berita

Permohonan MyPR Aaron Aziz Sudah Diluluskan?

April 11th, 2012 | by Ell | 47 comments
Isu & Kontroversi

Permohonan MyPR Aaron Aziz Sudah Diluluskan?

Kecoh dengan isu Zed Zaidi yang mempersoalkan kemenangan trofi Anugerah Bintang Paling Popular ABPBH 2011 oleh Aaron Aziz.

Umum tahu bahawa Aaron Aziz adalah warganegara Singapura dan masih memohon kerakyatan Malaysia. Zed Zaidi dalam laman Twitter-nya turut menyalahkan para peminat yang menggalakkan kemenangan artis luar.

Permohonan MyPR Aaron Aziz Sudah Diluluskan?

Bukan itu yang OHBULAN! mahu beritahu sebenarnya. Berita gembira buat para peminat Aaron Aziz, menurut portal hiburan, Gua, permohonan Aaron Aziz untuk kad MyPR dipercayai sudah pun diluluskan kerajaan. Kad MyPR adalah kad pengenalan berwarna merah untuk permastautin tetap di Malaysia dan buat masa sekarang, Aaron Aziz masih menunggu masa yang sesuai untuk mengumumkan berita gembira ini dan mengambil kad MyPR tersebut.

Bagi OHBULAN!, tiada apa yang perlu dipersoalkan disini. Aaron Aziz memang patut menang kerana industri perfileman tanahair memang tiada pelakon lelaki yang setanding dengannya, kalau ada pun, sudah lapuk. Anda setuju?

Ell

Ell

Editor at M Driven Sdn Bhd
A marketing student who suddenly throw himself into a world of entertainment. He start himself zero and now you can call him a hero. Wuuuu!

47 Comments

  1. Ayah Pimp says:

    Kalau dipilih antara SEMBILU KASIH vs OMBAK RINDU..still OMBAK RINDU worth it..Sorry Zed Zaidi..zaman anda dah berlalu..kalau stil tayang filem SEMBILU KASIH anda pun..anda hanya boleh bersaing dengan filem 2 ALAM..

    Oh ya..anda perjuangkan filem MELAYU ka?Anda kena sedar yang Mat Haron tu pun ada BIN jugak..sama MELAYU seperti anda..xpayah nak melatah..

    (0)
    • kyra says:

      salam…sy nak betoikan sket fakta…BIN tu menunjukkan islam…bukan MELAYU…maaf ye sila jgn jadi terlalu jahil

      (0)
      • minah says:

        errmmm….kat sarawak, ada yg BIN or Bt bukan Islam ye…sebab keterunan :)

        (0)
        • Laila says:

          Cik Minah,

          Correction sikit, ya? Bukan kat Sarawak saja ada guna ‘Bin’ and ‘Binti’, tapi kat Sabah pun ada jugak. Kalau tak percaya, you cuba tengok mycard kaum Kadazan and Dusun. Jangan asyik2 tunding jari kat Sarawak je.

          (0)
      • farouck says:

        Kyra pandei-pandei cakap org lain jahilKau tu yang bangang!sabah dan sarawak kalau bukan islam pun bakai BIN dan BINTi lah bengap!!!!

        (0)
        • kyra says:

          aah aku mmg bengap sket…tapi tak la fanatik sgt ngan bangsa ni….

          (0)
        • a yah tau name aq says:

          buat pengetahuan farouck BIN atau BINTI ber mak sud ANAK LELAKI atau ANAK PEREMPUAN dlm istilah bahasa arab…

          (0)
      • ainee says:

        hahaha kyra..
        dalam perlembagaan, antara syarat seorg bangsa melayu mestilah beragama islam…
        so, xde salahnya statement Ayah Pimp tu..

        sape yg jahil skrg nih~

        (0)
      • Ayah Pimp says:

        Fikir logik la Kyra..Jangan jadi pondan..

        Fikir universal sgt..konteks ko meluas sgt..yang dikomenkan oleh aku tu dua org je..Mat Haron dgn Rozaidi..xpayah nak babitkan MELAYU lain pondannn..kekeke

        Dua² mangkuk tu orang melayu+orang islam..so apa yang salah statement aku..

        One last words untuk ko..PONDANNNN..kekeke

        (0)
    • Zed Zaidi says:

      Fyi, tujuan Aaron Aziz sibuk2 nk mohon PR sebab dia berharap layak dicalonkan kat Festival Filem Malaysia! walhal lakonan Aaron tu xde la bagus sgt! lakonan aku dlm Sembilu 2005 sudah terbukti setanding Eman Manan!

      (0)
      • Laila says:

        Zed Zaidi tu jelaous. Tengok dalam Melodi, dia cakap tak tujukan statement tu pada Aaron. Pembohong betul! I can’t believe that he lied right in front of National TV. Low life.

        (0)
  2. snsdstand says:

    kalau jeles ckp jela jeles bang oit~~ xyah nak kutuk cmtu., mntg2 anak yusof haslam dh amik die blakon n filem tu jadi filem yg paling meletop kat sini + filem ko dulu ngn datuk yusof pun ntah ke mane, xyah nk ckp org…

    cube la ckp kemenangan aaron ni 1 cabaran~..pelakon malaysia khususnye pelakon lelaki perlu berikan yang terbaik supaya dpt tandingi aaron…itukan lebih baik., ni ko kutuk mendatangkan kemarahan orang aigo~~~ :(

    (0)
  3. Cecep Kundang says:

    aku kesian lah baca twet zed zaidi ne..ahaha kalau tak puas hati,jangan sesekali senaraikan nama artis luar negeri dalam mana mana anugerah lah beb..aku kesian lah beb tengok kau ne..bukan salah aaron aziz pun…fikir fikir lh zed zaidi…

    (0)
  4. adel says:

    aku tak abis pikir lah statement zed zaidi ni.mcmana pulak dia boleh kata artis luar rosakkan industri seni? setahu aku aaron dah byk majukan filem malaysia.dan semua filem mahupun drama aaron mendapat sambutan yg sangat baik dan memberi keuntungan yg membanggakan pada malaysia.so,dmanakah maksud zed yg artis luar merosakkan industri seni? apahal org seni sendiri boleh ada fikiran cetek ni.setahu aku lg ramai artis tempatan yg merosakkan seni itu sendiri.kemenangan aaron pun sebab dia belakon filem tempatan bukan filem LUAR.so,pikir2 kan lah.AARON DESERVE IT.

    (0)
  5. Pak Usu says:

    Salam, sebenarnya penyataan yang dibuat oleh ZZ tu berdasarkan perasaan sendiri bukan persatuan so kalau ZZ nak rampas kerusi PRESIDEN beginilah caranya. Mainan politik ada berbagai cara. Take over kerja PRESIDEN, buat penyataan bahawa dia mengambil berat artis MALAYSIA, sibuk dengan persatuan, semua nie pancing undi untuk jawatan PRESIDEN. HSBC (Harun Salim Bachik) memang tahu niat ZZ nie sejak kejadian take over hari tu. So ZZ, zaman anda memang dah berakhir, kalau betul nak masuk politik dan menjadi SENATOR dalam parlimen, timba pengalaman dulu, anda masih jauh lagi untuk mencapai cita-cita tersebut.

    (0)
  6. kiki lala says:

    tapi di sabah islam n christian juga ada bin…so di sabah bin/binti biasa d gunakan…

    (0)
  7. koko says:

    sori kalo salah..kami di sabah islam or christian gunakan bin/bte…..

    (0)
    • farouck says:

      stuju..kalau duduk terperak jer kat semenanjung..x pernah keluar hidup tempat org..memang sesuka hati jer cakap…..

      (0)
  8. moon says:

    zed zaidi tu cemburu ngan kemenangan aaron aziz…

    (0)
  9. adam aris says:

    jeles dgn kemenangan seseorang is good.but if boleh menjatuhkan maruah dan periuk nasi seseorang itu adalah amat buruk sekali..kenapa nak persoalkan kerakyaktan aaron aziz sekarang?byk industri di MALAYSIA sekarang menggunakan tenaga kerja orang luar.di tempat kerja saya sendiri menggunakan orang luar kerana kepakaran die dan of course untuk memajukan ekonomi MALAYSIA sendiri..ape yang tuan hamba maksudkan dengan merosakkan industri dan ekonomi MALAYSIA???come on la..kenyataan kamu itu sungguh tidak matang dan tidak berpengetahuan..

    (0)
  10. farouck says:

    lu punya nasib lu makan,lia punya nasib lia makan…apa salah makan sama-sama….dialog ni dari zaman Allahyarham Tan Sri P.Ramlee telah disebut.Bumi ni bumi Allah..sama-samalah cari makan.Lu x boleh nak menang kasi panas orang lain..Selupa bowl!

    (0)
  11. zul says:

    So Aaron ada MyPR, Zed Zaidi berani ke mintak maaf secara terbuka?

    Pejuang artis konon.. pigidah ko pondan.. Bikin malu je..

    (0)
  12. elle says:

    Kalo profesional bkn itu caranya kan? nampak sgt x mtg dan mudah melatah…btl2bg malu artis msia n org msia..x dpt trima hakikat scr positif. apsal x bantah awal2 pnyertaan aaron? dah menang baru nak bising2…?pls lah jbn bg malu org msia.

    (0)
  13. cilala says:

    MyPR??? kalo senang2 je nk dpt kerakyatan msia……… x lame lg seme org indon pun nk jadi rakyat msia.. x pk ke nt kite org msia gak tertindas… sokongla org luar byk2… jangan sampai kite merempat di negara sendiri..

    (0)
    • percaya says:

      saya kurang setuju ngn OhBulan nie..mmglah aaron ni bagus tp xderlah smpai artis malaysia xder y xsetanding dia..agak2lah statement tu..remy ishak hebat jugak apa, bront palarae, farid kamil..:), hmmm..xtaulah apa niat zed zaidi tu..tp kan, kita pernah jumpa video ucapan aaron untuk peminat dia di s’pore..salah satu ayat dia mcm ni ‘we are on top of our games’..pe maksud aaron sbnrnya?n comment2 kat bawah video tu bnyk y persoalkan pe maksud aaron tu..tp xtaulah klu dia maksudkan benda laen tp org salah faham..klu rajin2, kamu semua tengok video tu n nilaikan sendri..mgkin kamu mmpunyai padngn sendri..n setiap org berhak mmberi pendapat :)

      see this :) http://www.youtube.com/watch?v=go-2zzxpp9I

      (0)
    • nur adila bt. ahmad says:

      betul ckp. cilala tu. Wslm

      (0)
  14. puteri says:

    sekadar pendapat yg xde kena mngena dgn kemengan AA. bg sy. AA xde bezanya dgn rakyat asing yg tgal di malaysia. AA nk jd rkyt Malaysia sbb dia lbh senang cari mkn kt sini brbanding ngra asal die.. so takde beza pun dgn rakyat dr negara lain mcm indonesia,nepal bangladesh dan lain2 tu..mrk pun dtg malaysia sbb mudah nk cari rezeki. tp AA lbih diterima @dialu2kn dsini sbb die artis..terkenal dan glam..
    itu pndapat sy shj.. ;)

    (0)
  15. daus king says:

    tapi sekurang2 dy dapat anugrah bintang popular je…
    x le dpt pingat darjah kebesaran yg mmbawa gelaran Dato’
    yg Shah rukh Khan dpt Dato’ tu x rosak ke industri seni Malaysia…
    Ckp serupa binatang…

    (0)
  16. Tramendous says:

    Daripada ko hentam orang lain pasal dia rakyat asing, baik ko fikir cane nak buat program buat pelakon2 Malaysia semantap Aaron Aziz…tu lagi bagus aku rasa…jangan mencela rezeki orang yg cari makan kat negara orang lain..Hapela…

    (0)
  17. mummy aqeem says:

    kesian ko zed zaidi.. ko tak menang so jgn la jeles… ntah tercalon ke tak.. hahaha.. Aaron memang terbaik dari segi lakonan…

    (0)
  18. awekqzpoyo says:

    hai..hehehe sye peminat aaron gak tp sye rase malaysia pun ade gak pelakon yg bagus contohnyer shaheizy sam.. saye suke die. mungkin tahun nie tahun aaron sbb lakonan mantap die dlm ombak rindu…taun depan mgkin org lain plak kot.. untuk sam sye nantikan kemunculan filem anda yg lain..your the best sam..

    (0)
    • norel says:

      awekqzpoyo: setuju!!oh bulan ni apela…mmgla aaron layak menang tp jgn la ckp pelakon malaysia da lapuk…bnyak pelakon yg brbakatla…cuma rezeki menyebelahi aaron bila belakon filem ombak rindu..sume kelebihan pd filem yg dorg belakon tu..da box office so sentiasalah menjadi sebutan..dulu mase sam box office citer adnan sempit dia pun menang gak…panggilan “DER” pun skg femes org asik gune je..so oh bulan kasi cantik sikit statement korg tu…and sal kerakyatan la..ZZ xyah la dok kecoh sgt..M nasir pun prnah gak menang mcm2 anugerah..so xyah nk bising2..singapore pun smbut baek industri seni kita..xpernah nk sekat2 filem,drama,lagu2 and artis malaysia..x mcm indon ape je dari malaysia sume xlayak nk masuk kt negara dorg…yela..negara bnyak lombong emas kot..haakkkputuiii!! pape pun malaysia ngn sgapore xpernah ade sbarang masalah..peace malaysia..

      (0)
  19. geevah says:

    sian jua zed zaidi ani..memalukan diri sendiri saja..

    (0)
    • norel says:

      so moral nye..xyah amek pelakon,penyanyi selain dr malaysia..filem yg box office dr MALAYSIA pun yg blakon org luar gak..da keputusan 100% oleh pembaca BH..so vote jela dorg rase yg layak..hanya popular jela..bukannya artis TERBAIK 2012…apelah nk kecoh2 sgt!!!!xfaham tol..

      (0)
  20. lisa says:

    bodoh bangang punya zed…..ko bodoh ke ape?rakyat melaysia yg pilih aaron aziz…..bukannya ada juri pun….bangang!juri adalah rakyat malaysia….maknanya ko salahkan rakyat malaysia la mcm tu?bengap!

    (0)
  21. lisa says:

    zed zaidi giler glamor…..meroyan je lebih!kecoh sana sini…..aaron xsalah,dia diundi oleh peminat malaysia sendiri…..aaron cool je,tp zed….mcm monyet kna cili…..hahahahaha

    (0)
  22. lisa says:

    ape ke mangkuk hayun zed ni?kecoh xabis2?biasalah nk guna kuasa dia lah tu….podah….rakyat malaysia semua sokong aaron,ko ape ade?

    (0)
  23. nur adila bt. ahmad says:

    Salam,

    Saya menyokong sepenuhnya kenyataan pelakon Zed Zaidi kerana ini adalah komen jangka panjang sebagai peringatan kepada semua rakyat Msia. Hujan Emas di Negara Orang Hujan Batu Di Negara sendiri lebih baik susah senang hidup mati di negara sendir. Bukan sebab dia sudah x popular tp dah tugas dia menjaga periuk nasi artis anak watan tu saje dia bukan boleh jadi jutawan pung kalau pegaang jawatan Tim. Presiden Seniman lama2 Zed Zaidi pun kena cari jobs juga untuk cari makan fikir2 lah komen jangka panjang beliau dan nasib artis anak watan kita sendiri lepas ni berlambak2 yg. datang dari luar untuk cari makan kat negara kita yg. tercinta kalau x de sekatan sewajarnya dr. segi akta. Ape guna dia dilantik sebagai Timbalan Presiden Senima kalau dia tidak boleh menyuarakan pendapat. Sepatutnya anugerah untuk artis luar perlu di Kategori kan sebagai Artis Luar Paling Popular. Saya sokong komen beliau…tkh. wslm.

    (0)
  24. pmnat aaron aziz says:

    Blik kmpung tnam jgung la zed zaidi…x pyh la nk ckp bnyk…aaron aziz lbih dri sjuta yg mnat dia..kau blum tntu seorng yg mnat kau.jgn ingt kau ada pngkat ske2 blh ckp org sesuka hti..kau sbnarnya ingt kau ke mnang ke mlm tu??hahaha.kau x yh dtng pown x pe?wt mnymak dlam dewan arena gnting hinglands tu..ska hti nk ttop priuk nasi org..klu kau nk sgt pgang awards tu g la pnjam ngn aaron aziz ..dlam melodi pown aaron aziz ada ckp nk bgi pnjam kau awards tu..g la ambk gmbr puas2 pas tu plang blik.aku mmng puas hti cara aaron aziz ckp mcm tu kt dia ni..x sdar dri..

    (0)
  25. adam aris says:

    bukan nak mengutuk ZZ sgt tapi jgn la nak salahkan artis luar mcm AA klau produser dan pengarah sendiri yang nak ambil artis dari luar sebab dorg ade sebab dan peranan dorg sbgai produser dan pengarah..artis Malaysia kita mmg byk yang berbakat mcm Shaheizy Sam,tapi filem dia xmenjadi atau kita sendiri xpergi tgk filem die..so jgn salahkan artis mana2..ZZ sbgai timbalan presiden kena la pikir jln nye..mmg xslah nak memberi pendapat,tapi jgn sampai memberi tangapan negatif org rmai.maybe kau xkisah,tapi artis Malaysia lain maybe yang malu dengan pendapat kau..nak bersaing,bersaing la secara sihat.klau artis luar nak memajukan industri dan ekonomi negara aku rasa xsalah..anugerah untuk artis luar klau nak diberikan pun klau syarikat or organisasi mana2 yang bg ape kita boleh buat,hak masing2?..shah rukh khan dpt pingat Datuk lg?sebab die perkenalkan malaysia dlm filemnye kan..think positive okey!..PEACE

    (0)