Jawab 4 Soalan Mudah Ini & Berpeluang Menangi Percutian PERCUMA Ke Jepun! - OHBULAN!

berita

Jawab 4 Soalan Mudah Ini & Berpeluang Menangi Percutian PERCUMA Ke Jepun!

March 20th, 2017 | by Syed Nabil Al-Attas | 15 comments
2.2K
reads
528
shares
Filem Antarabangsa

GITS_INTL_STAND_MY_BM

Kaki wayang kat luar sana mesti dah tahu yang filem Ghost In The Shell akan ditayangkan pada 30 Mac ni kan? Mesti korang tak sabar nak tengok filem ni di pawagam.

So, apa kata korang cepat-cepat booking tiket untuk filem ni sebab pelakon utamanya memang cun dan top habis. Nak best lagi, salah seorang pelakon dalam filem gempak ni merupakan pelakon tanah air iaitu Pete Teo. Beliau memegang watak sebagai ‘Tony’ dan banyak digandingkan bersama heroin dalam filem ni. Betul ke?

Nah sikit sinopsis filem Ghost In The Shell:

GITS-Jump Breaking Glass_MY_BM

Pada masa depan, The Major merupakan manusia 1 dalam sejuta yang telah terselamat dari kemalangan yang dahsyat. Dia juga telah diubahsuai untuk menjadi manusia cyborg yang serba boleh untuk membanteras jenayah cyber. Jenayah cyber makin menjadi-jadi apabila penganas yang kejam boleh mengawal dan mengakses pemikiran manusia lain.

Kira pada masa itu, The Major adalah orang yang paling layak untuk hapuskan kegiatan tersebut. Dalam masa yang sama, The Major mula mengetahui bahawa identitinya bukan diselamatkan tapi dicuri oleh organisasi berhaluan kiri. Wah! Syok nih..

giphy (2)

So, pada yang sukakan filem aksi, suspen dan fantasi, filem ni memang sesuai sangatlah untuk ditonton. Kalau seorang wanita boleh lawan sepuluh lelaki bersenjata, mesti lain macamkan bunyinya. Tapi, dalam Ghost In The Shell kalau korang tengok si “The Major” ni lebih dahsyat dari tu tau!

giphy (1)

Filem best, pelakon cun, aksi mantap. Tapi, korang nak tahu berita yang lagi syok? Terus baca sampai bawah..

Menang tiket percuma ke Jepun Hanya Dengan…

Ghost in the Shell from Paramount Pictures and DreamWorks Pictures.

Mesti ramai yang teringin sangat nak ke Jepun tapi belum sampai masa atau budget tak mencukupi. Tapi kali ni, korang jangan risau sebab ada contest Ghost In The Shell yang boleh terbangkan korang ke Jepun secara percuma!

Kepada korang yang kat luar sana cepat jawab soalan kacang je di ruang yang telah disediakan. So, tadi admin ada cakap dapat terbang ke Jepun dengan percuma, tapi korang mesti tak tahu apa lagi yang korang akan buat dekat sana eh? Ni dia…

BeFunky Collage

  • Penginapan 4 hari 3 malam di Bandar Tokyo
  • Enjoy satu jam menaiki Tokyo’s futuristic river boat di Sumida River
  • Lepak dalam high tech midnight floatation tank
  • Nikmati pemandangan Tokyo waktu malam di Roppongi Hills
  • Makan malam berjumlah £150GBP di Tokyo’s top high tech restaurant

Sangat menarikkan? So tunggu apa lagi tu, cepat jawab 4 soalan mudah dibawah ini berserta slogan yang paling awesome pernah korang buat untuk menang hadiah ni..

Jangan lupa ikut langkah-langkah ini..

Langkah 1: Jawab 4 soalan mudah dekat ruang atas yang disediakan!

Langkah 2: Screenshot markah berapa korang dapat dan post dalam profile FB korang!

Langkah 3: Dalam post korang tu jgn lupa letak hashtag #GhostInTheShell #OHBULAN dan Slogan..

Langkah 4: Pastikan FB korang tak private!

Saya teruja untuk ke Jepun kerana…………..

( Tidak melebihi 50 patah perkataan )

CONTOH :

latest

Inilah trailer filem Ghost In The Shell..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 Comments

  1. Nurul Atikah Binti Abuzar says:

    Saya teruja untuk ke Jepun kerana saya ingin menghadiahkan pakej percutian kepada mak saya. Untuk pengetahuan, mak merupakan kawan baik untuk saya yang pernah hadir dalam hidup. Saya nak bagi mak rehat sebab hari-hari meniaga sampai sakit, selalu fikirkan orang lain dulu sebelum diri sendiri. Saya sayang mak saya.

  2. wekkkkkkk says:

    saya miskin, saya tak ada duit yg cukup sahaja setiap bulan untuk simpan duit apatah lagi untuk melancong ke merata dunia, jika negara peraduan ini saya menang, maka inilah kali pertama saya menjejakakan kaki ke negara yang pernah menjajah dan menderitakan nenek moyang saya masa Jepun di Malaya suatu masa dahulu

  3. wekkkkkkk says:

    #GhostInTheShell #OHBULAN
    Saya teruja untuk ke jEpun kerana..”saya miskin, saya tak ada duit yg cukup sahaja setiap bulan untuk simpan duit apatah lagi untuk melancong ke merata dunia, jika negara peraduan ini saya menang, maka inilah kali pertama saya menjejakakan kaki ke negara yang pernah menjajah dan menderitakan nenek moyang saya masa Jepun di Malaya suatu masa dahulu”..

  4. Kaki Sabun says:

    Saya teruja untuk ke Jepun kerana dapat jumpa Maria Ozawa dan saya suka tengok cite nie dan lepas abis wayang saya g bilik air main sabun ..fap fap fap

  5. fromthe_truestory says:

    #GhostInTheShell #OHBULAN
    saya tidak minat menonton wayang, TETAPI saya amat minat dengan semua cerita dari Hollywood tidak kiralah apa cerita dan di rumah saya, saya ada melanggan pakej 411, 412, 413, 430, 434, 702, 724, 726 , 729 itu adalah channel movie yang sentiasa bermain di kotak fikiran sehari”…”Saya Teruja untuk ke Jepun kerana saya mahu mendapat tiket secara percuma kerana saya tidak ada wang untuk melancong dan tidak pernah ke Jepun & negara yang paling dekat hanya lah Thailand sahaja, itu pun dengan di bawah “Company Trip”. Sedih

    • fromthe_truestory says:

      wlaupun citer ni lmbt kuar kt astro “tak pa aku tunggu je..biarlah aku ketinggalan”..tak apa.

  6. Siti Khamisah Binti Arshad says:

    Saya teruja untuk ke Jepun kerana …tiket percuma dan aku teringin membawa ibu yang sudah berusia 85 tahun dan belum ke Mekah, tidak kiralah umrah atau Haji, sampai sekarang aku tidak berkemampuan, jika di takdirkan saya menang, berilah peluang saya, ibu saya, suami dan anak kecik saya yg berusia 3 tahun dapat merasa melawat negara matahari terbit dan jika menang inilah kali pertama ibu saya menjejakkan kaki di tangga kapalterbang selagi dia masih bernyawa., tetapi ini terpulang kepada keputusan ibu saya.
    #GhostInTheShell #OHBULAN

    Terima-kasih ohbulan

  7. Wan Ariffin Dali says:

    Hi OH Bulan, kalau ya pun nak buat contest, kenapa tak nyatakan:

    a: Hadiah untuk berapa orang?
    b. Tarikh kena travel bila atau harus guna ticket dari bulan berapa ke berapa/ wajib guna selewatnya bulan berapa?
    c. Hotel taraf berapa bintang angpa beri? Kang duduk rumah setinggan tempat perlacuran cermana?
    d. Duk main screenshot buat apa, orang boleh FAKEKAN result by screenshotkan contoh 4/4 yang diberi tu..

    Mohon Penulis “Syed Muhammad Nabil” atau warga kerja boleh revise syarat serta terma contest atau berikan jawapan kepada soalan saya.

    Terima Kasih,
    Wan

    • wekkkkkkk says:

      nnti kalau MEMILIH SGT SSH JUGAK NK DAPAT…..apa2 komplen tu setuju gak. Ni mcm lucky draw lah, bila dpt, baru dia kan ckp…apa syarat2 nyer, ..kita kenalah terima apa owner buat…tapi katakan KALAU ANDA MENANG, THEN ANDA DAH DIBERITAHU SYARAT2NYA, INI TERPULANG PADA ANDA MAHU KE TIDAK HADIAH TU…rasa mcm tu lah…Wan.

      Akupun tembak je, buat je slogan cincai

  8. Saya teruja sangat!! says:

    Saya teruja ingin ke jepun kerana saya teringin berbasikal dengan pelakon-2 ternama disana contohnya maria ozawa,aino kishi,anri suzuki,azusa nakasawa dan banyak lagi malas nak cerita banyak..kalau dpt,hmmmm,klau dpt nnti hmmm,wah terujanya saya!!!!

  9. nina klate says:

    Jwb 4/4 doh btol..tp xde fb….nak sgt g jepun sbb mek kita dlu2 slalu sruh anok g blajar jepun,tgk budaya jepun…tp pitih xdok dlu..blajar dlm ngara jelah..

    • Rubbish word says:

      sila gunakan bahasa malaysia, bukan semua org paham loghat kelantan. Loghat kelantan sila gunakan di kelantan dan org2 kelantan je, bukan semua di ohbulan org kelantan

  10. tijah says:

    saya teruja untuk ke Jepun kerana impian akan menjadi kenyataan melancong ke sebuah negara termaju di dunia dan dapat menikmati kota moden Tokyo.