berita

Kakak Penyanyi Remaja Buat Adik Jadi Bahan Gelak Tawa

April 10th, 2012 | by M | 52 comments
Kini Trending

Kasihannya nasib penyanyi remaja Youtube ini apabila pakaiannya menjadi bahan gelak orang ramai ketika berlangsungnya sebuah majlis anugerah baru-baru ini. Situasi sedemikian tidak akan terjadi sekiranya pengurus merangkap kakak kandung kepada penyanyi remaja itu mendengar kata-kata orang yang lebih berpengalaman dalam fesyen.

Kata sumber, walaupun ada orang sudah menasihati pengurus berkenaan, namun dia tidak mengendahkan. Pendek kata, semua ikut kepala sendiri.

Penyanyi remaja ini memang jenis yang naif, ikut sahaja kehendak pengurusnya. Maka, terjadilah perkara yang paling memalukan apabila pakaian yang dikenakan oleh penyanyi remaja itu kelihatan …. (isi tempat kosong dengan perkataan yang sesuai).

Tak kurang yang menghantar teguran sinis dengan menyamakan pakaian penyanyi remaja itu persis kain langsir rumah! Kritikan yang pedas, tapi ada kebenarannya.

Kepada pengurus berkenaan, janganlah kekwat, dengar sedikit nasihat orang luar ya! Tegur bukan kerana benci, tapi tegur kami kerana kasihankan adik awak.

M

M

Founder OHBULAN! yang kini bergiat secara serius dalam industri media & pengiklanan. Beliau membantu para klien mencapai pelanggan yang berpotensi melalui kempen pengiklanan secara menyeluruh dan berkesan.

52 Comments

  1. Kakak Najwa Latif says:

    hamboi chu olssss…..mengata i kemain. ok what bju yg i plih utk adik i. uols ni jeles tauuuu….

    (0)
    • Najwa Latif says:

      alah ni kaka punya pasal lah. kan wawa dh ckp nk pakai kain langsir dapur g abp tp kaka paksa wawa pakai kain langsir rumah depan. kan dh kena kutuk…

      (0)
      • Kakak Najwa Latif says:

        k xpe dik,next week kita p nilai 3 cari kain langsir dan alas meja lagi yee.

        (0)
        • jiran sebelah rumah najwa latif... kak onah duris! says:

          cantik ko…. langsir itu…………….. kan kan janji popular…….

          ha! ha!… kakak dia jeles le tu… ambik ko adik…. akak caras!~

          (0)
        • mama Najwa Latiff says:

          betull la mama cakap pakai kain alas meja je..
          ikut lagi ckp kakak kau..
          kan da kene!

          (0)
          • ftr says:

            ngko ni sakit mental ke ape..dok komen sorang2 tukar nama macam2 ..apa la nak jadi takde kerja buat..gi kluar buat aktiviti yg menyihatkan badan sikit kan ke ade faedahnya..dok dlm rumah takde kawan sorang2..kat interent tempat lepaskan perasaan..kesian gak aku tgk org cam ko ni..gila cari kawan

            (0)
  2. pelik says:

    biar la mcm kain langsir pon..drpd pkai kain serupa xcukup kain…mcm cantek sangat la tu..hahaha…janji dy ttp aurat dy…kan kan kan

    (0)
  3. ok apa hehe says:

    hehehe..drpd terdedah sana sini..mcm langsir pun ok apa..hehehe ini kalilah..bukan jalan kat karpet merah tu trus dpt msuk syurga hahahahahaha

    (0)
  4. lola says:

    tutup aurat apanyaa kalau pakai rompers ketat nmpk pungkuk lgu tuu. haihh. mmg

    (0)
  5. routerria says:

    lah, artis youtube ni je ke yang dihentam? rasanya fesyen artis perempuan malam tu semua (isi tempat kosong dengan perkataan yang sesuai).
    ada fesyen Lady Gagal, Big Bird, makhluk sing. majoriti malam tu pakaian nampak selekeh. lagi penting, artis youtube ni tutup aurat kalaupun baju dia mcm langsir.

    (0)
  6. juju says:

    ai, yg artis pompuan laen pkai baju mcm x ckup kain, xde plk org bising.. yg penting die ttup aurat, x kisah la mcm kain guni ke, kain langsir ke. mcm la fesyen korang terbaik sngt!!

    (0)
  7. apalah says:

    Fesyen tu kan bebas…n so far baju dia menutup aurat,artis len yg baju sendat n seksi nape x nak tulis,cuba tgk maria farida punya baju…so nilaikan sndr…jgn burukkan fesyen yg menutup aurat…yg penting AURAT WANITA DITUTUP…bukan jenis kain yg nak dinilai

    (0)
  8. Peminat penyanyi YouTube says:

    Apa punya ulasan ni. Yang baik yang elok disindir. Yang dedah sana sini kain tak cukop tayang sana sini diagungkan. Tak kesah la kain langsir manis la tu dia tutup aurat. Buat apa nak bangga ikut fesyen barat pefgi majlis anugerah. Sebelum post ni pikir la dulu ilmu tu cetek mana nak nilai orang.

    (0)
  9. Cici says:

    OH BULAN!!! CER PIKIR SKET…. LANTAKLAH DIA NK PAKAI LANGSIR KE APA KE TP DIA TUTUP AURAT OKEY!!! KLU BERANI KRITIKLAH ARTIS LAIN YG SEKSI MEKSI N TAK CUKUP KAIN TUUU… FASHA SENDAT, NEELOFA N RAMAI LG YG TERBUKA SANA SINI… PESAL TAK TEGUR PLAK??????

    (0)
    • izaraaa says:

      lain mcm je marahnye cici ni..mst kakak si najwa.muahahaaa..terima la kenyataan.fesyen tu pntg dlm dunia seni..tgok yuna,bertudung tp style sgt..cuba2 lah ubah ya.peace.

      (0)
      • entah says:

        yuna pun pernah dikritik teruk sebelum popular disebabkan imej die, tp die x pedulikan kata2 org, lama2 org pun senyap la..u yg x tau sebab baru kuar bawah tempurung kot..

        (0)
        • jamal says:

          yuna jugak melenting dengan beautifulnara yang menegur pakaiannya…lebih baik tegurlah yang seksi tu

          (0)
    • kak joyah says:

      betoi ckp cici…dulu ct pkai cam najwa gak…..skrg tngok sendat mendat tngkok nmpak….ada yg dedah separuh payu ……..ada yg dh mcm karung balut nangka ishhhh…cian najwa……

      (0)
  10. Nadd says:

    Sesungguhnye mmg baju yg dipakai oleh najwa latif tu perlu diberi teguran. Masa muzik2 pun baju macam org tua. She’s a young lady.. Should pakai baju yg menampakkan imej yg muda.. Bukan cam org tua.. Tp tak la sampai sama cam kain langsir… To her manager, go and get the professional advise.. Sian adik mu tu…

    (0)
    • Ibucool says:

      Nadd, i sokong kata2 u. Mmg aurat prlu dijage tp biar la brpadanan dgn nama seleb yg dibawa. Usia& agama bukn pghlg utk brgaya. Asal nice & elok dipndg dh kire ok ape. So fr, fesyen njwa agk out of date. Plz ubah utk ur fans yg nk artis pujaan mreka nmpk comel brgaya. Muke comel tp pnmpilan serebeh xelok gak..

      (0)
    • Moshi moshi says:

      Mmg betul kata nadd. sebagai anak seni,dia msti pandai berpakaian. trustrang aku ckp,masa aku baru2 nmpak najwa,aku sangka dia dah berumur.rupa2nye belasan tahun.mmg sgt tk kena pada dia.maybe kakak dia pun tk reti berfeshen.mmg betul,biar menutup aurat orng kata. tapi kalau kainnye macam kain langsirlah,kain alas mejalah.kan dah jadi bahan ketawa orang.Biar simple asal bergaya.

      (0)
  11. aji says:

    aku lawak dgn komen atas jer

    (0)
  12. F_Honey says:

    Ape ape pun… baju Maya Karin lebih sopan dan cantek sekali…. tak perlu terdedah dedahhh…. LOVE you MAYA….

    (0)
    • Cici says:

      Betol2… aku sokong ko 100%!!! Maya Karin adalah yg paling cantik dan sopan pada mlm tu… Lg sorang Natasha Hudson…

      (0)
  13. taikozzz says:

    OWWWHHH??? SO PAKAI BAJU KETAT2, TERSEMBUL TETEK, LURAH PE SUME TU KO XNAK KOMEN PLAK?? BONGOK LA KO M!!

    (0)
  14. hoho says:

    ni la dunia sekrg… semua org melaknat diri sendiri… org yg pakai elok di kritik… konon memalukan.. tp yg pakai mcm x cukp kain dan benang di puji2… nauzubillah minzalik…

    (0)
  15. Peminat penyanyi YouTube says:

    Perkara ni tak perlu dibesarkan pun. Mungkin baju macam kain langsir ke macam kain langsuir ke macam orang berusia ke sekali pun pakaian tu hak masing-masing. Artis artis pakai baju lawa2 tersembul2 tu mesti mahal tu. Selalunya diorang pakai sekali je. Dah la mahal. Mungkin sebab nak kurangkan kos. Mana taw lepas ni fesyen kain langsir tu jadi ikutan anak2 muda. Kan manis dipandang. Saya terus terang lagi suka orang pakai baju langsir daripada orang pakai baju dalam ada mantel.

    (0)
  16. Just say.. says:

    Hurm, pde sy per yg die pkai mse lalu kat red carpet dah molek dah.. sweet jke.. tak de plak org puji.. yg mse kat ats stage je seems not suits her.. but still, menutup apa yg patut walaupun tak sempurna.. at least, die masih menutup apa yg patut di tutup.. Sekurang2nya die masih ada MALU utk dedahkan yg tak sepatutnya..

    Pic kat red carpet.. cbe try tgk.. sweet, kan?
    http://www.blogammar.com/gambar-artis-sekitar-karpet-merah-abpbh-25-2011/foto-dan-gambar-najwa-latif-di-karpet-merah-abpbh-25-2011/

    (0)
  17. Cici says:

    Adehhhhhh ada org tuduh aku ni kakak Najwa Latif plak dahhhh… mmg bangang tahap cipan gunung btol ler… aku ckp benda yg betol!!! sbb aku tgk blogger n wartawan kt Malaysia ni suka kritik benda2 yg remeh temah… itu jer! utk pengetahuan makhluk yg mengatakan aku kakak Najwa tu, aku BUKAN peminat or sedara mara Najwa Latif okeyyyy… takde kena mengena lgsung! aku tulis brdasarkan fakta… kesian Najwa sbb dia masih muda.

    (0)
  18. peace says:

    yang si adik tu pun x reti pikir sendiri ke..ke x reti tgk cermin..agaknye kalo akak ko a.k.a. pengurus soh pakai kemban tp bertudung pun ko akan pakai ke? artis pun artis la jgk tp biar la berfikiran rasional dan berpendirian.. pakai otak bukan kepala hotak!

    (0)
  19. elly says:

    bila dah tengok komen komen ngan fesyen retis retis (tak semua tapi kebanyakan) …. baru terbayang.. indahnya baju kurung …. sopan lagi menutup aurat… boleh aje nak komersialkan …. boleh aje kalau nak pakai….. lagi elok dari pakai baju yang ntah hapa2 ….

    (0)
  20. akubenciseksi says:

    biorrrr ler ekau d’ktawakan d’dnia ni wahai najwa latif…,,,,pd ekau terpaksa merelakan diri di seksa dl PANASNYA API NERAKA…….kain langsir kau tu lg berkualiti dri bju berbrand2 sarat dgan sgala batu tp tetek pungkoq smua tersemboi keluar……….biar apa orang kata aku tetap sokong ekau……hidup najwaaaa…..

    (0)
  21. mama says:

    Pemakaian cara Islam mestilah longgar & bukan seperti di balut. Teguran ini bukan utk sesiapa tapi peringatan buat diri sendiri shj..=)

    (0)
  22. shila mawjid says:

    baju mna satu yg kena kritik ni? baju semasa njwa buat persembahan atau baju masa kt red carpet??? well, baju i xde plak yg nk komen. aw!

    (0)
  23. Peminat Tempatan says:

    Aku pelik org komen baju Najwa Latif yg cover cukup satu badan malam tue.. Bukan main hebat mengata, apasal takda org nak komplen pasal artis yg terdedah sana sini mlm ABPH tu? Apasal tk tegur Opah Shila Majid yg kain terbelah tue?. Akhir Zaman.

    (0)
  24. suka hati aku nak komen says:

    masa menyanyi tu nampak gemuk2 pendek la.kesian je najwa..

    (0)
  25. aku kembar lisa surihani says:

    yuna pun kawan2 yg tolong design baju dia tp xdela buruk sampai kna kutuk atau jd bahan ketawa. brpa umo kakak najwa ni? meh sini kursus ngan akak..

    (0)
  26. oh bulan bodoh says:

    OH BULAN,ROTIKAYA sama motif dorang..depa ni berlumba2 nak masuk NERAKA…tu yg masing2 rancak cari publisiti murahan dgn MENGAIBKAN org..rezeki HARAM tu dah sebati dgn jiwa depa..tu yg depa x tau beza HALAL dan HARAM! KESIANNNN…mak ayah depa ni mengharapkan anak2 yg mendoakan tapi dpt yg menambah dosa..kesian…

    (0)
  27. rotikaya,oh bulan,beautiful nara adalah ahli neraka says:

    Wahai orang-orang yang beriman! Jauhilah kebanyakan dari sangkaan (supaya kamu tidak menyangka sangkaan yang dilarang) kerana sesungguhnya sebahagian dari sangkaan itu adalah dosa; dan janganlah kamu mengintip atau mencari-cari kesalahan dan keaiban orang; dan janganlah setengah kamu mengumpat setengahnya yang lain. Adakah seseorang dari kamu suka memakan daging saudaranya yang telah mati? (Jika demikian keadaan mengumpat) maka sudah tentu kamu jijik kepadanya. (Oleh itu, patuhilah larangan-larangan yang tersebut) dan bertaqwalah kamu kepada Allah; sesungguhnya Allah Penerima Taubat, lagi Maha Mengasihani. (Al Hujurat:12)

    (0)
  28. Langsir rumah Najwa says:

    Oii…bila ko nak ganti aku ni! Dah sebelah lain sebelah lain! Malu lah aku langsir orang sebelah tengok aku ni..! Lain kali ko pakai lah langsir jiran rumah Kak Onah Duris ye..!

    (0)
  29. no_name says:

    yg da serupa nk bogel tu lntk die la. yg lom smpat nk bogel ni la kne nasihatkan dlu. xckop umo lagi tu. da matang kang jd sme gak sume nk tayang xde guna da. btw i hate najwa latiff..!

    (0)
    • layak ke??? says:

      wah..wah..wah…hebat2 nye pengkritik /pereka2 fesyen kita ni…kemain lg u ollss kutuk org…ish..ishh..ishhh….xbaik k u olllsss…kritik2 jgak k…bhasa mau jga yer…yg mna carut mncarut tu,,,udah2 ler…xkemananye carut u olllss tu tau…ape yg dpt cma dosa je k…renung2kan n bawak2 la bertaubat…:)

      (0)
  30. Farah says:

    siapa artis tu ye?

    (0)
  31. kirana says:

    bkn suruh pakai ketat tp biar lah cntk…byk jubah/kaftan yg jual kt butik cntk2…siap bleh bli tudung lagi…klu dh blh bli kete cash,xkan nk bli bju 2 3 rat xmampu kot..

    (0)
  32. gituuu says:

    hahaha biarla tu trademark die..bile la nk ade undang2 yg nk larang artis pakai seksi ek..makin menjadi2 akhir2 ni..menyamsss..buat malu je kalo org bkn islam tgk..

    (0)