berita

Izwan Pilus Meninggal Dunia Jam 6:20, Petang Tadi

January 20th, 2012 | by M | 27 comments
Kini Trending

Izwan Pilus Meninggal Dunia Jam 6:20, Petang TadiPenyanyi Khairil Izwan Pilus, 33, atau lebih dikenali sebagai Izwan Pilus telah menghembuskan nafas terakhirnya sekitar jam 6:20 petang tadi di Hospital Ampang. Sumber mengatakan arwah meninggal dunia akibat jangkitan kuman di saluran pernafasan (lung infection). Berita ini telah disahkan oleh beberapa rakan artis yang dihubungi oleh Aril AF, adik arwah sendiri.

Izwan Pilus, pernah popular dengan lagu berjudul ‘Kembali Senyum’, sebuah lagu asal daripada drama Korea “Full House” yang diadun semula dalam versi Melayu. Al-Fatihah.

Update 1 – Menurut sumber, Aril AF kini sedang menguruskan jenazah Allahyarham untuk dibawa balik ke kampung halaman, Melaka.

Update 2 – Allahyarham meninggal dunia tepat jam 6.15 petang menurut Twitter rasmi Aril AF di Hospital Ampang.

Update 3 – Jenazah Allahyarham akan dikebumikan di Taman Nyalas 2, Taman Nyalas Permai, Jasin, Melaka.

Update 4 – Sebelum arwah pergi meninggalkan kita, beliau sempat me-muatnaik gambarnya yang terakhir.

Izwan Pilus Meninggal Dunia Jam 6:20, Petang Tadi

M

M

Founder OHBULAN! yang kini bergiat secara serius dalam industri media & pengiklanan. Beliau membantu para klien mencapai pelanggan yang berpotensi melalui kempen pengiklanan secara menyeluruh dan berkesan.

27 Comments

  1. Kaka...made in malaysia says:

    Innalillah…sguh x sangka..al-fatihah =(

    (0)
  2. bebe says:

    salam takziah wat keluarga izwan…smga roh d tmptkn d klgn owg2 yg briman..amin

    (0)
  3. n says:

    innalillah tak sangka

    (0)
  4. pen_ungugirl says:

    takziah…..al-fatihah

    (0)
  5. alphard 2.4 says:

    salam takziah untuk keluarga izwan…sesungguhNya dari Dia kita dtg,dan kepada Dia juga kita pergi…

    (0)
  6. Hamba Allah says:

    Orang Mukmin lelaki atau perempuan yang meninggal dunia
    pada hari Jumaat sama ada di waktu malam harinya atau siangnya, akan
    terlepas daripada azab kubur.

    Sabda Rasulullah SAW dalam riwayat yang lain, maksudnya:
    Sesiapa yang meninggal dunia pada hari Jumaat atau malamnya, nescaya
    dituliskan oleh Allah baginya pahala syahid, dipelihara daripada seksa
    kubur, dengan syarat dia beriman.

    (0)
  7. cikhuhu says:

    innalillahi wa inna ilaihi rojiun…
    smg dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan org beriman.
    takziah kpd keluarga dan kenalan arwah.

    (0)
  8. kartikel.com says:

    arwah meninggal hari jumaat. hari yang baik

    (0)
  9. gigi says:

    patutla seharian hujan

    (0)
  10. Sedih la pulok. Susah nak percaya yang Izwan Pilus dah meninggal dunia. alfatihah dan salam takziah utk keluarga arwah. :(

    (0)
  11. shamsol says:

    al-fatihah

    (0)
  12. noraJ says:

    btw , gamba tu publish kat facebook allahyarham pada 3 DISEMBER 2011 , so boleh la tukar quote yg berbunyi seperti ” Sebelum arwah pergi meninggalkan kita, beliau sempat me-muatnaik gambarnya di laman Twitter” . . . sila buat research dulu, sekian…

    (0)
  13. mamijarumhalus says:

    inalillah … slm takziah pd aril n kuarge allahyarham.
    tak sngka btul.. lama dia x muncul.last tgk msa dia jd host kat tv1 rncangan hiburan apetah..lupe.. hurmm..

    (0)
  14. my breast cancer tips says:

    semoga roh beliau dicucuri rahmat

    (0)
  15. NIS says:

    innalillahi wa inna ilaihi rojiun…
    semoga arwah dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan org beriman.
    takziah kpd keluarga dan kenalan arwah.
    al-fatihah

    (0)
  16. AKU KESIAN DENGAN IZWAN PILUS NAK NANGIS LAH

    (0)
  17. cik pun ok says:

    kullu nafsin, zai’ikatul maut
    all living thing will die anyway
    semoga ditempatkan dlm klgan org y beriman dan beramal soleh `insyaallah
    al-fatihah

    (0)
  18. amy says:

    salam takziah wat keluarga ARIL….semoga rohnya dicucuri rahmat…AL-FATIHAH….

    (0)
  19. Akus says:

    takziah buat seluruh ahli keluarga izwan pilus..kehilangan yg amt dirasai..kehilangan yg tidak disangka2..moga2 rohnya dicucuri rahmat & di tempatkan diklangn org2 yg beriman..al-fatihah

    (0)
  20. HambaMu says:

    Dan bagi tiap-tiap umat ada tempoh (yang telah ditetapkan); maka apabila datang tempohnya, tidak dapat mereka dikemudiankan walau sesaatpun, dan tidak dapat pula mereka didahulukan.
    (Al-A’raaf 7:34)
    Setiap Kematian Memberi Peringatan Kepada Yang Masih Hidup

    (0)
  21. eyka says:

    Ya Allah . al-Fatihah . takziah juge kepade keluarga arwah Izwan Pilus .

    (0)
  22. aqi ain says:

    new year ari tu baru jumpe izwan pilus ni kat putrajaya nyanyi..x sangke..al fatihah

    (0)
  23. ShashaCahaya says:

    Semoga dia ditempatkan bersama orang2 yang beriman.
    Alfatihah…..

    (0)
  24. ROJAK says:

    tak kenal pun dia ni tapi bila dah jadi arwah tu mengingatkan kita semua tak kira apa pangkat kita sewaktu hidup sama ada miskin, kaya, lemah, kuat etc…sampai masa pasti mati.

    (0)
  25. beydah kg says:

    innalillah… smg beliau di tempatkan di kalangan mereka yg beriman. Amin.

    (0)
  26. uniteluv says:

    AL FATIHAH

    (0)
  27. jelita says:

    saat arwah pergi, anak buah aku pula dilahirkan..setiap yg pergi ada yang berganti masuk kedunia ni…

    salam takziah buat keluarga & semoga arwah dicucuri rahmatNYA dan bersemadilah dengan tenang al-fatihah…

    (0)