Kononnya Kerja Masuk Buku Dalam Sampul, Apa Yang Wanita Ini Dapat 'Sampah' Semata-Mata - OHBULAN!

berita

Kononnya Kerja Masuk Buku Dalam Sampul, Apa Yang Wanita Ini Dapat ‘Sampah’ Semata-Mata

June 19th, 2017 | by Hanis Aliaa | 10 comments
41.7K
reads
3.2K
shares
Isu & Kontroversi

Siapa ja yang taknak buat duit lebih. Tambahan, sekarang ni taraf hidup sangat tinggi memaksa kebanyakan kita untuk buat kerja sampingan. Bukan itu saja, suri rumah turut sama nak buat kerja part time demi membantu suami mendapatkan pendapatan sampingan.

Ini yang berlaku kepada seorang suri rumahtangga apabila niat untuk mencari pendapatan sampingan berkecai sebab dia seperti ditipu oleh orang yang menawarkan khidmat untuk kerja di rumah. Asalnya dia dijanjikan hanya memasukkan buku ke dalam sampul. Apa yang dia dapat adalah sesuatu yang berbeza.

Kerja senang, bayar mahal.

Copy paste dialog yang sama.

“Itulah kerja part-time tu..”

Wahhh..Mudah je kerja awak. Cakap kerja lain, yang kena buatnya lain. Hati-hati okay semua. Jangan mudah terpedaya dengan benda macam ni. Dah ramai yang kena.

Kredit : Awal Uker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 Comments

  1. abg jambang says:

    sekarang ni memang ramai manusia celaka

  2. Matdan says:

    Repot polis je…biar dia kena ronjang kt dlm penjara

  3. ueki says:

    ni org promote biz te.dgn cara yg salah.lah doh.. abis rosak nama tone excel.

  4. athierahmohdnasir says:

    aku pernah kena gak . tp aku tak dpt sim . aku kena promote biz tu pakai ayat sama . aku dapat kertas2 yg aku kena fotostat lpstu bg kat org yg berminat dgn biz tu . tp kat kertas tu cuma ada kata2 kosong . dia ajar kau mcm mana nk dpt duit ngn cara tipu org . mcm2 syarikat ade . mz enterprise lah cik nabisah lah cik aina lah ape lah

    • nunu says:

      Ni same…Bg krtas photostat hrga rm60…Pastu suruh kita iklan kt. Btl lh tu mz enterprise… Acc no ats nma nabisaH .

  5. Sye pnh kne tipu..dye just bank in rm50..tp kesok an ari..mx lgy rm50 alasan big bos srh mx tok wat back up..tp sye xde bank in..wat alasan owng ssh..so smpi skunk dye trs diam smpi block wasap sye..hihi