OHBULAN! - Portal Hiburan & Gosip Artis Malaysia No 1

berita

Latest Posts

Foto : Fesyen Selebriti Berhijab Sekitar #IFF2014

November 20th, 2014 | by Yusmirnadia | 2 comments
Kini Trending

Screen Shot 2014-11-20 at 11.32.20

Semalam telang berlangsungnya acara Islamic Fashion Festival 2014 di Kuala Lumpur yang menyaksikan ramai pereka-pereka fesyen tempatan serta antarabangsa mempamerkan hasil rekaan mereka yang unik dan menarik di atas pentas gilang-gemilang.

Seronok kami tengok artis-artis wanita yang sudah berhijrah hadir ke majlis tersebut dengan bertudung pelbagai gaya tetapi masih menitikberatkan aurat yang perlu dijaga.

Antara selebriti yang hadir ialah Ummi Nazeera yang memakai baju rekaan Khoon Hooi, Fara Fauzana memakai busana dari labelnya sendiri, FFbyMaganda, dan Mizz Nina juga selesa menggayakan pakainnya sendiri dari label Madeena.

Read More   Leave a Comment (2 comments)

Eina Azman Marah Gambar Disalahguna Untuk Iklan

November 20th, 2014 | by Noraniza | 3 comments
Isu & Kontroversi

eina azman 1-2

Artis Malaysia dan saman bagai tidak dapat dispisahkan. Hehe. Rasanya mesti anda ingat lagi kontroversi Rozita Che Wan yang mahu menyaman dua buah produk atas dakwaan salah guna gambar dan fotonya beberapa bulan lalu kan?

Artikel Berkaitan: Kerugian Hampir RM500 Ribu, Rozita Che Wan Bakal Serah Notis Tuntutan Kepada 2 Jenama Produk Kecantikan Dan Kesuburan

Ha.. Kes Eina Azman ni lebih kuranglah jalan ceritanya. Menerusi laman Instagramnya, isteri kepada Datuk Paduka Kaiser Gurmeet Harden nampaknya tidak ragu-ragu untuk memfailkan saman jika nama dan fotonya digunakan sebagai testimoni produk tanpa kebenaran.

Read More   Leave a Comment (3 comments)

Tujuh Fakta Menarik Tentang Filem Mana Mau Lari

November 20th, 2014 | by Amirah | 0 comments
Filem Tempatan

Scene Mana Mau Lari (1)

Korang perasan tak ramai selebriti Malaysia yang gilakan motosikal berkuasa tinggi seperti Harley Davidson. Antaranya ialah Erra Fazira, Jehan Miskin, Linda Onn dan Awie.

Pernah tak terfikir apa yang best sangat dengan motor berkuasa tinggi ni? Dengar cerita siap ada persatuan lagi. Selalunya, korang akan nampak mereka ni convoy ketika musim cuti. Pergh! Macam best je.

Keseronokan berganda apabila korang bakal dapat menyaksikan sendiri semangat ahli-ahli kelab Harley ni dalam filem Mana Mau Lari yang bakal ditayangkan di pawagam berdekatan bermula 27 November tahun ini. Nak tau apa yang best? Jom baca lagi.

Read More   Leave a Comment (0 comments)

Scha Alyahya & Awal Ditegur Kerana Akaun Facebook Lara Alana

November 20th, 2014 | by Yusmirnadia | 32 comments
Isu & Kontroversi

Screen Shot 2014-11-20 at 07.59.36

Sekarang ni dah jadi satu trend pula anak-anak selebriti yang baru lahir dibukakan akaun laman sosial oleh ibu bapanya. Iyalah, nak sign up sendiri belum pandai lagi.

Tapi tak sangka pula trend ini membuatkan segelintir pihak tak berpuas hati. Ini terbukti apabila seorang netizen berani menegur Scha Alyahya dan Awal Ashaari semalam kerana akaun Facebook milik anak selebriti itu, Lara Alana.

Individu yang menggunakan nama @igrakyatmalaysia itu mempertikaikan tindakan Scha dan Awal yang memuat naik foto Lara seolah-olah mahu memberi publisiti kepada anak mereka. Memang ada point yang betul, tapi agak makan dalam juga kata-kata tegurannya.

Read More   Leave a Comment (32 comments)

Rahsia Badan Sado Zain Saidin Dibongkar Dalam Video Ini

November 20th, 2014 | by Noraniza | 10 comments
Lensa Insta

zain saidin sado-1

Kami lihat sekarang ni ramai selebriti mula aktif masuk ke gimnasium demi untuk mendapatkan tuduh sasa atau dalam bahasa pasarnya, badan ‘sado‘.

Salah seorang daripadanya ialah tak lain tak bukan pelakon kacak yang baru sahaja bergelar bapa kepada bayi comel, Aaisyah Dhia Rana iaitu Zain Saidin.

Ternganga juga kami apabila melihat foto terbaru yang dimuat naik oleh Zain dalam Instagramnya. Perubahan mendadak okay! Tangan dah berketul-ketul. Huhu. Nak tahu apa rahsianya? Kenalah baca sampai habis dulu.

Read More   Leave a Comment (10 comments)

Foto Anak Fasha Sandha Ala Ikan Duyung

November 19th, 2014 | by Noraniza | 1 comments
Kini Trending

putri raysha jemaima-5

Menerusi pemerhatian kami, sekarang ni memang dah jadi trend untuk ibu bapa mengadakan photoshoot khas buat bayi mereka. Memang comel-comel lah semuanya.

Tapi, kami tengok dah macam berlawan-lawan pula anak selebriti ni. Jika anak Rozita Che Wan dan Zain Saidin jadi puteri bunga, anak Fasha Sandha dan Jejai ni nampaknya nak jadi ‘little mermaid‘ pula.

Read More   Leave a Comment (1 comments)

Top Posts This Week



Filem Antarabangsa

  • Kontes : Menang Cenderahati Filem Big Hero 6
    8
    Filem Antarabangsa
    November 6th, 2014

    Kontes : Menang Cenderahati Filem Big Hero 6

    Kalau anda memang pembaca tegar komik-komik Marvel karya Steven T. Seagle, anda pasti tahu akan watak-watak hero robot dalam Big...Read More