OHBULAN! - Laman Socialtainment Malaysia

berita

Latest Posts

Jauhi Elemen Negatif Ketika Sarat Mengandung, Berikut 5 Rahsia Atasi Rasa Takut Bersalin!

August 23rd, 2016 | by Hanan Mansor | 4 comments
Gaya Hidup

coveribuhamil

Setiap wanita hamil pasti tidak akan terlepas daripada perasaan takut untuk mengharungi saat-saat bersalin. Melahirkan anak juga bererti menghadapi risiko nyawa bercerai dari badan, atas pengorbanan itulah Allah SWT meletakkan kedudukan seorang wanita tinggi di sisi-Nya.

Sebelum saat bahagia bergelar ibu muncul, ibu mengandung yang berada di trimester terakhir harus mempersiapkan diri untuk mengatasi rasa takut bersalin. Bagaimanakah caranya?

Read More   Leave a Comment (4 comments)

Tentukan Masa Depan Sendiri, Lelaki Ini Beri Kelebihan Belajar Secara Part Time Berbanding Full Time

August 23rd, 2016 | by Hanan Mansor | 16 comments
Kini Trending

faez cover

Tidak dinafikan kalau boleh semua orang yang bergelar pelajar institut pengajian tinggi (IPT) ingin cepat-cepat menamatkan pelajaran dan memperolehi sijil kelayakan akademik on time demi memudahkan urusan mencari pekerjaan kelak. Maklumlah, kebanyakan pekerjaan sekarang memerlukan kelayakan diploma atau ijazah.

Antara dilema graduan yang masih gagal mendapat kerja walaupun telah mempunyai kelayakan adalah tidak mempunyai pengalaman kerja. Pasti pernah menjadi persoalan kepada ramai orang, macam mana nak ada pengalaman kerja kalau fresh grad?

Pun begitu, bukan semua orang memilih untuk melanjutkan pelajaran dalam mod sepenuh masa. Contohnya lelaki bernama Faez Nasir ini. Katanya banyak kelebihan study secara part time mode ni. Betul ke?

Read More   Leave a Comment (16 comments)

Hidup Sederhana Tetapi Rezeki Berkat – Kisah Sayu Dikongsi Wanita Ini Buat Kami Tersentak

August 23rd, 2016 | by Arini Saleh | 3 comments
Kini Trending

keberkatan hidup header

Setiap orang diuji Allah berbeza mengikut tahap kemampuannya. Bersyukurlah saat kita merasa susah ramai lagi di luar sana yang dihujani ujian dan dihimpit pelbagai dugaan bertimpa-timpa.

Seperti yang dikongsi wanita ini, seorang pesakit minta AOR (discharge at own risk) kerana bimbang tak mampu bil perubatan. Sampaikan takut nak makan makanan hospital, takut kena charge. Namun, masih tenang kerana keberkatan rezeki dan hidup yang mereka kecapi.

Read More   Leave a Comment (3 comments)

Tak Ada ‘Duit’ Punca Malaysia Gagal Latih Atlet Badminton Dengan Baik – Luahan Datuk Misbun Sidek

August 22nd, 2016 | by alyas | 12 comments
Kini Trending

bun3.1

Ramai yang memuji kegigihan Dato Lee Chong Wei ketika bermati-matian memburu pingat emas di Sukan Olimpik Rio 2016 baru-baru ini. Sekalipun meraih pingat perak, beliau telahpun dianggap sebagai wira negara dan menjadi kebanggaan seluruh rakyat Malaysia. Tahniah Dato’!

Walaupun Dato Lee Chong Wei merendah diri dan memohon maaf kerana gagal meraih emas, ramai mengatakan ianya tidak perlu kerana umum mengetahui betapa susahnya perjalanan dan pengorbanan yang terpaksa dibuat oleh beliau. Kali ini, jurulatih yang mencungkil bakat beliau iaitu Datuk Misbun Sidek tampil membuat kenyataan isu masa depan badminton negara. Jom baca!

Read More   Leave a Comment (12 comments)

Kunyah Chewing Gum Untuk Kurus, Doktor Ini Kongsi 15 Tips Turunkan Berat Badan Dengan Mudah

August 22nd, 2016 | by Hanan Mansor | 1 comments
Gaya Hidup

obesiticover

Ramai orang menghadapi masalah berat badan dan obesiti tetapi tidak tahu cara ideal untuk mengatasinya. Kalau tahu pun, usaha untuk menurunkan berat badan selalu menemui jalan buntu kerana tidak konsisten dan dibelenggu sifat putus asa.

Menurut pakar perubatan ini, 90% daripada pesakit obesiti yang dirawatnya gagal menurunkan berat badan. Oleh itu beliau berkongsi tips mudah yang mudah untuk diikuti oleh semua orang. Lepas ni tiada lagi alasan untuk berubah kepada gaya hidup sihat!

Read More   Leave a Comment (1 comments)

Ucap Tahniah Pada Dato LCW Di FB, Gadis Ini Jadi Viral Lagi Kerana Memiliki Wajah Seiras!

August 22nd, 2016 | by alyas | 3 comments
Kini Trending

chong1.1

Kisah jaguh badminton negara Dato’ Lee Chong Wei (LCW) memenangi pingat perak dalam acara perseorangan badminton Olimpik Rio 2016 mengundang pelbagai reaksi, bahkan dipenuhi dengan bermacam cerita. Bermula dengan surat terbuka Lin Dan kepada beliau yang dikatakan palsu hingga semuanya seakan terpedaya dengan viral yang dilakukan, kutukan dan penghargaan, headline akhbar perdana yang bersifat negatif dan sebagainya.

Itulah kuasa viral zaman teknologi ni. Pantang je baca, mesti nak share bagai. Lumrah manusia, berkongsi perkara yang baik untuk dicontohi, yang buruk untuk dihindarkan. Kan? Kali ni, kami nak share pasal ‘kembar’ Dato’ LCW iaitu Ika Syazwani. Bukan kembar betul pun, tapi muka mereka seiras. Jom baca!

Read More   Leave a Comment (3 comments)

Top Posts This Week