Tahniah! Jozan Juara Maharaja Lawak Mega 2012 - OHBULAN!

berita

Tahniah! Jozan Juara Maharaja Lawak Mega 2012

January 19th, 2013 | by Noraini Nasir | 20 comments
Kini Trending

Jozan juara MLM 2012

Tahniah! diucapkan buat pasangan Jozan atas kemenangan mereka menyandang gelaran juara Maharaja Lawak Mega (MLM) untuk musim kedua ini. Nampaknya kemenangna Jozan sememangnya sudah dijangka sejak daripada awal lagi dan pasti peminat-peminat Jozan gembira dengan keputusan MLM sebentar tadi.

Meskipun kesihatan Johan tidak mengizinkan, akan tetapi dengan semangat juang yang tinggi dia mampu mempersembahkan lawak yang cukup bagus dan kemenangan ini pasti menjadi hadiah paling bermakna buat dirinya.

“Terima kasih kepada Zizan yang mengekalkan Jozan berada di atas sepanjang saya tiada dan terima kasih kepada Prince Court (Medical Centre) yang menjaga saya dan membenarkan saya keluar.”

Berikut merupakan senarai penuh kedudukan pemenang untuk MLM musim kedua sebentar tadi:

Juara : JOZAN (Membawa pulang hadiah wang tunai bernilai RM500,000 dan trofi sumbangan Astro)

Naib Juara : JAMBU (Membawa pulang hadiah wang tunai bernilai RM250,000 dan trofi sumbangan Astro)

Tempat Ke-3 : SHIRO (Membawa pulang hadiah wang tunai bernilai RM150,000 dan trofi sumbangan Astro)

Tempat Ke-4 : BOBO (Membawa pulang wang tunai RM50,000 dan trofi sumbangan Astro)

Tempat Ke-5 : SAY WHO (Membawa pulang hadiah wang tunai RM15,000 beserta trofi sumbangan Astro)

20 Comments

  1. congrat says:

    Tahniah….bolehla sumbang sikit utk buat mesjid kt kg.jawa yg baru nk start pembinaan ni

    (0)
    • shima hashim says:

      alhamdulilah jozan menang……..bolehlah wt sumbangan sikit untk mendirikan masid kt kg jawa ye…..amin……….. :-)

      (0)
  2. miz chinta says:

    tahniah jozan..serius jozan mmg lwk abes td…keep it up!!

    (0)
  3. suzie michael says:

    congrate..korang memang lawak..0

    (0)
  4. Tahniah jozan korang memang lawak tengok muka korang berdua pun dah gelak. Your the best bro..

    (0)
  5. kak gayah says:

    nak mntak jozan bayor balik duit topup kak gayah undi dieorg..abis gak la rm100…hehehe..nway..jozan da bst..rzeki ank johan niee….:)

    (0)
  6. zira says:

    MALAM FINAL,SHIRO DAN BOBOI Lgi lawak..tp dah rezeki jozan

    (0)
  7. henirawati binti zaiman says:

    tahniah jozan korang memang hebat….kami sekeluarga pun ketawa tengok persembahan korang malam tadi……

    (0)
  8. NURUL FARHANA BINTI DERAMAN says:

    mmg best giler r jozan :-)

    (0)
  9. maizul.com says:

    tahniah buat JOZAN

    (0)
  10. wati.marni says:

    Alhamdulillah dan tahniah bt jozan.Berbaloi kerja keras korang.Bukan kerja senang nak bt org gelak kan..

    (0)
  11. cik tul says:

    Tahniah joza…duit tu nanti simpan2 lah atau belanja kan ke arah jalan yg di redhai Allah. Jgn membazir yeee..hehehe boleh jugak kalau nak belanja fans korang yg kat malaysia,s’pore dan brunei nee

    (0)
  12. rez says:

    Komen ini pandangan dari kami penonton yang peka bukan pekak . JOZAN belum lagi layak jadi juara MAHARALAWAK MEGA ! Dengan tak buat home work , si johan keluar hanya memekik poyoooo !!!! ulang kali ? on musical time hanya mengubah lirik lagu hanya “ andai ku bercinta lagi “ 1,2,3 “? Wth ? apa lawak diorg yang memberi kesan atau nasihat ? TAK ADA pun.! Balik balik dia terkinja2 macamyet balik2 buat benda yang sama. Malu lah MALAYSIA bagi award MEGA pada PEMALAS . Kesian mereka yang bertungkus lumus cari idea , peresembahan kreatif dgn ubah lrik lagu dari awal n akhir.. dan persembhan yang tidak ulang balik. Harga 500 ribu untuk JOZAN TIDAK standing dengan cara dan pemikiran yang tidak kreatif yang dia perform untuk peminat !

    (0)
    • bloopers says:

      x pape je ko ny….
      at least owg ketawe kn tgk diorang perform… alaaa…ko 2 jeles je kn??
      blah la ko…

      (0)
  13. yana says:

    ape2 un die dah menang , tak payah nak nafikan lagi .. Lau rezki tu dah pada mereka .. Walo lawak die cam monyet , lau owg dah suke nak wat cam mane .. Mereka ade pyokong yg bnyk .. So memang mereka patot menang

    (0)
  14. nanarissa says:

    ala.. da die memang lawak nak wat cam maner..die bukan soal kreatif atau tidak..soal nyer die bagi org tergelak.. ok jer.. kalau yg lain kreatif, berhempas pulas mengubah lagu, tapi kalau lawak diorg still x tawan hati peminat same jugak..soal nyer sekarang ney.. kte ikut citarase pengundi.. dah pengundi terhibur lantak pi la ulang2 lawak pown.. kpd yg peka la sgt kami pengundi jozan ney x pekak lagi..x payah nak perli2.. team korang x menang x payah menyibuk bg pendapat yg BUDGET2 BAGUSSS Sangat!!! Salam..

    (0)
  15. sangbuana says:

    tahniah jozan sebab juara…
    Kepada peminat korang dapat tak 500k tu? Korang habis duit diorang yang kaya raya..melayu oh melayu belagak jer lebih habuk pun tarak hehe..kayakan lah diri anda sendiri baru bagi orang lain kaya yer

    (0)
  16. beuty says:

    rezeki masing2 jgn menidak kn yg Allah berikan rezeki.. yg ckp mcm x puas hati ni sabar ye.. keje keras nti dpt la setegah juta ok?????

    (0)
  17. bloopers says:

    x nk comment pon sbnrnye…
    sje je nk tlis…BwahAhaAha…
    o.O

    (0)