OHBULAN! - Laman Socialtainment Malaysia

berita

Latest Posts

Dikecam Kerana Ingin Bantah Pesta Arak Di Selangor, Lelaki Ini Tegaskan Tiada Liberalism Dalam Islam

April 22nd, 2016 | by Hanan Mansor | 33 comments
Isu & Kontroversi

bantah cover

Baru-baru ini heboh media sosial dengan status seorang aktivis yang ingin menjalankan gerakan membantah serta membatalkan ‘pesta arak di Selangor’ yang bakal berlangsung hujung bulan ini.

Mencegah kemungkaran adalah tanggungjawab bersama yang dituntut oleh Islam. Namun tidak semua pihak melihat perkara yang cuba dilakukan oleh lelaki ini sebagai amal makruf nahi mungkar, sebaliknya moralis yang cuba ‘membetulkan’ perkara di luar bidang kawalan kerana puncanya, iaitu kilang arak tidak ditutup di negara ini. Apa kata mereka tentang isu ini?

Read More   Leave a Comment (33 comments)

Doktor Ini Jelaskan Kenapa Perlu Jalani Ujian Kehamilan Walau Belum Kahwin..Korang Pasti Terkejut!

April 22nd, 2016 | by Arini Saleh | 13 comments
Kini Trending

ujian kehamilan header

Sebagai seorang doktor, pastinya mereka menghadapi pelbagai jenis penyakit dan ragam pesakit saban hari. Kami percaya doktor lebih professional, berpengetahuan dan berpengalaman dalam mengendalikan kes-kes yang diadukan pesakit.

Di laman facebook seorang remaja telah memuatnaik satu status tidak berpuas hati dengan doktor yang mahunya melakukan ujian kehamilan sedangkan dia belum berkahwin. Oleh itu, seorang doktor telah tampil menjelaskan mengapa ujian kehamilan perlu dilakukan kerana beliau telah berpengalaman luas dengan isu ‘baby ajaib’ sebelum ini.

Read More   Leave a Comment (13 comments)

Potongan Sehingga 50% Di Hotel-Hotel Seluruh Malaysia! Ini Diskaun 48 Jam AirAsiaGo Paling Gila!

April 22nd, 2016 | by Noraniza | 1 comments
Sponsored Post

HOTEL 1

Bak kata pepatah ‘hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri, baik juga di negeri sendiri’. Eceyhh.. Kenapa kami berperibahasa pula hari ini?

Sebabnya kami nak ajak korang semua jalan-jalan di bumi bertuah kesayangan kita. Mana lagi kalau bukan Malaysia kan? Tak guna nak jejak negara lain sedangkan Malaysia pun tak habis pusing.

Malah, hajat di hati untuk jelajah Malaysia akan lebih menjimatkan dengan offer terhangat yang ditawarkan oleh AirAsiaGo ni. Diskaun paling gila bila AirAsiaGo bagi potongan sehingga 50% beb!

Read More   Leave a Comment (1 comments)

Abang Nak Apa Birthday Nanti? – Luahan Sayu Lelaki Ini Redha Kepergian Isteri Buat Selamanya

April 22nd, 2016 | by Arini Saleh | 6 comments
Kini Trending

header

Kehilangan adalah sebuah proses yang harus dilalui dalam  kehidupan. Sesungguhnya apa yang ada dalam kehidupan kita di dunia ini, tiada yang abadi.

Seperti yang dilalui oleh pemuda ini benar-benar menguji, dimana beliau kehilangan isteri tercinta di saat anak kecil mereka masih memerlukan belaian dan kasih sayang seorang ibu. Walaupun sangat sedih, beliau redha dengan cara isteri pergi menghadapNya.

Read More   Leave a Comment (6 comments)

10 Aksi Gol Epik & Paling Kelakar Yang Buat Korang Gelak Sampai Sakit Perut. Dahsyat!

April 21st, 2016 | by Noraniza | 1 comments
Kini Trending

GOLL

Kami yakin abam-abam ‘kipas-susah-mati’ bola sepak memang dah tak sabar nak menunggu ketibaan perlawanan bola sepak paling unggul pada bulan Jun nanti kan? Malah, mungkin ramai juga dah mencongak-congak untuk sokong team mana memandangkan team kegemaran telah kalah teruk pada musim lepas. Hehe.

Ok. Sekarang ni kita relaks dulu dan enjoy beberapa aksi gol yang memang kelakar gila. Yang nombor 10 paling kiut!

Read More   Leave a Comment (1 comments)

Pergi Gym Untuk Capai ‘Body Goals’? Ini Teguran Untuk Wanita Yang ‘Kaki Gym’…Sentap!

April 21st, 2016 | by Hanan Mansor | 36 comments
Kini Trending

cover gif gym

Buat senaman atau work out di gym sudah menjadi suatu trend hari ini, tidak kira bagi lelaki ataupun perempuan. Sememangnya digalakkan untuk menjalani gaya hidup sihat dan membuat senaman, tapi tidak dinafikan ramai juga yang berkunjung ke gym dengan niat selain untuk work out.

Kisahnya gadis ini diajak kawannya untuk work out di gym sebagai agenda mencapai body goals. Jawapan dan alternatif rutin senamannya sungguh buat kami tersenyum geli hati! Baca selanjutnya di bawah ini.

Read More   Leave a Comment (36 comments)

Top Posts This Week


Gaya Hidup

  • 5 Sebab Nama Mira Filzah Tiba-Tiba Jadi Top…Katanya Sebab Si M***Z. Siapa Pula Tu?
    4
    Gaya Hidup
    April 28th, 2016

    5 Sebab Nama Mira Filzah Tiba-Tiba Jadi Top…Katanya Sebab Si M***Z. Siapa Pula Tu?

    Ingat tak lagi bagaimana kemunculan Mira Filzah ni secara tiba-tiba membanjiri timeline Facebook korang dengan wajah polos...Read More


Shout Out!

  • U Mobile Kini Beri Data Percuma Untuk Access Aplikasi Waze! Ini Sudah Bagus!
    0
    Shout Out!
    April 20th, 2016

    U Mobile Kini Beri Data Percuma Untuk Access Aplikasi Waze! Ini Sudah Bagus!

    Berita baik untuk anda semua apabila telco dengan rangkaian mobil terpantas di Malaysia, U Mobile Sdn Bhd kini telah berkerjasama...Read More