Niat Murni Mahu Beri Perlindungan, Namun Si 'Busy Body' Letak Racun Dalam Minuman Kucing...Kurang Ajar! - OHBULAN!

berita

Niat Murni Mahu Beri Perlindungan, Namun Si ‘Busy Body’ Letak Racun Dalam Minuman Kucing…Kurang Ajar!

February 8th, 2016 | by Izuan | 12 comments
375
reads
1
shares
Kini Trending

FotorCreated1

Kurang ajar! Hanya kerana penduduk setempat tak suka lelaki ini buat rumah kucing, mereka sanggup meracuni kucing-kucing peliharaannya.

Kami juga turut bengang dengan sikap manusia begini, manakan tidak niat murni lelaki ini hanya ingin memberi perlindungan kepada haiwan kesayangan Nabi, namun dikecam sehinggakan makhluk yang tidak bersalah menjadi mangsa.

Aku x minta duit kau wahai pengecam!…Kurang ajar.. kau taruk racun dlm tangki air mineral nak bunuh anak2 aku?

Screen Shot 2016-02-08 at 15.26.47

Aku di kecam membuat rumah kucing… aku pungut kucing terbiar, kucing sakit, kucing xde tuan, aku tempatkan rumah baru dan ada doktor kucing sukarelawan dan juga student poly yg sudi sokong aku, kos semua aku keluar, aku x minta duit kau wahai pengecam! Aku xpenah susahkan kau, tapi kau mmg bangsat pegi report jabatan haiwan suruh siasat bagaimana aku boleh buat rumah tuk kucing2. Kurang ajar.. kau taruk racun dlm tangki air mineral nak bunuh anak2 aku???? ini ke sikap manusia yg busy body?

Aku amat kesal dgn org2 yg xde perasaan kat haiwan kesayangan Nabi aku

Screen Shot 2016-02-08 at 15.27.00

Belum siap rumah tu kau dh komplen akan pencemaran, kucing akan bising satu kampung??? Aku amat kesal dgn org2 yg xde perasaan kat haiwan kesayangan Nabi aku.. kalau kau brani jumpa aku terus lah , tak payah baling batu sembunyi tgn.

Maaf kwn2 saya emosi skit. Tertekan. Sorry. Mohon sokongan moral saya tq. Pic bulus sekadar hiasan. Yg ori kasi suprise nanti.

Walau apa pun papa tetap akan buatkan rumah tuk kamu semua

Screen Shot 2016-02-08 at 15.27.09

Meow2 semua. Walau apa pun papa tetap akan buatkan rumah tuk kamu semua. Doa kan papa murah reski amin.

Info kucing terbiar di mana2 terus wssp kpd saya 01112777317 sekitar johor bahru, pasir gudang, masai, plentong, johor jaya, permas, taman daya, taman gaya, larkin, kempas.. terima kaseh daun keladi.

Yg diuji teruk, Aremir Putera Ahmad Za’alawi

Sumber :  Dunia Kucing

12 Comments

  1. nisa says:

    Tlg la jgn phd sgt.

    • lol says:

      Org Bela kucing pun nak sibuk2 Bukan ko yg Bela.. Satu sen pun tk kluar.. Biar la nk bt apa pun…

      • armin says:

        Org Jenis ni yg akan menyusahkan jiran. Statement tak kluar duit ko tu memanglah duit kau brder, jika dia kencing berak merata di rumah jiran, ada guna duit/tenaga kau?????

        • lol 2 says:

          Dh dia bt rumh tuk tu tak kn la kucing tu nak merayau kt rmh jiran? Brder rumah dia tk mcm rumh ko cantum2 dgn rumah org lain…

  2. kakak says:

    Bela tu bgus tp pastikan najis dan kebersihan di urus dgn baik.jgn smpi bau busuk mganggu jiran.klau kbersihan di jaga.najis di urus dgn baek xde sp nk mrah..niat tu baik cume jgn smpi bau busuk mganggu jiran2

  3. mia says:

    As salam.. saya fhm perasaan en. aremir.. saya juga buat benda yg sama.. kutip anak2 kucing/kucing yg terbiar or sakit.. i hv my own personal vet.. alhamdulillah dia sgt2 membantu saya.. setakat ni ada l/kurg 30 ekor saya cuba tolong.. ade yg lepas tu saya bagi org, ade yg sama simpan.. saya pastikan luar dlm rumah sentiasa bersih supaya jiran2 x complaint.. alhamdulillah semuanye ok.. saya doakan usaha en. aremir menjg binatang kesayangan Rasulullah ini berjln dgn lancar.. niat baik insyaAllah dibalas baik.. selamat menjaga anak2 bulus..

  4. KS_74 says:

    hehehe.. trigt dgn mak. taim we all msh kecik, siap hambat kucing¬≤ n kejar keliling umah, xbagi kucing lepak kat umah.. statement biasa ‘aku dh bagik makan, cukuplh! jgn pulak taik pun dlambakkn kat umah aku!! jahanam!!’

    itu citer dulu.. now? siap buat umah kat sblh umah. actively jadi penyelamat stray cats.. moral ny? pikir sndiri..

  5. AnimalLover says:

    jgn lupa letak cctv kat situ,setan2 tu banyak akal nk memdengki..

  6. armin says:

    Memang kesian kt kucing2, tp jgnlah jd jiran jahat. Bela kucing kemudian biar kucing kencing berak merata rumah jiran. Jgn di akhirat dpt dosa sbb menyusahkan jiran anda.

    • wanie says:

      sbb tu la dia buat rumah utk kucing..paham tak maksud rumah kucing?kucing dok dalam tu ja

  7. kucingmeow says:

    Alhamdullilah atas usaha tuan. Mungkin disebabkan segelintir org yang suka, mengambil kucing yang terbiar dan di bela kemudian menyusahkan jiran pula. Sebagai contoh, kucing yang diambil ada 4 ekor, kemudian ia akan bertambah (beranak). Kucing itu juga kadang kala tidak diberi makan tepat pada waktunya, dan akan berak merata2. Yang bahananya adalah jiran, terpaksa hadap bau busuk tahi si kucing, dan kesian dengan kucing yang mengesel-gesel untuk meminta makanan. Sekiranya anda bersedia nak buat amal jariah, jgn pula disusahkan jiran anda.

  8. syah ali says:

    Akhir zaman, byk sgt manusie akhlak mcm mcm setan