Untungnya Saya Jadi Cinta Pertama & Terakhir Awak - Luahan Pilu Isteri Suami Maut Kemalangan - OHBULAN!

berita

Untungnya Saya Jadi Cinta Pertama & Terakhir Awak – Luahan Pilu Isteri Suami Maut Kemalangan

April 20th, 2017 | by Shafika | 20 comments
132K
reads
34.3K
shares
Kini Trending

meninggalob

Mati itu pasti tapi saat menghadapinya bukanlah senang. Lebih lebih lagi yang pergi itu adalah orang paling kita sayang. Sebagai seorang Islam, kita kena belajar menerimanya dengan hati terbuka kerana kita juga akan menghadapi kematian.

Seperti perkongsian kali ini, baru 2 tahun hidup sebagai suami isteri. Akhirnya ajal memisahkan mereka berdua. Memang sedih baca luahan isteri ini. Siapa lah yang tak sedih kalau di tempat dia kan? Semoga wanita ini terus tabah..

2 tahun 8 bulan 6 hariaccident1

Pusara awak wangiaccident2

Ramainya sayangkan awakaccident3

Berbahagia dan rehatlah sayangaccident4

Sumber : Nurulain Baharuddin

20 Comments

    • Zainal says:

      xpayah la sibuk nak tulis semua tu kat FB. Simpan je kenangan tu semua tuk diri sendiri.. dari tulis panjang2 kat fb tu buang masa, baik baca kan yassin tuk arwah..

      • Org kampung says:

        Jeles ler tu

        • asyik kerja says:

          setiap org hadapi kesedihan dengan cara yang berbeze.. bia lah die..

      • Ida says:

        elok la dia tulis pjg2 benda baik drpd takde benda baik nak ckp tapi sibuk nak komen jugak.

      • Roy says:

        Rasenye xde smlh pun die nk share bende baik dr share bende gosip n jd keyboard worrior xtentu hala..

      • Aku baik sangka says:

        Aiyo takde hati perut pnya org!!! Kau tu yg pegi bace yassin sucikan hati… kaudu sgt!!!

      • Hamba Allah says:

        Istighfar…sblm nk menulis tu ye,..

      • sharen says:

        Eh ko nih..org luah bnde yg baik tp ko g sound tepek gtu lak..dy tu pompuan ..xslh pon dy nk luah ..pompuan ni sensitif..aty dorng lembut..sptutny bg support kt dy bknnye nk tepek cm tu..de akal pk la sket..

      • John says:

        Boooo ko jantan bodo xde telor

      • Assalamualaikum hamba Allah says:

        kau pon tak baca yaasin sebab baca benda-benda panjang ni. Allah takdirkan kau baca coretan-coretan ni untuk buka pintu hati kau yang keras sangat nak cuba fahami dugaan yang hamba lain terima. Dia bukannya tulis panjang-panjang tu untuk tribute kau mati ke apa yang sampai kau nak panas macam ni.

  1. MAAF says:

    Msti sbar dlm sgla hal.. Mskipn brat tuk kta trima,q pn klu di situasi cm ne, msti x dpat trima kyataan.. Bgi yg mnghdapi mslh cm ne tw sblk ya, mri lh kta b’tobat dan b’doa.. Krna kta jga smua akn mnggalami ya..

  2. Sahabatmu says:

    Muhaimin.. Ak msh ingat gelak ketawa ko min di hari pernikahan adik ko, Amirul..Time tu ak teman adik ko yg dh naik pucat muka berdebor2 nak akad nikah.. hehehe..
    Mcm2 bende kite guraukan yg ak msh ingat smpai ari ni.. xsngka dh 2 thn lebih berlalu..

    Along.. Ko anak yg sgt baik long.. ko abg yg sgt baik bt mirul n nana long.. ko suami yg sgt baik bt ain long.. ko juga sahabat yg sgt baik bt ak long.. Maafkn ak xziarah ko di Utami.. Tiap2 kali ak singgah ko xde di kedai.. mgkin ini dh takdir Allah..

    Kami merindui lesung pipit ko time ko bergurau2 ngan kami long.. Cara ko pergi pun dlm yg sgt ak kagumi.. Husnil khotimah insyaallah.. Semoga Allah tempat ko dlm kalangan hamba2 nya yg bertakwa..

    Muhaimin/along..
    Maafkan ak, ak takde time ko dikebumikan..

  3. akak tumpang simpati says:

    alahai, sedih sgt. takpe la. pompuan ni takde tmpt nk ngadu. maybe famili atau kekwn die tak cukup lg jd tmpt nk luahkan perasaan. dr gile baik share kt fb. maybe die pon nk share yg arwah ni baik sesgt, kalo tak share nnt takot gile ke depress sesgt nnt. so start2 la sedekah alfatihah, jgn baca je. kalo boleh bacakan yassin niatkan nama arwah.

  4. milah says:

    meluat lah, kalau mak ayah dia yg meninggal, nak tak buat karangan mcm tu? mak yg lahirkan kita, besarkan kita. Kalau utk suami kemain dia punya karangan, sedih pilu bagai. meluat.

    • Mizzwawa says:

      Astaghfirullahalazim..

    • milando says:

      sedangkan suami pun dia boleh buat macamni, ni kan pulak kalau parents dia. Allah bagi ujian kat dia untuk kita yang melihat ni sedar yang ajal itu pasti. Allah bukan saja saja buat dia berkongsi cerita. Mana tahu cerita ni boleh bagi kesedaran dekat sesetengah orang. kalau kau rasa kau meluat, dia tak suruh pun kau baca. bye. salam maut.