OHBULAN! - Laman Socialtainment Malaysia

berita

Latest Posts

Mengapalah Boleh Jadi Sampai Macam Ini – Azhar Sulaiman Tegur Sikap ‘Brutal’ Azwan Ali

June 30th, 2015 | by Wan | 18 comments
Isu & Kontroversi

ohbulanaa

Kata orang terlajak perahu boleh berundur, terlajak kata buruk padahnya. Mungkin ini peribahasa yang paling sesuai bagi menggambarkan situasi terkini Azwan Ali yang dicemuh hebat gara-gara salah faham mengenai Me’nate Steak Hub.

Peka dengan kontroversi ini, rakan artis Azhar Sulaiman tampil memberikan sedikit pesanan yang sangat berguna buat Azwan Ali.

Read More   Leave a Comment (18 comments)

10 Restoran Buffet Ramadhan Harga Bawah RM60 Di Sekitar Selangor & KL

June 30th, 2015 | by Izuan | 2 comments
Foodies

10RestoranBuffetRamadhan

Rupa-rupanya sudah hampir dua minggu kita sudah berpuasa, jadi mungkin ramai dalam kalangan anda semua ingin cuba sesuatu yang lain untuk berbuka nanti.

Lebih-lebih lagi sekarang ini musim gaji, mesti ramai yang akan mahu berbuka diluar dan mencari tempat yang menarik disamping menikmati pelbagai juadah dan harga yang berpatutan.

Saranan kami adalah restoran buffet kerana anda dapat merasai bermacam-macam menu makanan tanpa had seakan-akan rasa masakkan di rumah.

Jadi, kali ini kami akan kongsikan senarai  restoran buffet Ramadhan yang harganya tidak melibihi RM60 di sekitar Selangor dan Kuala Lumpur.

Read More   Leave a Comment (2 comments)

Dia Isteri Luar Biasa Dituduh Drama Maksiat, Penuh Adegan Peluk

June 29th, 2015 | by Wan | 15 comments
Drama

diaohbulan

Diam tak diam, drama kegemaran ramai iaitu Dia Isteri Luar Biasa bakal melabuhkan tirai pada minggu ini. Di awal tayangan, drama lakonan Syukri Yahaya dan Fathia ini menerima pelbagai cemuhan daripada netizen malah dianggap tidak bermoral.

Artikel Berkaitan : Syukri Yahaya Dedah Individu Busuk Hati Cuba Burukkan ‘Dia Isteri Luar Biasa’

Terbaru drama tersebut dituduh sebagai drama maksiat berdasarkan satu surat terbuka yang sedang berlegar-legar di laman Facebook. Sampai macam tu sekali ye?

Read More   Leave a Comment (15 comments)

Tauke Jamu Dedah 5 Rahsia Kaya Sampai Boleh Jadi Jutawan Macam Dia

June 29th, 2015 | by Noraniza | 3 comments
Gaya Hidup

jutawan jsd

Siapalah tak nak jadi kaya kan? Mesti setiap orang ada pasang angan-angan untuk sekurang-kurangnya menjadi orang ‘senang’ dan bebas hutang.

Kali ni, kami dapat kiriman email daripada salah seorang follower pengasas produk jamu yang agak terkemuka, khabarnya dah jadi jutawan pun!

Fuh, jom sama-sama kita share tips bebas hutang, cepat kaya ni!

Read More   Leave a Comment (3 comments)

6 Masjid Cantik & Indah Yang Anda Boleh Lawati Sepanjang Bulan Ramadhan Ini

June 29th, 2015 | by Ash Nordin | 0 comments
Travelogue

masjid cantik

Sedar tak sedar, dah nak masuk setengah bulan dah kita berpuasa. Lagi beberapa minggu bulan ramadhan nak berakhir. Selain dari pergi bazaar, shopping raya, berbuka puasa dengan member-member tu dah cukup ke amalan beribadah kita.

Antara salah satu sebab kenapa bulan Ramadhan bulan yang paling ditunggu-tunggu adalah kerana kita boleh dapat pahala berganda-ganda tau. Antaranya solat sunat terawih yang selalu kita buat lepas solat isyak tu.

Haa kami nak kongsi sikit masjid mana yang anda boleh lawati dan juga lakukan amal ibadat. Bukannya tak boleh nak solat kat surau berdekatan.. mana lah tau nak tukar angin kejap ke kan. hehe

Read More   Leave a Comment (0 comments)

[FOTO] Safee Sali Abadikan Potret ‘Theme Jungle’ Bersama Baby Girl Shanika Salsabilla

June 29th, 2015 | by Ash Nordin | 3 comments
Kini Trending

Screen Shot 2015-06-29 at 1.09.37 AM

Siapa yang tak kenal dengan pemain bola sepak terkenal negara, Safee Sali. Baru-baru ni Safee Sali dan pasangan dikurniakan cahaya mata yang sangat lah comel bernama Shanika Salsabilla. Haa baby girl laa.. Tak dapat la Safee Sali nak ajar anak jadi pemain bola macam ayahnya.. hehe

Safee Sali telah mengabadikan potret dan kenangan bersama sempena kelahiran baby girl nya tu. Kalau korang nak tau tema untuk fotografi ni ‘Jungle Theme’ tau. Macam mana tu eh? Macam menarik je.. Jom kita ushar gambar-gambar cute Safee Sali dan Shanika Salsabilla.

Read More   Leave a Comment (3 comments)

Top Posts This Week


Gaya Hidup

  • Penulis Buku Hartanah Ini Menulis 10 Sikap Yang Menjadikan Diri Kita Selamanya Miskin
    2
    Gaya Hidup
    July 2nd, 2015

    Penulis Buku Hartanah Ini Menulis 10 Sikap Yang Menjadikan Diri Kita Selamanya Miskin

    Bagaikan satu igauan, setiap kali hendak memasuki bulan baru pasti rakyat Malaysia tertanya-tanya sama ada harga minyak naik atau...Read More