berita

Isu Video Di Youtube, Salih Yaacob Minta Maaf Kepada Peminat

February 28th, 2013 | by Noraini Nasir | 111 comments
Isu & Kontroversi

Salih Yaacob

Susulan daripada sebuah video yang dimuat naik menerusi laman YouTube pada 25 Februari lalu, pelawak dan penyampai radio terkenal, Salih Yaacob telah melahirkan rasa kecewa dan meminta maaf kepada semua peminatnya sehingga mengambil keputusan untuk bersara daripada dunia hiburan.

“Saya sangat kecewa dan meminta maaf kepada peminat.

“Saya mengambil keputusan untuk tidak lagi terlibat di dalam bidang hiburan selepas ini. Soal kerjaya sebagai penyampai radio pula saya serah semuanya kepada pihak pengurusan,” ujar Salih menerusi laporan Utusan Online.

Dalam pada itu, menerusi respon penonton-penonton di lama YouTube, ramai juga yang mengkritik Salih Yaacob nak menghanburkan kata-kata yang negatif.

Respon Video

Berikut kami paparkan video tersebut untuk tatapan anda semua.

111 Comments

  1. Anne says:

    Artis yg takde pendidikan macam nabil yg tak berapa lawak dengan salih cakop ni,ape lg yg diorang bole buat? Ba wau dal wau ha

    (0)
    • Olga says:

      aku rasa benda ni normal je… ini cara diorang nak bersuara. sama juga dgn artis2 lain pun ada cara masing2 nak bersuara. aku rasa lg kesian baca komen2 org kat youtube tu! siap ckp org bodoh, tp bahasa sendiri pun lg teruk!

      (0)
      • jerome says:

        betol jgk kau olga. 2×5 jgk dorang tu.. dari kecik aku didedahkan dgn ceramah pmbangkang yg xlayak dipanggil ceramah. sebab dok bodohkan, babikan kerajaan. so, xde beza nye semua. semua xbetol. politik malaysia mcm haram.

        (0)
    • Mat Indera Itu Komunis says:

      Itu hak mereka kalau nak buat parodi. Kalau kerajaan sekarang boleh bertolak ansur dengan kartunis seperti Zunar untuk bersuara melalui kartun sejak sekian lama, kenapa nk marahkan Nabil dan Salleh pula? Zunar dan geng pun ba wau dal wau ha?

      Belum sampai ke Putrajaya pun lagi, dah nampak sgt hipokritnya.

      KO hipokrit! , KO hipokrit!, KO hipokrit!(Sila baca dgn nada dan intonasi doa PAS).

      (0)
      • bunny says:

        betoi2… hidup BN…!! PKR tau nak maki2 jee.. berjanji mcm2.. g byr wit warga emas tu dulu bar leh janji mcm2..

        (0)
        • misz lover says:

          btoil2 PEMBANGKANG NIE TAW JNJI JER BILA DA TERANG LG BERSULUH….tw kata kt org jer pndai bab nk tunai jnji rakyat OMONG KOSONG JER…POYO SEMUA NIE

          (0)
          • org tua says:

            ko 2 ekor bodo giler. duit warga emas untuk selangor tu caruman takaful. kena faham takaful tggu mati dulu baru dpt duit. itu pon waris yg dpt. org tua diperbodohkn oleh Be End!! ko ngn Be End / Umngok sama2 bodo! haha

            (0)
      • org tua says:

        woi mangkuk! yg x suka adalah peminat! pimpinan PR x penah pertikaikan pon. bodo betul ko ni! kalo ada hak bersuara knp xde lgsung hak bersuara untuk PR dlm TV/Radio Perdana? knp? sbb Be End / umNO Mangkuk termasuk ko!

        (0)
        • bellees5000 says:

          cayalah ko! betol tu, yg pro kerajaan tu please la, jgn nk bodohkan dri sndiri dgn cra korng ckp tu, ey kitaorg ada sbb la maki kerajaan, kerajaan lg terok, fitnah sana sini, transformasilah, islam hadharilah, government skrg lg hipokrit doh!

          (0)
  2. akusriata says:

    kerana mulut bdan binasa..sepatut nye pelakon fikir awal2 sblm amik job..jgn fikir poket je.. x prihatin ngan sensiviti msyarakat

    (0)
  3. jean says:

    nak jadi pelawak boleh, educated n use ur brainla sikit, jd pelawak yg boleh mendidik masyarakat utk maju dan berkembang utk berfikir,ni x kebanyakan pelawak diambil dr kelas bawah dan x dididik, result =Menunjukkan kebodohan sendiri..

    (0)
  4. juju says:

    2 la, sebelum buat ape2, buat research dulu,pikir..ni main hentam cite fakta yg x betol je.kan da kena..da la x lawak langsung..

    (0)
  5. cecibo says:

    apa masalahnyaa it’s just parody, knp nk marah2, dia pn ada hak nk pilih belah mana dia nk sokong, sblm nie pn byk gak kuar menda mcm nie, tgk mcm kartunis Lat, zunar, diorang pn sindir gak through their sketch, x ada sapa lak yg bising, kalo si saleh nie bt lwk sindir PM mungkin xde sapa yg marah kot, cuma kena banned dgn gomen jelaa

    (0)
    • kaluit says:

      negara kita bebas bersuara…sapa2 pun boleh bercakap asalkan bukan melibatkan sensitiviti agama dan mengugat keselamatan negara…kepada yang terasa kena matang la sikit…habis periuk nasi sy…

      (0)
    • sosok says:

      aha betul..apa nth masalahnye..ade terasa laa tu..ahahahaha..good job salih n nabil..wa support lu!.

      (0)
    • Sym says:

      Syabas kpd abg Jem……. Lantaklah org nak kata apa….. Yg penting ada kesedaran dalam diri salleh yaakob untuk tidak terpengaruh dgn PAKATN RAKYAT!!!!! Nik aziz pernah kata UMNO kafir sbb bekerjasama dgn MIC MCA . Tetapi skrg PAS dah tidur sebantal dgn DAP, sebuah parti racist cauvanis…. Ingat 13 may…..

      (0)
    • org tua says:

      woi mangkuk! yg x suka adalah peminat! pimpinan PR x penah pertikaikan pon. bodo betul ko ni! kalo ada hak bersuara knp xde lgsung hak bersuara untuk PR dlm TV/Radio Perdana? knp? sbb Be End / umNO Mangkuk termasuk ko!

      (0)
      • Mat Indera Itu Komunis says:

        Tak perlu pun media perdana. Pakatan bleh tabur fitnah dlm internet dan kadang-kadang buat demonstrasi haram menyusahkan org lain, siap bawak anak. Nnt boleh salahkan polis.

        (0)
  6. sya says:

    hahahaha lawak siotttttttt~

    (0)
  7. khamizun says:

    ISLAM?? yessss!!!
    PARTI ISLAM???what??..parti islam??..NOOOOOOOO!!!!

    sbb parti nie mesti ada politik..islam nie agama..asa nya x boleh parti nie dgn agama di campur..
    maaf sy pon x pndai..pendapat jek..lalalala

    (0)
    • napster says:

      kau dah ngaku tk pandai, jgn pandai2 kata islam dan politik tk boleh becampor…tu pahaman sekular la ..
      kalu bodoh jgn nak jd pencacai umno..

      (0)
      • Kin says:

        xyah marah camtu bro..kalu org xtau..kita yg tau kena terangkan bukan maki2…sia2la pandai sgt psl islam tp tau maki je…

        (0)
      • temulawak says:

        pengikut2 PR mmg suke maki2, carut2…

        (0)
        • Kin says:

          aku pon pro PR la..tp saja nasihat org atas tu sbb maki x kena tmpt lak..hehe..

          (0)
        • adaAdajek says:

          @ Kin & temulawak.. Saya sokong pandangan awak.
          itu je PR tau.. kalo ketua begitu kuncu2 nya pun boleh jadi begitu.

          (0)
      • Mat Indera Itu Komunis says:

        Oh ye ke? Itu sekular? Habis tu knp tk perjuangkan kalimah Allah, matlamat negara Islam, hudud dan lain- lain lg dgn bersungguh-sungguh? Lebih takut dengan Karpal berbanding Allah? Knp tak nak doa KO’kan DAP?

        (0)
    • Kin says:

      islam tu kn sempurna..merangkumi semua aspek spt finance,business,pentadbiran,pkahwinan,hiburan dan tmasuk jg politik..so knp lak nak politik ciptaan barat?org Islam mestilah berpolitik dgn cara Islam..kalu xleh campor maknanya x sempurnalah agama tu…

      (0)
    • anonymous says:

      klu politik xda islam…halal kan rasuah…halal kan judi…halal kan arak…nk kew sumer tuh…

      #ini kali lah…be end…HAHA!!

      (0)
      • Mat Indera Itu Komunis says:

        Betul tu, sama mcm apa yg terjadi kat Selangor sekarang. Sebab Parti Islam duk sibuk jaga portfolio belia dan sukan, lebih sayang kuasa dari agama tp terus suap candu pd penyokong masing-masing.

        (0)
  8. chinese look says:

    SY & nabil buat lawak tdak mnyebelahi sbelah sana,klu kondem PM n rosmah sure dijulang mnjadi hero.Mesti laku hari2 djemput naik k pentas

    (0)
  9. lulu says:

    Lawak tul… Yg pihak lain nk terasa tu kenapa ye? Sbb memang betul ke cite yg ada dlm sketsa tu? It’s just for fun&entertainment. Pihak satu lg pn ada gak buat kartun psl pihak lg satu… Bak kata pepatah siapa mkn cili dia rasa pedas jd klau xde kena mngena jgn melatah. Peace no war…

    (0)
    • kantan says:

      sape mkn cili dia terasa pedas…. xyah la SY smpi nk stop dari dunia hiburan…. awk xwat salah pun… kata demokrasi dan patut diterima dgn +ve oleh penyokong pihak 1 lagi… wallahualam

      (0)
    • Kin says:

      apa yg betulnye?sketsa tu x berlandaskan fakta..tu yg org xleh terima..cuba open skit..jgn tgk berita dari tv tigasuku je…ni zmn IT beb..kalau bab hiburan kita leh cari dari mcm2 sumber…xkn bab politik nk tgk tv aje kan?

      (0)
  10. benci BN says:

    KL ILMU XTINGGI, CMNI LA….XBOLEH BEZA,SAPE YG LAYAK JD PEMIMPIN…APTB!!!

    (0)
  11. suka ati aku la.. says:

    Babi la…Kalau ko nak kafir laknat memerintah negara,ko sokong la PKR…Pukimak la korg nie

    (0)
    • ape pon x boleh says:

      ayat ko je pon da x menggambarkn ko org islam. memaki hamun 2 org islam ke??

      (0)
      • Mat Indera Itu Komunis says:

        Boleh. Nik Aziz kata tuhan org Islam pun mencarut dlm Quran. Abdul Hadi boleh kafirkan sesama Islam dan adik Nik Aziz boleh doa KO’kan sesama Islam. Kalau ulama boleh kencing berdiri, kenapa kita org biasa tak boleh kencing berlari?

        (0)
  12. hidup bn says:

    HAHAHA AQ SALUTE PD SALIH DGN NBIL..GOOD JOB..G MAMPUS SAMA PEMBANGKANG,DALA WAT SIAL KT MALAYSIA NI!

    (0)
  13. lantakpilah says:

    knp yg sokong sana tu suka carut ? xbole ke pakai ayat yg molek sikit … bahasa menunjukkan bangsa.

    (0)
    • Kin says:

      ibarat cmni la…kalu kita kena buat jahat dan dizalimi dgn org..nk lawan xde kkuatan..so maki jela..kn?sama la mcm diorg..bn ni da terok sgt..rakyat da meluat sgt..so tu yg tlebih emosi kkdg..masa utk berubah…

      (0)
      • Mat Indera Itu Komunis says:

        Pandai awak. Tlg beri nasihat yg sama kpd Tian Chua. Org mati bergadai nyawa dia kata org bersandiwara. Knp? Sbb yg mati tu melayu?

        (0)
  14. hdup bn says:

    Ops,soryla ayat aq 2 mmg kurang ajar,tp aq xley org kurang ajar gn bn..tp ble wt video ftnah bn,org bn snyp je..xkcoh mcm kt ats 2 trmsuk komen kt youtube..

    (0)
  15. lala says:

    alah xde ape2 lah video nie.. biasee lah lawak2.. yg abby abadi 2 kutuk depan2 kate sape sokong UMNO murtad 2 ade sape bsing pun.. pdhal kutuk kerajaan yg memimpin skrg.. nk kutuk tggu la tukar dlu kerajaan.. same je mane2 phak punn.. nie negara demokrasi kan..
    p/s : bukan pencacai mana2 parti.. nie semua dunia je.. igt akhirat ckit..

    (0)
  16. bosanNGANCiteKorang says:

    ala…kalau buat video pegi hina najib and rosmah,mesti byk org yg sokong SY and nabil kan???
    heran aku ngan org yg sokong pembangkang ni..asyik cakap tukar kerajaan…..kerajaan sekarang dah cukup bagus dah…yg penting,janji ditepati…
    apa2 pun aku sokong sapa2 kerajaan…..
    tak yah nak berhenti la SY….video tu disebarkan oleh org yg benci kerajaan…dan org yg kutuk pun sbb benci kerajaan……
    kita sendiri pun tak tau berapa byk video yg hina kerajaan tp tidak disebarkan…sbb diorg takut penyokong BN akan ambik tindakan….takut kena saman dan sbgnya….video ni mungkin boleh membuka mata segelintir pihak…

    (0)
  17. BiJAN says:

    hidup bn – kesian betul ko ni..dah terdesak sgt …kira BN tak buat sial la..kira Malaysia BN punya la..comment macam budak sekolah rendah..

    (0)
  18. hehee says:

    BiJAN = Ko ni mesti kaki chatting dgn budak2 sekolah rendah kan? sbb tu la ko tau & kata ‘Hidup BN’ nyer comment mcm bdk sekolah rendah…Wakakakaaka :P

    (0)
  19. hdup bn says:

    G mampus sama ko bijan!mmg btl pn sjak pembngkng wt huru hara..kt mlysia aman tanpa die k..so you think mna yg baik

    (0)
  20. love bn says:

    Walaupun die bdk skola rndah,tp die ada akal,xmcm otak ko mcm senget..bdk skola nk hdup aman..xmcm lu la bijan..xda akal lngsung.

    (0)
  21. abij says:

    Hahaha lawakla video dieorg,tul jgak ckp salih n nabil,fuh terbaik nabil,thniah,aq skong ko nabil&salih

    (0)
  22. BiJAN says:

    Aku ni mmg anjing PKR… :)

    (0)
  23. xero says:

    MMG LA HAK MANA2 ARTIS NAK WAT VIDEO PARODY PASAL POLITIK BAGAI.
    TAPI KENA TANGGUNG RISIKO LA NANTI.
    KALO KENA KOMEN TERUK, PAHAM2 LA, COZ MAJORITI RAKYAT (LAGI2 KAT INTERNET NI) SOKONG PR.

    KAT TV BN LEH MENANG. KAT INTERNET NI PEMBANGKANG PEGANG.

    (0)
    • anti anuwar says:

      Nak tengok siapa pegang Malaysia,tunggu election..kalau setakat pegang kat internet apa ada hal..penduduk Malaysia ni puluh juta,kalau stakat ratus2 ribu yg sokong anuwar dan sekutunya dia internet,belum tentupon pr menang.tunggu election ya..

      (0)
  24. xero says:

    MMG LA HAK MANA2 ARTIS NAK WAT VIDEO PARODY PASAL POLITIK BAGAI.

    TAPI KENA TANGGUNG RISIKO LA NANTI.
    KALO KENA KOMEN TERUK, PAHAM2 LA COZ MAJORITI RAKYAT (LAGI2 KAT INTERNET NI) SOKONG PR.

    KAT TV BN LEH MENANG. KAT INTERNET NI PEMBANGKANG PEGANG…

    (0)
    • Mat Indera Itu Komunis says:

      Betul sgt la tu. Sebab kat internet lg senang nk hasut org lain dan fitnah kan?

      (0)
  25. Nina K says:

    Whats the fuss about? In the US, comedians always make fun of their politicians and we enjoy it.

    (0)
  26. Shara says:

    Sokong sesiape saje yang boleh memerintah negara ngan adil, majun bagi benefit kat rakyat..setakat ni yang sy tgk najib n mahathir saje yg boleh jdkn malaysia negara maju yang laen hanya pandai bercakap…sorry 2 say sy takut klau malaysia bkn lg negara maju klau pembangkang ambil alih..

    (0)
  27. marie says:

    Ingt 1 pesanan dr seorg Ustaz ketika mjlis forum Cintakah sy pd Rasullullah…:

    Pilihla pemimpin y dkt dgn Al-Quran dan Hadis..back to our basic…Sklipun ktika Nabi wafat siapakn y menggntikn baginda pn diadakan plhn ry dgn cr 4 org:
    1. Pemimpin dr kaum Ansar
    2. Pemimpin dr kaum Muhajirin
    3. Saidina Umar
    4. Saidina Abu Bakar

    Mereka semua diplh brdsr siapa plg dkt dgn Nabi…Saidina Abu Bakar diplh kerna Nabi membnrkn Saidina Abu Bakar mnjd imam ketika solt Subuh sblm baginda wafat…
    Siapa pemimpn plhn?TERPULANG sbb undi adelah rahsia…Xkire sesiapa pn plhn y pntg back to basic Alquran n Hadis…lht,dgr 2-2 phk,analisis n pilih…
    BAHASE MELAMBANGKAN PERIBADI DIRI~~

    (0)
  28. rumpai laut dalam says:

    ade orang tanya..semenjak pembangkang ambik alih selangor dari 1 satu sampai 5 berapa anda bagi..saya kata 5..kalau pembangkang ambik alih putrajaya berapa anda bagi…saya letak 0…dan tak akan.

    (0)
  29. Aku says:

    Aku menyesal undi pakatan rakyat dulu. terus kan salleh yaakob, usah peduli. golongan pembangkang mmg mcm tu, hina orang lain boleh, kena sikit da melalak.

    (0)
  30. MACAMMACAM says:

    HAK DIA NAK MELAWAK, HAK RAKYAT JUGAK NAK MARAH

    SAPA KATA ABBY ABADI XDE SAPE BISING??BUKAN TERUK KE DIE KENE HENTAM, TAPI AT LEAST ORG MACAM ABBY DIE DA TAU RISIKO DIA MASUK PEMBANGKANG MMG SURE2 KENE TERUK

    ORG MCAM SALLEH NI, TAK DPT TERIMA KENYATAAN BILA DAH KENE KUTUK NGN RAKYAT, SO KALAU TAKUT KENE KUTUK, TAYAH LIBATKAN DIRI NGAN POLITIK

    SEMUA ORANG ADA HAK MASING-MASING, TINGGAL LAGI BERANI KE TAK NAK FACE REAKSI ORANG AWAM

    (0)
  31. arep says:

    pr bangang pas ikut bontot dap

    (0)
  32. mama says:

    Politik3..sedihnya tgk ssama islam gaduh..hmm..

    (0)
    • aa says:

      betul tu mama

      (0)
    • Kin says:

      biasala mama..zaman ar rasyidin pn ada org islam sendiri yg nk dan bunuh pemerintah psl politik dan kuasa..yg penting kita di pihak yg mana?yg cuba pertahankan islam atau yg sbaliknya?skurang2nya kita bgaduh demi pertahankan islam..bkn bgaduh sbb xde ilmu dan sbb xtau dlm syp ptahankn golongn yg xmau islam…renung2kan…

      (0)
    • nour zeas says:

      kenapa kite perlu fanatik sgt sampai nak memaki hamun ,mencarut bagai? x ble ker kite bicara dengan bijak,berhenti dr menyalahkan orang lain,kalo bangkang biar ada idea penyelesaian yg lebih baik barulah ada kualiti.kpd yg memimpin biar terbuka utk mendengar pendapat org lain.BUKANKAH KITA SEMUA PEMIMPIN..dr perbalahan org kite ni ada segelintir yang sedang bertepuk tangan ,fikir.fikirkan

      (0)
    • Enter your name... says:

      kenapa kite perlu fanatik sgt sampai nak memaki hamun ,mencarut bagai? x ble ker kite bicara dengan bijak,berhenti dr menyalahkan orang lain,kalo bangkang biar ada idea penyelesaian yg lebih baik barulah ada kualiti.kpd yg memimpin biar terbuka utk mendengar pendapat org lain.BUKANKAH KITA SEMUA PEMIMPIN..dr perbalahan org kite ni ada segelintir yang sedang bertepuk tangan ,fikir.fikirkan

      (0)
  33. Dable A says:

    mcmana negeri2 yg d bawah pr nk membangun sbb xdpt dana dr kerajaan pusat..negeri2 di bawah pr selalu di ank tirikan..adilkah pemerintah kita?..pastu ckp kt media tv,paper kata negeri d bwh pr mundur..pemerintah negeri tu xreti jln tugas.dh dana dorg xkasi mcm negeri d bwh bn..cmne nk buat pembangunan? klu ade pon di delay2 @ tangguh..adilkah pemerintah kita?marila sedara2 sekelian kenali sikap pemerintah kita sebenarnya.

    (0)
    • Mat Indera Itu Komunis says:

      MB Selangor tahan bajet CAPEX Syabas tu kenapa? Halang AES tu kenapa? Itu baru sikit cthnya.. Guna otak sikit kalau cakap.

      (0)
  34. Upyours says:

    Hamendee yg korang sentap sgt. Dasar malaysia. Tak boley nk poke fun sket. Kalo melawak kerajaan konpem msk isa. Kalo melawak opposition skrg maki hamun. Dh dpt power sok tah jadi hapa. Korang eksersais otak tu sket pikir mana yg patut. Jgn reti tgk nk marah maki hamun je. Dollll

    (0)
    • Kin says:

      nk fun pn kena la kena pd tempatnye..fakta salah..da tentu la org xsuka..cth:kalu org barat buat kartun@lawak kutuk psl Nabi Muhammad..korang melenting x?siap maki2 kn?apasal x kata just for fun je tu…kalu reda je xtau la..mungkin hati dah gelap sgt..

      (0)
  35. aa says:

    bersyukurla apa yg kita dapat skrg.

    (0)
    • Kin says:

      pastu nk biarkn kzalimn yg ada skrg?skrg mmg la ko rasa selesa..tp utk masa depan?utk anak cucu akan dtg cmana?

      (0)
      • hero says:

        sabar kin sabar..Allah akan bersama dgn org yg benar..

        (0)
        • Mat Indera Itu Komunis says:

          Bila awak sebut Allah, awak maksudkan Allah org Islam atau Allah org Kristian? Boleh minta Presiden PAS sahkan tak? Saya keliru lah.

          (0)
  36. kesian~~~ says:

    hahaha… aq pun tak paham si peminat setia pembangkang nie..dorang just buat lawak.. korang igt suma lawak 2 betol ke? ada ke statement dorang cakp dorang sokong BN? kalo ada lain lah korang nak attack merka sbb maybe video nie tok BN.. tapi tak lah wei!! dorang x ckp pun… yang korang over2 terasa sangat kenapa.. kalo da taw terasa lawan lah balik video dorang 2… jangan hanya pandai maki hamun orang.. konon sokong PAS sebab islam tapi maki hamun orang dengan bahasa kurang ajar.. itu islam ada ajar ke ahh?? bagitahu skit… just bagi nasihat cukuplah nie smpai nak maki hamun orang… kalo nak sangat parti korang menang, tariklah undi orang lain… abis cita..

    (0)
    • Kin says:

      lawak lak baca statement ni..mmg la dia x sebut BN ke PR..tp video ni mmg ditujukn pd PR..xkn xfaham kot org perli?tp yg ni perli yg xde fakta..tu yg kami semua melenting…mmg la kt negara luar terima je kalu lawak2 cmni..tp yg negara sana tu media diorg x bias mcm kita..xpaham aku ada lg org yg sokong bn…zaman da berubah..tp manusia bn yg masih dibawah tempurung..

      (0)
      • finazree says:

        kenapa perlu melenting? lawak sindiran mmg da jd lumrah n kebiasaan dalam politik zaman sekarang

        (0)
        • Kin says:

          betul jgk tu..tp kami melenting sbb sindiran xkena tempat dan xbetol..kalau nk sindir pon sindir la bdasarkan fakta bukan auta…mana org x marah..cthla..kalu org perli ko perkara yg ko x buat..dah tentulah ko melenting kn..cuba perli pd pkara betul dan fakta yg benar..da tentu terkial2 dan duk senyap je kn?so cm2 la kami ni…bkn nk sokong PR sgt pon..

          (0)
  37. sama je dua2 says:

    Kat negara lain presiden pun slalu kena jadi bahan komedi macam ni… tarahal la…. jangan taksub sangat

    (0)
  38. apo joooo says:

    bagi aku video tidak menunjukkan aper2 …lagipun kalau parti yang dimaksudkan terasa ko punya pasallah…selama ni ko kutuk BN….dengan video kat you tube lah bagi ni baru satu video dah nak mlnting ….aper pun kita tunggu PRU 13 ……

    (0)
    • Kin says:

      xsalah nk buat video kutuk pr ke apa..tapi kena la ada fakta..ni tidak..main hentam je..kami ni kutuk BN bkn apa sbb diorg ni dah melampau sgt..xtau lg org yg xnmpak2 lg…

      (0)
    • akusuke says:

      yup..betul…byk dh video2 mcm ni kua..bkn stakat artis…pemimpin sndri pn sme gak..ada bahase lg kasar n xstanding dgn pnampilan y dtonjolkn…masing2 ada pgikut tersendri…tepuk dada tye selera…jgn smpai maruah negara tergadai sudah..peace no war..!!!

      (0)
  39. aptb says:

    x paham dgn org2 yg nk memboikot sy n nabil……kata kebebasana bersuara?? suka hati la nk kutuk mana parti pun… as long as dye x mention nama parti….n dye pun x cuit isu2 sensitiviti perkauman or agama….. korg yg pencacai PR ni mmg maksum ke?? x boleh di tegur??? abis si abby abadi mendosakan tun M boleh? mendosakan org umno boleh? mengutuk kerajaan boleh? …… nampak sgt korg ni bersikap menzalimi……. this video is about parody…… suka hati la ape pun…. mat lutfi tu buat parodi kutuk2 org…ade individu tu boikot2 dye?? xde pun…sbb parody….sbb korg yg pembangkang ni suka sgt nk hak bersuara….bila org dh bersuara korg marah plak…aptb

    (0)
  40. Kasino2u says:

    Kasino2u.com – Sexy Casino , 4D , Sportsbook for Malaysians. Get 100% first time BONUS now~!

    (0)
  41. kin says:

    Ko xpyah nk ckp bn 2 truk la,org 2 bg duit ko amek jgak,aq twula rkyat mcm ko nie xtwu brsyukur,.

    (0)
    • Kin says:

      sama la nama kita..hehe..apapn,tu bkn duit umno ok…!tu mmg duit rakyat… aku makan umpan tapi bukan kailnya…

      (0)
    • misz lover says:

      btoi2 klau org tue btoil2 penyokong pembangkang dia x kn ambik duit brim tue tp yg ako tngok org pembangkang yg pi dok beratur dulu..perh malu doe

      (0)
      • Kin says:

        apa nk malu..PR pn rakyat jgk..ada hak..so nk malu apa?..kamon la..bg skit hujah yg dewasa skit…

        (0)
  42. kin says:

    Ntah bdo mana ckp bn mkn duit rkyt..woi ko igt dok kt dunia ni free ke apa!!aq org susah jg..

    (0)
  43. akutakeot says:

    orang buta hati x akan nampak perompak harta rakyat ..
    mana bank bumi.. mana tanah melayu pulau pinang ..iskandar johor sapa punya ….oppppssss mana altantuya … lama dah bn ni .. kita bagi pr sepenggal kalau ok teruskan dan kapankan terus umno milik mahathir anak kutthy

    (0)
    • Mat Indera Itu Komunis says:

      Apa? Bg sepenggal? Tgk kat Selangor dh habis semuanya kena jual. Kawasan majoriti melayu dipecahkan dgn buat kawasan rumah mewah yg org melayu takkan dpt beli. Kalau bagi sepenggal saja pd pakatan, separuh negara ni dijual ke Singapore, separuh lg dijual pada Israel. Kemudian PAS bleh buat ceramah suruh kita semua redha dan bersabar, sbb nanti mati masuk syurga.

      (0)
  44. Somprang says:

    Komando kita mati pun dipolitik kan… DAP,Pkr,Pas sama je semua..apa yg boleh di politik kan..semua nak di politik kan… X payah la nak cakap Tuan Guru la,lim family ka… Semua sama..atas kepentingan sendiri…anuar nak jadi PM? Jangan mimpilah…. Korang citer pasal korupsi la…apa la..sapa2 yang duk atas semua x betul… Xpayah la nak tegakkan islam kalau sendiri x betul.. Tukar kerajaan? Pui….. G cium ambiga ASS la..

    (0)
    • Kin says:

      ni sorang lg..agaknye org umno ni mmg semua nye da xleh nk tgk kbenaran kot?pelik aku..zaman da canggih tp ramai lg yg buta…kamon la geng…

      (0)
      • Mat Indera Itu Komunis says:

        Org Pakatan lagi buta. Sebab dh khayal dpt candu hak sama rata dan dpt masuk syurga.

        (0)
  45. misz lover says:

    BIAR LA ORG NK KATA APO PONK MEMANG KENYATAAN YER PEMBANGKANG NIE MULUT MCAM LONGKANG..BIAQ DEPA SEDAQ SIKIT DA LA X RETI NK TUNAI JNJI RAKYAT PASTU KEJA DOK MENGATA ORG JA…TUNAI DULU JNJI RAKYAT KAT NEGERI YG PEMBANGKANG MEMERINTAH JGN TAW DOK KATA KT ORG JA

    (0)
  46. kin says:

    Pembangkang mana twu mlu..anuar 2 nk jd pm,hbisla hrta kt mlysia ni..pnuh mksiat

    (0)
  47. paris says:

    arrr..p mampuih la ng BN…aku mnymph dh ngn pemerinthan najib n hsbnd nya makcik rosmah..hari2 dok tyg air xde kat selangor..hey macai..kat sbh n srwak air kuning lg tw…elektrik pon kjp on kejap oof..
    ada tv 3 suku bising??rtm??.. adoii..tulung la…
    bg peluang ngn PR..jom ubah!!

    (0)
    • Tak nak gado says:

      Korang perasan tak yang sebenarnya kita rakyT mLysia dah begAduh sendiri dgn isu2 seperti ini sebenarnya kita yang mengundNg perang antara sendiri suka tgok negRa kita cM negara orang ke , tak aman ke negar kita sekarng ni , susH sNgt ke kita hidup sekarg ni kat malysia , so kekalkankeamanan yang susah dicapai waktu orang tua kita nak mencapai merdeka jangan samapi dah terlambat baru nak nyesal ,,

      (0)
    • Mat Indera Itu Komunis says:

      Kalau Anwar jd PM (minta simpang) lg susah Malaysia. Jawatan TPM direbut oleh Wan Azizah dan Shamsidar. Azmin jd Menteri Penerangan sbb suka drama, Guan Eng jaga Kewangan sbb pandai pakai Excel, Karpal jd Mufti Negara sebab Allah utk semua, Mat Sabu jd Menteri Pelancongan sbb dia suka bilik hotel, Abdul Hadi boleh jaga Kementerian Pelajaran sbb nanti lagi senang dia nak hina cikgu-cikgu sekolah. Lingkop la negara ni jawabnya.

      (0)
  48. kin says:

    Ko yg mampus bdo,isu slangor sape pnya jnji anwarkn

    (0)
  49. tak nak gado says:

    Perlu ke kita memaki hamun orang ,, emm orang luar tgOk kOmen kita xcpesily orNg indonesia yang tau bahasa kita aPa yang dorang tgh pikir pasal negara kita tentu la dorang tak respek kat rakyat malysia sbb rakyat malaysia seperti ini ,,,

    (0)
    • Mat Indera Itu Komunis says:

      Apa salahnya? Mursyidul Am PAS Tuan Guru Dato’ Nik Aziz pernah ckp tuhan pun mencarut, knp nk pelik dan malu pula?

      (0)
  50. mz says:

    menyampah sgt tgk nabil skg ni…bukan lawak mana sgt pun.mcm org bodoh je nabil ni…

    (0)
  51. kid d wanderous says:

    hidup bn lingkup pakatan rakyat!!

    (0)
  52. hdup bn says:

    Btl 2 hdup bn,dieorg xmkn duit rkyat,isu lahad datu pn nk tduh bn,aq gram dgn pemimpin pembangkang ni..

    (0)
  53. akak says:

    pandangan akak tentang politik ni, mana2 pun sama je. if u talk about islam, then all of them did wrong interpretation about polotic in islam. but, for me untuk menjaga kemuliaan sesebuah parti itu mengikut landasan islam, perbuatan, perjuangan dan amalannya adalah islam. bukan menggunakan islam sebagai pelaris utk diperdagangkan. jika dilihat dari konteks malaysia, terdiri dari pelbagai masyarakat dan agama. ini juga pernah terjadi bile nabi muhammad s.a.w menyatukan kaum yg sehingga skrg pun bergaduh lg. kegagalan penyatuan bkn masalah ttg agamanya ttp sikap masyarakat. lihatlah hari ini, islam sesama islam berkutukan. tiada penyatuan. ini pernah berlaku dlm sejarah. ttp pengkhianat negara adalah satu yg amat kejam kerana blh membahayakan seluruh masyarat xkira agama. jadi….hentikan kutukan…nnt pilihanraya, undilah ikut suke korang…xperlu bertengkar dan menunjuk perasaan kerana ia membunuh insan seagama kita sendiri….

    (0)
  54. akak says:

    pandangan akak tentang politik ni, mana2 pun sama je. if u talk about islam, then all of them did wrong interpretation about polotic in islam. but, for me untuk menjaga kemuliaan sesebuah parti itu mengikut landasan islam, perbuatan, perjuangan dan amalannya adalah islam. bukan menggunakan islam sebagai pelaris utk diperdagangkan. jika dilihat dari konteks malaysia, terdiri dari pelbagai masyarakat dan agama. ini juga pernah terjadi bile nabi muhammad s.a.w menyatukan kaum yg sehingga skrg pun bergaduh lg. kegagalan penyatuan bkn masalah ttg agamanya ttp sikap masyarakat. lihatlah hari ini, islam sesama islam berkutukan. tiada penyatuan. ini pernah berlaku dlm sejarah. ttp pengkhianat negara adalah satu yg amat kejam kerana blh membahayakan seluruh masyarat xkira agama. jadi….hentikan kutukan…nnt pilihanraya, undilah ikut suke korang…xperlu bertengkar dan menunjuk perasaan kerana ia membunuh insan seagama kita sendiri….

    (0)