berita

Latest Posts

Menteri Tegaskan RTM Takkan Mainkan Lagi Lagu Despacito Berkuat Kuasa Serta-Merta

July 20th, 2017 | by Wan | 4 comments
Isu & Kontroversi

Sebelum ini ada pihak yang menyuarakan rasa kurang senang dengan lagu popular Despacito kerana liriknya didakwa mengandungi unsur lucah.

Artikel Berkaitan : Hentikan ‘Zikir’ Despacito – Lagu Simbolik Kejahilan Yang Membawa Maksud Perlakuan Seks. Betul Ke?

Terbaru, Radio Televisyen Malaysia (RTM) memberhentikan serta merta siaran lagu Despacito di semua stesen radio dan saluran Televisyen miliknya.

Read More   Leave a Comment (4 comments)

[VIDEO] Bersalin Atas Jalan Raya Selepas Kemalangan Motor, Akak ‘Bidan Terjun’ Dipuji Netizen

July 19th, 2017 | by Wan | 0 comments
Video Popular

Seorang wanita dari Narathiwat Thailand bersalin di atas jalan raya selepas motorsikal yang dinaikinya terlibat dengan satu kemalangan. Ketika kejadian, wanita yang sedang sarat mengandung lapan bulan lebih itu menaiki motorsikal bersama suami dan dua orang lagi anaknya.

Bayi perempuan itu bagaimanapun selamat dilahirkan dengan bantuan orang ramai di tempat kejadian dan semua dihantar ke Hospital Ranget Narathiwat.

Read More   Leave a Comment (0 comments)

‘Harap Orang Nyanyi Masa Funeral’ – Akaun Twitter Palsu Tweet Melampau, Datuk Seri Vida Terkilan

July 19th, 2017 | by Arini Saleh | 1 comments
Kini Trending

Lagu ‘I Am Me’ daripada Datuk Seri Vida ini nampaknya sudah viral di media sosial sehingga menjadi siulan ramai. Melodinya yang ceria dan rancak ditambah pula dengan aksi DS Vida yang comel berjaya buat netizen terhibur.

Namun di twitter, ada pihak yang tidak bertanggungjawab telah mencipta satu akaun parodi di atas nama @DatoSriVida dan memuatnaik status yang memalukan. Apa komen DS Vida?

Read More   Leave a Comment (1 comments)

Selalu Tunggu Lama Di Station KTM Sampai Lenguh Kaki? Jom Ikuti 5 Langkah Mudah Ni

July 19th, 2017 | by Ash Nordin | 0 comments
Gaya Hidup

Kami pasti ramai dikalangan anda yang bekerja ambil KTM untuk ke tempat kerja. Salah satu sebabnya ialah kos murah dan anda boleh ke tempat kerja tanpa stuck dalam kesesakan lalu lintas. Cuma mungkin ada kena berhimpit dengan orang lain je la kan.

Selain itu, bila nak naik KTM ni jadual untuk mereka sampai tak menentu. Kadang-kadang on time, kadang-kadang lambat pula. Bukannya apa, nak menunggu paling letih sekali. Jadi, seorang pengguna KTM ni bagi cara-cara terbaik untuk atasi masalah tersebut.

Read More   Leave a Comment (0 comments)

Tak Mampu Bayar Sewa Tapi Hidup Mewah, Cara Lelaki Ini Menipu Sungguh Menjengkelkan.. Siap Mencuri!

July 19th, 2017 | by Arini Saleh | 17 comments
Kini Trending

Hidup di ibu kota pada zaman sekarang ini bukanlah mudah, tambahan pula dengan keadaan ekonomi yang semakin menekan membuatkan kita terpaksa berjimat cermat dan cut cost. Contohnya ada yang sanggup menyewa rumah beramai-ramai semata-mata nak kurangkan sewa.

Kalau jumpa yang berdisiplin, pembersih dan tak liat bayar sewa tu memang satu bonus. Tapi kalau dapat housemate seperti yang dikongsikan brader ni memang boleh buat sakit hati. Shopping boleh tapi deposit rumah liat!

Read More   Leave a Comment (17 comments)

Wanita Ini Dapat RM14 Ribu ‘Wang Tak Dituntut’, Ini Cara Dapatkan Duit Korang! Ramai Tak Tahu

July 19th, 2017 | by Wan | 0 comments
Kini Trending

Sebelum ini pernah viral di media sosial info mengenai ‘wang tak dituntut’ yang ramai orang tak tahu akan kewujudan perkara ini. Mungkin korang dulu pernah buat lebih dari dua akaun bank dan dah lama tak update tentang akaun tersebut bolehlah pergi check!

Menerusi perkongsian seorang pengguna Facebook, Idah Binti Basri telah menuntut wang di beberapa akaun bank yang sudah lama tidak digunakan. Tanpa sedar, rupa-rupanya ada banyak baki yang ada dan diperolehi dari syarikat insurans juga. Jumlah keseluruhan hampir RM14 ribu!

Read More   Leave a Comment (0 comments)

Top Posts This Week