Nafkah Isteri Tanggungjawab Suami - Isu Pergolakan Rumah Tangga Serina, Chef Wan Cerita Hal Sebenar - OHBULAN!

berita

Nafkah Isteri Tanggungjawab Suami – Isu Pergolakan Rumah Tangga Serina, Chef Wan Cerita Hal Sebenar

April 14th, 2017 | by Shafika | 34 comments
365.8K
reads
36.4K
shares
Isu & Kontroversi

serinadivorce

Sebelum ini Serina Redzuawan iaitu anak kepada selebriti memasak Che Wan pernah menghadapi masalah rumah tangga dan ada pihak mendakwa Serina telah pun pergi ke mahkamah syariah untuk memfailkan permohonan cerai dengan suaminya.

Terbaru, di laman Instagram milik Chef Wan dia telah berkongsi keratan gambar dari surat khabar beserta satu caption mengenai rumah tangga anaknya itu. Chef Wan telah menjelaskan segalanya mengenai masalah rumah tangga Serina dan meminta agar semua media tidak lagi bertanyakan konflik yang berlaku ini.

6.5 Tahun tak bahagiacheffwan1

Betapa berat mata memandang berat lagi bahu Serina yg memikul segalanya for the last 6.5 yrs in her unhappy marriage. Alhamdulilah after advising my son in law on numerous time the important of suami menjalan kan tanggung jawab memberi saraan perbelanjaan isterinya tiap2 bulan and he refused to accept my advise and i am very happy that my daughter is filing for a divorce and we will go ahead with all legal proceeding to fight for her right and justice too.

For a long time i have been silence except once i had my IG update talking about tanggung jawab suami ke atas isteri and sikap kedekut suami and that reference was made to this similar issue. Rather than have the press specualate yg bukan2 baik la saya come upfront and tell the truth nothing but the truth. In any marriage a wife need to be spoilt by the husband tetapi sayang sekali anak saya bekerja teruk kesana kemari mencari rezeki and as a father off course i feel sad for her.

I told my son in law dont be ” a cheap fucking bastard”! Kasi kan…kau nak sangat kan.Kau ingat kita dtg dari keluarga yg bangsat ke? Even my x wife pun saya kasi rm3000 sebulan for her living allowances and bought a 3 bedroom apartment for her and u know how generous i am to all my grandchildren too! Enough is enough so jika tidak mahu mendengar nasihat bapa mertua rasa saya sampai sini sahaja lah.

Harap media tidak tanyakan lagi mengenai hal ini

7-Giliran-Serina-Chef-Wan-Pula-Bercerai-ROTIKAYA

I hope after i have explained clearly to all of u up here do not ask me any personal question any more as i would not entertain anyone plus its non of any one business anyway. As for the media stop hounding me like a mad dog! I honestly believed my daughter deserved a better life and she must be happy. Marriage is always a gamble but u must be truthful and happy otherwise have the balls to walk out of it!

Yes i am sad for my grandchildren but i believed with all our attention and love they will survive! To all husband apabila kita membaca kutbah nikah di depan kadi itu cuba ingat apa tanggung jawab suami kepada isteri? There no such things as my money is my money and your money also u need to contribute to the household. Nafkah isteri tetap tanggung jawab suami and there no question about this!

Sumber : Chef Wan

34 Comments

  1. fromthe_truestory says:

    Masa mula nk kawen dulu “sapa yg tggung blja semua”..Kalau masa kawen d tggung utk hntaran serina..maka di dh di bagi lemak la.awal2.

    “tanggung adalah saraan utk bini dia masa hidup bersama”
    “Jawab adalah..masa bila “akhirat nnti..ko kena jwb ..kenapa tak menyara/bgi nafkh utk bini dn anak”.

    Tapi..adakah “son in law tu pegi ke Padang Masyar nnti”..atau dia blik semula ke lubuk asal dia.

    Mcm ni ke omputeh..yg x tau hukum islam sejk azali.

  2. fromthe_truestory says:

    cari “bangladesh la”” dh tntu islam..bangladesh yg korang buruk2kn tu.
    skrg trnyta “org dri ngeri uncle sam ” tu buruk gk perangainya.

  3. redvine says:

    jangan ambil ringan nafkah isteri!

  4. Sei Iori says:

    tulah masa aku masuk meminang hari tu sombong, siap halau ludah lagi kat muka mak aku. nak sangat terhegeh2 kat mat saleh, kononnya mat saleh ni bangsa pilihan Tuhan kat muka bumi, pantat ku hanya untuk mu mat saleh, mat saleh batang besar, tahan lama bagi, puiiii

  5. KakNun says:

    Nasihat chef wan sbg bapa terbuka utk semua lelaki. Tak kira lah apa bangsa si suami sekali pun. Omputeh ke bangla ke melayu ke apa ke. Kalau nk ikotkan ramai juga bangsa2 kita buat2 lupa psl nafkah isteri. Sudah. Jadikan pengajaran. X yah nak salahkan sesuatu kaum or bangsa.

    • Chibi Maruko Chan & Tamain says:

      BTUL TU KakNun..kamipun tau dh lama jdi mls nk taip ayat tu, so KakNUn la yg taip, good, tapi skarg ni yg kbayakanya msyrakat kata “kalau kawen omputeh, wah mesti standard, mesti berduit..skrg ap citer”..sapa yg payung.

  6. BELL says:

    PSL DUIT??? SADDD

    • Acou says:

      Bkn psl duit…psl nafkah..nafkah wajib dlm agama..nmpak ringan apabila istri bkerja ad duit sndri tp kewajipan ttap kewajipan..klu bapak die xtego klu anak die dh ngadu, kt akhirat kne soal jugak..

  7. Chibi Maruko Chan & Tamain says:

    semua “ayat english tu” ditujukan pada suami Serina..agar di fhm..sikit je BM yg CW tulis..

    Biasa nyer CW kalau isu lain..dia akan 1/2 Eng, 1/2 BM.

  8. abah ko says:

    dulu masa kawin tak pikir…da la muallaf,banyak kena belajar…
    pompuan kalau nak kawin,cari la suami yg boleh bimbing dunia dan akhirat..
    kalau cari yg pilih dunia..macam ni la jadi nya..

  9. wekkkkkkk says:

    sya rasa serina mau lagi.x nk brcerai..tpi disbbkan “CW x tahan kot”..asik CW je ke yg mmbantu kewangan..mana CW boleh tahan. Ada lki buat hape..lebih baik x yah CW kata..jdi dgr jelah ckp CW.
    CW pun dh tua jugk, kalau ditakdirkan dah x ada nnti. mcm mana lh hidup Serina tu. Btul x CW.

    Slagi kudrat CW masih kuat cri rezeki dn sihat..x mgapalah mmbntu, jika dh tiada mcm mana nnti…”SEMUA SAYAP SUDAH PATAH”..

  10. fromthe_truestory says:

    tak mgapalah serina..mgkn ada hikmah..dah itu takdirkan..manalah kita tau..dia malas pulak.

    Bekas suami blum dpt ic kan di Malaysia..guna pasport lgikan. Ah biarkan dia jdi org “uncla sam semula”.

    Mana leh tahan, suami besarkn tahi mata je, bgun pagi..terus cari makan, layan tv, internt, tidur..dn bla22

  11. Aini says:

    Memang hampeh…

  12. Azwan says:

    Tiba tiba, teringat arwah hani mohsin

  13. mak aku says:

    Ayat last tu tak boleh blah .To all husband .Nak salahkan semua orang pulak.Kau yg bodoh.takkan aku nak kata to all stupid chef.

  14. jambang celaka says:

    gatai nak batang mat saleh jadi camtu la…

    asal mat saleh je terus cair…

    kan dah mendapat…

    ingat mat saleh bagus sgt ka

  15. jambang celaka says:

    si bapok ni dulu pun bercerai nak nasihatkan org cam bagus sgt je… puiii bapok

  16. Obesi says:

    Bab jodoh ni bkn urusan kita..kadang2 cuma sampai di situ saja perjlnnnya..

  17. sheri says:

    kifarah ke atas chef wan sbb dulu amsa arwah Hani mohsein berkawan dgn serina, habis di hinanya arwah hani yang sopan dan baik budi serta bertanggungjawab tu sbb chef wan rasa dia orgkaya jadi tak padan nak amik menantu tak kaya, dh tu amik mat saleh rupanya mat saleh sengkek dan takde tanggungjwb plk….. kita semua jgn suka mghina orang lain yg mungkin lebih baik di sisi Allah dari kita, moga chef wan melihat hikmah yg baik lps ni slps perceraian serina ini..

  18. Lombok says:

    hebat chef wan bagi RM3000 sebulan untuk isteri.

  19. ari says:

    cuba tgk ning baizura dgn laki dia.. kalo di didik betul.. elok jadinya
    ni yg lahir muslim tu walaupun perempuan bersungguh tk ajaranya.. bukan setakad nafkah je chef wan yer.bab2 lain kene bgtau jgk.. akar tu dukukuhkan dulu.. baru la tk timbul isu nafkah
    ni ko carut sana..ko carut sini.. ko yg haji tk tunjuk contoh yg baik
    tp bab nafkah yg diterangkan tu..aku setuju la sgt…