RM10,000 Punca Diana Tolak Natrah? Demand Ke….

RM10,000 Punca Diana Tolak Natrah? Demand Ke….

Dikemaskini oleh M pada October 21st, 2009
Celebrity & E-News 168 Respon

Adakah Diana Danielle terlalu berdemand tinggi? Ikuti kisah dibawah dengan teliti. RM10000 memang banyak tapi cukupkah untuk Diana?

“‘Natrah’ tidak akan gagal tanpa penglibatannya (Diana Danielle),” umum Erma Fatima ketika sesi temubual eksklusif dengan barisan pelakon teater ‘Natrah’ petang semalam bertempat di Istana Budaya.

“Penarikannya tidak mengganggu persediaan kami dan saya tak rugi apa-apa. Sebaliknya, saya telah mendapat pelakon wanita terbaik (Maya Karin) untuk bekerja dengan saya.”

Tanpa berselindung, Erma juga mengiyakan khabar angin bahawa pengunduran Diana Danielle adalah disebabkan faktor bayaran.

“Bayaran yang kita tawarkan tak menepati kehendaknya,” dedah Erma terus terang.

“Dia ada tanggungjawab untuk mencari duit bagi menampung kehidupan keluarganya. Saya hormati pendirian dan keputusannya. Tapi kita perlu ingat, Istana Budaya sebuah badan kerajaan, jadi mereka ada harga tertentu yang sudah ditetapkan. Kita tak boleh naik (harga) sesuka hati.

“Diana tidak dapat jayakan teater ini kerana dia ada banyak komitmen terhadap keluarga termasuklah menjelaskan pelbagai bil setiap bulan. Sebab itulah dia tidak boleh terima jumlah bayaran sebanyak RM10,000 yang ditawarkan kepadanya untuk menjayakan teater ini.


Teater bukan tempat cari duit
Walaupun di awal perbincangannya dengan Diana tidak diberitahu jumlah yang akan dibayar, tetapi menurut Erma, sudah diberi ‘hint’ yang teater bukan tempat untuk mencari duit.

“Takde pelakon Malaysia yang kaya berlakon teater. Kebanyakan pelakon tidak meletak teater sebagai tempat mencari duit tetapi untuk ‘polish’ lakonan mereka, untuk lepas gian-lah, katakan.

Jangan lupa menyaksikan teater Natrah di Istana Budaya, KL pada 30 November – 9 Disember, jam 8.30 malam. Tiket-tiket berharga RM30, RM50, RM70, RM100 & RM150 boleh didapati di Box-Office, Istana Budaya.

Blog Widget by LinkWithin

168 Respon

Respon dari Pembaca OHBULAN!

  1. bodohnye dia ni..bdk2 mmg tak matured nk pk bnda tu. time ni la nk tnjkkan bakat and kutip pengalaman tu. what a waste

    Respon kepada c-yah
  2. ala, tunggu je 5 ke 6 tahun lagi, lepah tu jadi artis yg terhegeh2 carik producer, mintak job…

    Respon kepada duriyan
    • antialimkucings October 21, 2009, 4:58 pm

      concur. macam mawi. dia apa skarang? JIN SAMPAH

      Respon kepada antialimkucings
      • satu naks aman kamu

        saya mawi tau….. ahli sorga., saya masih laku lagi. fans saya berlambak awak tau…..berani cakap sini. apa kata lu ngan gua setel luar

        ambik mobile gua 017 7025677

        gua tunggu lu. luar setel bai

        Respon kepada MAWI WORLD
        • baby

          jangan marah.. walau u takde fans i still jadi no 1 fan u baby. meh naik katil ngan i. kita buat baby ok MAW MAW BOO BOO sayangku.. nanti kita ada baby leh buat realiti TV macam Erra ngan Engku Emran. Apa kata you bagi sperma sora you kat i then kalau you doa i kembar 8 terus

          leh la nanti kita ada show Mawi dan Ekin Tambah 8……….. kalahkan show mat salleh tu. sure kita ada fans. kalau tak jadi pun anak-anak kita sure jadi fans kita

          8 tu kira banyak tu. I dengar kan Baby Faizal AF dulu tu 3 orang je fans dia tinggal. Kucing dia.. ikan emas dia ngan mak dia je fan dia. tu lagi malang baby. at least u botak ada lagi mak datin yang tergila gilakan you Maw Maw Boo Boo sayang

          Respon kepada EKIN MATA GALAK
  3. Hairan gak RM10,000 tak leh tampung perbelanjaan keluarga.

    Respon kepada ugou
  4. habis tu..DD selalu dapat bayaran tinggi ke?
    10 ribu dah kira banyaklah tu dik..
    takkan semua bil2 boleh mencecah puluhan ribu ringgit..
    macam2lah minah ni..
    dia muda lagi..takpelah tu..

    Respon kepada wendy
  5. tu namanye tolak rezeki & nak carik musuh… masakkk ko dekkk….

    Respon kepada anak pak zain
  6. Betul kata ERMA, Teater adalah sekolah lakonan sebenar kepada sesiapa yang ingin bergelar PELAKON, untuk lepas gian dan ‘polish’ bakat lakonan mereka. Mungkin soal bayaran membuatkan minah DD ni menarik diri dan mungkin juga kerana DD sendiri tidak yakin untuk beraksi secara LIVE di pentas teater.

    TAHNIAH buat aktres MAYA KARIN yang sanggup menyahut cabaran membintangi teater ini. Duit kadang-kala kene letakkan jugak di NO.2, pengalaman dan ilmu dipentas lakon itu yang lebih penting.

    Respon kepada ROHAIFI AZRI
  7. aduhhh minah ni mmg tk tahu bersyukur ler
    tamak harta dunia namannya ni
    berlakon bukan ler power sangat pon
    podaaaaahhhhh !!!!!!!!!

    Respon kepada izacutie
  8. ish..ish..nk bnyak mana bayaran nyer pun,,,
    ingat holywood ke?bakon mcm kayu jerk,perasan!!

    Respon kepada catdog
  9. bersyukur le dengan apa yang ada. rezeki jangan d tolak, musuh jangan d cari..

    Respon kepada rai
  10. dd…dd…ape la ko ne wak2 muda ne la nk kutip pgalaman..x der la belakon cam kayu dek ooo…memg pompuan ne demand…hrapkn muka jew cantik otak tarak..pegidah…pas ne mane2 pengarah klo nk amik si dd ne ..pikir2..la tkut x leh nk byr jew nanti…

    Respon kepada confiusing..
  11. tu la…berlagak giler dowh. sore dh ar tersepit cm fasha sundal tu. aku rs, dia ni pn tak lame lg…jd cam fasha. kontroversi je lebey, aku ada terbaca satu gosip ar. katanye pelakon muda and manje2. dia ni la..dlm gosip tu ada kata, dia digosipkan dengan sorang pelakon tp sbnrnye dorang takde pape pn. tp bl je wartawan dtg kt dorang, secara automatik si artis pmpuan ni jd manja semcm dengan dia. aku rase si “bdk pmpuan ni ngan farid kamil la tu kt”

    Respon kepada c-yah
  12. rm 10,000 pun x cukup kerr….
    high maintanance la ko nie….

    Respon kepada amoi
  13. Main sinetron aje dIndo RM10000 tu bayaran 1 episod, jd 100 episod lngsng kaya macam si Miller

    Respon kepada En.Piari
  14. ermm…betul ke sebab bayaran dia tarik diri? cuba tunggu jawapan dari diana pulak., tak adil lah dengar sebelah pihak jer..maya karin pun ok lah..tak de calon yg lebih muda kot…

    Respon kepada belang-belang
  15. ,cm lakonan bgus sgt nk mntk bayaran mahal..lau erra ke maya ke leh gak.huh

    Respon kepada Noor
  16. Nasib baik la erma ni orang lama, pengalaman banyak. Ada je backup system. Ternyata Maya Karin mengambil langkah yang sangat bijak. Teater sebagai pentas mengasah bakat lakonan.. dan diarah oleh pelakon dan pengarah berpengalaman semestinya satu ilmu dan pengalaman yang berharga lebih daripada RM10k

    Duit mungkin segalanya, tetapi bak kata sdr rohaifizi di atas, ilmu lebih penting. Dengan ilmu kita boleh jana lebih banyak duit tapi kalau ada duit tanpa ilmu, duit akan habis begitu saja.

    Lihat saje pelakon2 lama yang mempunyai ilmu lakonan mampu bertahan hingga kini seperti Rosnah Mat Aris, Wan Maimunah, Dato Aziz Sattar (pelakon melayu paling lama… sejak 1940an hingga kini masih aktif)

    Respon kepada faezil
  17. eyh…die ni miskin sgt ke weh..smpai kena tgg fmly die…huhu….

    Respon kepada fukada
  18. Adik beradik dia 10 orang ker? Atau ramai yang masih sekolah? Tu la bebudak skang, palotak asik pk duit jer..walaupun duit tu penting tapi ada kalanya kita kena rugi sket utk dapatkan sesuatu yg lebih berharga drpd nilai duit tu..dan pastinya pengalaman tak dpt dibeli dgn duit. Ingat senang ke nak berlakon bwh arahan Erma Fatima. Dia tu otai. Lenkali pk jauh jgn pk utk makan hari ni jer.

    Respon kepada Reena
  19. Berlakon macam batang kayu, banyak pulak demand. Huhuhu…..

    Respon kepada Miaw-miaw
  20. hehe dd ni bkn anak tggal ke? nak sara apanye? bukan mum dia keja ke? maybe dia rasa amount tu tak cukup besar utk ‘talent’ cam dia kot..haha

    Respon kepada dayz
  21. biasalaaa..selalu berlakon ngan shamsul dapat Rm50,000.. hahaha..

    Respon kepada NWO
  22. emmm….bersyukurlah ngan apa yang dapat tue…ingat skit,masa ni orang cari awak…jgn suatu hari nanti…terhegeh2 p cari producer minta job…malu wei….@ pun saya cadangan kan xyah lah ambik langsung si DD berlakon……biar diar usaha cari duit sendiri….baru tauuuuu susahnya nak dapatkan mooooneeeeyyyyy………………apoooooooooooooo l;ah

    Respon kepada cutegirl
  23. nk bayarn mahal, berlakon filem s e X laa…
    dapat rasa sedap jugak nanti….
    huhuhuhu

    Respon kepada kaki pompuan
  24. wow…….ha’a…berlakon filem tue la…dapat 2-2 …moneyyyy banyak…sedap pun dapat gak…huhuhu

    Respon kepada cutegirl
  25. budak bawah umur ni banyak songeh la plak.
    takpe mmg hak dia utk tolak tawaran..
    dan memang hak producer utk tidak mengambil dia.

    Respon kepada Budin
  26. k e l en tit minah tu besar agaknya !!

    Respon kepada gossip girl
  27. demand lebeh blakon cam hampaz, kata mak dia keje,10k xcukup ke pelik pompuan nie, erm nmpk sngt mata duitan,muda2 nie la nk cr pengalaman nie x lepazkn peluang kerana nafsu serakah pd wang ringgit jew erm hampeh…

    Respon kepada east woman
  28. yang mengutuk dd ni mesti gaji bawah rm3000 sebulan.. kesiannya.. jelous dekat dd ke?

    Respon kepada skeptik
  29. HDP DAH SUSAH SKRG SB XDER BANKER…DULU YURAN SEKOLAH SYAMSUL YUSUF YG BAYOKAN….CURANG LAGI,,,,HU..HU..

    Respon kepada anne
  30. erma fatima bajet ciput… biasa la produser melayu

    Respon kepada abess
    • ni pementasan teater la… bukannya filem nak bajet banyak2

      pementasan kat istana budaya je… lain la kalau pemetasan kat royal albert hall ke boleh la demand sampai juta2

      Respon kepada faezil
  31. erm….btul ke erma de ckp cmtu…? kalo btul, mmg jnis x brsyukur adik sorg ni….sokong blogger2 len jg….timba ilmu tu yg most important…kn dah bg pndngn negatif kat pngrh brkaliber cm kak erma tu…x kn nk blakon under symsul je seumr idup…

    Respon kepada ieka88
  32. tak mampu bayar tk pyh la kecoh2… abk je ina naim tk pun x akil hyaa… murah2

    Respon kepada abess
  33. kpa DD if nk bayak belakon je dgn peter north…….

    Respon kepada abess
  34. hehe….org len de anak smp 8 org bleh je bg mkn, byr bil sume walau gaji under rm3000 sebulan pn…..perlu ke nk jeles kat org yg blum tntu dpt twrn brlakon seumur idup bnding org yg msk duit gaji bln2 walau brsara skali pn dpt gak duit pencen….?? xde sebab nk jeles…br la dd bhagie ngan decision die…bnyk lg cabaran n dugaan yg die prlu tempuhi dlm idup die…kalo citer ni btul, mmg artikel ni smmgnye bg bad impression kat public….mksudnye, jd artis ni smate2 nk dpt byrn mahal je la ek walau mutu kualiti lakonan yg dihasilkn tu cme kat thp average je …? urmmm…..neway, gud luck gak la for her….just wan to give opinion….yg elok jdkn iktibar, x elok tu kte try ubah utk jd yg lbih baik…..mmg xde manusie yg perfect kat dunie ni…

    Respon kepada ieka88
    • diana ni okay… I takde bad impression pun dengan dia… but than lepas PLKN mungkin dia perlu banyak duit…..

      Respon kepada shamsul yusuf
      • knape agaknye wat statement tu….
        “….lepas PLKN mungkin dia perlu banyak duit…” explen sket bleh….? maybe, for u je x bad impression, but MOST people yg tggal komen kat cni x puas ati je kat adik dd ni….urm, kalo kte die nk smbg blaja luar negara, rmai dah graduan luar negara brjaye tamatkn study even xde rm10000 pn dlm tgn…pe pun wallahu ahlam la….hanye adk dd ni je tau pe yg die nk….smoge pe yg die impikan trcapai…..

        Respon kepada ieka88
  35. Bagus sekali kalau Erma ambil Manohara berlakon, dia lagi cantik dan wanita sempurna untuk melakon watak itu…

    Respon kepada indonboy
  36. Bapak Sukarno mambang DI awan October 21, 2009, 6:52 pm

    bnyk nye yg pakai name diana_danialle ngan syamsul yussuf
    pasni aku nk pakai name mak diana danialle la..
    kehkeh

    Respon kepada Bapak Sukarno mambang DI awan
  37. x matang lg nk pikir si dd nih…

    Respon kepada 87NFC
  38. aku rasa memang dia cari job yang besar je kot..ye lah..last year mak dia hadiahkan BMW X5 utk birthday die..mesti lah banyak duit dia nak kene kuarkan utk mentenen kete..RM10k cukup2 nak buat bayar bil henpon je beb!!nak ckp dia kene tanggung family tak jugak..kalau mak dia leh hadiahkan BMW kat dia ..takkan le makan nasik hari2 harapkan gaji anak pulak..!!

    Respon kepada syariena
  39. s u ck my ball DD, then i’ll give it 2 u 25grand kay !!
    huhuuuuu

    Respon kepada kaki pompuan
  40. x nak sudah org len ramai lg yg leh bw watak 2….

    Respon kepada tweety
  41. diana bkn anak tunggal ke? tu pun skunk ade sorang baby angkat kan? korunk satu family 3 orang je, mkn nasi emas ke?

    utk show lebih kurang 9 hari, memadai lah rm10ribu…bknnye show smpai 15 hari pun!

    beringatlah….ketika umur masih ade, klu x pnjang nnti, ternganga la family u mengemis kat tepi jln psl slama hidup, x reti nak bersederhana!

    beringat2 lah dik, jgn rase umur 18, hidup pnjang lagi…i takowt u jadi mcm ex-wife naza the times, umur bru awl 20an dh meninggal psl eksiden…beringat ye…wang bukan segalanya…bersederhanalah….

    Respon kepada arynsan
  42. xksh pn. DD blakon bkn best sgt. maya lg best siap pnh dpt award

    Respon kepada shinchan
  43. Cerita kedai kopi… haha… Biasalah budak baru nak naik jadi artis
    Jakun ke pelakon jamban ke makan malam

    Respon kepada idong besaq
  44. dd kita sokong kamu…. kita boikot teater tu…

    Respon kepada ddfanclub
  45. kami suka diana daniel, ketiak dia bersih & putih. tentu wangi kan? teringin nak cium.

    Respon kepada funaki
  46. Untuk pengetahuan semua, menurut sumber dalaman Istana Budaya, Diana bukan meminta RM 10 000 utk bayaran Natrah. Beliau meminta RM 20 000 instead menerima RM 7500 bayaran dari Istana Budaya. RM 20 000? Dia dah pernah FFM atau ABP ke?

    Respon kepada madam zaza
  47. i have a big tits, wanna ‘taste’ it???
    come on man!!!!!

    Respon kepada gossip girl
  48. tingkatkan mutu lakonan 2 dulu baru ble demand tinggi2 dd oiiiii

    Respon kepada east woman
  49. setakat 10K, aku leh dapat 1 malam jer ngan kangkang keramat ni

    Respon kepada gossip girl
  50. Kalau nak dinilai dari segi kualiti lakonan, memang tak berbaloi langsung nak bayar si DD ni sampai RM 10,000. Berlakon pun macam kayu!! Tak real langsung!! Nak harap rupa je.. Tapi RM 10,000 memang terlalu sikit especially for a good actress like Maya Karin. Teater Malaysia, macam tu la.. macam mana la industri nak maju.. Jgn berangan la nak setaraf international kalau org2 teater sendiri merendahkan martabat diri esp dari segi pembayaran!! And to government, kalau takat ada harga siling pembayaran, hentikan je lah teater!! Org buat teater, awak pun nak buat teater, tapi buat apa merendahkan maruah teater tu sendiri?? Sebab org pandang pelakonnya kebanyakannya yg jenis tak de kelas dan murah!! Tak laku nak ke layar perak!! Sapa lagi nak menaikkan taraf pelakon teater?? Lu fikir la sendiri!!

    Respon kepada catgirl
  51. rm 10k mmg skt tuk org cam dd.
    tp RM1000 PUN DH CUKUP BG YG TAU BERSYUKUR.
    DAN TAU MCM MANA NK GUNA DUIT………..

    Respon kepada landak
  52. apalah korang nih ,diana danielle member aku kat FB..mane ada dia ckp mcm tu…itu yang comment tu menyamar diana danielle je…tapi kalau setakat kerana upah korang sangup buat cm tu pon X ape..yang berkenaan tunggu je…negok sendiri kuasa tuhan lepas nih..hahahaha

    Respon kepada mohd tauffiq
  53. Kalau 10K dia anggap murah, agak-agak berapa offer bayaran
    yang dia selalu dapat dari production house lain, terkecuali
    Pak Usup Selam yang anggap dia dah nak jadik bakal menantu
    and sanggup tanggung atas dan bawah………?

    Respon kepada Miaw-miaw
  54. diana danielle October 22, 2009, 1:05 pm

    ala , u all semua jangan la macam ni , baby DD ta suka laa. Abang Obefiend jum khawin .
    baby DD ta sabar la kita na prgy HoneyMoon dkt PARIS ((:
    sayang , Baby DD rasa kita ta payah la fikir kan lagy psl rm10000 tu , ta cukup untuk Baby DD la Baby Boy.
    Baby Boy , call sayang tau mlm ni
    Baby DD na cakap sesuatu , MUAH , IN LOVE WITH Obefiend

    Respon kepada diana danielle
  55. lantak dia la nk mtk bpe pon… korang peduli apa. aku rasa dia acting ok jek. berbanding dgn pontianak sundal tu. bercakap pon pelat. muka x mcm natrah langsung. DD lg seswai jd natrah coz dia putih & nmpk muka inggeris. 10k tu mmg x berbaloi2 dgn apa yg dia dpt. of coz ada alasan tertentu dia demand. yg korg tau nk kritik jekkkkkk. korg ni sumer mmg talam dua muka. mengata org lebih diri sendiri x nmpk! padahal yg mengata tu lg mata duitan!!! huh! korang ke yg nk bg DD duit kalu dia sengkek???? x kn. so just shut up!

    Respon kepada ada aku kisah
  56. agak2 kalau panggil qari dari azhar university mesir tu istana budaya nak tak bayar sampai 10K? ..sama2 laa kita renungkan. amin

    Respon kepada magistrate
  57. magistrate ,kamu nak mengaminkan sesuatu..tetapi kamu tahu ke cerita yang sebenar…jage2 tu bahaya mengaminkan sesuatu yang kita tidak tahu cerita asal usulnya..ingat tu

    Respon kepada mohd tauffiq
  58. cerita kedai kopi …hahaha..tu yang sampai kepala pon kena parang,…nasib baik hidup lagi…

    Respon kepada mohd tauffiq
  59. ahhahah cerita kedai kopi ..lg ne best sey..layan ..zas…

    Respon kepada confiusing..
  60. woi korang ni tak habis-habis nak bergaduh….

    Respon kepada twitter
  61. xpe DD aku tetap sokong ko. at least DD x hypokrit mcm sesetengah org tu….

    Respon kepada ada aku kisah
  62. err.. heroine Puteri Gunung Ledang tu tak kayer ker kerna teater Malaysia? Pikir2kan lah masak2 :)

    Respon kepada antudurian
  63. nak tanggung byk benda?? kalau camtu hidup sederhana je lah, tkyah dk umah besar n pki kete mewah.

    Respon kepada jaja
  64. Nampak sangat mak Diana ni ibu ayam

    Respon kepada Jerangkong
  65. Inilah standard pelakon Malaysia…. setaraf kasut Jimmy Choo jer

    Respon kepada Jerangkong
  66. thatz da diffrent pelakon dlu n p;akon skargg..plakon dlu nk jadi pelakon sbb minat nagn dunia lakonan..Pallakon skrg nk jadi plakon sbb nk duit..glamours..n paling truk dh smpan impian nk jadi bini Datok2…

    Respon kepada victory
  67. Macamana pelakon Msia nak kaya ? Berlakon berpeluh ketiak baru dpt 10K
    Nanti jadi mcm Norish Karman siapa yg susah ????

    Respon kepada Jerangkong
  68. kesian bila kena tampung keluarga walau masih muda..

    Respon kepada eleh
  69. 10k tu sikit…?
    adeh…. banyak tu weh… byk boleh beli

    Respon kepada adabintang
  70. RM 10k tu bg ak da lebih dr cukup…kalo ko pandai manage financial x kan short nyer!!bg aku la..honestly..lakonan minah ni x hebat maner pun…cam bgs je..pdhal bg ak rmai lg pelakon lain yg better dr minah ni..kalo bg alasan yuran study..lg ak x leh trime..ko blaja kat aner cik kak oii…ko byr yuran ari2 ker??agak2 baper la pointer ko ek kalo da byr yuran mahal2 ni…hahahaha..insaf la skit weh wahai dak mentah…syukur ngn aper Allah bg…

    Respon kepada alpinestar
  71. akumalaslayanindon November 9, 2009, 2:25 am

    entah la..
    dulu pernah terlibat dengan produksi teater..
    tapi memang betul kata2 erma..
    kalau dah cinta teater..duit memang belakang kira..
    teater adalah 1 kepuasan yang x ternilai dengan duit..
    mungkin ada sebab lain dd tolak..mungkin dia x mampu..
    takkanlah nak kata x mampu bawak..malu lah..dia pon ada standard..
    jadi pelakon teater bukan mcm pelakon filem atau drama..

    Respon kepada akumalaslayanindon
  72. Hatiku di Harajuku November 11, 2009, 5:15 am

    sape betul sape salah tak kesah r..yg penting ambik pengajaran yg berharga dari komen2 korang..hahahaahha.. aku rase komen korg lg hot dari topik ni..

    Respon kepada Hatiku di Harajuku
  73. 10k? buat lawak ke? klu teater bukan tempat buat duit, pehal tiket nak masuk tu mahal??? lu pk la sendiri!!

    Respon kepada peroz
  74. bukankah dunia ini hanya ujian semata?..
    saya bukan alim ulama..bukan wanita solehah..tapi insyaallah akan diusahakan dari masa ke semasa..
    cuma satu jer nak cakap
    kerjaya sebagai penghibur..pelakon..penyanyi..
    kalau diikutkan syariat dan hukum hakam agama islam..adakah dibenarkan?
    apabila diteliti oleh akal..dan dipercayai melalui iman..serta amal…
    manusia akan jumpa jawapannya

    wallahhualam

    Respon kepada iskandarima

Beri Respon Anda

Sertakan nama, email dan url ada jika ada!

Arkib

Anda sedang membaca entri RM10,000 Punca Diana Tolak Natrah? Demand Ke.....

Kembali Ke Muka Hadapan

Siapa di OHBULAN!

Tweet… Tweet…

Ikuti OHBULAN! →

Komen Terkini

  • ctikusnurhalizatersentap: apela M ni.. byk hot news kteorg ktgglan tau.. dsbbkn M tido xbgn2…...
  • ssomeone from royal blood: emm..bkn marah cme rnongkn je la pe yg jd kt prak….
  • icyhazel: sewel sangat ke ko ni?
  • icyhazel: hai ssomeone from royal blood? marah ke?
  • ssomeone from royal blood: 2 all yg ktok2 institusi diraja trik blik la..plz respect them…evn am still young...
  • icyhazel: fuhh.. jeles aku tengok noh bergambar cam tu. aku dah la minat gler kat dia. apepun, semoga bahagia….
  • kacang kude: eleh…vtec r ni…banyak cekadak plak… lu takde, diam2 jela… lu ade ape?
  • gleealltheway: 2A ada hati nk jadi saintis…cheh…
  • Hero86: hye.. aku dah pakai persona se nak kat 2 bln.. ok la, sume yg try bawak kete aku ckp best from all aspect.....
  • licute: mawi…hukum agama & undang2 negara jgn sekali kita lupakn.insyallah sejahtera
Improve the web with Nofollow Reciprocity.