berita

Kena Make Up Even Nak Tidur Malam – Isteri Dicerai, Suami Tak Suka Isteri Tak Bermake Up

July 8th, 2017 | by Hanis Aliaa | 15 comments
20.3K
reads
5.6K
shares
Isu & Kontroversi

Perkahwinan bukan satu perkara yang mudah. Perlu ada toleransi dan terima pasangan kita seadanya. Dan janganlah minta perkara yang bukan-bukan dengan pasangan. Kalau dah pelik sangat tu, siapa yang tahan kan.

Seperti kisah pasangan yang baru berkahwin ini. Akhirnya bercerai lepas tak sampai sebulan bernikah. Gara-gara suami nak isteri bermake up sepanjang masa. Sampaikan nak tidur malam pon disuruh si isteri make up. Haru betul.

Suami tak suka isteri tak pakai make up.

Takkan nak make up 24 jam?

Kredit : @eatdatpaper

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 Comments

  1. Kokoa says:

    Aih, masalah org lain hang sebok pongpang dkt twitter hang. Laki dia nak gitu, ikut je la sbg isteri. Lgpun suami die yg belikan makeup tuh. Xda masalah dalam hal ni. Xpayah nak mindfuck sgt eh, sila meninggal.

    • Aaa says:

      Kau ni suami si kawan tu ke? Atau kau ni spesis yg sama. Kau tu yang sila meninggal.

    • Resma says:

      nampak sgt ko ni pon otak tak betol da mlm tido nk pakai mekap bagai pompuan mana yg sanggup tahan klu ari2 mcm tu,,ke ko pon mcm tu bodoh tak xde otak gak,,

  2. ko ingat pondan je pandai makeup says:

    hahahaha, tu la pompuan skrang, nk simpati pon ssh sbb bebal sgt. sorry la, mak dlu tak pernah make up, kkdg g dating pakai track suit and sweater je nyah. lekat je laki. lps kawen baru make up bagai. kkdg dinner kt umah pon mak make up. kesian nyah ko pilih jantan mcm tu. salah sendiri la, wat apa nk mindfuck sgt penyakit ko cari.

  3. Moda says:

    Laki belikn makeup suruh bini lawa2 sbb kalau tak makeup, laki takut tengok muka bini kot…macam2 hal. kalaulah itu saja isunya dan dan bukan sbb lain, pasangan kena jumpa pakar terapi jiwa.
    Sbb tu waktu 1st date, jgn makeup tebal2 sampai beza dr rupa sebenar.

  4. Terapik laik says:

    Aku geli pompuan mekap2 ni..dh mcm traffic light dh muka tuh

  5. abg jambang says:

    perempuan sebelum tidur sepatutnya letak air mani je kat muka.. tak perlu la nak makap2 semua tu

    gila la laki dia tu… malang betul dia dapat laki gila camtu

  6. Joyahsport says:

    tu lah ko Mesti mase date laki ko pki mekap tebal sgt. Tu yg bile ko tanggal make up muke da lain.

    Awek2 skrg ni Makeup berkilo kilo aku tgk. Muke kl tgk da mcm kertas lukisan.

  7. Pak Meon says:

    Tu la lain kali jgn pakai mekap selalu masa jumpa boifren tu ye, kan expectation dia tinggi.. selalu lah jumpa time muka bgn tido, muka tak mandi barulah dia tau muka awak tu mcm mana kalau tgh masam :)

  8. johnny bravo says:

    Hmm….agaknya bini dia tak lawa. Mekap ni mcm magic, rupa yg tak lawa akan jadi 200% lawa. Tu yg dia suruh bini dia mekap 24 hrs, kalau tak agaknya muka mcm hantu…

  9. lolaaaaaaa says:

    cananglah satu malaysia sebab kawan kau bercerai..nanti kau cerai pun bagi tahu semua orang from A – Z ok . apa lagi yang nak diviralkan mengenai relationship kita?? nexttttttt

  10. makeupteruk says:

    mungkin masa bercinta dulu perempuan ni makeup tebal sangat kot… husband dia kiranya kena tipu juga la… ingatkan lawa original, rupanya lawa sebab makeup… jadi tak salah la husband dia suruh dia makeup 24jam, tu bukan nafsu.. itu sejuk mata memandang… husband ditipu dari sebelum kahwin???

  11. kemaruk putih says:

    to girls out there.. janganlah makeup tebal sangat. motif kau makeup tebal tu sebab apa? yang tak boleh blah tu bila terlampau putih sangat. warna kulit tangan tu kuning langsat je pon, tang muka putih melepak mak datok betul. lepas tu bila try baju makeup kau tu terkena kat baju tu kau tahu ke tidak. geli orang lain nak try dah. semua bedak roll, powder kau nak letak kat muka tu biar nampak putih. nak makeup semua tu boleh tapi jangan terlalu tebal. biase je dah lah.