berita

Sharifah Sakinah Sengaja Tayang Badan?

December 20th, 2013 | by Sara | 43 comments
Lensa Insta

Sharifah Sakinah Sengaja Tayang Badan?

Sebelum ini, nama Sharifah Sakinah sering dikaitkan dengan pelbagai kontroversi, sama ada dari cara pemakaian, video berunsur sindiran mahupun hubungan peribadinya.

Walaupun sering dikecam oleh orang ramai, namun Sakinah langsung tidak mempedulikan cemuhan yang dilemparkan, malah dia lebih selesa menjadi dirinya sendiri.

Kontroversi pelakon ini berterusan apabila baru-baru ini menerusi laman sosialnya, Sakinah telah memuatnaik sekeping foto yang mendedahkan sebahagian dadanya.

Sharifah Sakinah Sengaja Tayang Badan?

Foto kontroversi Sharifah Sakinah

Menerusi foto yang dipaparkan, Sakinah dilihat seolah-olah menggayakan persalinan bikini berwarna hitam yang kami kira, biasa saja kalau dilihat.

Dan seperti biasa, foto yang dirakam ini telah menimbulkan pelbagai respon nakal dikalangan peminatnya. Tidak kurang juga, ada yang memuji kecantikan dan mengkritik tindakan pelakon tersebut.

Bagaimanapun, kebanyakan pengikut Sakinah di laman Instagram mempersoalkan motifnya memuatnaik semula foto tersebut selepas dipadam beberapa kali.

Mungkin Sakinah tidak mahu dianggap hipokrit, kan? Apapun, mari saksikan foto-foto hot Sakinah selepas ini.

Sumber : Instagram Sharifah Sakinah

43 Comments

  1. bunga ros says:

    Simpan la sikit kebodohan ko untuk generasi yg akan datang kalo sempat la sebelum kiamat…
    ni la ciri2 artis yg belajar tahap darjah 3 je akai xdak xpenah ambik pengajaran dari kutukan orang ramai tentang bab2 pakaian ni

    (1)
    • Olga says:

      body dia mmg meletop!
      makan hati ummah2 pprt keje gomen yg perut melonde…
      berangan nak pakai skinny jeans tp x mapu sbb perut & peha mcm kayu balak sabah..

      teruskan kina.. org yg bising2 ni jeles tgok body ko yg cantik skrg ni! cuba kalu ko gemuk tentu2 golongan2 ni juga yg kutuk ko gemuk mcm bini ADP.

      (0)
      • qujd says:

        heih.. olga dh tunjuk muka wei.. hemmm betul ke muka olga ni. mcm wartawan….??

        (0)
      • misz_yatie says:

        Olga, tang mane yg meletop tu? Papan sekeping jek aku tgk. Tiup angin pun rebah. Tak lawa langsung! :-P

        (0)
      • Mak tiri olga garang says:

        Kesian x pasal-pasal keluar gambar makcik mana ntah. kalau berani upload gambar sendiri la olga. jgn letak gambar orang lain. Dasar maknyah

        (0)
  2. Munirah says:

    Bajet hot la tu…jika sekalipun tidak memakai tudung..tetapi jagalah maruah wanita Islam dengan berpakaian sopan…sudah tidak ada beza wanita Islam dan kafir sekarang ni..artis msia berlumba2 untuk membuka aurat masing-masing..cantiknya bentuk badan kita tu..simpanlah untuk dihadiahkan hanya untuk suami

    (0)
  3. lolala says:

    x.. masalahnya kalau cntik cm nora danish xpe gak.. ni burok.. xde seksi manapon.. tu amik gmbr syok sdiri letew.. dia rasa dia santek so amikla gmbr pose2 ala bidadari gitu.. pui ! kakak2 ko gak gua tabik xde kontroversi cm die ni..

    (0)
  4. mia says:

    Aku x tau plk maksud ‘TAK HIPOKRIT’ dlm dunia artis ni adalah kene pkai2 seksi, pastu publish kt public..

    pastu kua la ayat klise mereka ‘ saye x nk hipokrit”.. poyo ni sume!!!

    (0)
  5. Mashi says:

    seriously kurus gila dia ni..

    (0)
  6. Mia, betul. I sokong. Selalu, diorang cakap mcm tu kalau dah kena hentam. “Tak hipokrit” konon. Diorang lupa yg bahawasa diorang sebenarnya hidup di sebuah negara Islam. Kalau org Islam sendiri yg tak berusaha utk menegakkan dan menjaga nama Islam, then, siapa lagi??? Kalau rasa nak buat sewenang2 nya, then jgn jadi artis di sini, angkat kaki blah. One more thing, you an post many things of yourself eg. u n alam semulajadi ke, keluarga ke, kenapa nak juga post gambar sendiri yg boleh mengundang kutukan. Nanti dah kena kutuk tak boleh terima pulak. Ingat hati manusia semua sama ke??? Yg peminat pun boleh berubah jadi haters kalau tak suka. Kalau nak sexy or bogel sgt, boleh, tapi utk tatapan peribadi sahaje lah, jgn tunjuk kan pada umum. Nanti ada peminat yg mencarut, u blame it on us. Pls lah dont think with social media it’s yr platform to do anything you like without boundaries. Think b4 you post anything stupid of yrself, bcos once it’s up in cyberspace, u open yrself up to strangers who hardly know u n who cld only presume many things abt u.

    (0)
  7. sotong hitam says:

    ape motif sampai melondehkan seluar sampai ke punggong?? kalau dah gatal nak bogel sangat tu bogel terus lah…buat ape lagi nak simpan2 perasan malu tu…sebab kau bukan nye ade perasan tu pun!!! berperasaan adalah!!!

    (0)
  8. bulan says:

    Ah x phm jgk ..ape motif dia londehkan slua tu…ape yg dia nk tunjuk sbnrnya..,.hagak2lah…betul jgk kalo cm nora danish ok jgk …ni alahaiiiiiiiii

    (0)
  9. Aku says:

    dh mcm pompuan jalang aku tengok…y kafir pn aku rasa perangai x ad mcm ni…aku pelik le..kakak2 dia x ad le biul sgt mcm dia ni…sush sgt ko ambil gmbr bogel lagi senang kinah oiii…muka kalau lawa x ap le gak..badan dh le kurus kerempeng…nk tunjuk kt org…

    (0)
  10. Pelik says:

    sok kalau dh kena rogol jgn nk salahkn perogol plk ye…

    (0)
  11. hikari says:

    Suka dgn personality gila2 dia.tp seksi tu kurgkn la

    (0)
  12. aki says:

    Kakak dia sh haslinda pun sama je. Hari tu pg bali pakai seksi gila aku tgk dgn bff dia datin e tu. Geli aku tgk. Aku suka shahira je,baik,kelakar n cantik.

    (0)
  13. haha says:

    So.. motif dia, by showing more of her skin bermakna dia tak hypocrite? Hypocrite my ass you bij

    (0)
  14. haha says:

    Shameless

    (0)
  15. kawan olga says:

    TETEK KECIK PON NAK TAYANG2…

    (0)
  16. Usin lempoyang says:

    MACAM BETINA DESPRATE AJE AKU TGK MINAH NI… BINGAI!!! MEMALUKAN AJE

    (0)
  17. qujd says:

    olga dh tunjuk muka… see komen atas!. wei

    (0)
  18. Datuk ghairah says:

    SEDANG MELANCAP…OHH.. KINAH..

    (0)
  19. tengkujoh says:

    Kesian dia..dia kan xde rasa malu..cucu cicit dia nti bleh tgok pic2 dia skrg nih mklumlah xde rasa malu lgsg.klau nk kata dia lawa pliss dia bkn kategori lawa.tgokla msa dia belakon ngan senario dlu dlm hati terus ak ckp muka mcmni pon leh jd artis, belakon plak kalahkan kayu balak! Sib baik sbb kakak2 dh artis so tumpang jelah nasib.nak keja besar2 otak mmg xbrapa nk btol dah

    (0)
  20. nok gebuzzz says:

    whatever!!

    (0)
  21. zomvee says:

    klu ikut dlm islam x baik la c sakina ni pakai tayang2 bdan..biarpun badan lawoo haram dlm islam la beb.. this is malaysia not usa,korea or bagai…think be4 act la gadis..muka lawo beb tapi klu ttup aurat lagi lawa d pandang smua kan.

    (0)
  22. Karl Danial Bin Muhammad Syafiq says:

    Wahai saudara dan saudari, tanpa kita sedari Iblis latnatullah dan syaitan sedang meraikan kemenangan kerana berjaya menambahkan dosa kita hari ini. Yang tayang badan ni usahlah kita menjatuhkan hukum. Itu hanya urusan Allah S.W.T. Kita hanya mampu berdoa agar beliau diberikan hidayah. Kita sendiri pn belum tentu lagi nasibnya. Hanya sekadar teguran

    (0)
  23. Olga says:

    DISINI SAYAN YANG MENGGUNAKAN NAMA PENA OLGA DENGAN RENDAH DIRI DAN PENUH KEINSAFAN MEMOHON MEMAAF KEPADA SEMUA RAKYAT MELAYSIA TERUTAMA MEREKA YANG TERGOLONG DALAM PPRT, KAKITANGAN AWAM DAN MEREKA-MEREKA YANG TERASA DENGAN KOMEN SAYA. SESUNGGUHNYA SAYA MEMANG SENGAJA DAN MENGANGGAPNYA IA SEBAGAI GURAUAN. SEKALI LAGI SAYA MEMINTA MAAF DIATAS KETERLANJURAN SAYA BERBICARA. SEKIAN TERIMA KASIH

    (0)
  24. sayang says:

    aku kenal si olga ni

    (0)
  25. olga attention seeker bitch says:

    sharifah Aminah ni mcm olga jugak attention seeker murahan ! akibat dari kurang kasih sayang jantan , muka olga bengkak terlebih mkn ubat mental deepression ke ??? tiba mase masuk tg rambutan dah tu !!!

    (0)
  26. Atan bin Jantan says:

    Wow she’s my kinda girl…sexy man. Juicy, lickable, bangable, farcable…yummy mmmmmmuah!

    (0)
  27. saya says:

    Badan voluptioussss tpi sayang…kena buang eye bag..too obvious..u still young..go and see esthathic doctor.

    (0)
  28. Propaganza says:

    To syarifah sakinah. u r so hot girl. Kesian mak bapak dan kakak ko ada ahli keluarga mcm ni. walaupn kubur lain2 tp ingatlah perbuatan ko ni telah mengheret ahli keluarga dan orang yg bg komen mengutuk ko ni ke n***ka dgn aku skali. Ya Allah ampunkan dosaku ya Allah. Admin ohbulan please delete colum ni sebelum lebih ramai yang bt dosa free hari ni

    (0)
  29. Kudis says:

    Muke mcm muke kampung
    Body mcm minah dadah
    Perangai mcm org xde agame
    Kinah oiii, meluat org tgk ko ni..

    (0)
  30. kaki tabur says:

    minah ni mne ade shape yg cantik..kurus kering je…

    (0)
  31. huhuhu says:

    astaghfirullahalazim….tu jek yg boleh nk digambarkan dgn melihat gmbar di atas…andai kata hendak mencabar kekuasaan Allah s.a.w., ini bukan caranyer…bertaubatlah sebelum terlambat…

    (0)
  32. laika says:

    dia ad masalah lupa kot… lupa nk beli kain lebih…asl beli bju je kurang kain….kecian… harap2 dia dpt lelaki yg boleh bimbing dia

    (0)
  33. blur says:

    Xda duwet nk beli kain ehh,dtg sini sy blanja,, tahu la puteh gebu, tp simpan laa kat suami ko, xyah nk tayag satu dunia, DOSA wooiii, tak takot dosa ke, tak takot neraka kee,, tak takot azab ALLAH SWT kee,,

    (0)
  34. aku x pernah follow ig dia,tp aku nak kutuk sikit ya,taubatlah kinah,kesian lah dkt mak bapak dan kakak kakak kau tu kinah! aku doakan supaya dia sedar mcm putri sarah liyana bertudung penuh :p

    (0)
  35. lagubestbest says:

    Biasa bagi ohbulan.. huhuk.

    (0)
  36. lye says:

    badan cmni pon nak tyg..standard org xlawa..mst nk tyg body lbh..sedihhhhhh

    (0)