berita

Nabil Kesal Dengan Sikap Peminat

February 3rd, 2014 | by Noraniza | 64 comments
Isu & Kontroversi

Nabil Kesal Dengan Sikap Peminat

Ternyata bukan mudah menjadi anak seni, lebih-lebih lagi apabila bergelar seorang pelawak yang bertanggungjawab menghiburkan hati penonton. Perkara yang sepatutnya hanya menjadi modal bahan lawak telah diperbesarkan tanpa menggunakan alasan yang relevan.

Baru-baru ini, Nabil telah dikecam hebat oleh peminat apabila menjadikan Luna Maya sebagai salah satu ‘punchline’ dalam lawaknya. Lawak ‘double meaning’ yang dilakukan oleh Nabil pada masa itu mengundang kontroversi dan dia didakwa telah memburukkan nama aktres Indonesia itu.

Nabil Kesal Dengan Sikap Peminat

Tindakan Nabil menggunakan Luna Maya sebagai ‘punchline‘ telah mendapat kritikan ramai

“Saya tak tahu dan sangat pelik kenapa peminat nak marah sangat. Sepatutnya mereka bersikap lebih terbuka dan saya tiada cakap sebarang perkara yang mengaibkan Luna Maya. Saya cuma cakap, saya Google nama Luna Maya, saya jumpa gambar.

Saya bukan nak hina dia sebab saya tahu itu masa silam dia. Saya pun pernah buat benda itu dan saya dah pernah kena dan sudah berubah pun. Tapi bila orang masih bercakap hal itu, saya tak kisah pun. Jadi, kenapa orang Malaysia ini nak kutuk saya semata-mata nak bela orang Indonesia yang mereka tak kenal pun siapa.”

Nabil turut memberitahu bahawa pihaknya tiada sebarang masalah dengan Luna Maya dan tidak akan membuat permohonan maaf kerana baginya dia tidak melakukan apa-apa kesalahan terhadap pelakon tersebut.

“Saya dan Luna Maya tidak pernah bercakap langsung. Saya hanya jumpa dia semasa dalam pertandingan, dia bagi komen saya dengar. Peminat mereka ini yang lebih sudu dari kuah sebenarnya.

Orang yang membenci ini memang selalu ada. Saya tak peduli lah pasal hal ini sebab saya yakin yang undi saya bukan dari kalangan mereka, peminat saya yang undi. Haters will still hate, lovers will still love.”

Dalam perkembangan lain, Nabil turut memaklumkan bahawa cawangan pusat gimnasium kesihatannya yang terletak di Seksyen 13, Shah Alam akan mula beroperasi pada bulan Jun hadapan.

Noraniza

Noraniza

Executive Journalist at OHBULAN!. People will hate you, rate you, shake you and break you. But how strong you stand is what makes you! :)

64 Comments

  1. Syokbah.com says:

    aku bukan islam tapi aku ada terbaca kat internet… benda yang memalukan ini jangan diungkit lagi… dosa besar aibkan orang… rasanya semua orang tahu pasal luna maya tu… tapi semua tu dah berlalu…dan dia sudah bahagia dengan hidupnya sekarang..

    pasal yang “tak kesah” tu… yang paling penting sekali dia tu wanita… ko tu lelaki..jangan nak samakan… ko kalo kahwin cerai kahwin cerai tetap ada orang nak… kalo wanita??

    gini la kalo dah famous… lupa daratan… bagus la tu kena kritik… tiada line dah ke ? mati idea? …

    (0)
    • Rene says:

      Agreed!

      (0)
      • kate upton says:

        poyo je Nabil cara cakap tu macam bagus jerk
        hello Nabil takpayah nak berlagak dengan wang ringgit yang ko ada sekarang,Allah kalau nak tarik nikmat tu bila-bila masa je boleh time
        ko buat lawak kat atas pentas pon Allah boleh tarik nikmat ko,hati2 cakap tu kalau X fans
        ko undi aku tak rasa ko boleh hidup mewah macam sekarang

        (0)
    • shikamaru says:

      saya stuju….benda yg lepas klu ungkit berdosa….trutama apabila pelaku itu dah taubat

      (0)
    • ciktips says:

      Aku suka pandangan ko yang matang dan apa yang apa ko kata tu mmg betul.. dan yang paling aku heran kenapa dia yang dah berapa episod x lawak langsung tu masih kekal lg.. tiap kali turn dia je aku bukak cenel lain pasal aku malu nak tgk lawak dia yg x jadi langsung tu

      (0)
    • Olga says:

      ala bil beselah org mulayu muslim sunni ni sensitip sikit….

      kalau kat hollywood tu benda2 mcm ni xde sape pun nak terasa…
      ummah mulayu muslim sunni yg layan program lawak bodoh pprt, pelda, gomen. pareeda kelas ke tiga ni mmg caprut… padahal tiap2 minggu kena tipu dgn astro…

      (0)
    • apple says:

      agree!!
      no 5 la kau nabil
      orang lain tak belajar tinggi pun tak bodoh mcm nabil ni

      (0)
  2. nonek says:

    Blah la lu nabis. Lu bukannya bagus sgt pn. Gua dh lm menyampah dgn lu semenjak lu putus dgn irma. Lu gjn ingat lu akan sentiasa di atas. Hidup ibarat roda bro. Jgn dibangga sgt duit lu tu. Sensitif la skt org sekeliling tu. Masa mlm minggu 12 yg gua rs lawak bila lu sebut nampak bcg. Itu je yg respek. Luni sebenarnya bkn jahat sgt just please be more sensitive ok

    (0)
  3. Syokbah.com says:

    nak tambah lagi…. ini bukan pasal haters ke apa.. ni pasal “attitude”… depan screen tu jangan lucah sangat… pakai otak tu.. bagi info baik kepada orang ramai…

    (0)
  4. sylvianie says:

    to syokbah.com…..aku sokong kau..good2

    (0)
  5. pacebakk says:

    aku pun kesal prnh minat kt ko dulu..

    (0)
  6. bedah mambau says:

    “Saya bukan nak hina dia sebab saya tahu itu masa silam dia. Saya pun pernah buat benda itu dan saya dah pernah kena dan sudah berubah pun. ”

    eh si nabil ni..tetibeee termengakuu la aksi commolloottt ngn uqashaaa tu? ohh mai..kantoiii jgk…dulu kemain…tuduh2 photoshop bgai…!!

    hello!!! ko pk ko baik sgt..ko mmg tk lawak!! keje nk aibkn org..bila org hentam ko tk nk terima?

    luna maya tu juri,perlu ke ko nk malukn juri!! hormat la org dulu sblom mintk org hormat org!!

    boikot je si nabil ni!! tk layak menang!!

    (0)
    • jamban 1 mesia says:

      Tau xpe..nabil prangai pn mcm jamban.. siyes x lawak lgsg..aku xpnh gelak bile die wt lawak sbb mmg x lawak..yg aku pelik org terpekik terlopong gelak2 .giler ape..dh x lawak pn korang bleh gelak..puiihh

      (0)
    • 123 says:

      Setiap manusia takkan terlepas dari kesilapan .. aku dulu pun pernah jadi camni tapi tu dulu .. yang dulu hanya boleh jadi kenangan yang masa depan kita jadikan misi

      (0)
  7. Ahza says:

    Ko x yah nak dgr sgt la nabil dgn dorang. Kalu ikotkan, lawak aib, hina, ngutuk org lain ni dah byk dah… tp dorang ni wat x tahu jer, sbb ape? Sbb pelawak tu pelawak yg dia minat… kita ambik contoh Jozan, dlm duk jd pengacara tu dorang selamba jer kenakan david teo, mentang2 kwn tu cina, ckp pelat. Shiro pon ape kurangnya. X payah nak pikir sgt bil, dorang ni makin di layan, makin sedap…

    (0)
    • Bukan Saper2.. says:

      lol… cuba org buat lawak mengaibkan diri ko.. ko rasa ko bole terima ke?? Bodo punya komen.. Jozan buat lawak pasal David Teo bukan pasal benda lucah beb.. ada otak pikir..

      (0)
    • Fifi says:

      alaa apa nak kecoh sangat..what do u expect from a stand up comedian???korg cuba la tengok artis lain yg stand up comedy memang drg akan jadikan org lain bahan..itu pun nak kecoh!!artis omputih hina org kita ikut gelak pun knapa tak timbulkan isu aibkan kat situ??lu pikir la sndri yg dok hina nabil tu

      (0)
  8. im your says:

    LAWAK PN NTAH PE2..LANGSUNG XBEST.. LAU NK KIRA KN LAMA DH LU KUAR!! NABIL NGAMPU JURI2 JE SLAMA NI!! SIKIT2 SEBUT PSL JURI!

    (0)
  9. olga olgi cikebum cikebum says:

    Luna mst menyesal sbb selame ni si nabil ni buat lawak bangang pun die kasi 4 bintang konon kesian sbb sorg…skang,org yg die bela ni dok kutuk die..dpn org ramai plak tu…nabil ni jenis x sdr diri ni padahal sblm ni ko pun cam jahanam gak prangai…blah la nabil…phuiii

    (0)
  10. blur says:

    Meluat betoi ngn nabil ni, pelawak yg lain mereka cuma mengajuk or tiru balik kelakuan org lain, mcm JOZAN, slalu tiru caa david teo n awi, sekurag2 nyaa.. Tak menatuhkan maruah org tapi bg orag yg deorag ajuk tuu lg femes..

    Yg ko ni, dah menjatuh kan maruah org tau.. Ko laki mugkin bg ko biasa laa kaan.. Tp luna tu perempuan!!! Cuba tunjuk perangai elok sikit, maluu oiii… Ko tu wakil malysia.. Nnti luna balik indon klau dia crita prangai kau cana?? Misti org sana pandang hina dekat org mlaysia..SBB TU ORG INDON TAK BOLEH BERBAIK SGN ORG MALAYSIA SEBB WUJUD MAKHLUK SPESIS KO!!!

    (0)
  11. jamban 1 mesia says:

    Ape? Sy jugak pnh buat?? Yg cium uqasha tu la..cehh..br nk mengaku..dlu beria ckp super impose la..puiii..artis same je prangai mcm jamban!! Puiihh lg skali

    (0)
  12. makcu muda says:

    hai la nabil….da kering idea la tu…da xde bnde yg nk di lawak kan…byk bnde lain lagi yg boleh di lawak kan…knape msti nk libat kan peristiwe silam orang…dulu senario pon buat lawak jugak…xde pon smpai nk libat kan peristiwe hitam org…nk berdouble meaning pon lantak ko lah…tp jgn smpai jatuh kan air muke org lain..

    (0)
  13. Anonymous says:

    So nabil, ko ngaku la yg pasal gambar ko dgn uqasha tu ek? nabil2.. kdg2 aku enjoy jugakla dgn lawak ko, tapi lawak luna maya ko tu mmg aku xenjoy.. ko xrespek luna maya (sebagai juri jgk) .. aku pon da hilang respek dgn ko..

    (0)
  14. damping malam says:

    aku pun bukan nak mengata tapi BIL ni dah macam melampau sangat.. aku pulak yg rasa malunya.. Kesian kat luna. adake patut dia cakap bila google ada gambar je. xke bodoh tu namanye :/

    (0)
  15. encik bakul says:

    lain kai, berhati-hati sikit ye nabil.

    (0)
  16. prihatin says:

    bg saya, nabil mmg melampau..nabil wajib mite maap dgn luna tp luna juga harus membuktikan dia sudah insaf…pakaian luna mkin hari mkin menjadi2.. tidak menunjuk dia sudah berubah…klu nabil bdosa mengaibkan luna..luna juga bdosa mengaibkan diri sndri…

    (0)
  17. milo says:

    gambar kau bercium bagai tu macam mana pulak? tak nak mengaku pulak kan? kau tu bukannya kelakar mana pun!! dasar ummah pprt tak sedar diri.

    (0)
  18. cikgu shikin says:

    Pengajaran buat nabil n artis yg lain.. Fikir kesan n akibat sebelum berckp di khalayak ramai.. Penonton dh bijak menilai.. Minat kami sekeluarga pada sepahtu pun smkin kurang kerana asyik mengungkit kisah “kereta- rahim”.. Harap minggu ini lebih baik..:-)

    (0)
  19. jasmine says:

    Ala…mcm korg tu baik sgt jeee….biar la kt nabil tu…
    Mcm la si jep tu xhina org….xabes2 nk hina muke shuib la pe la…mcm dia tu hensem sgt je…sekadar melawak? Means dia buat lawak dkt ciptaan Allah la? Skrg nie pelawak mostly nk lawak dgn bende2 double meaning n hina je…tu je la bahan lawak dorg…aptb!
    Ape2pun goodluck la utk MLM nnt…

    (0)
    • mak jemah says:

      yang si nabil ni buka aib orang.ko kena faham AIB.. kepala hotak ko nabil,sikit pun tak rasa salah.ego yang membanggangkan diri sendiri

      (0)
      • jasmine says:

        yela….aku phm r dia bukak aib org…aku pun bkn minat sgt ngn nabil tp npe korg plak nk melenting lebih? aib korg ke yg dia bkk tu? tu urusan dia dgn luna maya dan Allah…kalo nk bagi nasihat…guna la bahasa elok2 sikit…*peace yo*

        (0)
  20. cik peanut says:

    Akhirnyaaa dia ngaku gak dia cemolot dengan uqasahaaa. Well said. Dulu super impose lah apelah. Hahahaha. Betullah org ckp. Kebenaran akan terbongkar jugak walaupun take time.

    And serius. Berharap nabil keluar minggu lepas. Tp x de penyingkiran pulak.

    (0)
  21. TMJkr says:

    boncey gak best lwak kreatif lgi lgi si othman kitty tu jambu ngan nbil lwak mrapu

    (0)
  22. nik nab says:

    ye lah aku pun heran macam mana si nabil tak terkeluar,,tak lawak langsung.poyo

    (0)
  23. tyco says:

    Aku rase nape nabil kekal n sentiasa berada dlm top 3 wlau kdang lgsung xlawak coz dia ni org kuat astro skrg. Astro mesti bwk dia smpai final n berada top 3.

    (0)
  24. peter says:

    oh oke cukup tau, komentar mu jelas menggambarkan kepongahan mu nabil, tak bersyukur kah kau luna tak membahas kekecewaannya?

    (0)
    • citra says:

      yes, LM terlihat profesional, semampunya dia jaga buat tak merusak keadaan, orang lain, dan dirinya sendiri pada situasi live saat tu.. aku bukan fansnya, tp aku org wanita tebayang perasaannya

      (0)
  25. Insan Biasa says:

    Dulu Nabil memang best lawak2nya tapi sekarag tak lagi sebab bola itu bulan dan hidup kita adalah bola.

    Aku tak tau la sejak 2 menjak ni ‘geng2 keras’ yang terlibat dlm Lawak Ke Der macam ada peel nak balik2 salahkan penonton kalau karya dorang kena kecam. Why, bro?? Bila rasa poket dah tebal, korg gerenti sgt ka tebalnya tu forever? Dan2 tu jugak nak marah penonton bila korg mula rasa periuk nasi kian goyah.

    Dulu aku suka Nabil low profile. Lawak2 dia semua educated dan tak lucah. Tapi sekarang balik2 dia buat gelak sorg2 sbb lawak tak jadi (untuk umpan audience smua pakat gelak lagaknya padahal aku rasa audience tu terpaksa gelak sbb kesian)

    Please la Nabil. U cakap nak jd stand up comedian yg bagus mcm idola u, Harith Iskander tapi makin lama makin tak berisi pulak lawak ko. At least walaupun lawak Harith sarkastik dan always state the obvious, skurang2nya apa yg dia lawakkan tu betul dan mmg betul sangat dgn gaya hidup kita tp at the same time lawak Harith buat kita berfikir.

    Dulu lawak2 Nabil semua berfakta. Sekarang byk yg auta n plis homati Luna Maya sbg sorg wanita walaupun dia tergedik2 mcm tu tp mmg cara selebriti di Indonesia byk yg mcm tu (contrast dgn selebriti kita) tp setiap kita ada maruahnya. Plis, hormat juri2 tu walaupun dorg x pandai bg komen tp hormat org dulu before u expect untuk direspek oleh org lain.

    (0)
  26. kite karan says:

    jambu x lawak….nabil punye statement mcam iq rndah

    (0)
  27. dina says:

    alaaaa…korang pun…luna maya tak kecoh korang pulak lebih2…kalau luna maya rasa diri dia terhina takde lah di ambik gambar lucah..thick skin lah tu.
    lagipun nabil buat lawak jer ..dah mmg nama pun pertandingan maharaja lawak.
    bukan senang nak buat orang gelak atas stage live pulak tu. mesti lah tertekan nak cari bahan. tengoklah pada niat dia …cer baca statement nabil sendiri balik.
    pelawak lain pun ramai yang make fun of other judges takde pulak korang nak kutuk.

    (0)
  28. hanis says:

    I tetap sokong U, Bil !

    (0)
  29. hater says:

    Nabil is like the earth and the sky as compared to harith iskandar…he tried hard…unfortunately he has to learn a lot….for instance…learn to respect other’s feelings…stop bragging about yourself,wife and baby(like you’re the most loving hubby and daddy in this planet) and lastly go back to school and be a learned comedienne…Heran juga lawak dia selalu x ada punchline…boring…tapi masih bertahan? To all haters vote him out!

    (0)
  30. Recounttheday says:

    Nabil cakap macan orang takde otak. Patutlah jadi pelawak, bodoh rupanya. Orang lain melawak still bijak lagi, ni terang lagi bersuluh bodohnya. Typical artis melayu. Tulah pasal susah nak respect artis melayu, ramai yang bengap. Belajar tinggi pun ada yang bengap. Boleh pulak mengaku dia pernah buat ‘benda tu’ bila dah kena sound. Dulu deny. Bodoh. Artis melayu memang kelaut. Sorry la tapi honestly maharaja lawak tu semua lawak bodoh2. Aku tak pernah teringin nak tengok rancangan orang bodoh tu. Tengok berita lagi natural kelakarnya hahaha

    (0)
  31. cinta says:

    Haters will still hate, lovers will still love.”

    aku rasa ko salah dgn ayat ni.. hater will be fan kalo ko bijak dan matang dlm lawak ko… fan will be hater kalo ko terus dgn sikap buruk dlm lawak ko… i fan u before, but now….. i dont know what 2 say… jgn berlagak nabil…

    (0)
  32. Gadis W says:

    ”Jadi, kenapa orang Malaysia ini nak kutuk saya semata-mata nak bela orang Indonesia yang mereka tak kenal pun siapa”

    Ini bukan siapa nak bela siapa. Dia org mne skalipun, dia ttp ade maruah. Fikir sblm melawak. Does’t mean dia Indonesia, dia takde hati dan perasaan.

    (0)
  33. Hurmm..bagi aku lah kan..memang susah nak perah idea nak buat lawak..sorang-sorang pulak tuu..lawak menyindir ni sinonim sangat dengan pelawak sekarang..tapi tak perlu laa nak sentuh sensitiviti aib orang tuu kalau nak sindir pun..ni bukan pasal orang kita sokong orang Indonesia atau tak, ni bukan pasal ‘haters’ atau tak..tapi ini pasal attitude and politeness of a human being..malu kott Luna Maya tu..

    kalau bukan artis Indonesia pun, kalau kena kat artis Malaysia pun tak boleh encik Nabil..orang akan tetap kecam disebabkan rudeness itu..

    (0)
  34. Muzie Raditya says:

    Nabil: “Jadi, kenapa orang Malaysia ini nak kutuk saya semata-mata nak bela orang Indonesia yang mereka tak kenal pun siapa.” Org Malaysia tak kenal tak apa uolls, di Indonesia dia famous! Nabil Twitter followers yg hanya 170k janganlah nak charuts ckp macam tu kat Luna Maya yg followersnya dah 7 juta. Kalau Luna kurang waras cuma tinggal cakap — “honey, just who are you??” tapi dia kan classy, not below-the-belt mcm …tatau! And one more thing, for one to make jest of others’ misfortunes it shouldn’t be at at any cost to the subject while the joker’s at gain – coz surely that reflect something very unsavory going on somewhere! Some more boleh plak cakap macam ni “Saya dan Luna Maya tidak pernah bercakap langsung. Saya hanya jumpa dia semasa dalam pertandingan, dia bagi komen saya dengar. Peminat mereka ini yang lebih sudu dari kuah sebenarnya.” duhhh! The more reason you shouldn’t make light of one another, let alone throwing flames (disguised as banter) because you cross the line for being too familiar when you yourself put it “…tidak pernah bercakap langsung …” . There’s certainly a lot more to learn from Harith eh– sorry to drag you in but for the lack of good-taste comedy you are the benchmark! Malaysia’s comedy scene fail us yet again (with a cheap low-brow sketch).

    (0)
  35. dean says:

    apelaa korang nk heboh..mungkin korg benci tp ramai lg yg suka..bkn senang buat lawak solo..sbb mgu lpas sume skali hampeh..xde yg leh gelak pon..lau dorg sume kne wat lawak solo,,blum tntu dpt smbutan.. lau xsuka xpyh tgk..kan senang..

    (0)
  36. ANDAK says:

    Good Luck Nabil . Lawak Nabil OK dan Creative . Yang penting bukan lawak bodoh dan merapu . Kenapa kecoh ? . Nabil cakap tak banyak fakta tentang Luna hanya Gambar ( tengok balik PVR ). ASTRO dah delete pun masa sairan ulangan .

    (0)
  37. Jack Smiths says:

    Semua yg komen nabil kat sini, hypocrite. . Blagak baik lh konon.. siap ckp tukar cannel.. fuck lh!! Semua x pdai faham bhsa.. Nabil xde pon mention sal luna maya ngn ariel tu.. dia just ckp je klo google npk gambar, bgtu juga dgn artis lain klo google nma dorg npk gambar. . X pikir ke mcm tu manusia yg konon nya pengkritik hebat kat sini. Pelawak lain pon ape kurangnye, dorg pun hina2 c haikal gemok tu.. huhu x pla kecoh.. lain kali korg fhm lh tu isi2 tu.. ketara sgt dorg yg bfikiran sal seks luna tu.. tu semua hotak kuning, hotak yg trus pikir bende kotor, hotakk korg lah. Klo luna terasa yg nabil ckp sal google n npk gambar, ketara sgt lh dia still ngat seks dia tu, malu lah tu.. cuba bfikiran yg ok je, stiap bende kita google msti lh npk gambar kn?.. huhuhuhuhu siapa mkn cili dia terasa pedas.. so faham2 lh ye.. manusia otak sempit memang tau kutuk org je, manusia x iman mcm tu lh.. otak mereng trus pikir seks c luna tu.. bodohhh eeeeeeee ne ke contoh melayu ne.. yg amik luna jd juri pun nape.. xde org lain ke..

    (0)
  38. Cik Bedah says:

    luna pun datang jd juri siap pakai seksi2. aku yg tonton pun jd malu weh. sbb pernah ada laki ckp dkt status facebooknya “tengok luna jd juri pun boleh s**m” kau rasaaaa?????? so sapee bukak aib sape skrg. tak rasa pun point nabil tu nak bukak aib luna kalau luna dah sendiri bukak aib dia “iaitu mendedahkan auratnya”. kadang2 aku perhati luna cuba goda peserta2 lelaki kalau perasan. geli :3

    (0)
  39. go nabil go says:

    Alah korg ne rasenye otak sempit lh.. nabil tu ok ape.. dia x pun ckp pasal seks c luna tu.. cuba korg google nma artis lain, mst npk gambar kan? Ade x nabil ckp dia google npk seks luna? Ade x? Xde kn? Korg ne hah yg melebi? Otak korg skrg ne dh jd setan. Korg x pikir yg baik2 pun, tp korg trus pikir seks c luna tu.. ketara sgt lh sal seks je fresh kat dlm otak korg.. hohoho xde bende lain ke korg pikir.. mnyimpang kat zina adalah.. pelawak lain pun ape kurangnye.. ne lah korg ne, tau kritik je. Biarkan lh dunia hiburan tu.. kite ckuo tgok je lh.. xyah lh sebok2 nk jd pgkritik kat luar.. dorg x tlg korg byr bill pun.. undi je lah yg korg nk, xyah nk hina talent org lain pla… ke korg pun pena buat mcm luna, just korg x femes.. terasa lh tu.. manusia manusia

    (0)
  40. ZOLA says:

    sbnrnya nabil yg suke buat lawak xkelakar tue sebenarnye xder idea.dier kekal dalam maharaja lawak pun sbb ader nabil fan club/sedare mare dan kawan2 dier yg mmg aktif mengundi si nabil nie.utk musim nie rase2nye berape kerat jer yg kekar dier menjadi.yang lain lawak2 dier semuanye mengarut dan mesti ade menyentuh peribadi @ isu2 sensitif tetapi di ‘double meaning’ kan.peserta yang xder idea mcm si nabil nie mmg akan cuba jadikan sumber2 sensitif sbg bahan lawak.nak berlawak bole tp jgn guna isu2 aibkan org dan perkara2 lain yg buat org meluat nak dengar.

    (0)
  41. Alterego says:

    Masa konsert live tu, Nabil gelar Luna Maya perempuan liar kot. So apa cita?

    (0)
  42. Lol says:

    Yang korang nak lebih2 sangat kenapa?? Nabil bukan niat nak aibkan Luna pon. Mana ada orang bodoh saja nak aibkan orang. Benda tue berlaku secara tak sengaja. Dia takde mention pon gambar lucah ke apa ke. Habis kalau sebut gambar je korang semua fikir gambar lucah luna?? Lain lah kalau dia sebut search jumpa GAMBAR LUCAH.. Aku pun akan maki nabil tapi benda bukan sengaja. Mcm ni la silap sikit diperbesarkan.. Memang otak sengkek..Silap orang laju je kau nak kecoh.. Kalau silap sendiri ?? Fikir matang sikit lah ..

    (0)
  43. airel says:

    BALASAN CURANG PADA SUAMI.. TERIMALAH BILA TUHAN BUKA MULUT NABIL..

    IKHTIBAR KEPADA PEREMPUAN2 DI LUAR SANA JANGAN BERLAKU CURANG DENGAN SUAMI / KEKASIH ANDA..

    **RAMAI JUGA PENGAKUAN WANITA MELAYU YANG MENDAKWA PERNAH MELAKUKAN BENDA YG SAMA (MAKSIAT/CURANG).. APA NK JADI PEREMPUAN SKRG..

    (0)
  44. nabil die hard fan says:

    nampaknyer sume pmpuan kat cni xley terima kenyataan..nasib dah sme macam luna ke.yang sensetif sngt knpa.dh terkena ke…nasib korang xde video je..klu ada,try google tgk.ada x…ko try melawak atas pentas tgk.nak bagi orang ngis amat la senang.tpy nak bagi org gelak.ingt senag.tgk..aku dah bagi korang ngis dah skrg..senang x..hahaha..loser

    (0)
  45. Cutepiexoxo says:

    Mcm2 la org melayu ni..

    (0)
  46. Hmmm says:

    I know what he did was wrong, and i’m not trying to back him up, but you guys don’t have to judge him like that, it’s not even your job, it’s Allah. So please just stop, bila benda mcm ni berlaku istighfar je and let Allah do the punishment, jangan tambah dosa sbb mengutuk dia, hee peace :) #noheartfeelingsplease

    (0)
  47. Ah lin aaaa says:

    Korang..nabil ckp ape kt luna?? Sorry aku terlambat skit..havoc je nih..seriously..xtau pon psl isu panas ni..boleh sesape bgtau?? Tq..

    (0)
  48. Mohd Irfan says:

    Sial no ko..ckp org mcm tu..die pun ade persaan jugak..

    (0)
  49. AkuBukanMalaikat says:

    To all Islam commenter yg tulis nabil bodoh la ap la.. Btul k korg di umat Rassulluah? Umm? Blajar akhlak k dkat skola agama dulu? In k sikap masyarakat Islam zaman skrg?Sepatutnya kita mbetulkan dan menegur kesilapan dgn sopan.bukan nye menghina dan mencaci.Da tak tau dosa pahala.nk kata blum baligh rata2 da besar pnjang da tau nk bezakan.abis tu knpe nk tmbah dosa sendiri kat dosa org.Mengfitnah lebih Besar dosa nya dari Membunuh!Kita pun blum pasti artikel ni sahih k tak.lpas tu siapa siap sokong org bukan islam lgy tu.Da lupa?Malaikat kat tpi tu tngh catat ap?

    (0)
  50. mummy says:

    pelik ar korg ni…suka sgt compare dgn org putih or bangsa lain….kite org islam sudah xtentu xsama dgn dorg…tindakan mgaibkan org tetap salah disisi agama….Alhamdulillah…..dia pun telah meminta maaf di kalayak ramai..

    (0)