OHBULAN! - Portal Hiburan & Gosip Artis Malaysia No 1

berita

Latest Posts

Scha Alyahya & Awal Ditegur Kerana Akaun Facebook Lara Alana

November 20th, 2014 | by Yusmirnadia | 32 comments
Isu & Kontroversi

Screen Shot 2014-11-20 at 07.59.36

Sekarang ni dah jadi satu trend pula anak-anak selebriti yang baru lahir dibukakan akaun laman sosial oleh ibu bapanya. Iyalah, nak sign up sendiri belum pandai lagi.

Tapi tak sangka pula trend ini membuatkan segelintir pihak tak berpuas hati. Ini terbukti apabila seorang netizen berani menegur Scha Alyahya dan Awal Ashaari semalam kerana akaun Facebook milik anak selebriti itu, Lara Alana.

Individu yang menggunakan nama @igrakyatmalaysia itu mempertikaikan tindakan Scha dan Awal yang memuat naik foto Lara seolah-olah mahu memberi publisiti kepada anak mereka. Memang ada point yang betul, tapi agak makan dalam juga kata-kata tegurannya.

Read More   Leave a Comment (32 comments)

Rahsia Badan Sado Zain Saidin Dibongkar Dalam Video Ini

November 20th, 2014 | by Noraniza | 10 comments
Lensa Insta

zain saidin sado-1

Kami lihat sekarang ni ramai selebriti mula aktif masuk ke gimnasium demi untuk mendapatkan tuduh sasa atau dalam bahasa pasarnya, badan ‘sado‘.

Salah seorang daripadanya ialah tak lain tak bukan pelakon kacak yang baru sahaja bergelar bapa kepada bayi comel, Aaisyah Dhia Rana iaitu Zain Saidin.

Ternganga juga kami apabila melihat foto terbaru yang dimuat naik oleh Zain dalam Instagramnya. Perubahan mendadak okay! Tangan dah berketul-ketul. Huhu. Nak tahu apa rahsianya? Kenalah baca sampai habis dulu.

Read More   Leave a Comment (10 comments)

Foto Anak Fasha Sandha Ala Ikan Duyung

November 19th, 2014 | by Noraniza | 1 comments
Kini Trending

putri raysha jemaima-5

Menerusi pemerhatian kami, sekarang ni memang dah jadi trend untuk ibu bapa mengadakan photoshoot khas buat bayi mereka. Memang comel-comel lah semuanya.

Tapi, kami tengok dah macam berlawan-lawan pula anak selebriti ni. Jika anak Rozita Che Wan dan Zain Saidin jadi puteri bunga, anak Fasha Sandha dan Jejai ni nampaknya nak jadi ‘little mermaid‘ pula.

Read More   Leave a Comment (1 comments)

Video Peserta Ujibakat Mentor Label Mas Idayu Nyanyi Tak Sedap

November 19th, 2014 | by Noraniza | 24 comments
Isu & Kontroversi

mas idayu

Realitinya, sekarang ni semua orang nak jadi selebriti. Kononnnya daripada kecil memang dah dikurniakan bakat untuk menjadi penyanyi, pelakon, pelawak dan yang seangkatan dengannya. LOL.

Tapi, dalam banyak-banyak peserta yang ditemuduga untuk program Mentor Legend’, video rakaman peserta bernama Erdy Sofian memang membuatkan kami gelak terbahak-bahak.

Namun, dalam masa yang sama kami risau juga apabila peserta tersebut berani untuk ”bantai’ Mas Idayu sekaligus mempersoalkan kredibiliti penyanyi dangdut popular itu. Sampai kena halaulah dibuatnya!

Read More   Leave a Comment (24 comments)

Foto Pejabat Mewah Milik Neelofa

November 19th, 2014 | by Amirah | 21 comments
Lensa Insta

Screen Shot 2014-11-19 at 11.10.14 AM

Kan kami dah kata, rezeki Neelofa ni melimpah ruah. baru je kami kongsi berita Neelofa nak beli kereta Aston Martin DB9 minggu lalu, kami dikejutkan dengan foto pejabat terbaru gadis ini.

Artikel Berkaitan : Neelofa Nak Beli Kereta Aston Martin DB9 Bernilai 1.7 Juta Pula

Untuk pengetahuan, Neelofa telah berkongsi foto pejabat barunya melalui akaun Instagram tau. Tak percaya? Korang tengoklah sendiri betapa besarnya tempat ni.

Read More   Leave a Comment (21 comments)

Krisdayanti Akan Tukar 10 Persalinan Di Konsert Sabtu Ini

November 19th, 2014 | by Yusmirnadia | 1 comments
Kini Trending

Kris Dayanti-4

Tinggal tiga hari sahaja lagi untuk menyaksikan persembahan Krisdayanti secara live di Kuala Lumpur Sabtu ini.

Bagi kebanyakan penyanyi, waktu yang semakin suntuk ini membuatkan mereka gementar dan sukar untuk fokus. Termasuklah KD yang mengakui dirinya nervous apabila tarikh konsert bakal menjelang tak lama lagi pada 22 November 2014 bertempat di Dewan Plenary, Pusat Konvensyen Kuala Lumpur.

Read More   Leave a Comment (1 comments)

Top Posts This Week



Filem Antarabangsa

  • Kontes : Menang Cenderahati Filem Big Hero 6
    8
    Filem Antarabangsa
    November 6th, 2014

    Kontes : Menang Cenderahati Filem Big Hero 6

    Kalau anda memang pembaca tegar komik-komik Marvel karya Steven T. Seagle, anda pasti tahu akan watak-watak hero robot dalam Big...Read More