Alahai, kami ingatkan kes mereka berdua sudah selesai, rupa’nya masih lagi dibicarakan. Haa, ini kes panas pula. Berita ini kami baru dapat daripada Mstar, kata mereka Radhi OAG telah dikenakan waran tangkap kerana gagal hadir ke mahkamah untuk perbicaraan semalam. Ikuti kisah selanjut’nya selepas ini…

PETALING JAYA: Peguam Syarie, Rubiah Jaafar yang mewakili isteri Radhi OAG, Shazlin Sharif, hari ini memohon mahkamah mengeluarkan waran tangkap terhadap Radhi OAG kerana gagal hadir pada perbicaraan hari ini.
Mahkamah Rendah Syariah hari ini sekali lagi tidak dapat membuat pengesahan lafaz cerai pelakon dan penyanyi Radhi dari kumpulan OAG, Mohd Radhi Razali dengan isterinya Shazlin Sharif kerana pelakon itu tidak datang.
Justru itu, Hakim Syarie Ghazali Ahmad mengarahkan waran tangkap dikeluarkan terhadap Radhi berkuat kuasa hari ini dan menetapkan tarikh bicara pada 1 Disember 2009 pukul 10.30 pagi.
Di peringkat awal prosiding, Rubiah memberitahu anak guamnya, Shazlin telah dimaklumkan oleh Radhi bahawa dia tidak dapat hadir pada prosiding hari ini.

“Dengan keterangan pihak plaintif (Shazlin), jelas pihak defendan tidak hadir. Saya mohon waran tangkap dikeluarkan,” kata Rubiah.
Shazlin yang berbaju kurung biru muda dan bertudung hitam hadir bersama seorang temannya.
Pada 20 Oktober lalu, mahkamah yang sama tidak dapat membuat pengesahan lafaz cerai Radhi dengan isterinya Shazlin kerana pelakon itu gagal hadir pada perbicaraan.
Hakim Syarie, Ghazali Ahmad berkata, ini kerana mahkamah perlu mendengar terlebih dahulu permohonan lafaz cerai kedua oleh Shazlin yang didakwa dilafazkan suaminya melalui telefon pada 25 Februari lalu.
“Mahkamah perlu terlebih dahulu mengetahui berapa jumlah talak dan sama ada talak yang didakwa dilafazkan Mohd Radhi pada 25 Februari lalu jatuh atau tidak,” kata Ghazali dalam prosiding mahkamah ketika itu.
Oleh yang demikian, Mahkamah memutuskan 3 November ini untuk perbicaraan semula pengesahan penceraian Mohd Radhi dengan isterinya, Shazlin berhubung dengan lafaz cerai yang didakwa berlaku pada 25 Februari lalu.
Sebelum ini, Shazlin mendakwa Radhi telah mengucapkan lafaz cerai berbunyi ‘Oklah, I ceraikan you. Talak 3, 2, 1?’ pada September tahun lalu.
Bagaimanapun, selanjutnya, mahkamah dan hakim yang sama mensabitkan tidak berlaku talak antara mereka berikutan Radhi membuat lafaz sumpah penafian (sumpah Syarie) terhadap permohonan lafaz cerai oleh Shazlin.

Berikut adalah pengakuan bersumpah Shazlin dalam sesi soal balas hari ini bersama peguamnya Rubiah:
RUBIAH: Apakah alamat Puan? Adakah seperti dalam surat saman?
SHAZLIN: Ya.
RUBIAH: No kad pengenalan Puan?
SHAZLIN: 780618-10-5542.
RUBIAH: Dalam tuntutan cerai, Februari 2009 pihak defendan ada jatuh talak.. Di mana Puan pada masa itu?
SHAZLIN: Pada tarikh itu, saya berada di tempat kerja di 1307, Tingkat 13, Blok A, Damansara Intan.
RUBIAH: Pukul berapa?
SHAZLIN: Tak ingat, tetapi pada waktu pagi.
RUBIAH: Puan dapat panggilan telefon daripadanya atau puan membuat panggilan telefon kepada defendan (Radhi)?
SHAZLIN: Saya telefon defendan.
RUBIAH: Nombor telefon yang dihubungi?
SHAZLIN: 017-35.. saya tak ingat sebab dia selalu tukar nombor telefon.
RUBIAH: Apa yang diperkatakan dalam perbualan telefon itu?
SHAZLIN: Kami bertengkar dalam telefon dan dia lafazkan cerai. Dia kata, “Aku ceraikan kau dengan talak tiga terus.” Saya jawab balik, “Thank you’.
RUBIAH: Semasa lafaz cerai itu dibuat, adakah Puan berada dalam keadaan suci, mengandung atau haid?
SHAZLIN: Saya berada dalam keadaan suci semasa lafaz cerai tersebut.
RUBIAH: Sejak Februari 2009, adakah masih tinggal bersama?
SHAZLIN: Kami tidak tinggal bersama sejak April 2008 sehingga hari ini.
RUBIAH: Semasa lafaz cerai itu dibuat, adakah Puan yakin defendan (Radhi) melafazkan secara sukarela atau dipaksa?
SHAZLIN: Dia tidak dipaksa. Sebelum dia melafazkan cerai, dia ada marah-marah dan kemudian terus lafaz.
RUBIAH: Selepas itu, apa terjadi?
SHAZLIN: Pada Julai 2009, kami bertengkar lagi ketika berSMS (khidmat pesanan ringkas).
RUBIAH: Siapa SMS dulu?
SHAZLIN: Tidak pasti.
RUBIAH: Apakah nombor defendan?
SHAZLIN: 017-355 6596.
RUBIAH: Apakah nombor Puan?
SHAZLIN: 012-355 9953.
RUBIAH: Apakah isi kandungan SMS yang dihantar?
SHAZLIN: Saya ingin mengesahkan lafaz cerai yang dibuatnya pada 25 Februari 2009. Defendan balas SMS saya itu.
RUBIAH: Apakah jawapan pihak defendan?
SHAZLIN: Lebih kurang begini jawapannya: “Saya (Radhi) tidak kata saya ceraikan kau, ‘Oklah, I ceraikan you talak, 3, 2, 1?’ Saya kata kalau.” Kalau tidak silap, ia pada September 2008.
Kemudian, Shazlin memberitahu mahkamah bahawa mahkamah memutuskan lafaz cerai pertama tidak sah kepada peguam bela terdahulunya.
RUBIAH: Kemudian apa jadi?
SHAZLIN: Saya SMS Radhi tanya bagaimana dengan lafaz cerainya yang kedua. Katanya: “Yes, I did”. Dia mengaku yang dia ada melafazkan cerai tersebut.
Peguam melampirkan sesalinan info SMS dari nombor telefon 017-355 6596 itu kepada mahkamah.
RUBIAH: Adakah pihak plaintif datang ke mahkamah untuk mengesahkannya dalam masa dua minggu?
SHAZLIN: Kami masih sedang dalam proses prosiding pengesahan cerai.
RUBIAH: Adakah pihak peguam terdahulu Puan mendaftarkan penceraian itu?
SHAZLIN: Tidak ada sebarang pendaftaran dalam masa 14 hari dari tarikh SMS dihantar.
RUBIAH: Adakah Puan yakin suara lafaz cerai itu adalah daripada defendan?
SHAZLIN: Saya yakin itu adalah suara pihak defendan.


bila la nk selesai kes ni…harap bleh setel secara elok, cian kat anak dorang nti!!!
LEPASKAN JELA SHAZLIN…KALAU TALAK XJATUH PUN, HATI SHAZLIN NI DA XDE KT RADHI…UTK PE TERHEGEH2 LAGI…SKRG PMPN LAGI BYK DR LELAKI…SO CR JE PENGGANTI…TP JGN GELOJOH…UBAH PERANGAI KAKI LALOK
Kalau tengok gambar2 sundal ni minum arak …… aku pasti dia mabuk masa bagi keterangan
Gambar org Islam mabuk ada di mana2
Itu buktinya negara kita negara Islam Liberal
Betol tak M ??
Negara kita ni tak de menteri agama ke ??? Kalau ada makan gaji buta lah ?
mcmana menteri nak tangkap rakyat minum arak ??? Anak depa pun melantak natang haram jadah tu ??? Dirumah pak menteri pon ada bar counter… pak lurah dulu keje tukang kebun rumah VVIP . Jadik pak lurah tau lah nak oiiiii
pak menteri ngan mak menteri pon angkat botol yam sengggg
aku baru nak say the same thing. hahaha
ahhh..ko asslicking…sebok owg sebok lo ko nak ckp….akal pendek hahaha
ala berukbun lama tak jumpa. ko menopause ke? hahaha
Kes politik kat perak cepat plak diorang settle ye…
Settle cepat sebab ada tangan keramat… tangan yg memberi RM he he he
cerai….cerai,,,,,cerai
yes!!cerai3……………malu la ckit radhi…….
mse bahgie xhengat..ble dh xsuke mcm2x aib bole nmpak..jauhkn dr keluargaku..keluarga kami..amiin~
itulah kau Radhi.. kenal bini dulu pon kat kabaret … kesian anak ko dpt ibu mcm haram jadah.
lepas ni hati2 jgn sampai bini kangkang kat jantan lain lagi
Radhi pun apa kurangnya, tergamak mempermain-mainkan lafaz talak. Ok la tu, pasangan sehati sejiwa berdansa. Sesuaaaaiiiii gitu.
apalah yg ko pandang pada janda ko dulu? rupa pon mcm minah indon jer…
janda radhi ni mlm2 pakai mcm sundal … pi mahkamah syariah pakai tudung …. tuiiiii pompuan laknat
Perempuan yang baik adalah untuk lelaki yang baek macam ak ni huhu
wahai rakyat sekalian.. fahamilah inspirasi PM kita.. org Islam ada hak utk menikmati apa yg bukan islam nikmati… pasal tu minum arak cara terbuka pun tiada tindakan diambil.. tak caya tanya Datuk Jamil Khir Baharom.. menteri agama kita. Malaysia Boleh !!!
Nauzubillah, kalau Malaysia dalam keadaan yg kau ckp tu, stand by la kita tunggu bala hempap atas pala dari ALLAH. Bab bala ni, suma dia sapu tak kira sapa. Sbb tu masyarakat wajib bersatu untuk amal makruf nahi mungkar.
PERGH MILF NI. I LOIKE!
natang apo MILF tuh…? Mindanao Islamic Liberation Front kah ??
er . hahahahahhahah GOOGLE!
cehhh kicing… hang otak kuning…tak sanggup pakcik nok tengok
cehhh kucing… hang otak kuning…tak sanggup pakcik nok tengok
pak lurah.. Mindanao Islamic Liberation Front? hahaha.. sgt opposite.. milf tu “mom i like f**k”.. its pornography .. =) scene more to mature model or mak2 yg hot.. =P
laaa laki dia pun tumpang sekaki jugak lah kot ??
agaknya radhi tumpang senang bini dia… pasal tu dok dolak dalik … takut miss soru
radhi oooiii hang rela dok penjara dari cerai bini sundal hang ni kah ?
x-cuse…
bkn stakat sundal jer yg ptut bagi…
JALANG!!!!!!!!!!!!!!!!
to Radhi, fight for your kids! Take your kids!!
Alahai Radhi… hang ni dayus sungguh !!
betul2…..dia mmg dayus………….x tahu malu…..
radhi ni tak sampai hari nak merobohkan sebuah masjid kot..kui kui
kalau masjid penuh najis… mcmana nak berbuat ibadat ye ????
Masjid penuh najis? Bukan masjid lagi namanya….
betul2.. selamatkan anak dulu. pompuan bole cr lagi.
kesian anak Radhi…kalau dok ngan mak … dah tentu tak dapat bimbingan agama….kalau dok ngan bapak takut bakal mak tiri pun 2 X 5… Hmmm dok ngan atok ??? Atok pun 2 X 5… pasal tu tak tau perangai anak mcm setan !!!
la jerangkong ko bkn dah kne tangkap ke smlm..msuk metro n kosmo tu…
Ko buat2 tak tau plak… kan ko pun ada sekali ???
huhu..ak lupa la plak…bgun2 pagi muka msuk paper…
rumahtangga ibarat masjid..wajib jaga kesuciannya..barulah ibadat diterima dan diberkati Allah swt
kalau pandai bina masjid saja tapi tok imam tak dak… makmum pun sesat… Sekian
Kadang2 aku heran tengok kelakuan liar anak Melayu… siap bergambar dgn bangga ketika melakukan maksiat… Mereka ini tiada maruah ibu bapa nak dijagakah ?? atau mungkin ibu bapa tak peduli … atau buta IT jadi tak peka gambar anak2 bertebaran di pelosok bumi ??? Masya Allah
ckp WORLD!…kne la outstanding skit maleis skrng…
in semua salah mawi
lps jer radhi…
xrugi pun kalo hilang pompuan cam 2…
ramai lg yg single n better dar dia…
so do the best k…
Radhi, kakak burung unta kan ada…..
ingat tak lagi di concord, KL…kihkihkih
bini dia nak enjy lg.. lepas jer r. xguna jgak kalu dah mcm ni pun kan. jd mgsa anak la.. eh bukan ari tu anak dia hampir lemas kan xsilap…
mcmana anak tak lemas, maknya tengah mabuk ??
maknye tgh keje ah time anak dia lemas. jgn la ckp bende2 yg xtau. sebar fitnah ape faedah dpt?
pokoknya org yg menjaga cuai… mana kau tau dia keje??? Kau bibik die kerrrr
ha ye, aku bibik dia. mane ko tau dia tgh mabuk? ko ade dgn dia ke time tu? cuai x cuai, benda nak jadi dan dah jadi pun. dok ungkit2, dok tuding2 jari, dok fitnah2 buat pe? suka? xde keje lg elok nk buat? mak bapak ko ajar ko utk ckp buruk psl org ke?
aku pelik. manusia2 ni pandai ckp org itu lah ini lah. tapi diri sendiri dah cermin ke? dah cukup bagus ke? ok fine, korang x minum air setan, x berpakaian terdedah sana sini, tapi bila mengutuk, sebar fitnah, mengaibkan org dan sewaktu dgn nye tu elok sgt ke? ini ke yg Islam ajar?
kelate lawan n.9 final bola.
gomo kelate gomo!!!
sengal tul la….dh2 la tue………ceraikan je…apa susah….dh x leh hidup bersama,,,,,,,radhi ko ceraikan je…………..menyusahkan org ppmpuan je ko nih…menyampah..
em…2 shazlin : ubah sikap n perangai u jd seorg yang lebih sopan n kembali kepangkal jalan
2 Rahdi : bgs tuk u pertahankan rumahtangga atau masjid yang u bina..koz u still rase tanggungjawab pada anak u.
kalau u rase leh bimbing xwife u ni…u teruskan..kalau u rase tak mampu…u doakan je die bertemu dgn insan yang dapat membimbing die…
sian kat anak jd mangsa.
radhi, ku rasa ko patut lepas je si shazlin tu. memang situasi skar skrang ni. tp nak buat camner, si shazlin dah takde ati kat ko. mgkn takde jodoh agaknye. mgkn jodoh sebenarnya ade kat luar sana. ade hikmahnye ko berpisah dengan shazlin. perempuan seperti shazlin tidak layak digelar isteri setia. skrang ni susah nak crik isteri yang betul2 setia pada suami. mgkn ko akan lebih berjaya pas ni. ko bijak dalam mencipta lagu. so, gunakan kelbihan tu, utk berjaya dlm muzik. insy’allah, ko akan berjaya dan menjadi lebih matang dalam mengharungi kehidupan yang pnuh dugaan ni. believe in urself. ko buat lagu ttg believe in ur self dalam bahasa inggeris. gerenti ramai yg minat.
x minat la radhi ni..mcm budak2 je..lagu pun satu dua je..tapi kalau bini dah curang wajib cerai je..jangan jadi dayus.x masuk syurga.wallahual’lam
wah…ada nombor telepon sekali…
boleh la ngurat shazlin kihkihkih