OHBULAN! - Laman Socialtainment Malaysia

berita

Latest Posts

Korang Pasti ‘Ta Kuad’ Lepas Baca 8 Fakta Menarik Tentang Cikgu Paling Macho, Sado & Sempoi Di Malaysia Ini!

July 29th, 2015 | by Wan | 25 comments
Kini Trending

sempoi

Fuhh! Pertama kali melihat foto-foto lelaki ini, kami ingat beliau mungkin seorang model dek kerana ketampanan paras rupa dan ke’sado’an tubuh badannya. Atau mungkin juga seorang fitness trainer.

Namun jangkaan kami meleset. Selepas melihat dan meneliti kapsyen foto-fotonya di Instagram, rupanya cikgu! Apa yang kami boleh sifatkan, lelaki ini merupakan seorang cikgu yang sangat luar biasa.

Kalau nak tahu korang kena tengok sendiri lah kenapa kami cakap ‘luar biasa’. Bukan hanya bergelar seorang guru, lelaki ini turut….

Read More   Leave a Comment (25 comments)

5 Sebab Rakyat Rasa Pelik Kenapa Muhyiddin Yassin Ditendang Kabinet

July 28th, 2015 | by Izuan | 36 comments
Kini Trending

TPM

Sebelum ini Perdana Menteri Malaysia Datuk Seri Najib Tun Razak didakwa akan membuat rombakan kabinet dalam masa terdekat dan hari ini dikhabarkan bahawa Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin digugurkan bersama 2 lagi menteri Umno atas sebab mengkritik cara perdana menteri menguruskan hutang 1MDB.

Bagaimanapun, tindakan apakah Tan Sri Muhyiddin lakukan sehingga menyebabkan nama beliau tidak ada dalam senarai kabinet terbaru ini.

Read More   Leave a Comment (36 comments)

Cakap Guna Kepala Otak! – Aidil Zafuan Berang Dituduh Terlibat Skandal Rasuah Atur Perlawanan?

July 28th, 2015 | by Wan | 5 comments
Isu & Kontroversi

aidil

Baru baru ini Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail menerusi sidang akhbar yang diadakan mendedahkan beberapa bekas pemain Johor Darul Takzim (JDT) yang dibuang kerja terlibat dalam bookie iaitu skandal mengatur perlawanan.

TMJ bagaimanapun hanya memberi bayangan siapakah pemain yang dimaksudkan. Mungkin terkesan dengan dakwaan sesetengah pihak yang yang turut mengaitkan namanya dengan skandal tersebut, Aidil Zafuan tampil beri ‘warning’.

Read More   Leave a Comment (5 comments)

7 Menu ‘Mesti Mau’ Bila Buat Open House

July 28th, 2015 | by Izuan | 0 comments
Foodies

MenuOpenHouse

Sudah lebih seminggu kita sambut hari raya Aidilfitri dan musim-musim perayaan ini ramai yang akan buat rumah terbuka. Biasalah, masa macam nilah korang dapat merasa makan puas-puas tak perlu bayar berbanding makan dekat restoran buffet kan? haha!

Mungkin ada antara korang yang plan untuk buat rumah terbuka hujung minggu ini atau pergi rumah kawan korang yang buat rumah terbuka lepas habis waktu kerja nanti. Jadi, disini kami akan kongsikan beberapa menu yang mesti akan ada bila korang kunjungi rumah terbuka nanti. Saja nak bagi korang telan air liur sikit.

Read More   Leave a Comment (0 comments)

Foto: AC Mizal & Keluarga ‘Goes Hollywood’ Di Kota London

July 28th, 2015 | by Ash Nordin | 7 comments
Lensa Insta

Screen Shot 2015-07-27 at 9.33.12 PM

Alahaii best nya jadi artis ni, satu job dah berapa riban dah diorang dapat. Mahu nya boleh sampai 2 hingga 3 bulan gaji kita. Takpe lah, rezeki diorang kan. Selalunya artis dah ‘masyuk’ akan gunakan duit diorang untuk pergi bercuti di luar negara. Maklum lah, dah serahkan tenaga semua untuk kerja, apa salahnya pergi bercuti tenangkan diri.. Ye tak?

Kali ni kami nak kongsikan foto-foto percutian pengacara top tanah air, Dato’ AC Mizal dan keluarga di Kota London. Amboii kemain enjoy lagi diorang kat sana. Jealous abam tengok. Jom kita layan gambar-gambar keluarga diorang bergembira di sana!

Read More   Leave a Comment (7 comments)

Wanita Ini Kongsi Kisah ‘Sweet’ Percintaan Dengan Pensyarah Yang Kini Bergelar Suami

July 28th, 2015 | by Ash Nordin | 34 comments
Kini Trending

Screen Shot 2015-07-27 at 10.47.05 PM

Kalau dah jodoh tu tak ke mana.. Bak kata orang, cinta itu buta dan tak mengenal siapa. Ada yang tua kahwin dengan 10 tahun lebih muda, ada yang muda kahwin 30 tahun lagi tua, macam-macam lagi lah! Dah Tuhan bagi kita pasangan yang sesuai tu, terima je lah kan? Hehe..

Kali ini kami nak kongsikan cerita yang ‘rare’ untuk korang iaitu kisah percintaan student dan juga lecturer. Menarik bukan? Mana la tau dulu-dulu masa korang study dulu ada lecturer yang handsome atau cun tapi hanya mampu melihat je. Haa jom kita ikuti student yang kini bergelar isteri kepada lecturer nya. Sweet bak hang!

Read More   Leave a Comment (34 comments)

Top Posts This Week


Gaya Hidup

  • Bajet Duit Raya Dah Habis? Praktik 6 Cara Ini Untuk Elak Dilabel ‘Haji Bakhil’
    4
    Gaya Hidup
    July 30th, 2015

    Bajet Duit Raya Dah Habis? Praktik 6 Cara Ini Untuk Elak Dilabel ‘Haji Bakhil’

    Raya sebulan, tapi bajet duit raya dah habis. Hujung minggu ni pula pasti ada segerombolan keluarga, sahabat handai dan...Read More