Tidak Berniat Memburukkan Sesiapa - Kesan Calar & Lebam Pada Anak, Fasha Luah Rasa Kecewa - OHBULAN!

berita

Tidak Berniat Memburukkan Sesiapa – Kesan Calar & Lebam Pada Anak, Fasha Luah Rasa Kecewa

June 19th, 2017 | by Shafika | 25 comments
54.9K
reads
4.3K
shares
Kini Trending

Siapa ikut Fasha Sandha dekat Instagram mesti suka tengok gelagat anak mereka berdua, Ryfal dan Jemma. Memang kedua anaknya memang agak manja dengan Fasha sehinggakan kalau Fasha shooting pun Fasha tetap facetime atau video call dengan anaknya. Manja betul.

Terbaru di Instagram milik Fasha, Fasha sedikit kecewa apabila anaknya mempunyai kesan cakar dan sedikit lebam. Siapa pulak buatnya? Kenapa Fasha kecewa? Aduhh..

Saya tak menuduh

Ini adalah kesan cakar dan sedikit lebam. Ya, to some people maybe ia kelihatan kecil, but to me, ini satu perkara yang sangat mengguriskan hati saya. Untuk melepaskan anak, bukan satu perkara yang mudah. Hanya ibu yang benar2 ibu yang akan memahami perasaan ini. Saya paksa diri demi kebaikan anak2 , bila balik ada lebam luka begini, apa patut sy rasa sbgai seorang ibu? Yes accidents happen, but sebagai ibu sy berhak untuk tahu kenapa jadi begini pada anak perempuan saya yang tak pernah luka seumur hidup.

Saya menulis, kerana saya sgt terguris hati, saya bukan marah,bukan juga membesarkan hal, tapi sy menulis kerana sy berhak untuk menulis tentang apa yg saya lalui. Adakah kerana sy seorang artis, saya tidak berhak menulis? Adakah sy hanya boleh menulis perkara yang MANIS2 dan BAIK sahaja? Saya seorang ibu, hanya ibu mithali saja yang akan memahami perasaan saya. Semoga Allah sentiasa melindungi anak2 saya apabila saya tiada disisi. Ini adalah luka pertama dan luka tu dimuka pula. Saya berasa kecewa sangat kecewa.

Saya yang mengandungkan dan saya yang melahirkan anak saya. Bila anak saya sakit saya turut merasakan kesakitan. Tidak berniat memburukkan sesiapa, hanya berkongsi, dan saya tetap akan menulis di IG saya sampai bila2, pahit atau manis. Its my IG, remember that always. #iburayfalraysha#frustrated@wlfs4eva

Macam mana dada jaga anak

Apa perasaan seorang ibu, 3 hari tak jumpa anak, bila anak balik rumah ada luka kat muka. Dah la nak raya ni …Ibu jaga Jemyma 2 tahun 7 bulan satu luka atau parut pun tak penah kena. Hmmm macam mana dada jaga anak … #frustrated
#iburayfalraysha@wlfs4eva

Sumber :fashasandha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

25 Comments

  1. anon says:

    Ala….sikit ketuit mcm tu pun nak kecoh ke. Budak2 kan lasak, kita sendiri yg jaga pun dia blh jatuh ke. Ni sengaja mak janda desperate ni nak memburuk2kan org. Dah2lah drama queen oooiii, ni bulan puasa la, bersangka baik lah.
    Nail meluat dah dgn makcik meroyan ni..

  2. johnny bravo says:

    Ingatkan anak dia masuk ICU tadi, rupa rupanya luka sebesar kuman. Ish, sudah sudah lah pasha, benda tu tak mendatangkan kudis gatal pun. Cukoplah nak tagih simpati orang. Sebenarnya orang sudah muak and naik menyampah dengan kau pasha. Just get lost..

  3. kelkatu says:

    TAK BERNIAT MEMBURUKKAN SESIAPA?? OH HELLO, MMG SEBENARNYA KO NAK MEMBURUKKAN ORANG PUN. BUKANNYA KAKI ANAK KO PATAH PUN. UTK LUKA SEKECIL TU BOLEH JADI ANAK KO SENDIRI YG GARU.
    ATTENTION SEEKER.

  4. Anti Fasha Sandha says:

    Dia nk memburukkan ex husband dan family ex husband dia. Macam dia sorang ibu mithali dlm dunia ni. Bajet2 bagus la ko ni Fasha Sandha!

  5. Anon says:

    Pada aku ko bkn ibu mithali la..jgn syok sgt angkat bakul sendiri..ibu mithali tak akan mengaibkan bapa anak itu atau keluarga belah bapa anak itu. Ibu mithalu sbnr ibu yg sntiasa ikhlas berkorban utk anaknya tanpa perlu perlu menyebut ko melahirkan ko menjaga dgn bgus anak ko..ko itu ko ini..smua tu tak perlu..itu mmg kerja seorang ibu waima kalau ibu mithali yaitu ibu yg ikhlas dia takkan selalu sebut begitu kerna dia ikhlas lakukannya demi anaknya bkn utk pujian atau simpati. Sekian.

    • Mia says:

      Ya.. saya setuju dgn cik anon.. budak2 mmg lasak.. ataupun dia garu ke x sedar dah tercalar.. x de mak ayah nak anak calar balar.. cuba tny ex dulu seblm upload kat socmed.. indirectly fasha dah menuduh la tu.. i am a mother of 4.. x de mak yg nak anak tu sakit.. drama la fasha ni.. hehehe.. peace no war :-)

  6. jojai says:

    celaka punya bekas janda aku

  7. ibu juga says:

    camne dia jaga anak dia boleh tak luka,tak calar sepanjang umur 2 tahun 7 bulan tu.pakaikan baju besi eh?

  8. Anti org xtau pape tp sibuk komen says:

    Ig dia,anak dia .sukatidia la. Dia yg tau true kale sbelah sana. Org yg komen ni xrasa apa dia xrasa. Xsuka xyah menyibuk. Da kena kat btgidung sendr baru tau.

  9. Benci kaki comment macam pasti masuk syurga says:

    Yang comment ni macam tak ada iman cakap orang. Lantk ke dia la nak tulis apa pun, usik duit dapur hampa ke? Dia mak, suka dialah nak cakap apa pun. Korang jaga kain korang jangan sampai kene selak. Kang nasib dia bebalik dekat korang. Baru penuh akal, orang anaiya ni makbul doa. Even kafir, Allah terima doa dia.

    • nana says:

      yg komen tak iman. yg upload kt ig tak ada akal. tp iman lebih penting dr akal, so biar la org upload benda bodoh. korg tak boleh tegur… ditekan kan ye korg tak boleh tegur apatah lg mengajar. biar la die dgn kebodohan die selama lamanye sbb korg tak bg die beli brg dapur tak pakai duit korg. yg benar pesanan dr peminat tak ada akal.

  10. Peah says:

    Janda tua ni…ibu mee tali konon…puiii…mak aku ibu mithali relex jek bila aku ada luka2 ckit kat bdn…klu aku jatuh sbb kenakalan aku mmg dia tmbah lg…jgn nak buruk2 kan orgla janda tua…ko ckp gtu tempiasnye kena kat bekas ibu dan bapa mertua ko…jga ckit la ati org tua tu..jgn biadap sgt…entah2 mak ko yg mcm mak lampir tu lg teruk jaga anak ko…jgn nak sebut2 ibu mee tali la klu mengedik jek sejak menjanda ni…makin meluat tgok ko..

  11. Bewak komodo says:

    Eh…ehh….bukan ke budak tu penah benjol dulu dahinya masa ibuk jaga??? time tu anak Tok Ti kawen and ibuk upload kan kat IG dia kata, tak dpt attend sbb anak berbenjol dahi…..
    Selective amnesia is it????

  12. Kundur bulat says:

    Cer tgk IG dia…..ada posting anak dia tu bertelur kat dahi….masa dlm jagaan dia….seblm kes dia bercerai…..so….betul ke tak pernah bercalar, jatuh bagai anak2 ko tu sado???
    Masa kejadian ni, dia tak dpt attend anak tok ti kawen…siap upload picca anak bertelur kat dahi…..

  13. Anon says:

    Aku nk cadangkan pd Dada dan famili nya…..:

    (1). Dada kena record setiap detik dari mula dia amek anak2 tu dari umah ibuk hingga dihantar pulang. Termasuk juga lah kegiatan bebudak 2 org tu masa bersama Dada and famili…..

    (2). Sepupu2 yg lain tidak digalakkan bermain bersama anak2 ibuk…biar depa dua beradik bermain sesama sendiri without the inteference of the cousins….record kan jugak benda ni….Sebagai org tua, yg lelain pantau aje….jgn dimarah tegur bebudak tu….kalo depa bergasak sesama sendiri, peranan org tua adalah leraikan bebudak 2 beradik tu bergasak dan pastikan ada direcord….

    (3). Masa Dada amek anak2 dari umah ibuk…..sila record seluruh inci badan anak2….pastikan tak de kesan calar balar luka bagai….begitu juga masa pulangkan bebudak tu…..

    Yg terpenting, semua recording ni, kena simpan selama 10 tahun….biar jadik bukti…..iya….kena simpan bukti bertahun2….

  14. Rahsia says:

    Kecohla minah ni. Dr minat n respect dia terus rasa mmg dia yg mental nora n mil dia yg betul kot.. apa hak kita ckp diri sendiri mithali perasan haha dahla bkn enemy ngn exhusband. Ada upload story haritu ex mkn rmh elok ja.. so if xde masalh confront tanya ex sudeeh xyah kecoh upload bagai ppfftt serious zaman skrg viral jgk yg nak poyo dahla muda dr nora dia nampak lg tua ? Sbb emo lebih negative sgt tula seri muka tarak huhu
    Nasib dah unfollow semak aje