU… HAIYOO… DAH TAK PEGI RMH ORG TUA ABEH NK SALAHKN ORG LAIN… KITA NIH MENANTU BAIK BURUK KENA TERIMA LAH… TULIS APA2 PIKIQ2 SIKIT ORG TUA TU PUN ADA ANAK2 TAU… ESOK2 BRG CAMNI BALIK KAT KITA EH ADA ANAK2 KAN … INGAT SIKIT ADIK2… BERBAIKLAH SEPAK PIPI KIRI KANAN PUN TERASA JGK..

    (0)
  37. aim says:

    napa la oh bulan ni jd batu api, septtnya damaikan la mereka ni..cukup2 la dorong ni begaduh. pd dorong ni pulak… sudah2 la tu…byk2 bersabar n jadi matang la skit… kan malu klu semua tau masalah keluarga kita.

    (0)
  38. nenek QIUT says:

    STOP STOP… TAK MALU KE ADIK2… ORG RAMAI BACA CITE KORANG KAT TWITTER TU… ABIS TU ORG BUAT LAPORAN LER… HAISH MANA PEGINYA SIFAT KESABARAN KITA HAH… MAK BAPAK YG TANGGUNG TAU… HAIYOO… DAH TAK PEGI RMH ORG TUA ABEH NK SALAHKN ORG LAIN… KITA NIH MENANTU BAIK BURUK KENA TERIMA LAH… TULIS APA2 PIKIQ2 SIKIT ORG TUA TU PUN ADA ANAK2 TAU… ESOK2 BRG CAMNI BALIK KAT KITA EH KORG ADA ANAK2 KAN … INGAT SIKIT ADIK2… BERBAIKLAH SEPAK PIPI KIRI KANAN PUN TERASA JGK..

    (0)
  39. Duriyan says:

    bukan ke si rita nie kawen kat thailand tu pasal ter pregn….ooops telebey sudah!!

    (0)
  40. miki says:

    to rita..banyakkan bersabar..tk lama,klu btol nanti tuhan tunjuk..aku memang menyampah ngan mamat ni.dari la zaman budak2 sampai skrng poyo tak bubah..your rite kena stand,sbb mempertahankan hak tu hukumnye wajib.tp jangan sampai mengaibkan suami u nanti.wish u the best

    (0)
  41. ellz says:

    hahahaha…ape daa…oh bulan,,,,,,sampai kan berite je suda ar..xpyh la nk jd hakim bgtau sape btl sape slah..hadooyaiii… :)

    (0)
  42. saya tak ada kembar says:

    kesian rita marah zakuan tapi malam2 peluk aidil…(muka sama tu beb)

    (0)
  43. annoying says:

    Yg aku prasan laa, kalo si Ell ni update cite pape kat Oh Bulan sure suke memandai2 dgn pendapat n ayat dia yg ntah hape2 tu.. Same gak laa mcm kes dia sokong Azwan Ali maki Saiful tu. Neutral konon!

    (0)
  44. msfussy says:

    oh bulan ni pandai2 je.sy knal sgt ngn jantan sial zaquan tu la!!..memng tuduhan rita tu brabajet hosas.bcoz i know deqone a lot!..dr sblum kwen smpai da kawen pun prangai boya darat dia tu xpnah brubah.da ada istri pun still nk mngatal! bdoh sial punya jantan.sbb jantan ni idup aku xtntram,ugut aku suh kmbali kat dia,what a nonsense! ingt bajet hot hensem sgt! .n i know rmai lg prmpuan luar sna da trkena ngn boya ni.dlu sblum abg ko knl ngn rita ko yg trgdik lyan.then da ko mls lyan ko past kt abg ko.i know dat time.dlu bukn kmain cover baik punya ko ngn abg ko ngn rita.sbb ko yg dengki cmbru buta! snggup hncurkn hbungn aku.1 hari biar tuhan tunjuk sume sape ko sbenar.

    (0)
  45. msfussy says:

    oh bulan ni pandai2 je.sy knal sgt ngn jantan sial zaquan tu la!!..memng tuduhan rita tu brasas.bcoz i know deqone a lot!..dr sblum kwen smpai da kawen pun prangai boya darat dia tu xpnah brubah.da ada istri pun still nk mngatal! bdoh sial punya jantan.sbb jantan ni idup aku xtntram,ugut aku suh kmbali kat dia,what a nonsense! ingt bajet hot hensem sgt! .n i know rmai lg prmpuan luar sna da trkena ngn boya ni.dlu sblum abg ko knl ngn rita ko yg trgdik lyan.then da ko mls lyan ko past kt abg ko.i know dat time.dlu bukn kmain cover baik punya ko ngn abg ko ngn rita.sbb ko yg dengki cmbru buta! snggup hncurkn hbungn aku.1 hari biar tuhan tunjuk sume sape ko sbenar.

    (0)
    • abunnni says:

      msfussy.. yeahh.. btull btul tu.. aku pun tahu.. mmg die yg tergilakan rita .. rita xnak sb boya sgt.. mana nak laki kaki main.. kaki penipu… aidil skg pun masih menggatal.. jumpe kat ict pukul 2 pgi.. btul ke x la tu… kete bmw.. then… kau tahu… zaquan ni ngandung si M tu.. mesti awek lamanye.. name M gak… xtahu laaa.. xstakat masuk lubang bg zaquan.. kat umah pun bole.. ish2.. teruk kau zaquan.. org dah tahu peragai kau.. cume masa blm terkantoi lgi.. kau tunggu jeee

      (0)
  46. gfryh says:

    si rita ni kan mmg iq rendah sikit..ari tu aku tgk kat twitter dia..ada satu peminat tu kutuk laki dia pasal bola..pastu kow2 dia bertekak dgn org tu maki hamun bagai.macam budak belasan taun(budak belasan taun kan bongok sikit kurang akal kan) ah camtu lah dia..org tak yah layan la kan..wat dek je..mana larat ko nak layan org giler tu semua.

    (0)
  47. mia says:

    oh bulann ni mmg zubir bipop tue yang jadi admin kat sini . sebab tue dia mcm zubir sbb dia mmg zubir . ish ish ish . apee nak jadi zubir ni bawak fitnah . ni dah kire bukan gosip dah ni oi zubir …

    (0)
  48. cute bpp says:

    ape la korang ni patut doa moga rita ngan suami kekal.benda ni jadi pun mak mertua n family nye yg x bg kawin,dan yang lagi satu,zakuan ngan raudah tu kena syukur kalu tak kerana rita ngan aidil dah kawin mampus dia org x kawin sebab dari dulu mak si kembar tak suka kembar ni kawin ngan artis.dia org setuju pun sebabkan takut zakuan buat cam aidil kawin senyap.

    (0)
  49. cute bpp says:

    aku pernah baca artikal masa mula si kembar tu popular.bersyukurla kalu bkn aidil yang membuka ruang untuk ko berkawan atau kawin ngan artis.zakuan pun 1 jgn la nak perli aidil dalam fb kawin lari ke dapat bini cantik ke masih dara ke?tu semua x perlu ko cuma perlu mambantu melupakan kisah lama dan buka buku baru.raudah pun jgn belagak sgt.camna kalu ko di situasi rita….

    (0)
  50. cute bpp says:

    maksud aku dia kata yg dia(zakuan)dapat bini cantik dara lg pastu leh kata aku x kawin senyap.

    (0)
  51. cute bpp says:

    betul ke ko kenal kembar ni msfussy,aidil camna plak cam zakuan gak ke playboy.adil i harap u bersabar dgn ujian allah

    (0)
    • ras says:

      isu di sini ialah rita mesti jaga kata-kata dia itu…saya baca di mstar dia bertindak begitu untuk melindungi diri nya…takkan nak defend diri sendiri menggunakan bahasa kesat..bahasa mcm bahasa mat rempit..kemudian seolah-olah melepaskan dendam, nak membuka aib adik ipar sendiri. kalau betulpun zakuan buat begitu..perlukah rita menghebohkan di twitter. mengaibkan ahli keluarga suami, samalah mengaibkan suami sendiri dan ibubapa mertua.patutnya, sebagai menantu, beralahlah dan jaga maruah suami dan keluarga suami. ini tak mau balik langsung ke seremban.ego sangat…sedangkan zakuan dan ayu pun bukan tinggal serumah dgn ibubapanya. sebelum zakuan kawin dgn ayu, rita pun tak nak balik…jgn lah nak salahkan zakuan tu. zakuan ada hak nak pertahankan ibunya atau abang kembarnya kerana mereka memang sangat rapat sebelum zafuan kahwin dgn rita. hubungan darah daging…kalau sesiapa nak komen tentang ibu sikembar tu, bayangkanlah berapa susah payah dia mengandungkan sikembar, melahirkan mereka, membesarkan mereka., lagi-lagi mereka anak bungsu tentu kasih sayang tu lebih…bila dah berjaya, dapat menantu yg ego. rita yg dah buat silap dulu (kawin senyap) , patut buang ego., jgn menambah aib keluarga itu …apalah perasaan seorang ibu sikembar dibuat begitu…

      (0)
  52. haslina says:

    BODOH PUNYER OHBULAN, BATU API BESARRR!!!!!!!!!!!!

    (0)
  53. manusia says:

    ape yang den boleh cakap… duo2 eh bengong…. x do kojo…. tapi den ado pesanan utk si rita…. x yah la nk gaduh sngt…. sobab eh muko laki ko, sebijik muko org yg ko gaduh tu… huhuhuhuhu

    (0)
  54. cute bpp says:

    ras kalu mak mertua tu dari awal x suka dan x nak terima dulu kalu ko berada di tempatnye camna.aku x menyebelahkan mana-2 tp kita sebagai mak pun kena terima qada dan qada dan anak tu telajak kawin camtu.x semua org perfect.kalu betul mak mertunye dah terima ape salah nye buat
    surprise wedding sederhana ke.nak sambut menantu

    (0)