berita

Selepas 16 Tahun, Pemuda Ini Luahkan Rasa Kebosanan Tak Terhingga Tentang Drama ‘Gerak Khas’

July 1st, 2015 | by Wan | 9 comments
1K
reads
3
shares
Drama

ohbulangerak

Sebut sahaja drama Gerak Khas mesti korang teringat akan lakonan mantap Dato AC Mizal dan Abby Abadi yang memegang watak polis kan?

Mula diperkenalkan sekitar 1999, drama tersebut terus melonjak naik dan difilemkan. Boleh dikatakan box office juga lah.

Namun selepas watak polis tersebut telah dikosongkan oleh AC Mizal dan Abby Abadi, Gerak Khas dah macam hilang ‘sengat’ malah tidak diminati lagi.

Kami cuba tengok Gerak Khas yang terbaru, mana tahu ada kelainan namun hampa disebabkan 8 perkara ini.

Jalan cerita ‘klise’

Screen Shot 2015-07-01 at 1.11.06 AM

Kalau korang perasaan selalunya diawal rancangan kita dah tahu siapa penjenayah yang melakukan kesalahan. Tiada sebarang kejutan langsung.

Pi mai pi mai tang tu juga

Screen Shot 2015-07-01 at 1.11.59 AM

Kami setuju dengan point nombor 4 lelaki ini. Iyalah sepatutnya drama seperti ini perlu diselitkan dengan fakta-fakta dan info yang menarik bagi menarik minat penonton.

Tengok cara CSI atau Law & Order nak tarik perhatian penonton, kadang macam tak percaya pun ada.

Tak logik, semua kes polis handle

Screen Shot 2015-07-01 at 1.12.10 AM

Bagi kami drama Gerak Khas ini boleh dikatakan agak ‘legend’ dan cukup diminati ramai pada masa lalu. Ada peminat tersendiri lagi-lagi ketika lakonan AC Mizal dan Abby Abadi.

Kalau diberi nafas baru dan tampil dengan jalan cerita yang lebih mantap, tak mustahil satu hari nanti bakal ‘meletop’ semula.

Sumber : Facebook Fazrin Jamal

9 Comments

  1. cerry berry says:

    Aku setuju 100% dengan komen mamat di atas @ Fazrin Jamal…
    Dulu2 best jugak sekarang langsung aku tak tengok jalan cerita yang sama,cuma mak aku je yang syok tengok (mungkin orang tua2 sama kot cerita-cerita polis sendu macam tu boleh ler orang tua2 yang layan kan!

  2. gg says:

    dah lama tak tgk sejak AC xde..

  3. kaki tabur says:

    gerak khas da boleh GELAK KHAS….

    ahahaha

  4. 1236189273687 says:

    1-6 , betul belaka.

    yes , 5 tu memang tepat. sekarang ni officer2(baru2 , muda2) ni hanya degree ++++++++ , so mmg diorg ade ego beso tahap mcm tu. TP BUKAN SEMUA. Ingat polis tu manusia , bukan malaikat.

    8 tu , mungkin nak tunjuk(menunjuk-nunjuk , agaknya) yg polis sekarang handle banyak bende. Kalau ikutkan , terlalu luas bidang kuase polis. Sampai wujud gelaran Raja Di Malaysia gitu(oleh pihak tak bertanggungjawab , bukan saye). Bukan penghinaan. Bagus ke kalau polis handle sume benda(realitinya)?

    Well … tgk balik pda punca , sebab dan makdatuknya.

    Polis itu satu badan yg menguatkuasakan undang-undang.

    Misal kate negara kita nanti mula abandon law sekarang utk hudud , polis akan menguatkuasakan undang2 tersebut lah , yakni hudud. Polis takder hak pun nak protes hudud , tp kalau undang2 sekarang kate kene lawan hudud , polis kena ikut la. Sebab diorang penguatkuasa undang-undang. Sedih kan?

    Jauh lari topik ni.

  5. Cik kak says:

    9. Mesti ada scene ckp dgn phone while walking kt parking lot…

  6. wak misai says:

    Hahaha,mmg btul,bosan.cite mlyu mmg bosan.aku dh 10 thun x penah tgk gerak khas ni.chnnal dn kul bpe pn aku dh x igt.igtkn dh ppus rupanya ade lg ye..org yg ssuai tgk yg baya Yusuf Haslam je lh,lakon dn jln cite suma old school.bg aku yg muda2..rsa cm tgk flem komedi.elok gak ade org komen gini,msti dh thap bosan gaban.tp yg no 5 mmg btul sgt,dh xde polis mcm dlm cite tu.amanah dn jjur??hahaha

  7. Yusof Hash Selam says:

    Korang tak tau ke, kewujudan drama ni sebab DYH tu dapat fund dari PDRM utk buat benda2 ngarut semua ni.. nampak politik busukkk ni.. hahaha

  8. Ayie says:

    Bila ada episod ajaran sesat memang tak pernah mengecewakan.
    Ketua ajaran sesat nak test mangsa baru.

    never fail me.

  9. Article writing is also a excitement, if you know then you can write or else it is complex to write.