Foto : Neelofa Menghitung Hari - OHBULAN!

berita

Foto : Neelofa Menghitung Hari

January 24th, 2014 | by Yusmirnadia | 33 comments
Lensa Insta

Screen Shot 2014-01-24 at 11.32.53

Pejam celik, pejam celik tinggal seminggu sahaja lagi pengajian Neelofa di New York Film Academy akan berakhir. Walaupun pada mulanya Neelofa takut untuk tinggal di sana selama sebulan berseorangan, namun selebriti jelita itu dilihat seakan sedih untuk pulang ke Malaysia tidak lama lagi.

Barangkali Neelofa berat hati untuk meninggalkan pengalaman manis yang dihadapinya sepanjang bergelar pelajar meskipun dalam masa yang singkat.

Screen Shot 2014-01-24 at 11.27.09

Apa yang pasti, Neelofa benar-benar menikmati masa yang ada dengan menghadiri kelas dan berhibur bersama rakan-rakannya setiap kali mempunyai waktu terluang.

Malah anak kelahiran Kelantan ini juga langsung tidak melupakan peminatnya dengan berkongsi foto-foto sepanjang menjalani kehidupan di Amerika Syarikat.

Menerusi perkongsiannya di laman Instagram, Neelofa sempat melawat beberapa tempat menarik sambil belajar antaranya Universal Studios European Backlot yang pernah menjadi lokasi penggambaran filem Pirates of the Caribbean dan juga lokasi drama Desperate Housewives di Wisteria Lane.

Dalam masa yang sama, para peminat mengharapkan Neelofa akan kembali mengacarakan rancangan Meletop sebaik dia menamatkan pengajian.

Screen Shot 2014-01-24 at 12.18.26

Screen Shot 2014-01-24 at 12.22.44

Bagaimanapun seperti yang umum ketahui, terdapat pelbagai respon yang diterima sebelum ini, ada yang mengalu-alukannya kembali ke set Meletop, tidak kurang juga yang ingin kekosongannya diganti oleh pengacara lain. Apa pula kata anda?

Apapun buat semua pembaca OHBULAN!, jom lihat aktiviti-aktiviti yang dilakukan oleh Neelofa sepanjang berada di luar negara menerusi foto dan video di bawah.

Kredit foto : Instagram Neelofa

33 Comments

  1. Lulu says:

    Xsangka CANTIKKK betul neelofa ni rupanya..

    (0)
    • Olga says:

      banyak betol lopa uploa gambar2 dia kat Estados Unidos…
      maka terbakar lah c Fakejura melihatnye… yelah org pegi US utk belajar sedangkan dia pegi US berjimba2 dgn jantan kokesen kepala botak yg x semenggah!

      (0)
      • Anti olga kayu api busuk says:

        Diam la ko olga penjilat bontot padding lopak!!! Setakat blajar 1 bulan tak yah nk bangga sgt la ooi!! Balik berlakon mcm kayu jugak!! Pegi utk ambik gamba upload instagram je pooonnn!! Pirah mabuk!! Loya aku tengok muka kampung!!

        (0)
      • Shasha says:

        Apahal ko nak kait kan dgn fazura ek?? Sakit mental betul! Kalau berani pi kacau marion, seingat aku si pendek lopak tak sedar diri ni ada cuba try nasa, tapi seperti biasa ditendang jauh2.. Apa kelas minah pendek ni di banding dgn marion yang hot tu. Lopak ni standard org reject mcm hans tu layak la!! Hahaha.. Takyah la nk bangga pi belajar kunun, sebulan je kot! Kursus utk budak2 kecik yg baru nk masuk mickey mouse club house je kat sana tu. Tapi takpe lopak pun pi sana nk ambik gambo n tayang kat org je pon. Sesuai sgt la!

        (0)
  2. nok gebuzzz says:

    x yah balik la,ko dok jer sana tu…
    sbb bior meletop top top top tu org lain jer ganti…

    (0)
  3. cici says:

    ala lopa klu gelak tu nmpk fake sngat la… a.k.a gedik jer… mcm d cover2..

    (0)
    • Suhaila says:

      Tepat sekali!! Gelak gedixxx!! Asyik nak gelak cover kebodohan and syok sendiri! Pls la ganti dgn pengacara yg pandai and tak syok sendiri!

      (0)
  4. riniemy says:

    cantiknya warna rambut… comel gak dia ni..

    (0)
  5. Dina says:

    agaknye mesti mat salleh kat sana tegur “you looks like kardashian but your nose a lil bigger than her”

    (0)
    • Populis says:

      Errrkkk… No! Big no no… Jgn nk dok perasan! Kartrashian ada lah minah pendek perasan lawa ni! Bimbo!

      (0)
  6. kaka says:

    Tak nafi kn si lopa ni mmg stunning standard hollywood babes ! hidung dia blh repair , skit hari kecik la hidung dia , cari je surgeon yg bagus2 kt KOREA tu .. natural skit tak nmpk plastic repair !!!

    (0)
  7. norlaila yasin says:

    Haha…kesian korang…ntah 2x neelofa ngan fazura tak der apa 2x pon…karang yg laga2x kn…tak baik tau…diaorg tuh mmber kamcing tau skrg…

    (0)
  8. SunShine says:

    Suker sangat jeleousy ngn Fazura Cik Lang. Namer pun die olidey. Soo henjoice jer laaa. Loffa ni study. So kena study ler. Plus loffa pun visit tempat2 yg ada relation dengn pengajian dia. Whteva is, harap lofa dapat hayati lakonan dengan jujur yaaa lps ni. Cukupla mimpi ngeri tengok die satu episod dlm KYT slot akashiia dedulu….

    (0)
    • Otai says:

      Oh! Belakon mcm kayu mmg signature lakonan lopak! Tak tau kah??! Hanaya dia yg boleh maintain kekayuan begitu!! Susah tau berlakon jadi kayu ni!! Hhahahaha!

      (0)
  9. kaki tabur says:

    harap bila berlakon x Nampak kayu sangat lepas ni….

    (0)
    • Razak says:

      Hahahaha… Setakat 1 bulan pi belajar banyak ambik gambo upload kat instagram je.. Aku rasa berlakon still sama mcm kayu balak!!

      (0)
  10. shiela says:

    Neelofa tuh kan cantik,ade je yang dengki dkt lofa kan,ialah mungkin dia x cantik mcm neelofa kot..neelofa best mengacara rancangan meletop,tp yg ganti lofa dlm meletop jd x best plk.

    (0)
    • Daud david says:

      Tak de la sgt org nk dengki kat dia ni dik ooiii… Degki utk apa? Berlakon mcm kayu.. Cantik?? Biasa jerrrkk!! Ko yg dok over tak habis2 menjilat!! Kalau org nk jeles pun mungkin layak jeles kat maya karin ke? Erra ke? Sebab berlakon mmg mantap (menang anugerah yg tak memerlukan peminat mengundi) and cantik, mmg tak perlu di pertikaikan lagi.. Soo.. Takyah la nk ckp org jeles kat lopak yg suam2 kuku pppular sebab kontroversi je ye dik non!

      (0)
  11. jog-on says:

    laaaaaaaaaaa sebulan jaaaaa…
    HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

    (0)
    • T says:

      Kannnn… Overrr uolllsss!! Sebulan je kot.. Heboh mcm 3tahun dok belajaq kat usa nun!!! Poyo jer lebeyyy!

      (0)
    • Ratu says:

      Hahaha.. Org gi usa holiday pun selalunye sebulan sebab usa tu besar mmg kena at least pergi 3minggu atau sebulan.. Nak2 kelas kursus singkat ni, kat sana yg pergi budak2 masa cuti2 sekolah je pon! Isi masa terbuang time cuti.. Tak de la bagus sgt pun kursus singkat ni..

      (0)
    • Meor says:

      Hahahahah! Sebulan jo koooo? Ingat kan 4 tahun tadiii… Nak balik dah??! Kecoh satu malaysia ngkauu! Ambil gamba video bagai mcm dh duduk 3tahun!! Banyak tuuhhh… Pergi nk glamer ambik gambo je ni..

      (0)
  12. pretty says:

    cantiknya Lofa….

    (0)
  13. shyana says:

    suka dengar dia ketawa!

    (0)
  14. damping malam says:

    Cantk jugak bibir atas dia hahahaha !! Lama lah lofa nak balik.. tak sabar nak tengok dia kat meletop .. xoxo neelofa xoxo

    (0)
  15. Gong xi fatt choii says:

    Sesuai sungguh hanis zalika menjadi pengacara meletop dgn nabil, sama tinggi sama padan.. And bagus banyak memberi ulasan yg bijak dan tidak hanya syok sendiri and tergelak menggedix! Well done hanis! Tak suka neelofa sebab asyik menayang kasut yang terlalu tinggi ( faham lah anda katek, tapi relak la) and asyik tergelak! Dgn baju yg mcm sarung nangka!
    Ps: lepas ni jgn ada ckp,saya jeles pulak ye.. Sebab takde apa yg nk dijeleskan dgn minah tu! Saya hanya kagumi org yg benar2 berbakat dn popular sebab hasil kerja bukan kontroversi! Peace yall!

    (0)
  16. buloh_china says:

    lofa xcntik tp muka mnis bl snym.tu jer..saya xsuka tgk cara dia potong nabil time bcakap.mcm dia sorg je nk bcakap.then gelak dia bunyi pelik.hahahaha..lakonan?hmm..citer AZURA,teruk..keras sgt.dlm drama pun mcm kontrol ayu.so lofa,tingkatkn mutu lakonan n kurangkn apa2 yg lebih bila u kuar tv or magazine ok..;)

    (0)
  17. tak minat says:

    apa yang cantik. kalau hati busuk. berlakon macam kayu. tapi berlagak diva. jadi pengacara syok sendiri dan gedik semacam. buat sental belakang dengan loofah aja .

    (0)