OHBULAN! - Laman Socialtainment Malaysia

berita

Latest Posts

Kita Jumpa Dekat Sana – Baca 11 Luahan Menyentuh Hati Lelaki Ini Terhadap Arwah Kekasihnya

July 28th, 2015 | by Wan | 33 comments
Kini Trending

omarohbulan

Benarlah jodoh pertemuan, ajal dan maut merupakan ketentuanNya. Sebaik mana kita merancang, sehebat mana kita merencana andai sudah tertulis bukan milik kita. Redha lah kerana ada hikmah disebalik yang berlaku.

Sejujurnya air mata kami jatuh tatkala membaca kesemua luahan sayu lelaki ini setelah kehilangan orang yang disayangi akibat kemalangan semasa raya ketiga.

Difahamkan bakal tunang lelaki ini mengalami pendarahan teruk di kepala sebelum meninggal dunia selepas beberapa hari koma.

Baca luahan dan kata-kata semangat lelaki ini buat arwah yang hampir seminggu berada dalam koma.

Read More   Leave a Comment (33 comments)

Gaji Bangla 5 Ribu Sebulan, Baca Nasihat Paling ‘Win’ Lelaki Kaya Ini Buat Graduan Komplen Gaji Sikit!

July 27th, 2015 | by Noraniza | 16 comments
Kini Trending

merc

Bak kata pepatah ‘kalau tidak dipecahkan ruyung, manakan dapat sagunya’. Sebenarnya kami sedikit pun tidak terkejut apabila slip gaji seorang pekerja Bangladesh boleh mencecah sehingga RM 5 Ribu sebulan.

Bukan mahu menidakkan kebolehan anak Malaysia, namun pendatang asing ini dilihat bijak mengambil peluang dan sanggup bekerja keras demi mendapatkan wang lebih.

Malah, kami juga bersetuju dengan pendapat Moshed Mohamad yang mendakwa bahawa graduan Malaysia sekarang terlalu memilih kerja.

Read More   Leave a Comment (16 comments)

Doktor Ini Dedah Kisah Suami Mahu Kahwin Lain Gara-Gara Isterinya Melahirkan Anak Perempuan Lagi!

July 27th, 2015 | by Wan | 12 comments
Kini Trending

isteri baru

Memiliki cahaya mata pastinya idaman buat semua pasangan yang mendirikan rumah tangga. Malah ada pasangan yang merancang dengan teliti dan mengikuti pelbagai tips bagi menentukan jantina anak yang dimahukan.

Tapi kalau tak dapat seperti apa yang diidamkan pun tak apa lah, dah rezeki begitu. Namun kisah si suami yang tidak bersyukur terhadap zuriat yang dilahirkan oleh isterinya ini pasti membuatkan ramai wanita geram.

Read More   Leave a Comment (12 comments)

Anda ‘Hantu Durian’? Ini 5 Port Makan Durian Secara Buffet Sampai Muntah

July 27th, 2015 | by Ash Nordin | 4 comments
Foodies

cengginii

Buah durian memang sinonim dengan rakyat Malaysia. Siapa yang tak makan raja segala buah ni memang rugi habis! Nak tau sebab apa? Walaupun durian ni berbau tapi kelemakan dan kelazatan memang tiada tolok banding nya tau.. Nak nak lagi dapat isi yang kuning tu.. So fresh so clean lah orang kata!

Sekarang ni tengah musim durian. Ramai yang cari spot yang best untuk korang serbu untuk melantak durian sampai muntah. Kena pula pergi dengan geng-geng yang hantu durian tu, memang puas hati la kalau dapat makan durian kat tempat-tempat yang kami list kan di bawah ni. Hehe enjoy!

Read More   Leave a Comment (4 comments)

Video Lara Alana Hampir Lemas Di Swimming Pool. Ish. Lara..Lara!

July 26th, 2015 | by Noraniza | 6 comments
Kini Trending

Screen Shot 2015-07-26 at 2.48.16 PM

Kalau sehari tak tengok gelagat puteri kesayangan Scha Alyahya dan Awal Ashaari ni memang tak sah! Comel betul. Rasa nak picit-picit je.

Namun, bila kami tengok video Lara Alana hampir lemas kerana duduk dalam swimming pool ni buat kami tersentak. Nasib baik pembantu mereka bertindak segera!

Read More   Leave a Comment (6 comments)

Zahida Rafik Dikecam Kerana Foto Seksi Tayang Peha Gebu

July 26th, 2015 | by Noraniza | 28 comments
Isu & Kontroversi

Screen Shot 2015-07-26 at 2.20.06 PM

Fuh. Terbeliak juga mata kami bila melihat foto Zahida Rafik yang super seksi ni. Yelah, biasanya musim-musim raya ni kan kebanyakannya berpakaian sopan seperti berbaju kurung atau jubah.

Seperti yang kami jangka, foto tayang peha gebu ini mendapat kritikan netizen. Malah, wanita berbaju hitam yang didakwa berkahwin dengan seorang kerabat juga menerima kecaman netizen. Read More   Leave a Comment (28 comments)

Top Posts This Week


Gaya Hidup

  • Bajet Duit Raya Dah Habis? Praktik 6 Cara Ini Untuk Elak Dilabel ‘Haji Bakhil’
    4
    Gaya Hidup
    July 30th, 2015

    Bajet Duit Raya Dah Habis? Praktik 6 Cara Ini Untuk Elak Dilabel ‘Haji Bakhil’

    Raya sebulan, tapi bajet duit raya dah habis. Hujung minggu ni pula pasti ada segerombolan keluarga, sahabat handai dan...Read More