Nak Cari Short Getaway Bersama Keluarga? Boleh Mandi Kolam Mata Air Lagi. Kat Hulu Langat Je!! - OHBULAN!

berita

Nak Cari Short Getaway Bersama Keluarga? Boleh Mandi Kolam Mata Air Lagi. Kat Hulu Langat Je!!

February 24th, 2017 | by Hanis Aliaa | 11 comments
13.8K
reads
3K
shares
Travelogue

FotorCreatedMesti ramai rasa nak pergi bercuti tapi tak ada banyak masa. Kalau boleh taknak pon pergi jauh-jauh. Bagi sesiapa di sekitar Lembah Klang yang nak sangat pergi short gateway, ada satu tempat yang korang boleh pergi. Memang superb dengan pemandangan yang indah dan jauh dari hiruk-pikuk kota. Boleh la relaxkan minda.

Korang boleh cuba ke Rumah Kebun yang berada di Hulu Langat, Selangor. Admin sure ramai yang familiar dengan rumah ni dalam rancangan The House. Ia adalah tempat percutian peribadi seluas 21/2 ekar tanah. Cuma 28 kilometer ja dari Kuala Lumpur. Dekat jer.  

Lokasi gateway ideal buat keluarga.

11

3

14Rumah Kebun dikelilingi dengan kehijauan yang confirm memberikan suasana cozy dan privacy. Memang sesuai buat seisi keluarga datang dan beristirahat. Bukan saja ada kolam yang besar tapi ada juga campfire site. Menarik bukan?

Minimalis dan luas.

1

4

5

10

9

13

Villa ini mempunyai reka bentuk yang minimalis. Dapurnya pula berkonsepkan terbuka di mana semua boleh berkumpul dan berborak sementara tunggu makanan dihidangkan. Apa yang bestnya lagi, Rumah Kebun boleh menampung sehingga 12 orang pada satu-satu masa dengan tempat tidur yang serba lengkap. Boleh la ajak ramai-ramai. 

Kesegaran semulajadi.

16

6

12

Korang juga boleh mandi di kolam renang mata air semulajadi atau mandi di Sungai Semungkis yang jernih tu. Nak lagi adventure boleh pergi ke air terjun yang berhampiran. Korang juga berpeluang untuk rasa gaya hidup ala-ala kebun gitu. Bagi yang tak pernah rasa macam mana bagi makan kambing dengan ayam, haaa…boleh la cuba ke sini.

Harganya memang berbaloi, cuma RM 1,500/night untuk weekdays dan RM 2,000/night untuk weekends. Boleh la bawak keluarga atau rakan-rakan ke sini dan rasai sendiri berada di suasana ala-ala kebun.  

11 Comments

  1. the says:

    ni bukan the house che ta kerr….

    • Anti-AF says:

      Betul, confirm lokasi The House Che Ta ni

      • Chibi Maruko Chan & Tamain says:

        harga mesti bapak mahal… baik tak payah puii

        • Chibi Maruko Chan & Tamain says:

          Hai pencuri tagline aku..degil …u kalau x mampu nk cek in jgn komen la….keturunan pirates.

  2. Anti-AF says:

    GATEWAY tu pintu masuk

    GETAWAY tu percutian, faham??

  3. xXx says:

    (Harganya memang berbaloi, cuma RM 1,500/night untuk weekdays dan RM 2,000/night untuk weekends).

    Klau bagi che ta..murh je. Bagi yg brpandapatn seisi kuarga dalm 4000 – 5000 -7000 sbln. pengsan la. Sbb pernignt dia tulis. Tulis kena betol2 la. Atau aku salah tafsir. Kalau harga mcm tu boleh happy juga jika musin buah2 durian, rmbutan dan mcm2 buah tmpatan dikebun tu..dah kira pernightkan…jdi bila buah durian jatuh pada wktu mlm, kiranya hak kami lah ya..yg dah byr RM1500 -2000 pernigt. ..utk satu malam je…he.he.hu, bial tak tmakan buah tu boleh la masuk bonet bawa balik. Jual balik kt tepi jln…balik modal.

    pernight indude apa…viralkan penuh la.

  4. abg jambang says:

    mahathir tua celaka

    • the says:

      abgjambangabgjambangabgjambangabgjambangabgjambang,setiap cite die ade,keje ckp isu yg sma………hmmmmmm….whateverrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

      • abg jambang says:

        suka hati aku la pukimak … aku gay …. nak aku kulum batang ko ker …free je auwww….

  5. Abgmisai says:

    Bongok punya abgjambang

  6. wandoyok says:

    abg jambang tu mentel wei..
    kalo dia comment ignore je.. anggap dia tk wujud
    org mcm ni mmg nk perhatian.. lagi dilayan lagi naik sheikh