Lelaki Malaysia Ada Tekanan Seksual? - Wanita Kesal Dapat Komen Lucah Keterlaluan Walaupun Hanya Edarkan Kurma - OHBULAN!

berita

Lelaki Malaysia Ada Tekanan Seksual? – Wanita Kesal Dapat Komen Lucah Keterlaluan Walaupun Hanya Edarkan Kurma

June 13th, 2017 | by Hanis Aliaa | 36 comments
117.3K
reads
8K
shares
Isu & Kontroversi

Admin kadang-kadang naik takut dengan keadaan semasa ni. Bukan apa, nak post kat media sosial kena pastikan betul-betul menepati citarasa netizen. Kalau tak kena dengan citarasa nanti kena kecam. Tak kisahlah awak tu selebriti, artis atau rakyat marhaen.

Lebih menakutkan, even berpakaian biasa pon boleh jadi isu. Silap-silap jadi bahan kepada manusia yang ada masalah mental yang komen berunsurkan lucah. Ini yang berlaku kepada seorang wanita. Dia memuatnaik videonya sedang mengedarkan kurma di bazaar Ramadan mendapat pelbagai komen berunsur lucah dan menghina. Sedangkan dia elok berbaju kurung.

Video sedang edarkan buah kurma.

Lelaki Malaysia ada tekanan seksual yang teruk.

Tengok kaki pon menjadi.

Turut di label sebagai pelacur & iblis.

Admin tengok video-video yang di upload tu biasa ja. Elok ja dia berbaju kurung dan bertudung. Mungkin ada yang akan cakap tudungnya tak dilabuhkan. Tapi tidak wajarlah untuk sesetengah lelaki komen berunsur lucah sampai macam tu sekali. Nak-nak bulan puasa ni.

Kredit : @youngsyefura

36 Comments

  1. nampak bentuk tubuh…
    memanglah, sape yg tak terliur…

  2. SkyzXMafia says:

    masalahnya skrang nie perempuan zaman skrang pakaian biasa dorg adalah pakaian yg boleh nmpk bentuk badan dorg xkira la berbaju kurung sekali…and the blame shifts to the male gender…sedangkan yg perempuan berpakaian camtu so whos to blame here? laki or perempuan? jgn lupa Nabi S.A.W pernah bersabda bahawa perempuan akhir zaman akan bogel walaupun berpakaian jadi kpd kaum hawa korg bawak muhasabah diri and plz dunt be so close minded on something like walhal islam dah bagi cara pemakaian yg elok tpi disbbkan terikut budaya barat korg lupa agama so plz b4 u say men are animals then i would say women are the one provokating these animals

    • Fidot says:

      Ko ni gila ke apa? kalo gersang sgt pg tengok pempuan yg betul2 telanjang tu. Bulan puasa ni pakai mcm ni pun dh ckp mcm2. Risau aku dgn lelaki skrg, terutama melayu beragama Islam. Ckp mcm org xde agama.

    • triggered says:

      kau ni bodoh? pemikiran kau dgn lelaki2 tu buas tu pun sama. tak kira bulan puasa atau tidak, muslim atau non, perempuan atau pondan, muda atau tua, still, kalau lelaki2 buas tu memang ada pemikiran yg senteng, lucah, low, tiada agama, lelaki2 buas tu yg ada masalah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!kau yg closed minded bodoh!!!!!!!!!!!!!!!kebanyakan lelaki yg banyak buat hal ni semuanya melayu islam. please la buka minda

    • Duhh says:

      Wei bodoh. Lelaki non Malay elok je. Lelaki melayu macam kau yang bising lebih. Lelaki melayu dekat Malaysia ni memang perangai macam gigolo. Dah Ada bini, Ada anak tak tau malu. Kau fikir sebab kau Ada KOTE kau boleh buat apa apa je yang kau suka? Malu/maruah korang letak mana? Lelaki memang murah. Lelaki melayu paling murah

    • Kau pergi tengok kenapa says:

      Maksudnya: “Daripada Ibn Abbas, katanya Al-Fadhal (bin Abbas) pernah menjadi radif Rasulullah s.a.w. (menaiki unta yang sama di belakang Rasulullah SAW). Datang seorang wanita dari khasy`am untuk meminta fatwa daripada Nabi SAW. Lalu al-Fadhal memandangnya dan dia adalah seorang perempuan yang cantik. Maka Nabi pun memusingkan wajah al-Fadhal ke arah lain.

      (Direkodkan oleh an-Nasa’I, no. 2641, dinilai sahih oleh Syeikh al-Albani)

    • saiya says:

      Lelaki perlu tegur dengan cara yg baik dan menundukkan pandangan. Kalau tak mampu nk tegur dengan baik, jgn tegur.. Ckup dengan doakn baik².. Wanita perlu dibimbing, bukan dicaci, dihina.. Korang ingat dengan mengeluarkn kate² kesar and busuk mcm tuu..adalah something yg baik? Lgi² bulan puase.. Hbis lesap pahala korang.. Rugi²… Klau tak mmpu tegur dengan baik, sila diam. Tlong doakn yg baik dh terlbih dr ckup. Sbb doa adalah senjata org beriman.

    • Leen says:

      Kalau dah otak porno 24 – 7 memang ko pakai kelambu pon bole pikir lucah.. Bodoh punye lelaki melayu Islam…lahanattt setannn

    • Lol says:

      Dah kalau mind set tu senteng dah lucah, tak kira la perempuan tu pakai sopan atau tak, tetap berahi juga yang dia nampak. If we as the female who the one that provocative then you guys as the male, lelaki, shouldnt you guys have to guide us? Not to humiliate us

    • Lelaki melayu gila seks says:

      Kau jangan nak bajet alim la syaitan. Aku pun lelaki la pundek. Kau nak salahkan perempuan pakai ketat.. kau tu yang kena jaga nafsu binatang kau tu. Lelaki macam kau ni dayus teruk kau tahu tak? Sampah memalukan lelaki lain. Bodoh nak mampus kau ni lain kali cermin sikit perangai binatang kau tu sebelum kau nak tuduh orang lain. Jantan dayus

    • Apahal says:

      Sedeh lah ko nieh.. tgk pompuan seksi xleh tahan ke bang.. ahahahahahah.. bodoh punya manusia.. tolong jangan membiak..

    • Lalala~ says:

      U Win bruhh!
      ~,^

    • john says:

      pantat mak ko lah

  3. Fauzan says:

    kenapa setiap sedekah/amalan yang baik harus ditonjolkan di media sosial? tak rasa itu riak ka?

    • Syima says:

      Pernah dengar dalam rancangan Tanyalah Ustaz. Menunjukkan diri terang-terangan adalah salah satu cara utk mengelakkan difitnah memberi rasuah. Terserah kepada org yg nampak tu nak pikir. Kesimpulannya, org lain kene pikir benda yang elok2 bila nampak.

  4. Tulang rusuk says:

    Laki yg bernafsu walaupun ppuan tutup la ngan kain guni pun kl mentally laki mcm haiwan mcm ni la jadinya…dlm bulan posa yg x de setan nk hasut pun x mampu kawal nafsu…lepas tu salahkan kaum wanita….kawal mata,nafsu dan mulut wahai kaum Adam..jaga maruah ppuan lain.sbb mak adik beradik korang pun ppuan..apa perasaan org ckp mcm ni kat ahli keluarga korang…Dunia ni mcm2 dugaan ..kl dugaan mata pun korg Kalah wahai lelaki…tanya diri layak ke jadi seorg Imam,pelindung dan Khalifah dimuka bumi ni?

  5. anon says:

    Lelaki zaman skrg ni banyak sngt tonton porno kat tenet, tu yg buat naik gian, pantang tengok perempuan. Pd hal si perempuan tu bertudung pun…
    Bulan2 puasa ni cuba relax sikit jantan2 di luar sana…..kawal nafsu jahat tu.

  6. mama says:

    Moga kita mendapat Thaqwa dari ibadah puasa.

  7. husni says:

    Cuba perempuan tu labuhkan tudung baju tu dilonggarkan, kita try tenfok lelaki2 gersang tu nak komen tak??? Amacam berani????

    • Shim says:

      Sama jgk. Cuba tgk insta artis2 lain yg tutup elok, still ada jgk komen lucah

  8. Nisa says:

    rosak abes dah lelaki mlayu ni. otak xboleh slamat dah. aurat pmpn kau sibukkan kan sgt ye mmg ad salahnya dia tapi kau tau x aurat kau ape wahai lelaki? menundukkan pndangan! buat2 xtahu ke mmg xtau? haaa tu la..sibukkan aurat org lain tp aurat sndri xjaga x pnah tau. islam x pnah cakap pon kalau pmpn bukak sane sini kau bole tgk, kau sebagai lelaki wajib tundukkan pndangan sebagaimana wajibnya pmpn tutup aurat. iman tu bg kuat sikit, roh tu jgn haus sgt. kalau kau rase kau berhak tgk kalau pmpn dedah2 sbb kau lelaki bernapsu normal..pmpn xd napsu nak dedah2? sume pmpn malaikat xd buat dosa? jaga aurat tu same2. pmpn tutup aurat, kau lelaki jaga mata. bukan pmpn je tutup aurat tp mata kau meliar cari kulit pmpn. islam dr mane kau belajar?

  9. Pasrah says:

    Aku perempuan & memang pakaian dia nampak bentuk tubuh pon. Lain kali terima teguran tu dan pakaian kena lebih berhati2.

    • Duhh says:

      Boooo. Dah tu? Kalau kena rogol nanti belek belek la Baju tu eh. Kau tak payah belajar seni mempertahankan diri. Tak payah keluar berteman. Kau lalu jalan gelap time malam sorang sorang pakai Baju guni kau 10 helai. Perempuan bingai

  10. Fukeklaut says:

    MELAYU.

    Penjelasan apa lg diperlukan

  11. mak aku says:

    Kesian jadi lelaki kat malaysia.perempuan berhijab tapi mcm telanjang.yg telanjang pun dah bersepah2Sampai berlaga2

  12. abg jambang says:

    setakat pakai camni je?

    lagi baik aku layan video lucah momoka nishina lagi best

    momoka nishina ada nenen besar tau.. puting pun warna pink…

  13. Justin bieber melayu says:

    Perempuan sengal..mental sampai kutuk melayu islam..gie kahwin ngn india muslim..tau bangla..kami lelaki melayu insyaallah leh je carik..pompuan chine pon suke at lelaki melayu..awek aku chine..bakal masuk islam… Kulit lelaki melayu cam tony jaa..tony ja melayu jugak l..xpi die budha..sembah syaitan..xyah sebut tau gune name melayu islam..islam baik..korang pompuan melayu yg jenis bohsia yg bodo

  14. Sama-sama kita muhasab diri says:

    Sebenarnya.. kat sini.. dua2 yg x betul.. baik lelaki mahupun perempuan… bagi perempuan… aurat tu kena la tutup aurat dgn sempurna.. buknnya balut ya.. lagi pun dlm alquran sudah jelas disebut bagaimana cara berpakaian yg betul sbgai seorg muslimah… contohnya blh buka di surah an-Nur ayat 31…

    yang kedua, lelaki pun salah… klw dah pndg skali tuh.. jgn la pi pandang lagi.. yg duk pandang lama2 tu buat pa.. kan sudh dipesan dlm quran surah an-nur juga ayat 30.. lagi satu.. klw nak menegur tu.. biarla berhikmah.. jgn la sampai memalukan dan mengaibkan orang tuh.. apatah lagi guna ayat-ayat yang tak elok… “celakalah bagi pengumpat dan pencela”.. surah al humazah ayat 1.

  15. IssitDor says:

    Correction: bukan lelaki Malaysia yg ada tekanan seksual tetapi lelaki MELAYU Malaysia yg bynk tekanan seksual.

    These sexually oppressed Malay men are not interested in women that reveal their skin. They’re interested in taking advantage of women who cover themselves because their imagination goes wild wondering what’s hidden underneath like some sick treasure hunt.

  16. Lelaki melayu says:

    Aku sokong justin bieber melayu…weii lelaki melayu henshem tau x..lau kulit diorang putih dipanggil macho tau,tapi lau mereka kulit sawe matang nampak segak kowt..lelaki melayu xyah jemur at tepi pantai..kulit memang dari azali sawe matang…patut la pompuan mat salehdan pompuan chine suke..haha lau bangla tok pompuan la..xpi nak gi tau..video tue nampak t*t*k..serupa awk pakai tudung xyah pakai baju..atau badan awk ditutupi tatu berbunga satu bdn..hahaha