OHBULAN! - Portal Hiburan & Gosip Artis Malaysia No 1

berita

Latest Posts

Isteri Johan Selamat Bersalin Anak Perempuan?

November 26th, 2014 | by Noraniza | 3 comments
Kini Trending

Screen Shot 2014-11-26 at 3.25.22 PM

Amboi. Nampaknya semakin meriahlah laman Instagram selebriti dengan gambar new born baby. Nak tahu kenapa kami cakap macam tu?

Ha..Khabarnya, isteri kepada pelawak terkemuka, Ozlyn telah pun selamat melahirkan bayi perempuan seberat 4 kilogram. Wah. Kiranya tercapailah hasrat mereka mahu menimang baby girl pula kan.

Read More   Leave a Comment (3 comments)

Rita Rudaini Mahu Anak-Anak Jadi Hafiz

November 26th, 2014 | by Yusmirnadia | 9 comments
Kini Trending

Screen Shot 2014-11-26 at 10.47.49

Siapa tak bangga jadi seorang ibu yang bersusah-payah dan bersuka-duka membesarkan anak-anak seorang diri sampai menjadi orang yang berguna, betul tak?

Biarlah macam mana hebat pun kontroversi yang melanda pelakon jelita ini, tapi kami tetap kagum dengan kesungguhan dan ketabahannya menguruskan makan pakai dan mendidik dua orang anak lelaki seorang diri tanpa suami.

Kami bukan apa, terpanggil untuk menulis tentang Rita kerana malam tadi bekas isteri Aidil Zafuan ini berkongsi momen sewaktu anak-anaknya sedang mengaji.

Read More   Leave a Comment (9 comments)

Chacha Maembong Jelaskan Isu Bermanja Dengan Teman Lelaki

November 26th, 2014 | by Noraniza | 11 comments
Isu & Kontroversi

Screen Shot 2014-11-26 at 10.57.49 AM

Kecoh minggu lalu apabila Chacha Maembong dikatakan kantoi beraksi manja dengan lelaki yang didakwa sebagai kekasih hatinya semasa program live Maharaja Lawak minggu lalu.

Mana tak kantoi kalau dah pasangan merpati itu duduk di belakang juri, Taufik Batisah yang sudah confirm akan jadi tempat kamera dipacakkan. Huhu. Maka, satu Malaysia jadi saksinya.

Tapi, apa pula komen adik kepada Emma Maembong itu apabila dia dikatakan sengaja mahu menunjuk aksi mesra bersama lelaki tersebut untuk meraih publisiti murahan? Komen sikit dik non.

Read More   Leave a Comment (11 comments)

Foto Nora Danish Nampak Tali Bra Pula Jadi Kritikan Netizen

November 26th, 2014 | by Noraniza | 12 comments
Isu & Kontroversi

Screen Shot 2014-11-25 at 11.26.02 PM

Kami perhatikan, sejak akhir-akhir ini banyak pula foto Nora Danish yang mencetuskan perbalahan di kalangan followersnya yang berjuta tu.

Tak cukup dengan disarankan supaya berbogel sahaja apabila memakai baju yang didakwa terlalu ketat beberapa hari lalu, kini foto Nora Danish selfie dalam kereta ini pula jadi sasaran.

Artikel Berkaitan: Nora Danish Disuruh Jangan Pakai Baju

Nak tahu kenapa mereka kritik foto tersebut? Sebabnya, Nora Danish dilihat seperti memakai singlet sahaja dalam foto tersebut yang sekaligus menampakkan tali branya yang berwarna hitam. Sexy sangat katanya.

Read More   Leave a Comment (12 comments)

Masuk Islam, Bukan Masuk Melayu – Felixia Yeap Komen Isu Nama Baru

November 26th, 2014 | by Yusmirnadia | 15 comments
Isu & Kontroversi

Screen Shot 2014-11-25 at 16.28.04

Semalam, kami terpandang luahan perasaan Felixia Yeap di laman Facebook yang sedikit kesal dengan sikap sesetengah manusia.

Menerusi post ringkas itu, Felixia nampaknya kurang selesa apabila ada yang beranggapan dia telah menggunakan ‘Abdullah’ bagi menggantikan nama keluarganya.

Ternyata Felixia tak senang dengan perkara tersebut. Lebih-lebih lagi apabila ada yang kerap bertanyakan nama Melayunya. Tapi setahu kami, nama baru Felixia iaitu Raisyyah Rania memang sedap.

Read More   Leave a Comment (15 comments)

Throwback Menggila 2014 : Koleksi Foto Panas Artis Dihencap Netizen

November 25th, 2014 | by Wan | 5 comments
Isu & Kontroversi

panazzz

Bergelar artis bukanlah suatu perkara yang mudah, setiap gerak geri pasti akan menjadi perhatian masyarakat. Lebih-lebih lagi kalau artis berkenaan share foto yang mungkin tidak disenangi peminat, pasti mengundang kontroversi.

Jadi sebelum melangkah ke tahun baru, jom lah kita throwback sikit antara artis yang pernah terpalit dengan kontroversi ini. Enjoy!

Read More   Leave a Comment (5 comments)

Top Posts This Week



Filem Antarabangsa

  • Kontes : Menang Cenderahati Filem Big Hero 6
    8
    Filem Antarabangsa
    November 6th, 2014

    Kontes : Menang Cenderahati Filem Big Hero 6

    Kalau anda memang pembaca tegar komik-komik Marvel karya Steven T. Seagle, anda pasti tahu akan watak-watak hero robot dalam Big...Read More