OHBULAN! - Laman Socialtainment Malaysia

berita

Latest Posts

Sarat Mesej Kemanusiaan & Ketuhanan, Muzik Video Terbaru Faizal Tahir Ini Pasti Buat Anda Sebak

January 18th, 2017 | by Hanan Mansor | 1 comments
Kini Trending

cover ft sejati

Penyanyi kacak Faizal Tahir memang tidak pernah mengecewakan peminat industri muzik tanah air. Apa yang best, dia bukan sahaja memiliki vokal yang mantap dan lagu yang sedap didengar, malah muzik video yang dihasilkan juga berkualiti dan sarat dengan mesej kemanusiaan serta ketuhanan!

Hari ini muzik video terbarunya untuk lagu ‘Sejati’ dimuatnaik secara rasmi di channel Youtube Faizal Tahir. Dengar cerita ada plot twist menyedihkan dalam naratif muzik video tersebut. Jom ushar dan anda akan faham kenapa ramai bersetuju dengan kenyataan itu.

Read More   Leave a Comment (1 comments)

Jemput Seribu Orang Tapi Cuma 200 Datang, Kenapa Susah Nak Penuhi Undangan Perkahwinan?

January 18th, 2017 | by Shafika | 17 comments
Isu & Kontroversi

jemputan

Kebiasaannya, pada musim cuti sekolah atau cuti umum kita pasti mendapat undangan ke majlis perkahwinan. Maklumlah, waktu itu merupakan tarikh ‘cantik’ kerana tempoh bercuti lebih panjang. Kadang kadang sehingga 2, 3 undangan perkahwinan dalam satu masa!

Menjadi adat jika teman rapat yang menjemput, kita perlu meraikan dan memenuhi undangan mereka. Setuju? Namun, ada juga yang sengaja tak nak pergi. Kenapa agaknya?

 

Read More   Leave a Comment (17 comments)

‘Saya Dah Banyak Kali Putus Asa’- 10 Tahun Menanti, Akhirnya Pasangan Ni Dikurniakan Bukan Satu Anak, Tapi Kembar!

January 18th, 2017 | by Ash Nordin | 8 comments
Kini Trending

1

Tak semua pasangan suami isteri dikurniakan anak beberapa bulan selepas berkahwin. Ada yang terpaksa tunggu selama berbelas tahun walaupun dah berusaha sedaya upaya. Macam pasangan ni, mereka menunggu selama 10 tahun untuk lihat 2 garisan di pregnancy test. Akhirnya bukan seorang anak, tapi dapat kembar terus! Wahhh

Read More   Leave a Comment (8 comments)

Tikam Anak Sendiri Sehingga Perut Terburai, Doktor Ini Terangkan 3 Peringkat Meroyan Yang Semua Wajib Tahu!

January 18th, 2017 | by Arini Saleh | 4 comments
Kini Trending

ohbulan_meroyan18jan

Meroyan adalah satu masalah tekanan emosi dan gangguan perasaan yang sering dialami oleh wanita sewaktu atau selepas berpantang. Wanita yang mengalami masalah ini seringkali menghadapi masalah untuk tidur, kepenatan, stress dan mudah marah.

Baru-baru ini di Indonesia, seorang ibu sanggup menikam anak sehingga perut terburai dipercayai akibat meroyan ditinggalkan suami. Memang ngeri gila tengok gambar mayat kanak-kanak tersebut. Doktor ini tampil menerangkan 3 peringkat meroyan yang para suami wajib tahu!

Read More   Leave a Comment (4 comments)

Lampin Anak Berlendir Coklat & Berdarah Akibat Guna Sabun Mandian Yang Salah

January 18th, 2017 | by Shafika | 18 comments
Isu & Kontroversi

HI

Kulit kanak-kanak sememangnya halus dan sensitif terutamanya selepas kelahiran. Keadaan ini memerlukan penjagaan dan belaian yang khusus agar dapat mengelakkan masalah kulit yang timbul akibat penggunaan bahan kimia yang salah.

Seperti dikongsi ibu ini, lampin anaknya mempunyai lendiran coklat dan berdarah. Setelah berjumpa doktor rupa-rupanya..

Read More   Leave a Comment (18 comments)

5 Penyanyi Malaysia Yang Layak Dikenali Sebab Suara Sedap… Meremang Dengar Mereka Nyanyi Live!

January 18th, 2017 | by Arini Saleh | 16 comments
Video Popular

cover artis

Tak semua artis yang jadi penyanyi tu sebenarnya boleh menyanyi. Ada yang ‘kantoi’ bila diminta menyanyi live sebab tak ada autotune. Ada juga yang diangkat menjadi penyanyi kerana populariti dalam bidang lakonan mahupun kerana memiliki rupa paras menarik.

Kurang dikenali di arena muzik arus perdana tak semestinya bererti seseorang penyanyi tu tak bagus. Kat sini kami senaraikan 5 penyanyi wanita tempatan yang nyanyi sedap gila, tak kiralah versi rakaman atau secara langsung. Check out diorang ni untuk halwa telinga yang mengasyikkan dan tidak menyeksa pendengaran korang!

Read More   Leave a Comment (16 comments)

Top Posts This Week


Shout Out!