OHBULAN! - Laman Socialtainment Malaysia

berita

Latest Posts

Selalu Guna Uber & Grabcar? Lelaki Ini Bagi 27 Peringatan Serta Hak Kita Sebagai Penumpang

May 23rd, 2017 | by Ash Nordin | 0 comments
Gaya Hidup

Perkhidmatan seperti Uber dan Grabcar semakin menjadi kegunaan utama masyarakat untuk bergerak, selain dari public transportation lain. Apa yang kita tahu sebagai penumpang, kita hanya book melalui aplikasi perkhidmatan tersebut, tunggu driver Uber/Grabcar sampai, naik sampai ke destinasi dan seterusnya bayar rate yang dah ditentukan.

Tapi seorang pengguna Twitter telah berkongsi 27 peringatan kita sebagai penumpang Uber/Grabcar. Tweet lelaki tu telah mendapat lebih 15k perkongsian dan rata-ratanya semua setuju dengan pendapat lelaki ni. Anda pula bagaimana?

Read More   Leave a Comment (0 comments)

[Video] Kecoh! Lanun Misteri Ini Berkeliaran Mencari Musuh Lamanya

May 23rd, 2017 | by megat syamim | 0 comments
Sponsored Post

Agak-agak apa perasaan korang bila terserempak dengan mamat lanun yang muka ngeri semacam ni?

Inilah yang terjadi apabila seorang peminat fanatik Pirates Of The Caribbean (POTC) bertindak untuk mengubah wajahnya menjadi salah satu karakter antagonis dalam filem francais terbaru POTC,“Salazar’s Revenge”.

Nak tau apa reaksi orang ramai bila terserempak dengan lelaki ni? Jom kita tengok video yang sempat kitorang rakamkan ni.

Read More   Leave a Comment (0 comments)

“Boleh Awak Hantar Gambar ……..” – Penyampai Radio Nafi Minta Gambar Payudara Wanita Sepanyol

May 23rd, 2017 | by Hanis Aliaa | 0 comments
Isu & Kontroversi

Semalam tular di Twitter di mana seorang lelaki yang juga penyampai radio di sebuah stesyen radio tanah air bikin onar. Apabila dia dikatakan meminta foto buah dada daripada seorang gadis menerusi akaun Instagramnya.

Namun, penyampai radio terbabit menafikan tindakan itu dan menyatakan akaun dia dihack. Kini, lelaki tersebut juga telah menyahaktifkan Instagramnya.

Read More   Leave a Comment (0 comments)

Ayah Menang Nak – Anak Hidap Kanser, Kisah Sayu Bazli UNIC Ini Buat Kami Sebak

May 23rd, 2017 | by Arini Saleh | 0 comments
Kini Trending

Tahniah kami ucapkan kepada kumpulan UNIC yang telah menjuarai Gema Gegarvaganza baru-baru ini. Setiap minggu kumpulan ini secara konsisten telah mempersembahkan nyanyian yang pastinya membuat penonton sebak.

Namun, siapa sangka disebalik senyuman itu, anak kepada Bazli Hazwan salah seorang anggota kumpulan nasyid itu menanggung dugaan yang sangat hebat. Muhammad Syahid khabarnya sedang dirawat di Hospital Kuala Lumpur (HKL) akibat kanser. Dan luahan kemenangan untuk Syahid ini buat kami tersentuh.

Read More   Leave a Comment (0 comments)

[FOTO] Siapa Cikgu Cantik Macam Pelajar Sekolah Ini? Cun Melecun, Tak Puas Pandang!

May 23rd, 2017 | by Arini Saleh | 0 comments
Lensa Insta

Kalau macam ini lah gaya cikgu yang mengajar di sekolah mesti kehadiran pelajar 100% dan keputusan peperiksaan pun cemerlang belaka. ? Mana taknya sekali pandang cikgu ini saling tak tumpah seperti pelajar-pelajar yang lain, awet muda gitu. Dahlah cantik, putih melepak pula tu.

Siapa cikgu ini ya? Nah kami belanja beberapa keping foto cikgu ini. Cantik betul…

Read More   Leave a Comment (0 comments)

[VIDEO] Persembahan Celine Dion Di BBMAs2017 Tarik Perhatian Dunia. Meremang Weh!

May 23rd, 2017 | by Shafika | 0 comments
Hollywood

Baru baru ini berlangsungnya anugerah Billboard Music Award 2017 yang diadakan di Las Vegas. Ramai artis antarabangsa yang femes turun padang untuk acara berprestij itu.

Paling menarik perhatian dunia adalah persembahan dari artis lagenda dunia, Celine Dion. Memang terpegun woo. Ramai yang menitiskan air mata dengar nyanyian syahdunya.

Read More   Leave a Comment (0 comments)

Top Posts This Week