berita

Fida Ibrahim Diserang Dato’ Terlajak Laris?

December 31st, 2013 | by Yusmirnadia | 28 comments
Isu & Kontroversi

Fida Ibrahim Diserang Dato Terlajak Laris?

Dalam pada seluruh rakyat Malaysia ‘terhibur’ melihat video iklan komersial produk Beauty Umaira yang menampilkan Syasya, Bobo dan Kak Ton di internet, tanpa disangka penyanyi dan pelakon Rafidah Ibrahim turut terkena tempiasnya.

Alkisahnya, Rafidah atau lebih mesra disapa Fida telah diserang oleh seorang lelaki berpangkat Dato’ di laman sosial.

Dato’ bernama Aliff Syukri yang juga merupakan pengasas produk kosmetik dan kesihatan D’Herbs telah meluahkan rasa tidak puas hati kepada Fida yang dianggap seakan memandang rendah kepada rangkaian produk Terlajak Laris miliknya.

Fida Ibrahim Diserang Dato Terlajak Laris?

Selain mempertikaikan tindakan selebriti tersebut, Dato’ Aliff juga seolah-olah mendakwa Fida sengaja berbuat sedemikian untuk mencari publisiti murahan.

Fida bagaimanapun tidak mendiamkan diri sebaliknya turut sama memuatnaik sekeping foto dengan menjelaskan bahawa akaun yang dikatakan oleh Dato’ Aliff itu bukanlah miliknya.

Difahamkan, terdapat seorang individu tidak bertanggungjawab yang menggunakan nama serta gambar Fida di beberapa laman sosial.

Fida Ibrahim Diserang Dato Terlajak Laris?

Ni sape pulak ni? Kalau nak popular sangat jangan sampai gunakan nama dan gambar saya. Tak cukup lagi ke nak buat cerita buruk tentang saya? Kenapa ada lagi rakyat Malaysia yang macam ni ya? tak pasal-pasal Dato’ Terlajak Laris marah saya pulak. Tolong hentikan walau siapa pun anda kat luar sana yang menggunakan status Fida Ibrahim!

Tidak berapa lama kemudian, Dato’ Aliff dilihat memohon maaf kepada Fida dan berharap supaya akaun palsu berkenaan dipantau agar tidak mendatangkan kesulitan di masa hadapan.

28 Comments

  1. Mashi says:

    nampak sangat salah faham dengan caption fida.. –.””

    (0)
    • Olga says:

      Duhai OB!
      plis la x kan cite celah batu mcm ni pun uols nk jdkan Berita?
      x mendatangkan hasil langsung!

      ummah2 pprt, keje gomen, anak felda semua dahagakan berita2 seperti :
      -Artis bercerai
      -Artis kahwin sembunyi2
      -Artis ditangkap basah
      -Artis mengandong anak luar nikah
      -Artis ngeSexs dlm kereta
      -Artis rampas laki orang

      (0)
  2. ct says:

    ni sume poyo…

    (0)
  3. rita says:

    dato poyo ber poyo poyo ..mmglah camtu!

    (0)
  4. Audrey Hepburn says:

    Dato’? Bila masa dia dapat Dato’ pun taktau la. Dia ckp dia accident sampai hancur muka, tp tgk gambar, org yg buta tuli je percaya dia accident. Sah2 itu plastic surgery punya balut. Everytime dia ni muncul kat TV, imeediately aku tukar channel. Geli dowh tengok dia bercakap.

    (0)
  5. nok gebuzzz says:

    si sendu ni lagi….x habis?
    “terhibur” tgk beauty umaira tuh!!chittt!!!ngan 2 specis dtg dari planet mana tah,
    statment22222…………..

    (0)
  6. Seri says:

    Tak kisah macam mana tapi aku kagum sebab dia anak muda yang kaya dan berjaya.

    (0)
  7. dianza says:

    betul tu…dy dah berjaya..hang dah ke??mulut tu asyik nak kutuk orang kerjanya..

    (0)
  8. Olga sundal indon says:

    haiiiii Olga blk indon pun nak kecoh !!!!! mari readers kite pkat ramai2 kahak si Sundal olga ni !!!!! puiiiiiiiii

    (0)
  9. Olga tolong la gi mampos !!!! says:

    Olga tolong la gi mampos , kitorg kt sini dah tak larat dah , sometimes and most of the times even ko guna nickname , fake name , real name , from your comments we knew thats you , nobody will comment sound like that shits arrogant idoitic loser !!! fuck offf !!!!!

    (0)
  10. love u mr arrogant says:

    Aku lak nak dgr berita olga mulut puaka mati tercekik batu. Kahkahkah

    (0)
  11. Ptuihhhhh.Olga jolok pungkok mak dia sendiri

    (0)
  12. miss gebu says:

    Jgn la mngata olga..tak baik.dia pn mkhluk thn jgk.tp klu kutuk kaw2 sgttt bgsss sbb dia ni mkhluk dr planet mn ntah. Mulut cam loji taik,mka konfem xsiap..prgai lg la…hancusssss…ke ank brnak dajal dia ni???

    (0)
  13. jemah says:

    Datoship beli…dia anak rozita sendaty tinggi u okks

    (0)
  14. anonymous says:

    Olga…jom sparring

    (0)
  15. afiq nawi says:

    korang semua ni satu hal,,dah tau si olga ni x brape cerdik,x payah la di layan..lantak pi la dia nak membebel sorang2 dia..kita pun x blh dosa..x gitu??

    (0)
  16. akuanakmelaka says:

    olga ni ohbulan jugak

    (0)
  17. afiq nawi meletop says:

    muka mcm siti

    (0)
  18. devil wears prada says:

    hahaha.. sbb c Pidot ni kazen dato’ Ct, tu yg da iras2 tu..

    (0)